Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Takımımızın bu seneki transfer stratejisinde yabancı oyuncu rotasyonunun büyük ölçüde değişeceğini görüyoruz. Tabiki hepimizin aklı Seimone Augustus'da. Şu ana kadar kendisiyle sözleşme yapılmaması, onun yerine başka bir şutör aradağımızı gösteriyor. Nevriye Yılmaz bombasından(!) sonra şimdi de Angel Mc Coughtry'ye talip olduğumuz basına yansıdı. Angel Mc Coughtry oyunun savunma yönünü iyi oynayabilen ancak hücum yönünde bariz hatalar yapabilen bir oyuncu. Bu sezon final serisindeki maçlar dışında Fenerbahçe'ye bir şey verebilmiş bir oyuncu değil Tabiki orada Tamika Catchings'in hakemler tarafından çok erken sindirilmesinin de katkısı çok büyük. Augustus ile Angel'ı kefeye koyacak olursak,Augustus'un özellikle sakatlık döneminde zaten iyi olan şut özelliğini daha da geliştirerek Angel'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bireysel savunma yönünden Angel, Augustus'tan iyi olabilir, ancak bu aksaklık iyi bir takım savunmasıyla giderilebilir.

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, son 4 sezonda 4 farklı hocayla çalıştı. Cem Akdağ'ın baskılardan bıkıp takımı bırakmak zorunda kalmasından sonra Okan Çevik'in emaneten takımı çalıştırıp Eurocup'ı kazandığımız süreçten sonra takıma Zafer Kalaycıoğlu geldi.Maalesef yine istikrar sağlanamayarak bu sefer de Ceyhun hocayla anlaşıldı. Ceyhun hoca sezon içinde çok eleştirildi. Takımın kondisyon eksikliği bir türlü giderilemedi. Catchings'in gelmesinden sonra takımın savunma ve hücum yönünün geliştiği söylenebilir. Ancak maalesef bu özlediğimiz lig şampiyonluğunu bir türlü getirmedi. Benim takıldığım nokta Ceyhun hocanın şampiyon takım ile ilgili sözleri. Açıkçası bu sözleri kendisinden duyduğumuz için üzüntülüyüz. Tabiki Fenerbahçe'nin de mücadelesini saygıyla karşılamak gerekir ama Galatasaray'ın içinde bulunduğu yönetimsel olarak tüm olumsuz durumlara rağmen ve özellikle serinin 4. maçında gösterdiği performansla takımımızın şampiyonluğunu hak ettiğini düşünüyorum. Yönetim ,takım kaptan ve menajerinin federasyon ve hakemler hakkındaki sözlerine ve tüm kamuoyunun gözlerinin önünde olan olaylara rağmen hocanın bu olumsuzluklara değinmemesi bizleri çok üzdü. Belki de tüm düşüncesini milli takıma verdiği için böyle açıklamaların şimdilik yersiz olabileceğini düşünmüştür.

Sonuç olarak takımımızın her sezon farklı hocalarla çalışması Galatasaray'a şu ana kadar birşey kazandırmadı. Ben bu sezon da Ceyhun hocayla çalışılması fikrindeyim. Umarım Galatasaray bu sezon çok özlediğimiz şampiyonluğa ulaşır.

Sitemiz için yapılan Ceyhun Yıldızoğlu röportajı kısa sürede yayınlanacaktır. Seimone ve transferler hakkında açıklamalar var. Pek sevineceğinizi söyleyebileceğim bir şey yok ama koçun aklındakini, neyi neden istediğini okursunuz oradan. Ayrıca Hürriyet paçavrası, pardon gazetesi ve hakemler hakkında da geniş kapsamlı bir sohbet olmuş. Kararlara katılmak zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız.

Ayrıca Seimone ile Angel'ı neden kıyaslıyorsunuz anlamıyorum, benim transfer konusunda seçici olduğum bir takım olsa Arasspor mesela ve o takıma kısa forvet lazımsa Seimone ile Angel arasından ben de Angel'ı seçerim. Hatta Penny Taylor'a karşı da Angel'ı seçerim. Angel çok iyi bir oyuncu, sorunu gerizekalı olması. Hakaret etmek için söylemiyorum zekasında gerilik var cidden. Neyse konumuzla alakası yok, Galatasaray'da kısa forvet pozisyonunda Alba Torrens var.

Bana göre Angel Seimone augustustan daha komple ve daha iyi oyuncu, angel henuz 23 yasinda dunyanin en iyi oyuncusu olabilir, ama Aras Kafkaslınin dedigi gibi GERIZEKALI gercekten :)
survivor izleyenler Taneri bilir iste Angel o tipte bir kisilik :)

Oktay Mahmuti ile Cehun Hoca arasındaki fark burada belirginleşiyor. Bİri hakemlerin yönetimlerini artık dayanamayıp direk eleştirmeye gidiyor. Ceyhun Hoca ise katledildiği bir seriden sonra hala hakemleri ve rakibi savunuyor. Sizce hangisi doğru yapıyor düşünün artık..

Aras bu arada Seimone'u biz kısa forvete değil SG'ye istiyoruz. Seimone'u Angel ile SF'de kıyaslamak gereksiz bu yüzden.

E Tanjevic de milli takım hocasıyken Efes hakkında demediğini bırakmamıştı, hakemleri de çok eleştirdi zamanında maçlar kaybedince. Onun rakiplerinde milli takımda oynayan oyuncu yok muydu? Milli takım hocası diye hakemlerin tutumunu eleştirmemek diye bir kıstas olmamalı.

Angel ile Augustus'u karşılaştırmak şu anlamda doğru olur takıma verecekleri katkı yönünden. Augustus'un iki eksi yönü var iyi savunmacı değil ve iyi penetre edemiyor içeriye ben zorlayıp turnike attığı pozisyonları fazla görmedim. genelde şutunu yaratıp orta mesafe şut atan bir oyuncu.
Angel ise savunmada iyi ribaunt alabiliyor.içeriyi zorlayıp ya faul yada turnike ile bitiren bir oyuncu. Artıları Augustus'a göre daha fazla. Ancak Kısa forvette Alba kullanılacaksa o ayrı tabi.
Bu konuda Ceyhun Hocay'ı rahat bırkamak lazım o sistemi için en uygununu alacaktır.

Alba'yı 3 numaraya çekip,Augustus SG oynayacaksa gitmesine gerek yok ama 2 numarada Alba'yı değerlendirip 3 numara pozisyonunda bir kıta dışı oyuncu oynatmak istiyorsa Ceyhun Hoca,Angel mantıklı olabilir.Bence Augustus'la yola devam edilmeyecek gibi.Bakalım hayırlısı.

Açıkçası, SF SG ayrımının kadın basketbolunda bu kadar keskin bir şekilde ayrılması gerektiği kanısında değilim. Seimone, Angel, Taurasi tarzı oyuncular fizk olarak (size, çabukluk her türlü parametreyi katıyorum) 2 ve 3 oynayabilirler.

Seimone'un kalması gerektiği savını sahaiçi noktalara dayandırmak gerektiği düşüncesindeyim. Ne yazık ki, Seimone'un winner olmadığı ya da mental olarak çok güçlü olmadığı kanısı yerleşmiş vaziyette ülkemizde. Bilmiyorum, belki Yıldızoğlu da öyle düşünüyor. Seimone'un zaman zaman kafa olarak maçtan kopuk oynadığının ben de farkındayım, aramızda maçtan önce sinirlendirmek lazım diye geyiğini de yapıyoruz; ama büyük maçların hiçbirinde bu tarz bir problem yaşadığını hatırlamıyorum. Artılarını yazmaya lüzum yok, geçiyorum.

Angel ise çok dağınık bir oyuncu ve Fenerbahçe'deki kafa yapısıyla buraya gelecekse yarı sahada ne yaptığını bilen bir Galatasaray'ı bu yıl da izleyebileceğimizi sanmıyorum. Açık söyleyeyim, geçen yılki takımın kenardan çok da iyi destek aldığı kanısında değilim, aban göre kötü basketbol da oynadık, Fowles gibi bir uzunu da kullanmakta başarılı değildik. Öyle bir yapıda McCoughtry tarzı bir oyuncu çilingir işlevi görebilir bir anlamda; ama hiçbir coach, taraftar, idareci sezona öyle bir düşünceyle başlamadığından, Yıldızoğlu'nun kafasında uzun bir beş kurma düşüncesi olabilir. Göreceğiz.

Angel tarzı oyuncuları sevmem pek, gelmesini de istemem; ama en çok canımı sıkan nokta Augustus'a hakkının verilmemesi. Sezon ortasında coachun yaptığı Augustus-McCoughtry karşılaştırmasının pek de isabetli olmadığını gördük. Kabul ediyorum ki, sene başında ya da sezon ortasında böyle bir karşılaştırma yapmak çok mantıklı duruyordu; ama final serisinden sonra benzer bir düşünceyle transfer politikası şekillendirmek pek de mantıklı gelmiyor.

Bu takıma Augustus, Ceyhun Hoca' dan daha çok lazım diye düşünüyorum; yanılıyor olabilirim yahut bana katılmayabilirsiniz. Tamamen kişisel görüşümdür; içinde Augustus' un olduğu başarılar benim için kat be kat daha değerli olur.

Bilekse bilek; yürekse yürek!

bu forumda nevriye ve birselin bize gelişi ile ilgili olumsuz bakan bir çok arkadaşımız var. ama ben böyle düşünmüyorum. şimdiye kadar izlediğim maçların hiçbirinde nevriye ve birselin ne bizim takıma nede seyirciye karşı negatif bir hareketini görmedim. sadece takımları galip gelince seviniyorlar o kadar. unutmamamız lazım ki onlar profosyonel sporcu ve burdan hayatlarını geçindiriyorlar. yani o zamanki şartlara göre fenere imza atmış olabilirler ve bir takımın parçası olunca mücadele ettiğin takım kazanınca sevinmek ve o takımın parçası gibi hareket etmekte normaldir. zaten bu forumda kaç kere birselin aslında galatasaraylı olduğu ile ilgili yorumlar okudum. o zaman neden bize gelmesinlerki (angel bu konunun dışında tabi) neden bu kadar nefret besliyoruz bu ikisine karşı anlayabilmiş değilim. şimdiye kadar iki yanlıştan anca bir doğru üretebilen yetenekte yöneticilerimiz varken bizim klüp onlara teklif götürmemişse suç onlardamı? ben bize gelmemeleri için hiçbir sebep göremiyorum. hem rakibi zayıflatacağız hemde biz güçleneceğiz bu yerli kıtlığında haksızmıyım?

Ceyhun Hoca böyle komik bir transfer için uğraşmıyordur umarım. Tez zamanda Augustus yuvada kaldı haberi bekliyorum. Bu süre uzadıkça canım sıkılıyor. Bu kadar yetenekli, sakatlığını atlatmış ve bizler kadar Galatasarayı kalbinde hisseden bir Augustus varken ne macera arıyoruz.

Nevriyeyi hiç ama hiç istemem ama Birsel keşke olsa diyorum. Ama sözleşmeleri sürüyor Fb ile zor o yüzden imkansız hatta.

Rakip, Dianayi alirsa biz hemen onun gibi sut kalitesi olan maya Mooru almamiz lazim, madem agustusu istemiyo hoca, bizde Angeli istemiyoz.

İsteme/istememe kısmından bağımsız olarak bizim Nevriye ve Angel'ı alma şansımız var mıdır?İkisi de Fenerbahçe'nin sözleşmeli oyuncusu değil mi?