IN - OUT
Guzeldir modaya ait olanlarla konusmak, ya da soyle soyleyeyim, kazanan kaybeden yerine daha fazla ilgi cekecek kelimeler kullanmak da bir nevi gorevidir konuya guncellik katmak isteyenin, ozellikle bir degerlendirme yapacaksa kendine ait olan icin..
2 adet profesyonel takimimiz var bizim galatasaray basketbol subesine dair, tekerlekli basketbolculari saymazsak, zira onlar hep kazanan kosesinde, kurulduklarindan beri ve biz oyle sansliyiz ki, onlara sahip oldugumuz icin..
fazla agdali cumlelere gerek yok aslinda, tablo o kadar acik ki, bir yanda play-offlara bile kalamayan erkek takimi, diger yanda ise final serisi gormus, turkiye kupasi kazanmis bayan takimi, yani kazanan ve kaybeden istatistiki acidan belli;
peki gercekten oyle mi, aslinda durum yuvarlak masanin ters donmus hali, zira sezonun 'out' u bayan takimiyken, erkek takimi ise erken sona ermis bir sezona ragmen, bildigin 'in' basliginin altinda..
sezonun bir parcasi olmadigim icin, vatani gorevim sebebiyle cok ayrintili analizler yapmaya ne hakkim var ne de bilgim, o zaman soyut cumleler uzerinden belirtmek isterim bu sezonun uzerimde biraktigi izlenimi;
ne diyorduk biz gecen sene bu takimi desteklemeye ankaraya giderken, cumhurbaskanligi kupasi icin, bize ait diyorduk, biz olan, ve biz o yuzden oradayiz, kendimizi ifade etmek icin.. peki bu sezon ne dedik, zafer geldiginde basa, ne zafer istiyoruz ne kupa, zira cikmisti elimizden bu takimin sadece bize ait oldugu argumani, ve maalesef ki yonetenler de anlayamadi, amator subelere taraftar destegi, basaridan degil, aidiyetten, sahiplenmeden gecer, ve kaybettiler bizleri, iste size sezonun, kaybedeni..
ve onlar, yani sezonun kazananlari, simas, buker, rancik, daha da onemlisi hepsi birden.. neden peki, hem bir skandal yasatmisken bize, ve hem de play-off bile gosterememisken.. kaybedenin yaninda olmamiz psikolojisinden mi acaba, asla, zira askere gidenler bilir, pasanin kamelyasina girip mac izleme riski, sadece kazanma arzusuyla aciklanabilecek bir olgu degildir, aidiyet duygusu ister, ve kendine dair oldugunu hissetmek, ki benim icin de sezonun ozeti bu, bana ait olan bir erkek takimi, o guzel mucadelesiyle, ve ozel bir coach, bizi yarisin icinde tuttugunu hissettiren..
dedim ya teknik analiz yok, biz sezondur daha geride kalan, fakat bence en onemlisidir yonetenler adina, kavrayabilmek icin.. basketbola dair onemli olanin, bize ait hissiyati vermek oldugunun, ve ceyhun hoca da bu noktada onemli bir adim, diana'ya ragmen oradayiz dedirtebilmek adina, zira o noktada ne kazanmak onemli olan, ne kupa, sadece temsil ediliyor hissiyeti kazanmak..
kapatirken bu sezonu, hatirlatmak istedigim bir husus var aslinda, zira hala devam eden bir kismi var bu sezonun, ve maalesef ki kapatilma ihtimali dusunceden pratige gecirilmis olan efes pilsen belki de son macini oynayacak sezonun, ya da klup tarihinin..
mumkun mu, akli denge yerinde durdukca, hayir, ama burasi da turkiye, ve bizler ilk, orta, yuksekogrenim hayatimizin belki de en onemli donemini teskil eden efes pilsene sahip cikma noktasinda, hem de potansiyel rakibimiz titrini tasirken ne yapabiliriz, ya da yapmalimiyiz, ya da yapsak bir ise yarar mi..
asil onemli soru su, biriktirerek yasama noktasinda, hakkini verebilcekmiyiz asvel serilerinin, bol adrenalin yasatan eurolig deplasmanlarinin, cine5 in sifresiz yayinlarini iceren carsambalarimizin, ve petar naumoskinin, yoksa kayitsizligi hayatimizin dogal akisi icinde kabullenmis olmak verecek mi yine aci meyvelerini, tarifsiz yadsimamizin..
cagirdilar, fenere karsi degil ama, bu nankorluge, efes pilsen ve turk basketbol tarihini cozumleyemeyenlere karsi, ve orada olacagim ben yarin, oradaydim, ileride, anilarimi gaspetmeye calistilar ama, dik bir sekilde durdum diyebilmek adina, saygi duydugum bir taraftar grubunun yaninda..
bu vesileyle, cagiriyorum herbirinizi, galatasarayli kimliginize dair bir davet degil bu ama, basketbola dair, ve onu sevenlere, efes pilsen basketboldur, turkiyedir, diyebilmek adina..
not; gelirken tereddutu olan her bir birey ulassin bana, orada olacagim ben tum dostlarimla;
eyvallah..