Rixos Cup 12-16 Eylül Antalya

efes-beşiktaş maçı düşündüğümden daha keyifli oldu
daha çok erken ama
birincisi efesi gözümüzde çok büyütüyoruz
iki beşiktaş sessizce kaliteli bir kadro kurmuş
ama 1 ve 5 numaralarda çok zayıflar

Jerrels cidden en saçma transferleri.

Cristopher-Dasic-Vidmar(Türk olursa) onlar adına iyi hamleler.Serhat Çetin ve Cevher gibi iyi 3'lük atan oyuncuları da önemli işler yapacaktır.Ama Jerrels ve Markota yerine daha iyi isimler alabilirdiler.

Boşuna laf anlatma kardeşim.Anlamaz bu arkadaş.Siteye girişte "Üye olma amacınız" diye bi bölüm olsa herhalde bu arkadaş "Mahmuti'ye giydirmek" yazardı.Bir de böylelerinin bi huyu vardır.Yarın Efes bizi yenerse veya takım 2-3 maç kötü giderse ortadan tamamen kaybolurlar.Hatta gsbasket şifresini bile unutur diye düşünüyorum.

Benim amacım Oktayı yermek ve övmek değil tamam mı?haa! o na göre.! Efesin durumunun vahim olduğunu bu kadro ve coach yapısıyla bir halt olmayacağını sadece söylüyorum...sana göre oktay veya gordon,barac super olabilir.. bana göre hepsi Efes kadrosu için berbat isimler.. kime ne kardeşim..Oktay ile akrabalık bağın var gibi yazmayı bırakın.. kimine göre Oktay Messinadan iyi kimine göre Halil Ünerden kötüdür..Herkesin yorumu kendine. Bu arada yarın Efesi yener kupayı alırız..Ergin Ataman salvosuna,oyuncularımızda showa devam eder..Bu sene 3 kupa az 4 yolda diye düşünüyorum.

Benim amacım Oktayı yermek ve övmek değil tamam mı?haa! o na göre.! Efesin durumunun vahim olduğunu bu kadro ve coach yapısıyla bir halt olmayacağını sadece söylüyorum...sana göre oktay veya gordon,barac super olabilir.. bana göre hepsi Efes kadrosu için berbat isimler.. kime ne kardeşim..Oktay ile akrabalık bağın var gibi yazmayı bırakın.. kimine göre Oktay Messinadan iyi kimine göre Halil Ünerden kötüdür..Herkesin yorumu kendine. Bu arada yarın Efesi yener kupayı alırız..Ergin Ataman salvosuna,oyuncularımızda showa devam eder..Bu sene 3 kupa az 4 yolda diye düşünüyorum.
Galatasaray'da basketbolun tekrar canlanmasını sağlayan, bize 2 yılda türlü heyecanlar yaşatan(Abdi İpekçi'de ki CSKA maçının son periyodu bile yeterlidir) bir insana sadece "Oktay" diye hitap etmek bile saygısızlıktır benim için, üstelik aynı cümlede Ergin hoca için "Ergin Ataman" Halil hoca için "Halil Üner" diye adı ve soyadıyla bahsedilirken..Lütfen kulübümüze hizmet etmiş, emeği geçmiş insanlara biraz saygı..Son olarak Ergin hocaya da güvenim sonsuzdur, takımımızın son 2 yılda yakaladığı sinerjiyi devam ettireceğine ve çıtayı daha yükseklere çıkartacağına da eminim, yeter ki ona da gereken desteği taraftar olarak verelim..

Her iki maçıda canlı gözlerle salondan izleme şansı buldum, saha içinde olanları herkes görebilir ancak ileriye dönük başarının sırrı bence saha kenarında kimselerin pek dikkat etmediği ayrıntılarda yattığını düşünüyorum.

- Banvit maçında fark 17 sayı ve maçın bitimine 30-35 saniye kala Banvit'in kaçırdığı faulü tiplemesede hakemin 2 sayı vermesine Ergin Hocanın neredeyse 1 dakika boyunca itiraz etmesi onun hırsını ve savunmada ne kadar az sayı yemek istediğini anlatan bir duruştu.
- Kazan maçında Bench arkasında oturduğumdan molalar esnasında Ergin Hoca'nın takımı üstünde nasıl bir otorite kurduğunu, konuşmadan bile molalarda oyuncularını pek çok şey anlattığını gördüm.
-Oyuncuların kendilerini parçalarcasına yerlere atmaları

Türkiye Liglerinde konum olarak bence geçen seneye göre çıtamızı yükseltmiş durumdayız. Kısa oyuncular açısından inanılmaz iyi bir rotasyonumuz var. Hatta bence Türkiyenin en iyi ve tecrübeli rotasyonu. Fakat uzun rotasyonunda Efes ve FB'nin biraz altında gibi duruyoruz.

Oyuncuların durumlarına Gelince;

Boniface: Hücumda alıştığımız üzere üretken değil ancak savunmada duruşuyla bile rakibi korkutuyor. İnce fiziğine rağmen post up larda rakibi kolay kolay döndürmüyor. Kolları inanılmaz uzun. İnce diye eleştiriler geliyor ancak zaten bu adam bu atletizm ve bu kollarla kalın olsa 10 yıldır NBA'de oynuyor olurdu.

Furkan: Çok hırslı, Banvit maçı sonrası ribaundlarda 9da kalmışsın dedim, Abi bir ribaundumu yazmamışlar dedi. Buda hırsını gösteriyor. Kilo vermiş ve daha yukarı sıçrıyor gördüğüm kadarıyla. Ancak kurtulamadığı bir durum var, maça nasıl başlarsa öyle bitiriyor. Kazan maçında kötü başladı, kötü bitirdi.

Sertaç: Mükemmel bir fiziği var ancak pota altında çok amatör işler yapıyor.

Dudley: Henüz bildiğimiz Dudleyden çok uzak ancak tecrübesiyle ligler başlayana kadar toparlanacağını düşünüyor. Ancak inanılmaz bir ribaund sezgisi var.

Macvan: Bizde yıllar önce oynayan Milojevic tarzında bir oyuncu, dağınık gözüküyor ancak çok zeki. Ben bu oyuncunun takımımızda 15 dakika ortalama oynasa bile 15 sayı ortalama ile oynayacağını düşünüyorum. Gösterişsiz ancak oynadığı kısa sürelerde bile bir bakıyorsunuz 10 sayı, 6 ribaund, 3 asist yapmış. İlginç bir karakter ve çok soğuk kanlı.

Hawkins: Görünüşe göre geçen seneninde üstüne koymuş durumda. İnanılmaz oynuyor.

Engin: Henüz hazır değil, kilo vermiş, şutlarda her iki maçtada rakibi cezalandırmadan çık uzaktı. Ona çok ihtiyaç var. Umarız toparlanır.

Cenk: Son Kazan maçında hem savunmada hem de inanılmaz boş kaldığı dış şutlarda çok yetersizdi. Tanınmayacak derecede kilo vermiş. Özellikle savunma yönünden sınıfta kaldı. Hatta Ergin Hoca ona o kadar sinirliydi ki Kazan maçının 2. yarısına Göksenin ile başladı.

Göksenin: Savunmada inanılmaz işler yapıyor ancak oyunun ofans yönünde kendisini bir türlü istenilen seviyeye çıkartamıyor. Fakat inanılmaz bir patlayıcı gücü var, özellike hücum ribaundlarında içerisini çok karıştırıyor. Bu tip bir oyuncu herzaman bize lazım.

Gordon: Bir Gordon gitti, bir Gordon geldi fakat yeni Gordon eskisinden bir tık üstün. CSKA'da kaybettiğini zamanın acısını çıkartıyor. Bu sene inanılmaz işler çıkartır. Çok zeki, çok kuvvetli, çok delici, çok iyi savunmacı ve nispeten iyi bir şutör. Seneye umarım elimizde tutabiliriz.

Can Korkmaz: İlginç birkumaş, fiziğini çabukluğunu kaybetmeden geliştirebilirse iyi noktalara gelebilir.

Furkan geçen seneki Furkan değil incelmiş ve daha haraketli gördüm onu. Bu düşünceme kızanlar olacaktır ama bu takıma İlkan cuk otururdu süre alamazdı şuydu buydu deniyor ama bu takımda oynardı İlkan. Karaktersiz çıktı orası ayrı ama olsaydı güzel ötesi olurdu.

Niye kızssın millet bunu bende belirttim adam tam olgunlaştı bize çok faydalı olacakken gitti üstelik bu takımdada bayağı süre alırdı ilkan gitti ben menejerine ve kendisine kızmıyorum menejer para kazanmak ister oyuncu süre almak ister bu tahhütü almıştır. Geriye bu konuda suç bize kalıyor karşıyaka bıraktığı gün imzalasanıza veya daha önce sözleşme yapın tarih atmayın karşıyaka bıraktığı an tarihi atar sözleşmeyi yürürlüğe sokarsın tamamen suç bizde bizimkiler çıkıp yok at dedik atmadı ısrar ettik gelmedi söylemlerine sığınmasınlar beceremediler. Neyse olan oldu

Burda diğer sorgulanması gereken euroligdir bence bizden 2 takım lisans aldı heryıl direk katılıyorlar bu kadar saçma bir turnuva düzeni olurmu bu neden sorgulanmaz bu liglerdeki rekabeti öldürmezmi üstelik iyi basketçi almaya kalksam alamıyorum adamlar euroligi tercih ediyor. Bu eurolig sistemi bence çok kati süre ile sorgulanmalı futbol öylemi ordada seribaşı var ama liginde belli sıralamaya girersen gidiyorsun.

Sertaç ile neden uğraşıyor takım anlamıyorum gönderin kardeşim akşam engin atsür onun önünden 2 tane ribaund aldı sertaç pota altı ve ribaund almak için zıplayamıyor akşam gülermisin ağlarmısındım akşam bu adam galatasaray basketbol kadrosu içinde kendine zerre güveni yok korkuyor potaya gitmekten dikkat ettim topun alduğu bölgeden hep kaçıyor sorumluluk almak istemiyor oda ilkan gibi en az 2 yıl kiraya verilmeli bence setaç üzülerek söylüyorum fatih solak vardı bir zamanlar boy var ama basket yeteneği olmadığını inandığım fatih solak olma yolunda setaç bunu akşam çok net gördüm.

Ayrıca hawkinsw kaptanlığın verilmesinin önemi çok net görüldü takım savunması çok iyi sadece takımın özellikle uzunların biraz daha fizik güce ihtiyacı var domercant ve enderde takıma girdimi daha iyi olacak özellikle domercandı seyretmek için sabırsızlanıyorum.

Melik Cem Koşar 'dan Alıntı
mahmuti'ye sallamak için mi üye oldun?

geçen sene o gordon taşıdı o coach taşıdı sonuna kadar bu takımı. bu nasıl bir basiretsizliktir? yok illa ergen moda girip kagıt üstünde oyuncu mu karşılaştıracagız?

Melih bey sana bu konuda asla katılmıyorum geçen yıl bu takımı kabul etsin veya etmesin taraftar taşıdı onlar olmazssa bu kadar asla olmazdı ayrıca ergin ataman ile 3-4 periyotlarda maçları koparırken oktay mahmudi ile 15-20 sayı farka ulaşınca özellikle 3 periyodlarda farkların kapandığı çok maçta seyrediyorduk. Efesin kadrosu bence iyi ama o seyirci desteği olmadan kolay değil bazı şeyler.

Ayrıca geçen yıl taraftar koçun inanılmaz derece arkasındaydı buda onu güçlü kılıyor ve basketçiler ona karşı isyan edemiyordu bak bu sene gör bence basketçileri ile problem yaşayacak umarım yaşamaz bende oktay hocayı sevenlerdenim ama geçen yılki taraftarın gücüde hiçe sayılmasın lütfen.

Onur balçık bu forum takımımıza,coachumuza övgüler yagdırıp, rakip takımları,rakip oyuncuları,rakip coachları yerden yere vurup aşağılamakla rant yapılacak bi forum degildir! hele hele oktay hocayla dalga gecmek, aşagılamak falan istiyorsan tamamen yanlış yerdesin. kimsenin bi akrabalık bagı falan yok ama bircok insanın gönülbağı var oktay hocayla.. 20 senedir yaşamadıgımız heyecanları bizlere yasattıgı için..

dun kı bjk efes macını ızlerken acayıp oldum,bir yanda eskı hocamız oktay mahmudı,sahada gordon,onun karsısında gecen sene aynı takımda oldugu tutku,bjknın basında Galatasaray geldı gelecek denılen erman kunter,5 numarada yıne eskı Galatasaraylı ermal,onun yanında cevher vs vs..

Bugünkü Efes maçı önemli evet efesin elinde Hawkins'i savunacak birisi bencede yok ama kolay maç olmaz Ndong için iyi bir sınav çünkü efes Barac üzerinden oynamaya çalısıyor...takım halinde kazanma alışkanlığı ediniyoruz bence bu devam eder...tahmin olaraksa 2 maçtır geçen yıl korkulu rüyamız olan 3.çeyrekte maçı koparıyoruz bugünde efes bize 3 ve 4. çeyrekte direnemez bence

efes bugün as kadroylamı çıkacak , bir sitede efeste eksik yok yazıyordu
domercant bugün oynayacak mı döndü mü amerika'dan

Çok erken oldu diyorduk 3. hafta mücadelesi için ama daha da erken olacağı varmış..

Zevkli bir mücadele bizleri bekliyor. Tek hedefimiz elbette ki galibiyet. İtalya'dan sonra ülke sınırları içerisinde Hawkins'in ellerinde yükselmesi gereken kupalardan yalnızca bir tanesi.. Alacağız, hepsine talibiz.

Efesi bugün cok rahat yeneriz..Rakip bile olamazlar..Finalde Banvit karşısında yedek oyuncularımızı bile koysak en az 8 sayı fark atarız..Bizim asıl rakibimiz Barcelona,Panathinaikos olmalıydı bu kadronun,bu yıldızların rakibi..Banvit,Aliaga,Lokomotiv Kuban vs.. bunlari çerez niyetine yeriz..

Furkan geçen seneki Furkan değil incelmiş ve daha haraketli gördüm onu. Bu düşünceme kızanlar olacaktır ama bu takıma İlkan cuk otururdu süre alamazdı şuydu buydu deniyor ama bu takımda oynardı İlkan. Karaktersiz çıktı orası ayrı ama olsaydı güzel ötesi olurdu.

Ilkan hayatında henuz Boniface'i gormus mu acaba?Şimdiden steps,hucum faul show(Luksa Andric misali)... tahmin edebiliyorum nasıl onu blok manyağı yapacak.