Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

4 yabancı+1 devşirme+7 yerli isim düşünürsek kadro için..Yerliler:Işıl-Ceyda-Bahar-Yasemen-Gülşah-Tuğba-Nihan yerli isimler..Bence yerli isim çokta alacağımız isim yok..Devşirme Sophia çok iyi olurdu ama bence Melisa ile yola devam ederiz..Yabancı konusunda:Fowles-Augustus-Alba- ve geriye bir isim kalıyor..Bu isim Alba guard olarakta düşünülüyorsa Fowlesi yedekleyecek isim olur..Eğer 5 yabancı olursa o zaman guard içinde transfer düşünülür..Eğer olmazsa ben sadece Pivot için transfer yapacağımız düşünüyorum..İnşallah Sophia türk olur ve ikna edilir..O zaman herşey güzel olur..Ama her koşula hazırlıklı olmalıyız...

aslında Maya Moore yada Augustus diyoruz ama herhalde en kritik hamle Sophia Young'ın devşirilmesi olacak. 3 transfer gücünde bir hamle olurki ezer geçeriz her takımı. Düşünsenize pota altında Fowles ve Young gibi iki savaşçı ve skorer oyuncu! Bu durumda Bir tane avrupalı kısa oyuncu alabiliriz. Gerçektende takımın önü müthiş açılır çok büyük bir hamle bunu yapsınlar çok istiyoruz.

ben anlamıyorum bazı arkadaşlar simone varsa maya moore a gerek yok falan demişler, aynı şekilde prince e gerek yok becky alalım demişler.. burda bi sorun var eğer yenilmez armada olmak istiyorsak en iyilerini almamız lazım, winner oyuncular almamız lazım, gerekirse iki tane gerekirse üç tane.. karşıyaka bakın niye gidip taurasinin peşine düşüyor çünkü tam bir winner. ve taurasi varken yeter diyormu gidiyor penyyi angeli alıyor, futfolda 1-2 sıradan oyuncunun bonservisine harcanan parayla dünyanın 1 numarasını gertiriyor, para umurlarında değil. düşünsenize futbol takımı 7 değilde altı yabancı alsa nolacak sanki. ama ordaki bir oyuncunun parasıyla biz en kız takımına en iyisini getirebiliriz. tekrar başa dönmek gerekirse karşıyaka boş durmayacağına göre bizde en iyisini, winner oyuncuyu getirelim. maya moore un bir maçını izledim karşı tarafı perişan etti kaç tane üçlük attı, maçı 40 sayıyla tamamladı, yani top onun elindeyken potaya girmeme şansı yokmuş gibi rahatlıyor insan. düşünsenize yerlilerden sayı katkısı alamadığımız aşikar ve biz elimizde skorer bir simone var ve ona yeterli diyoruz. bir tane daha simone olsa o tıkandığında moore girip kaldığı yerden devam etse fena mı olur? lütfen ona buna gerek yok demeyelim zaten bu yıl kaybetmemizin sebebi takıma bir guard daha alınmayıp yeterli görülmesi değilmidir. hersene birşeyleri eksik yapıyoruz bari bu yıl tam yapalım..

ben anlamıyorum bazı arkadaşlar simone varsa maya moore a gerek yok falan demişler, aynı şekilde prince e gerek yok becky alalım demişler.. burda bi sorun var eğer yenilmez armada olmak istiyorsak en iyilerini almamız lazım, winner oyuncular almamız lazım, gerekirse iki tane gerekirse üç tane.. karşıyaka bakın niye gidip taurasinin peşine düşüyor çünkü tam bir winner. ve taurasi varken yeter diyormu gidiyor penyyi angeli alıyor, futfolda 1-2 sıradan oyuncunun bonservisine harcanan parayla dünyanın 1 numarasını gertiriyor, para umurlarında değil. düşünsenize futbol takımı 7 değilde altı yabancı alsa nolacak sanki. ama ordaki bir oyuncunun parasıyla biz en kız takımına en iyisini getirebiliriz. tekrar başa dönmek gerekirse karşıyaka boş durmayacağına göre bizde en iyisini, winner oyuncuyu getirelim. maya moore un bir maçını izledim karşı tarafı perişan etti kaç tane üçlük attı, maçı 40 sayıyla tamamladı, yani top onun elindeyken potaya girmeme şansı yokmuş gibi rahatlıyor insan. düşünsenize yerlilerden sayı katkısı alamadığımız aşikar ve biz elimizde skorer bir simone var ve ona yeterli diyoruz. bir tane daha simone olsa o tıkandığında moore girip kaldığı yerden devam etse fena mı olur? lütfen ona buna gerek yok demeyelim zaten bu yıl kaybetmemizin sebebi takıma bir guard daha alınmayıp yeterli görülmesi değilmidir. hersene birşeyleri eksik yapıyoruz bari bu yıl tam yapalım..

Anlayın artık 2 adet kıtadışı kontenjanı var ve bunlardan biri Fowles olacağına göre sadece 1 kıtadışı hakkımız kalıyor. Yoksa kim istemez Maya Moore'u

Alba Torrens cok genc bir oyuncu ve dediklerinize göre ingilizcesi pek yok, simdi bu kiz ilk defa yurtdisina cikacak bilmedigi tanimadigi bir ülkede, zorluk yasamaz mi ?

Alba Torrens cok genc bir oyuncu ve dediklerinize göre ingilizcesi pek yok, simdi bu kiz ilk defa yurtdisina cikacak bilmedigi tanimadigi bir ülkede, zorluk yasamaz mi ?

Bende sorun yaşayabileceğini düşünüyorum. İnşallah tatilde bu eksiğini giderir. Ayrıca yaşayacağı zorluğu aşması için Ceyhun Hocaya çok iş düşüyor.

Size katılıyorum. Ancak üst düzey bir oyuncuyu tribünde oturtmakta zordur. Bu yüzden en büyük hamle S. Young'ı getirip Türk pasapotu almaktır. İşte o zaman durdurulamaz bir takımı oluruz.

Alba
prince
Augustus
Young
Fowles

Bunların üzerine bir Avrupalı daha alabiliriz.

Rusya Finali ilk maçı
UMMC Ekaterinburg: 72 Sparta & K Vidnoe : 51

Epifaniya PRINC 34 dakika, 12 sayı, 4 asist, 2 ribaunt, 3/11 2 sayı, 2/3 3 sayı

ligde seimone-alba-fowles-guard (avrupalı ) rotasyonla oynayıp avrupa içinde avrupalı uzun almalıyız yani avrupayı 5 yabancıyla götürmeliyiz bu uzun iyi bir uzun olmalı gerekirse ligde bazı maçlarda avrupalı guardın yerine kadroda olamlı ve fowles'ı dinlendirmeli

Prince'i de alalım Avrupalı guard olarak. Sophia Türk olsun. Onun dışında Yasemen'e ve Melek'e de şans tanıyalım bu kadro içinde. Bir "Avrupalı Uzun" takviyesi de olabilir belki Euroleague için.

Işıl - Prince - Yasemen
Seimone - Tuğba
Alba - Gülşah
Sophia - Bahar
Fowles - Avrupalı - Melek

Her dalda nice kupalar...

ligde seimone-alba-fowles-guard (avrupalı ) rotasyonla oynayıp avrupa içinde avrupalı uzun almalıyız yani avrupayı 5 yabancıyla götürmeliyiz bu uzun iyi bir uzun olmalı gerekirse ligde bazı maçlarda avrupalı guardın yerine kadroda olamlı ve fowles'ı dinlendirmeli

Kesinlikle Fowles'ın boşluğunu en iyi şekilde dolduracak Avrupalı bir uzun alınmalı. 5-10 dakika oynayacak diye bakılmamalı olaya, bu işin sakatlığı da var. 3 kupanın en sonuna kadar gideceğiz Fowles tek başına bir yere kadar.

Şu kural işi belli olmadı ama Slyvia-Seimone iki amerikalımız, yanlarına Moore'ın gelmesini isterim ancak sadece lig için aşırı lüks olur sanki. Yinede bir çok alternatif var avrupalı olarak Prince,Sophia(TR) birde uzun Stepanova,Gruda,Leuchenka birde rus familyasından bir oyuncu daha vardı ama..Bunlardan biri gelsin işte o zaman kadro derinliği sağlanır.

ya arkadaşlar ne lüksünden bahsediyorsunuz karşıyaka hem taurasi hem taylor a lüks demiyor sadece lig için bile ikisini birden getirebileceklerini herkes biliyor, ama biz sponsoru olan bi takım olarak o lüks bu lüks diyoruz. yani kaç yıldır adamlar hep bi adım önümüzde onların hegemonyalarını kırmak için daha fazla oyuncu taibiki almalıyız. ne çabuk unutuyoruz kronikleşen sakatlık sorunlarımızı. bu sene melisa sakat diye şampiyonluktan olduk, bir alternatifimiz daha olsaydı durum böyle mi olurdu. lükse kaçmayalım diye aldığımız petronyte elimizde patlamadımı? lüksümüz zaten olmuyor bunca sakatlık yaşarken..

Prince'i de alalım Avrupalı guard olarak. Sophia Türk olsun. Onun dışında Yasemen'e ve Melek'e de şans tanıyalım bu kadro içinde. Bir "Avrupalı Uzun" takviyesi de olabilir belki Euroleague için.

Işıl - Prince - Yasemen
Seimone - Tuğba
Alba - Gülşah
Sophia - Bahar
Fowles - Avrupalı - Melek

Her dalda nice kupalar...

Şu kadro kurulursa Avrupa'da 4'lü final oynarız. Türkiye'de Fener'in 1 adım önünde oluruz. Çok çok iyi bir takım.

Fİnal maçındaki olaylar sonucunda verilen cezalar

1- Tamika CatchinGS'e 3 maç men + 3.000 TL para cezası,
2- Işıl Alben'e 1 maç men + 1.500 TL para cezası
3- Hakan Acer'e 2 maç men + 2.000 TL para cezası,
4- Salon sorumlumuz Osman Donat'a 1 ay hak mahrumiyeti + 3.000 TL para cezası.

Fenerbahçe Spor Klubü'ne 5000 TL para cezası.

Işıl Alben Face'te Yazmış.