Dün akşamki maçın 2. yarısını izleme fırsatı buldum. Öncelikle tabiki yoğun antrenman programı ve henüz yeni tanışan oyunculardan ötürü biraz eksiklik var. Zamanla bu uyumsuzluk sona erecektir. Çok oyuncu belkide antrenmana birlikte çıkmadan maça cıktı. Ben dün Engin'in mücadelesine bayıldım. Toplara atlayışı ve hırsı bence alkışa değer. Furkan konusunda biraz hayal kırıklığı yaşadım.
Forumda arkadaşlar Furkan'ın milli takımda oynamamasını GS-FB tartışmalarına ve Tanjeviç'in kaprisine bağlamış ancak gördüğüm kadarı ile Furkan'ın neden çok süre almadığı ortada. Takımdan uzuktı buna katılıyorum ancak dün oynadığı sürede (2. yarı) çok varlık gösteremedi. İçeride top bile alamadı. Bir tane blok yaptı, bence kendisini toparlamalı. Açıkçası şu anda vasat bir uzun görüntüsü çizdi. Bu halde kesinlikle 4 numara oynayamaz sadece 5 numara için eski gücüne kavuşmalı ve biraz daha hırslanmalı.
Takımdaki yabancı oyuncular için söylenebilecek hiç birşey yok, bu sefer turnayı gözünden vurmuşuz, teşekkürler Ergin Hocaya (Lakoviç gitti mi, gitti ise nereye gitmedi ise nerede
). Ancak yerli rotasyonundaki oyuncularımızın yeterlilikleri konusunda biraz sıkıntım var (sadece benim yorumum ve umarım ilk maçın verdiği uyum sorunundandır ve yanılırım).
Sözün özü bana göre ilk 3 içerisinde olacak bir takımız ancak bireysel performanslar, günlük performanslar ve sezon için aksaklıklar (sakatlık, yorgunluk ve ceza gibi) hangi basamakta olduğumuzu etkiler. Ben halen daha 4-5 rotasyonunda eksiklik olduğunu söylüyorum. sadece 4 oyuncu ile bu işi götürmeye çalışmak biraz macera gibi duruyor. Herşey yolunda giderse sorun olmaz ancak taraftar beklentisi bu kadar yüksek ve yapılan yatırımlar bu kadar büyük iken işi şansa bırakmak ne kadar doğrudur... İlkan'ın gidişi bizi bir hayli etkileyecek.