Şaziye İvegin

Re: 7 # Şaziye İvegin Karslı

Psikolojik problem ile birlikte yürütülebilecek en zor oyunlardan biri basketbol. Basketbol içinde en zor pozisyon şutörlük. Psikolojik probleminin çeşidini bilmiyorum ama eğer depresyona yakın bir şey kastediliyorsa, konsantrasyon bozukluğu ve enerji kaybı depresyon belirtilerindendir. Maç sonu sevinmemesine gelince, bu da mutsuz duygu durumu ve sosyal ilgi azlığının göstergesi olabilir. Ben de eğer Fener'i çok düşünüp profesyonel olmasaydı en başta gidebileceğini düşünenlerdenim. Kasıt aramamak lazım kanımca. Hiç bir şeyi düşünmese bile işine saygısından oynardı. Psikolojik sorununun çeşidini bilemem. Ama 'psikolojik problemden etkilemesin canım, o bir profesyonel' yorumlarını oldukça ütopik buluyorum. Bu tarz yorumlar yapan arkadaşlar, umarım yaşayıp görmezler. Psikolojik sorunlar ciddi performans kaybına neden olur.

Murat Korucu'nun yazısı çok doğru. Şaziye öyle tanınmayan bir oyuncu değil. İstese başka takıma da gidebilirdi sonuçta, belli ki kafaca bazı problemleri var ve takıma faydalı olamadı.

Sene içinde çeşitli olumsuzluklar yaşanan bir takımda üzerinde durulması, eleştirilmesi gereken konular es geçilirken; bir oyuncunun üstünde bu kadar durulması ve maçı verdi vs. gibi çok ağır ithamlarda bulunulması çok yanlış.

Zaten kimse Şaziye kötü Basketbolcu demiyor ki.. Biz onun bu sezon ki kişiliksiz ve ruhsuz oyununu eleştiriyoruz eleştireceğizde.. ;)

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Murat Korucu'nun yazısı çok doğru. Şaziye öyle tanınmayan bir oyuncu değil. İstese başka takıma da gidebilirdi sonuçta, belli ki kafaca bazı problemleri var ve takıma faydalı olamadı.

Sene içinde çeşitli olumsuzluklar yaşanan bir takımda üzerinde durulması, eleştirilmesi gereken konular es geçilirken; bir oyuncunun üstünde bu kadar durulması ve maçı verdi vs. gibi çok ağır ithamlarda bulunulması çok yanlış.

Emre ben burda Şaziye'nin basketbolculuğunu tartışmam asla.Bayan basketbolunu ilk izlediğim yıllarda en beğendiğim oyuncu Şaziye'ydi.Botaşspor'u da zevkle takip etmeye başlamıştım o zamanlar.İyi ve profesyonelce oynayan bir Şaziye açıkça söylemek gerekirse Türkiye'deki en potansiyelli 2-3 oyuncudan biridir.Zira Spartak Moskova gibi bir takımda oynamış olması da bunu ispatlar.Ama şunu da bu sene açıkça gördük ki Şaziye armamızı taşımaya devam ettikçe hem bizi üzmeye devam edecek hem de yeteneğini harcayacak.Olmayınca olmuyor işte zorlamamak lazım.Fenerbahçe ile oynadığımız tek bi maça bile konsantre çıktığını düşünmüyorum ben Şaziye'nin.Eline gelen her topu kullanmak gereksiz zorlama şutlar.Şaziye'nin oyunu bu değil aslında ama eğer seneye de formamızı giyerse hayatının en büyük hatasını yapar.Zaten aslında konuşulacak pek bir şey de kalmadı.Herkes Şaziye'nin gideceğini biliyor,bunu Sayın Dedehayır da doğrulamıştı ama sadece resmi bir açıklama bekliyoruz o kadar.Ayrıca Işıl'la Esra'yla aynı formayı giymesini de hazmediyorum açıkçası.Kısacası ŞAZİYE YUVANA DÖN !!!

Şaziye ne yaptıda böylesine vazgeçilmez oldu:) ismi şuana kadar kendisine prim yaptırdı artık oda tükenmek üzere.
Şaziye ablamız ektiğini biçiyor kendisi bizi bu hale getirdi.Ahh Ahh :oops:
Vay be ne şaziyeymiş :) Işıl Alben,Esra Şencebe ve ya diğer oyuncularımız bile böylesine korunmuyor :oops: Şaziye ye biz bir şey yapmadık ilk geldiğinde destek çıktık çok sevindik ama Allah aşkına ne olursa olsun,psikolojik sorunlar kimin yok ki, oyuncularımızdan yakınını kaybeden oldu daha bilmediğimiz neler başlarına geliyordur.Oyununu oynayacak eğer kendine güvenemiyorsa oynamayacak bu kadar basit.

Ayşegül Aygün' Alıntı:
Şaziye ne yaptıda böylesine vazgeçilmez oldu:) ismi şuana kadar kendisine prim yaptırdı artık oda tükenmek üzere.
Şaziye ablamız ektiğini biçiyor kendisi bizi bu hale getirdi.Ahh Ahh :oops:
Vay be ne şaziyeymiş :) Işıl Alben,Esra Şencebe ve ya diğer oyuncularımız bile böylesine korunmuyor :oops: Şaziye ye biz bir şey yapmadık ilk geldiğinde destek çıktık çok sevindik ama Allah aşkına ne olursa olsun,psikolojik sorunlar kimin yok ki, oyuncularımızdan yakınını kaybeden oldu daha bilmediğimiz neler başlarına geliyordur.Oyununu oynayacak eğer kendine güvenemiyorsa oynamayacak bu kadar basit.

İyide dünyadaki bütün insanların bu tip olaylardan etkilenmesi aynı değil ki.Yani bazısı etkilenmez bile, bazısı az etkilenir , bazısıysa aşırı etkilenir.Ha güvenmiyosa oynamayacak demişsiniz.Belki çıkış yolu olarak basketbolu görüp oynayamadıkça daha kötü olmuştur bilemeyiz.Zamanında Mihriban hanımın bu forumda yazdığı gibi : Hiçbir şey dışarıya yansıdığı gibi değildir !!

Emre Doğan' Alıntı:
[quote="Ayşegül Aygün":1zdvd4t4]Şaziye ne yaptıda böylesine vazgeçilmez oldu:) ismi şuana kadar kendisine prim yaptırdı artık oda tükenmek üzere.
Şaziye ablamız ektiğini biçiyor kendisi bizi bu hale getirdi.Ahh Ahh

İyide dünyadaki bütün insanların bu tip olaylardan etkilenmesi aynı değil ki.Yani bazısı etkilenmez bile, bazısı az etkilenir , bazısıysa aşırı etkilenir.Ha güvenmiyosa oynamayacak demişsiniz.Belki çıkış yolu olarak basketbolu görüp oynayamadıkça daha kötü olmuştur bilemeyiz.Zamanında Mihriban hanımın bu forumda yazdığı gibi : Hiçbir şey dışarıya yansıdığı gibi değildir !![/quote:1zdvd4t4]
Sayın Mihriban Oğuz çok güzel demiş Hiçbir şey dışarıya yansıdığı gibi değildir dışarıya bana göre böyle bir yansıma var sana göre öyle, başkasına göre daha farklı bunu bilemeyiz yapabileceğimiz bir şey yok yani şunu anlamıyorum tamam şaziyenin durumuna üzülüyoruz ama biz ne yapalım şaziyeyi kurtarma günlerimi yapalım bunun üzerine çözümler mi üretelim eğer durumu vahimse çözüm yeri galatasarayın çatısının altı değil daha profesyonel kuruluşlar var.Bu konuyu trajediye dönüştürmeye gerek yok şaziye karslı iyi performans göstermiyor profesyonelce davranmıyor armamızı sevmiyor biz ne yapabliriz destek çıkacak bir noktası yok ;) kafanızı takmayın şaziye karslının umurunda olacağını zannetmiyorum yazdıklarımıza üzüleceğinide :oops: biz bize üzülecek oyuncumuza bakalım,onları kırmamaya,onlara sahip çıkmaya bakalım ;)

@Ayşegül Aygün

Eğer şu an şaziyenin sözleşmesi feshedilmemişse, O hala bizim oyuncumuz demektir değil mi? Eğer öyleyse ben GS'de oynayan hiçbir oyuncuyu ayırmam.İsterse maç başı 0 sayı 0 ribo katkısı olsun.Herşeyden önce o GS oyuncusudur.Haa eğer sözleşme feshedildiyse o zaman benim dediğim herşeyi unutabilirsiniz zaten :)

Bundan bir kaç sene önce küfür edip ağlattığımız bir oyuncunun gelip burada harikalar yaratmasını beklemeyin.oynamıyorsa oynamıyordur o zaman kadroya alınmayacak.Bu teknik heyetin bileceği iştir.ama hala kötü performansına rağmen yinede süre alıyorsa bu konuyu burda değil teknik kadro başlığı altında tartışmamız gerekir.

Galiba Şaziye'nin en azından milli takımda verimli oynaması için sözleşmesi feshedilmedi daha.Milli takımımız turnuvayı bitirir bitirmez bu başlık kapanacak inşallah.

milli takımla bir alakası olmaması gerekli diye düşünüyorum fesih konusunun.eğer gerçekten fesih etmek düşünülüyorsa yanlış yapılmış olur önemli oln böyle bir şutörden yararlanabilmek gözden çıkartmak en kolayı.fesih edildiği takdirdede bir yabancı hakkını daha 3 numaradan kullanmak gerekecek .buda uzun veya 2 numara da yabancı hakkını kaybetmek demek .simone sakatlansa ,formsuz olsa o pozisyonu dolduracak oyuncu yok lig ve eu lig uzun maraton

Ben ciddi ciddi şaziyenin bu formsuzluğu kasti yaptığını düşünüyordum fakat biraz inceledim ve fikirlerim değişmeye başladı.Formsuzluğu psikolojik nedenlerden olabilir ama fb ve bjk'de oynadığı için başka oyuncular kadar rahat kabul edilemiyor olabilir.mesela (Allah korusun)aynı psikolojik sorunlar Işıl'da olsa bu kadar yaygara kopmazdı ve bu kadar tepki oluşmazdı diye düşünüyorum.Ama takımda kalıp kalmaması konusunda hala daha çelişki içindeyim.Bu sezon ki duruma bakarsak takımda yeterince süre bulamayan ve kiralanan kübra siyahdemir bile daha iyiydi yani bu böyle gitmez.Şaziye'yle bu durumda olmaz.

Duygu Gündoğan' Alıntı:
Ben ciddi ciddi şaziyenin bu formsuzluğu kasti yaptığını düşünüyordum fakat biraz inceledim ve fikirlerim değişmeye başladı.Formsuzluğu psikolojik nedenlerden olabilir ama fb ve bjk'de oynadığı için başka oyuncular kadar rahat kabul edilemiyor olabilir.mesela (Allah korusun)aynı psikolojik sorunlar Işıl'da olsa bu kadar yaygara kopmazdı ve bu kadar tepki oluşmazdı diye düşünüyorum.Ama takımda kalıp kalmaması konusunda hala daha çelişki içindeyim.Bu sezon ki duruma bakarsak takımda yeterince süre bulamayan ve kiralanan kübra siyahdemir bile daha iyiydi yani bu böyle gitmez.Şaziye'yle bu durumda olmaz.

Herşeyden önce kendi ailesiyle problemleri var eşiyle büyük problemleri var var oglu var yani illa kasıt aramak yanlış ama cok istekli oldugunada söyleyemem oynadıgı oyun ortada

Şaziye Karslı hak etti mi buradaki yorumları çok acımasız eleştirdik Türkiye kupasını kaybettik suçlu Şaziye ligde elendik suçlu Şaziye günah keçisi arıyorduk Şaziye Karslıdan iyisini bulamazdık ne de olsa fb formasını giymiş bir fbli. Bazı şeyleri görmek istediğimiz gördük maalesef.Tamam kötü oynayabilir ama bizde eleştirilerin dozunu arttırdık.Bu bir takım oyunu onu unutuyoruz dediğimiz gibi maç tek oyuncuyla kazanılmadığı gibi kaybedilmiyor da Şaziyenin ne kadar kabahati varsa Yasemin Horasanında,Marinanında,Esra Şencebenin de,Tuğba Palazoğlunun da,Okan Hocanın,Mihriban Oğuzun Yardımcı Antrenöründen Masörüne kadar herkesin bunda payı vardır.Tamam biraz kırgınız çünkü Şaziye Karslı Galatasaray?a transferi olunca çok büyük bir beklentimiz vardı Milli Takımda hayranlıkla izliyordum.Attığı üçlükler halen aklımızda.Hayranlıkla izlediğim oyuncu keşke Galatasaray da oynasa dediğim oyuncu gelmişti ama bekleneni bize vermemesi belki tepkimizin ardında yatan olmuştur beklide hep somurtması olmuştur bizi böylesine tepkilere sürükleyen.En büyük eleştirimiz fbli oluşu ve takımımızı formamızı hak etmeyişi bunları hep dile getirdik.Aşağıdaki fotoları görünce ya aslında ne kadar mutlu olduğu bizimle beraber aynı duygu ve heyecanı hissettiği arkadaşlarıyla mutlu olduğu iyi anlaştığı o da bu takımın bir parçası bizim armamızı taşıyor armamızı taşıyan oyuncuya sahip çıkalım bundan sonra. Şaziye?nin elle tutulur bir hareketi olmadı sadece soğuk davranışları oldu ama şimdi daha iyi anlıyorum ki onun mizacı veya yaşadıkları olaylardan ötürüde olabilir milli takımdaki fotoda da aynı ifade var o zaman vatan haini mi diyelim. Armamızı taşıyan oyuncuya sahip çıkmalıyız onu kazanmaya çalışmalıyız taraftar şaziyeye yönelik olumlu bir adım atmalı:) Şaziye önemli ve yetenekli bir oyuncu bizim takımımızda gelecek sezon olmaya bilir umarız eski performansını yakalır eğer takımımızda da kalırsa umarız herşey daha güzel olur ;)
Galatasaray dergisi Mayıs ayı sayısında Şaziyenin file yi kesen fotosunu koymuşlar sinir olmuştum başka kimse kalmadı mı fileyi kesecek birde dergiye koymuşlar ama resimlerde fileyi üzerine geçirmesi ve çıkarmaması çok hoş bir davranış bazı şeylere bakış açımıza da bağlı ters bakarsak her şey yamuk gelir iyi yönlü düşünürsek her şey yamuk değil pamuk olur :)

;) (Ya şimdi ben böyle yorumlar yaptım ama Şaziye Karslı Armamızdan büyük mü oldu? oldu dimi:)bende Şaziye fanı mı oldum şimdi? onuda oldum dimi:)şaziye sevgisi gözümü kör etmiş biz oyuncu sevdalısıyız ya ondandır ;) )
Bu Fotolar beni bayağı etkilemiş ;)

resim4sxb.jpg

resim1uhk.jpg

resim6ewq.jpg

resim2gfx.jpg

resim3ypc.jpg

adszzdr.png

resim7lbu.jpg

resim8n.jpg

resim1r.jpg

resim2ldd.jpg

Ayşegül Aygün' Alıntı:
Tabi ki ablacım milli tkımda dahi iyi performans göstermek isteyeceksin gs umrunuzda olmadığı için :oops: fbli arkadaşlarınızda gelsin tam çoşarsınız keyfinizde yerine gelir :oops: sabredin buluşmanıza az kaldı
Tabii insanlar değişir ancak bu kadarıda ilginç geldi bana.

Serkan Dursun' Alıntı:
[quote="Ayşegül Aygün":269o4rix]
Tabi ki ablacım milli tkımda dahi iyi performans göstermek isteyeceksin gs umrunuzda olmadığı için fbli arkadaşlarınızda gelsin tam çoşarsınız keyfinizde yerine gelir :oops: sabredin buluşmanıza az kaldı
Tabii insanlar değişir ancak bu kadarıda ilginç geldi bana.[/quote:269o4rix]
Saadet Unal' Alıntı:
Valla okuduklarıma bir an inanamadım Ayşegül.. :) Bu sen olamazsın ? :p
Ya valla bende anlamadım dün gece 3 gibi internette dolanırken bu fotolara rastladım ya çok fazla etkilendim bu fotolardan şaziyeye en fazla eleştirenlerden biriyim etmediğim laf kalmadı içimde daha fazlasıda vardı :) bu fotoları görmesem yine devam ederdi şaziye hakkındaki düşüncelerim sanki haksızlık yaptık gibi geldi kendimi suçlu hissettim günahını alıyoruzdur belki :oops: resimleride düzenledim vicdan azabı çekiyorum sanırım bunları yazarak biraz olsun vicdanım rahatlıyor

Ayşegül :)
Eh ben demiştim diyecem olmayacak. Şaziyenin psikolojik sorunları var(dı). Ama Milli takımda istatistikler iyi Maşallah.