Rixos Cup 12-16 Eylül Antalya

efendim kimse bu takım şampiyon olmasın veyahut olamaz demiyor. ama biraz sakin deniyor ayaklar yere bassın deniyor mahmuti'ye saygısızlık edilmesin deniyor.

ha öte yandan beşiktaş ve banvitin kadroları bizim öyle çok çok degil hemen bir tık altımızda. ülker kadro olarak bize yakın lakin efes kesinlikle kadro bakımından denktir şuanda bize. küçümsememekte fayda var.

dipnot; bu sene mahmuti'nin elinde bambaşka bir barac erman kunter'in elinde bambaşka bir vidmar izleyecegiz şimdiden söylemesi...dikkat etmek gerek..

Bugün salondaydım hem hücumda hem savumada gercekten iyiydik . Takımın iyi sinyaller verdiği bir gercek .Savunmada bu kadar dirençli olabileceğimizi düşünmüyordum acıkcası

Takımımız gerçekten korkulacak bir takım. Hele kısa rotasyonu muazzam. Tabi eksikler yok değil. Pota altında ki oyuncularla kısalar arasında bir uyumsuzluk var ama bunlar zaman geçtikçe daha çok maç oynanınca geçecek hadiseler. Biraz daha izlemek lazım. Özellikle Kazan ve karşılaşırsak Efes karşısında takım hakkında biraz daha net fikirler edinebiliriz.

Sertaç şanlıya çok şaşırıyorum akşam seyrediyorum sonlarda biraz oynadı şöyle aşamayı geçecek hamleyi yapamıyor daha doğrusu hiç çabalamıyor oyuna girince pota altı ribaund peşinde koşacağına hemen oyundan kaçıyor adam markajına gidiyor daha güvenli olup topu aldığında potaya gitmeli o boy avantajını hiç kullanamıyor. Daga agresif ve set oynamalı. Birde furkan çabuk faul yapıyor biraz daha dikkatli olmalı.

Domercanta 3 gün izin verilmiş son güne yetişebilir misali birşeyler söylendi gs tv de final maçına yetişir belkide.

Dün akşamki maçın 2. yarısını izleme fırsatı buldum. Öncelikle tabiki yoğun antrenman programı ve henüz yeni tanışan oyunculardan ötürü biraz eksiklik var. Zamanla bu uyumsuzluk sona erecektir. Çok oyuncu belkide antrenmana birlikte çıkmadan maça cıktı. Ben dün Engin'in mücadelesine bayıldım. Toplara atlayışı ve hırsı bence alkışa değer. Furkan konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadım.

Forumda arkadaşlar Furkan'ın milli takımda oynamamasını GS-FB tartışmalarına ve Tanjeviç'in kaprisine bağlamış ancak gördüğüm kadarı ile Furkan'ın neden çok süre almadığı ortada. Takımdan uzuktı buna katılıyorum ancak dün oynadığı sürede (2. yarı) çok varlık gösteremedi. İçeride top bile alamadı. Bir tane blok yaptı, bence kendisini toparlamalı. Açıkçası şu anda vasat bir uzun görüntüsü çizdi. Bu halde kesinlikle 4 numara oynayamaz sadece 5 numara için eski gücüne kavuşmalı ve biraz daha hırslanmalı.

Takımdaki yabancı oyuncular için söylenebilecek hiç birşey yok, bu sefer turnayı gözünden vurmuşuz, teşekkürler Ergin Hocaya (Lakoviç gitti mi, gitti ise nereye gitmedi ise nerede :)). Ancak yerli rotasyonundaki oyuncularımızın yeterlilikleri konusunda biraz sıkıntım var (sadece benim yorumum ve umarım ilk maçın verdiği uyum sorunundandır ve yanılırım).

Sözün özü bana göre ilk 3 içerisinde olacak bir takımız ancak bireysel performanslar, günlük performanslar ve sezon için aksaklıklar (sakatlık, yorgunluk ve ceza gibi) hangi basamakta olduğumuzu etkiler. Ben halen daha 4-5 rotasyonunda eksiklik olduğunu söylüyorum. sadece 4 oyuncu ile bu işi götürmeye çalışmak biraz macera gibi duruyor. Herşey yolunda giderse sorun olmaz ancak taraftar beklentisi bu kadar yüksek ve yapılan yatırımlar bu kadar büyük iken işi şansa bırakmak ne kadar doğrudur... İlkan'ın gidişi bizi bir hayli etkileyecek.

Kımse furkan'dan bunların dısında bırsey beklemesın. Sertac'ta gorunen ıse vasatın da kalacak bır uzun olacak sankı. İşin acı tarafı ıse sertac'la ilkan arasında farkı goremeyıp Ilkan'ı kaybetmemıze sebep olanlar.

takım zaten bunları oynaması lazım abarmamak lazım tonla para harcandı. Ergin Hocaya güveniyoruz ilk defa müthiş seyrci ve çok iyi bir bütçeyle yola çıkıyor. Bu ikiliyi tam olarak hiç bir zaman yakalayamamıştı. Oyunun iki yönünü de çok iyi oynayan hevesli bir takım her zaman görürüz inşallah.

Bugünkü maç çok zevkli geçecek bence. Hücum potansiyeli çok yüksek iki takım izleyeceğiz. İkinci yarıda biraz yorgunluk hissedilebilir takımda. Gerçekten özlemişiz takımı seyretmeyi. Çok iyi geldi bu turnuva.

"Kaos basketbolu" denen oyunu bu yıl oynatmaz ergin hoca ligde normal sezonda aldığı mağlubiyetler ortada ve elinde takımı yönlendiren Arroyo olmayacak bence bu yıl yapmaz bunu ....ama nağmalup şampiyonluk falan deniliyor hayal bence takım kabuk değiştiriyor benim gözümde idolümüz Siena iken şimdi Maccabi idol oldu cok fark var belirli mağlubiyetler gelicektir....

Maçı kaydettim ama akşam iki güzel maç varken zorlamanın anlamı yok.Serkan'ın Macvan'a yaptığı ayarsızlıktan sonra Gordon'dan aldığı cevap kafi dün için. :)

ya ben basketboldan anlamıyorum yada buradaki herkes basketbol üzerine master yapmış. ligi yenilgisiz bitiririz efes ile aynı kadro kalitesine sahibiz ülkeri salla bizden aşağıdalar banvit bjk bizden alt seviyede gibi uçuk laflar kurmak gerçekten hayla ürünü gibi duruyor.tamam burada ülkeri savunacak halim yok ama gerçekleride görmek lazım.bo-batiste-sato-andersen-bogdanovıc ile çok iyi yabancı rotasyonuna sahipler yerlileride barış-ilkan-kaya-oğuz-ömer ligin iyi yerlilerinden koç zaten yıllarıdır üst seviyede koçluk yapmış piagiani ülker arenada gerçekten iyi basketbol oynayacaklardır.efes mahmuti yönetiminde farmar kerem vujacic barac gönlüm ermal birkan savanovıc ile yıldızlar topluluğu gibi banvit keza yine sistem takımı ayrıca dün davıs kenan yoktu.bence bu sene 3 kupa yenilmez armada gibi laflar için çok erken tamam haklısınız dünkü oyun umut verici idi ama bu söylemler için daha yolumuz var.hala eksiğimiz pota altı gibi duruyor bence.

Pota altında ne eksiklik gördünüz merak ediyorum? Uzun süreli sakatlık harici hiç bir korkum yok uzun rotasyonundan o İlkan karaktersizi takımda olsa bile çok az süre bulurdu şu rotasyonda.

Fazla abartıyoruz gibi konuşmak için erken daha.Geçen sene herkes efesi şampiyon yapıyordu biz de onları zorlayacak tek takımdık.Daha feneri falan görmedik konuşmak için çoooook erken

Yahu kimsenin rakibi küçük gördüğü falan yok birisi gaza gelip yazdı herkes bu düşünce de gibi yazıp durmayın zaten önemli olan kadrodan çok takım kimyası bekleyip göreceğiz onu da şimdiden ahkam kesmek doğru değil, şu an kurduğumuz güzel kadronun tadını çıkarmaya bakalım.

pota altında ne gibi mi eksiklik gördüm.1-3 kulvarda oynayacak bir takım için 4 kişilik rotasyon bence dar.2-n dong ve dudley her ne kadar kalite anlamında yeterli olsalarda yaş bakımından bu tempoyu ne kadar sürdürürler soru işareti.3-olası bir sakatlık durumda pota altını düşünemiyorum.4-furkanın henüz yeterli seviyede olmayışı endişe verici.yeterli oldmu bilmiyorum ama

pota altında ne gibi mi eksiklik gördüm.1-3 kulvarda oynayacak bir takım için 4 kişilik rotasyon bence dar.2-n dong ve dudley her ne kadar kalite anlamında yeterli olsalarda yaş bakımından bu tempoyu ne kadar sürdürürler soru işareti.3-olası bir sakatlık durumda pota altını düşünemiyorum.4-furkanın henüz yeterli seviyede olmayışı endişe verici.yeterli oldmu bilmiyorum ama

4-5 rotasyonu kesinlikle sayı olarak yetersiz. O bölgedeki oyuncular çok kaliteli olmasına rağmen. İlkan olsan süre alamazdı yorumlarına da katılmıyorum. Ben acaba milli maçlarda başkasını mı seyrettim. Yerli rotasyonunda çok yararlı olurdu kesinlikle. Süre alamazdı yorumlarını duygusal buluyorum.