Şaziye İvegin

gazanfer benim o resimde paylaştığım duygu sahada feneri ezmek maksadını anlatmaktı yoksa merala benim de saygım var. mademki senin gibi duyarlı kardeşlerimiz var bende değiştirim senin hatırın için :) şimdikinede itiraz etmezsin umarım :)

Hayırlı olsun demek isterdim ama içimden gelmiyor..Kendisinden hiç hazetmem..Bizim kutsal formamızı haketmiyor..Bu transferde emeği olan herkese yazıklar olsun..

Bu transfer bize fayda sağlayacaksa,ben basketboldan hiç anlamıyorum demektir.Şaziye'yi kalite olarak Galatasaray'ın oyuncusu olarak görenler sezon ortası söylediklerinin arkasında durabilirler umarım.

Sevgili Gazanfer,

Öncelikle herhangi bir oyuncuyu savunmak gibi bir durumun, en azından, şu an için geçerli olmadığını belirtmeliyim. Daha önce de söylediğim gibi ben isimlere takılmıyorum. Önemli olan GALATASARAY'dır ve gerisi de teferruattır.
O nedenle önceki yazımın herhangi bir cümlesinde herhangi bir oyuncuyla ilgili savunma veya eleştiriye yönelik bir ifade söz konusu edilmemiştir. Hele bir başlasın lig. Göreceğiz hepsini neler yapacaklar?

Önceki geldiğinde psikolojik problemleri nedeni ile katkı veremediğini düşünmüştüm. Çünkü hiç bir sporcunun bilerek ve isteyerek iyi performans vermeyeceğini düşünemiyorum. Bu benim mantığıma uymuyor. Eğer böyle bir şey sözkonusu olsa fenerde harika oynamasını beklerdik. Bazı şeyler isteğin ötesine geçebiliyor. Bu saatten sonra denecek bir şey yok. En azından diğer yerlileri ve Diana'yı 3'er 5'er dakika en iyi şekilde dinlendirmesini bekliyorum. Bu sürede de 3-5 ne kadar atarsa artıdır.

Ceyhun Hoca fenerbahçe'ye gitmek istiyorken,biz ona fenerbahçeyi getiriyoruz.Hata yapma lüksü kalmadı.Şaziye'ye bile eyvallah demek zorundayız.

Burası gerçekten çok enteresan bir forum oldu. Geçen sene başında Türk basketbolunun en saygıdeğer oyunculardan biri olan Haluk Yıldırım için de söylenmedik laf, edilmedik hakaret kalmamıştı. Şimdi aynı laflar Şaziye'ye, Nevriye'ye, Pondexter'a vs.vs.vs.... Öte yandan geçen sene Taurasi'ye kondurulmayan kötü sıfat kalmamıştı, şimdi duruma bakın. Velhasıl çok duygusal bir forumuz, çok :) Yahu bırakalım artık şu Galatasaray değerleri hikayelerini allah aşkına. Tüm sporlarda olduğu gibi basketbolda da önemli olan şampiyonluk ve başarıdır. İşine kim yarayacaksa onu alırsın oynatırsın arkadaş, yeter ki başarıyı getirsin. Aksi takdirde karşı yakadan bir takım çıkar, sahibi olduğu tüm güçleri kullanarak erkek,bayan tüm branşları domine eder, şampiyonlukları alır gider...

Şaziye transferini eleştireni -ki ben de karşıyım- anlarım, keza Taurasi transferini de ama işkembeden sallamayalım.

Ceyhun Yıldızoğlu iki sezon önce karşı yakadan teklif almasına rağmen kabul etmedi. Şimdi hocanın Fenerli olduğu, karşı yakaya gitme çalışması içinde olduğu iddia ediliyor. Şaka gibi!..

Ali de haklı; şampiyonluk ve başarı olmadan olmaz. Şampiyonluk bir hedef değil midir, başarı amaçlanmaz mı? Her takım, her sporcu şampiyonluk amacı ve hayaliyle yola çıkar. Yıllarca spor yaptım ve asla sahaya kaybetmek için çıkmadım. Ama bütün bu yalın gerçekler bile bazı değerlerin hiçbir anlamı olmadığını göstermez.
Doğrusu, değerlere sahip çıkıp her platformda şampiyonluğu, başarıyı hedeflemektir. İkincilik GALATASARAY için başarı değildir.
GALATASARAYLILIK bunu gerektirir.

Ne olursa olsun şampiyon olalım zihniyeti doğru bir zihniyet değildir. Ha hayatı boyunca hiç şampiyon olmamış muhtemelen de bundan sonra olması zor olan bir klüpsen (mesela geçen seneki Bursa gibi) bunu deme ihtimalin vardır. Ama hala FB'den daha fazla şampiyonlukları bulunan ( erkek-kadın basketbol) bir klübün unsurlarından biriysen bunu düşünmezsin. Makyevelist mantık bizim için değildir.

Ben GS'da her branşta şampiyonluk görmek istiyorum. 5 Hazirandaydı sanırım kürek müsabakaları var Sapanca'da. Oraya gideceğim orada da yenmek istiyorum. Ama Kürek de şampiyon olmak için birilerinin teşviki ile bir günde türk yapılıp yarıştırılıp ertesi gün gönderilen sporcular ile şampiyon olmak istemiyorum. Basketbol da GS değerlerine sahip çıkmayan adamlarla bu şampiyonlukları kutlamak istemiyorum. GS'lı olmasın ama GS değerlerine haksızlık da etmesin istiyorum. Şimdi Hangi FB'li, FB kadın basket takımının yaşadığı şampiyonluğu benim GS kadın basket takımın yaşadığı şampiyonlukta yaşayacağım sevinç kadar yaşayabilir. Sarılacağım oyunculara baktığımda benden daha çok sevinecek daha samimi insanlar görecek mi o FB'li?

Arkadaşlar şampiyonluk kesinlikle çok özel ve önemli bir başarıdır. Yalnız Şampiyonluklar futbolda 2 hafta Basketbol erkeklerde 1.5 hafta Kadınlarda 1 hafta kutlanır o da maximum. Oysa ki sezon 30-35 hafta sürer. Hayattan zevk almak istiyorsanız şampiyonluğa endexlemezsiniz kendinizi ve 29-34 hafta zevk alırsınız. Takım şampiyon olursa o +1 hafta ve +2 hafta kutlamalarda yanınıza kar kalır.

Şimdi bu şartlarda düşündüğümüzde; Ben 30 hafta Şaziye'yi takımda görüp kahrolup son 2 hafta sevinmekle kurtaracakmıyım bu yılı?

GS'da Bahar-Gülşah ve Işıl gibi üç aslan parçası olmasa, bilmesem onların nasıl bir oyuncu/taraftar olduklarını. Şu an bende 29.995.000 GS taraftarı gibi en büyük GS'lı benim modunda yaşayıp basket maçlarına gitmezdim. futbol maçlarında takılıp kendimi tatmin ederdim.

Seneye gene aynı yerde aynı heyecanla olacağız. Ama herhangi bir aksilik de Hocaya olsun hocam bugünler geçer diyecek modda olmayacağım. Agresif laflar söyleyeceğimi düşündüm ama bunu yaparsam o aslan parçalarına saygısızlık etmiş olurum. Ceyhun Hoca gidene kadar o anlamda mutlu olmayacağım.

Başlıkla alakası yok ama GS değerlerinin GS'ın başında ve takımında olmasını istiyorum. Gönül, Mİhriban-Müge Abla- Kaptan-ı Derya (coach) saha kenarında, Işıl Gülşah Bahar sahada olsun istiyor. Nesilden nesile de bu böyle devam etsin ama Şaziyeler girmesin bu platforma...

Bitik bir oyuncu mu bizi şampiyon yapacakmış.Evet duygusallığı bırakalım.Şaziye basketbolcu kimliğini,ruhunu kaybetmiş,onun bize katkı vereceğini düşünmek boşa bir beklenti.

Şaziye'nin gelmesine karşı değilim. Sanki piyasa da muhteşem yerli oyuncular var biz bunu getiriyoruz. Ben şampiyonluk istiyorum bu sene çalınan şampiyonluğu istiyorum. Bunun içinde kim gelirse gelsin nevriyede,birsen,esmeral . Gelen oyuncu basket oynamak için geliyorsa sorun yok.Şaziyede oynamazsa süre vermezsin ,sene sonu yollarsın bitti gitti.