Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Fowles Aralık'ta bizimle beraber burası tamam.. İkiz kulelerimizin olmasına rağmen her şekilde dış rotasyonumuz beklediğimiz gibi olmayacak.. Kısa,kaliteli yerli isimler kadromuza katmamız gerekiyor ki bunu ne kendi kaynaklarımızdan, ne de yurt içi piyasadan yapabiliriz. Buraya bi devşirme şart. Bu yüzden Sylvia'nın Aralık'ta gelecek olmasına güvenerek ben kadromuza Bahar Öztürk'ün katılması taraftarıyım, Melisa'nın yerine. Bi süre için Tina-Bahar 2'lisini epey yıpratacağız bunun farkındayım fakat resmin bütününe bakarsak mantıklı olan hamle budur kanımca. Lig maçlarında gerek Alba'yı 4 numarada kullanma, gerekse Melek'e süre vermeyle bu sıkıntı olmayabilir, EL için işlemeyecek tabii. Karşı tarafın Babkina'yı bitirecek olmasından dolayı gard pozisyonuna da Prints'i aldığımızı düşünürsek-ben başka hamlelere imkan vermiyorum-, Işıl-Alba-Bahar-Gülşah-Prints rotasyonu lig için ideal. Euroleague için ne olur zaman gösterir.

Bu arada siteye yaklaşık 3 veya 4 senedir üyeyim fakat gerçek ismimle aktif olamıyorum. Bunun için siteye mail de attım fakat herhangi bir geri dönüş olmadı.

Sylvia Aralık'a kadar yoksa Cumhurbaşkanlığı Kupası+lig liderliği takım arkadaşlarının ellerinden öper.Aksi hiç hoş olmaz bu sezonun üstüne.

karşıyaka babkina'yla ilgileniyormuş. keşke biz alsak. hem ışıl daha verimli oynar süresi azalacağı için, hem de pota altını daha iyi besleriz.

Fowles ve Tina. İki süper uzun aynı kadroda. Kulağa hoş gelse de bana biraz garip geldi. Özellikle penetre edebilen ve şutu olan takımlara karşı ikisinin oynaması durumundan zor anlar yaşarız. Gerçi ikisinin aynı anda oynayacağını da pek sanmıyorum. Nasıl bir rotasyon düşünüyor acaba Ceyhun Yıldızoğlu merak ediyorum.

Saygılar.

Gelecek sezon için yapılacak en önemli hamle Ceyhun Yıldızoğluyla yolları ayırmaktadır.
Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.Bu taraftar bende dahil ilk başarısızlıkta "Agustus" diye bağıracaktır.
Defalarca koçun final serisinde yaptığı açıklamalar gündeme gelecek, en sonunda kellesi istenecektir.
Ceyhun Hocanın bu sene takıma katkısı ise bulunmamıştır. Adığı yerli ve yabancılar oyuncular eski takımlarının önemli oyuncuları iken bizde yokları oynamışlardır. Ceyda, Nihan, Gülşah, Melek, Melisa, Hodges, Pentroye...
Bu sene iyi performans gösteren Bahar bile beklenen patlamayı yapamazken, Yasemen düzenli süre bulamadığı için gelişim kaydedemiştir.
Ceyhun Hoca yatıp kalkıp Catchings'e dua etsin.Onun getirdiği ivme olmasaydı, takım karşıyaka tarafından hakemlere gerek duyulmadan süpürülürdü. Tıpkı Eurolegue de olduğu gibi...
Bir tanesi mi oynayamaz be kardeşim...(Ceyda'nın kiralandıktan sonraki performansı ortadır.)
Belki gelecek sene ligde şampiyon oluruz ama local başarı Alba'lı, Fowles'li kadroyu ne kadar keserki, gelecek sene de bir diet ödemeyeceğimizin garantisini kim verebilir ?
Son olarak bu takımın Agustus'a ihtiyacı var, adı geçen Pondexter'dan da, Angel'danda daha iyi bir oyuncu...
Benim önerim budur, katılmak isteyen katılabilir, tepki vermek isteyen verebilir...

Emrah bey yazdıklarınıza kısmen katılsam da takımın ivme kazanmasında ve bu kadar iyi mücadele etmesinde koçun hiçbir katkısı yoktur demeye hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Bu takım bir yerlere geldiyse bundan koçun da mutlaka katkısı vardır. Bu kadarda abartmayalım bence. Bu insan bize gelmeden önce Fenerbahçe tarafında da istenmiş ve hala milli takımın başındaki hocadır. Bu kadar da küçültmeye ve vurmaya gerek yok diye düşünüyorum

Saygılar.

Metin Bey ben düşünclerimi söyledim sadece...Bence takımın bir anda ölü toprağını üzerinden atmasında Catchings'in gelişi herşeyi değiştirdi...Catchings geldikten sonra, Işıl ve Agustusun rolleri hafifledi ve kendilerini buldu, az da olsa Bahar da hareketlenme oldu, biz iddalı olduk. Biraz da Ceyhun Hoca'nın şansı dağılmış Ratbegerdi, ancak final serisinde ona dahi cevap veremedi. Benim düşüncem budur.
Saygılar.

Tina transferini ilk duyduğumda şaşırdım gerçekten. Amerikalı hakkımızı kısa ve topla oynamayı seven bir oyuncuyla kullanmamızı bekliyordum.

Tina Charles gerçekten çok iyi bir uzundur. Takıma da çok iyi uyum sağlar, WNBA All-Star'da izlemiştim, çok sempatik oyuncu gerçekten. Pota altında Tina Charles-Sylvia Fowles ikilisine sahip olan bir takım hiç bir maçı son topa gelmeden kaybetmez öncelikle. Euroleague'de zor deplasmanlarda bu söylediğim olay daha açık ortaya çıkacak. Yalnız kısalarda ciddi sorun oluştu şuan, Işıl yine 30 dakika oynamak zorunda kalacak gibi görünüyor, Euroleague için +1 yabancı daha şart oldu.

Sophia'yı ikna edememişiz, muhtemelen Melisa'yla devam edeceğiz ama keşke 2-3 numara oynayabilen devşirme bir oyuncu olsa da onu takıma katsak. Fowles-Charles-Bahar-Melek pota altı için yeter de artar bile her iki kulvarda.

Prince geldi diyebiliriz, bu transferle birlikte en büyük sorunumuz tecrübe gibi gözüküyor. Bu takıma ablalık edecek bir oyuncu lazım, eğer sadece Euroleague'de oynamayı kabul edip, Türkiye'deki maçlarda çoğu zaman tribünde oturmayı kabul edecekse Becky Hammon diyorum hala. Fowles takıma katıldıktan sonraki kadroyu düşünürsek;

Işıl - B.Hammon - Yasemen
Prince - Gülşah
Alba - Bahar
Tina - Melisa
Fowles - Melek

Bu yazdığım kadro Euroleague için tabiki ama 5 yabancıyla oynasak bile kısa rotasyonununda sıkıntı var gibi duruyor. Devşirme kısa yada transfer diyeceğim ama aklıma pek kimse gelmiyor, Şaziye dedikodusu varmış, Allah korusun. Melisa takımda kalırsa Bahar'ı sık sık 3 numarada görebiliriz, o da alternatif olabilir.

Fowles kesin olarak takıma geç katılacaksa hala Augustus da ısrarcıyım ben. Hatta Fowles geldikten sonra lig için de kadroda tutulabilir, Euroleague'de rakibe göre Seimone-Tina tercihi yaparız.

Işıl - Prince - Yasemen
Seimone - Gülşah
Alba - Avrupalı
Bahar - Melisa
Tina - Melek

Fowles geldikten sonra ise Alba'yı zaman zaman guard gibi kullanıp, final serisinde Prince ve Avrupalı oyuncumuzdan vazgeçebiliriz.

Işıl - (Alba) - Yasemen
Seimone - Gülşah
Alba - (Bahar)
Bahar - Melisa
Fowles - Tina - Melek

Her durumda rotasyonda kısalarda sıkıntı yaşıyoruz. Allah korusun, olur da kısalarımızdan biri sakatlık geçirirse, bu kadar imkana rağmen bu duruma tedbir almayan Ceyhun Hoca tek suçlu olur. Sonra ne olur, belki gönderilir ama giden Galatasaray'ın 1 senesi olur, geri dönmemek üzere...

Tina transferini ilk duyduğumda şaşırdım gerçekten. Amerikalı hakkımızı kısa ve topla oynamayı seven bir oyuncuyla kullanmamızı bekliyordum.

Tina Charles gerçekten çok iyi bir uzundur. Takıma da çok iyi uyum sağlar, WNBA All-Star'da izlemiştim, çok sempatik oyuncu gerçekten. Pota altında Tina Charles-Sylvia Fowles ikilisine sahip olan bir takım hiç bir maçı son topa gelmeden kaybetmez öncelikle. Euroleague'de zor deplasmanlarda bu söylediğim olay daha açık ortaya çıkacak. Yalnız kısalarda ciddi sorun oluştu şuan, Işıl yine 30 dakika oynamak zorunda kalacak gibi görünüyor, Euroleague için +1 yabancı daha şart oldu.

Sophia'yı ikna edememişiz, muhtemelen Melisa'yla devam edeceğiz ama keşke 2-3 numara oynayabilen devşirme bir oyuncu olsa da onu takıma katsak. Fowles-Charles-Bahar-Melek pota altı için yeter de artar bile her iki kulvarda.

Prince geldi diyebiliriz, bu transferle birlikte en büyük sorunumuz tecrübe gibi gözüküyor. Bu takıma ablalık edecek bir oyuncu lazım, eğer sadece Euroleague'de oynamayı kabul edip, Türkiye'deki maçlarda çoğu zaman tribünde oturmayı kabul edecekse Becky Hammon diyorum hala. Fowles takıma katıldıktan sonraki kadroyu düşünürsek;

Işıl - B.Hammon - Yasemen
Prince - Gülşah
Alba - Bahar
Tina - Melisa
Fowles - Melek

Bu yazdığım kadro Euroleague için tabiki ama 5 yabancıyla oynasak bile kısa rotasyonununda sıkıntı var gibi duruyor. Devşirme kısa yada transfer diyeceğim ama aklıma pek kimse gelmiyor, Şaziye dedikodusu varmış, Allah korusun. Melisa takımda kalırsa Bahar'ı sık sık 3 numarada görebiliriz, o da alternatif olabilir.

Fowles kesin olarak takıma geç katılacaksa hala Augustus da ısrarcıyım ben. Hatta Fowles geldikten sonra lig için de kadroda tutulabilir, Euroleague'de rakibe göre Seimone-Tina tercihi yaparız.

Işıl - Prince - Yasemen
Seimone - Gülşah
Alba - Avrupalı
Bahar - Melisa
Tina - Melek

Fowles geldikten sonra ise Alba'yı zaman zaman guard gibi kullanıp, final serisinde Prince ve Avrupalı oyuncumuzdan vazgeçebiliriz.

Işıl - (Alba) - Yasemen
Seimone - Gülşah
Alba - (Bahar)
Bahar - Melisa
Fowles - Tina - Melek

Her durumda rotasyonda kısalarda sıkıntı yaşıyoruz. Allah korusun, olur da kısalarımızdan biri sakatlık geçirirse, bu kadar imkana rağmen bu duruma tedbir almayan Ceyhun Hoca tek suçlu olur. Sonra ne olur, belki gönderilir ama giden Galatasaray'ın 1 senesi olur, geri dönmemek üzere...

Hocam analiz nefis..2-3 oynayan devşirme için önerim Panküp'teki Bahar Öztürk (Barbara Turner).Penetresi ve şutu olan bi oyuncu. Kayseri'deki üçlük yüzdesi kötü gibi gözüküyor ama o ve Vickie Johnson'a yoğunlaşıldığı için böyle olduğunu düşünüyorum, gayette yükselebilir o yüzde. Tina ve Sylvia'ya yardım getirmezlerse rakipler kulelerimizi durduramayacakları için dış oyuncularımız sık sık boş kalıcak. Böyle boş şutları değerlendirebilecek bi oyuncu..

ÖZEL – İşte Cimbom’un transfer şifresi

Ünlü isimleri kadrosuna takviye eden Galatasaray Medical Park’ta transfer harekatı sürüyor.

Sarı – Kırmızılıların Sportif Direktörü Murat Tümer, transferler hakkında bilgi verirken dedikodulara da son noktayı koydu. Tümer, “Tina Charles ile Sylvia Fowles’ı ABD Milli Takımı’nda olduğu gibi kullanmak istiyoruz. Fowles’ın sözleşmesini uzatmak için görüşmeler sürüyor. Birkaç ufak pürüz var. Bunu çözdükten sonra Fowles’la Charles’ı birlikte kullanacağız. Bir Avrupalı guard transferimiz olacak. Bu transfer de birkaç gün içinde bitecek. Görüşmelerde artık sona yaklaştık. İsim vermeyiyim ama tahmin edebiliyorsunuz sanırım. Sophia Young konusunda ise 2 yıldır süregelen bir girişimimiz var. Ancak kendisi ABD vatandaşı olup milli takımda oynamak istiyor. Bu yüzden Young artık gündemimizde yok” dedi.

- Basketdergisi.com özel haberidir.

Benim tahminim melisa can yerine bir başka devşirme oyuncu alınacak.Pota altına yerli statüsünde bir oyuncu alınacak.
1 ışıl
2 prince
3 alba yeni devşirme
4 bahar tina
5 fowles

Takımda 14 kişilik rotasyon düşünürsek..9 yerli 4 yabancı 1 devşirme...Yerlilerde:Bahar-Işıl-Gülşah-Nihan-Balım-Melek-Yasemen Yabancılar:Alba-Fowles-Tina şimdilik bunlar var..Yani 2 yerli-1 yabancı-1 devşirme olacaktır..Yabancı kesinlike guard(şutör özelliği olan) olmalı..Geriye kalan 3 isimden biri pota altına,diğerleri 2-3 pozisyonuna olmalı.. Dışardan Gülşah dışında şut sokacak ismimiz yok..Devşirme bence Melisa yerine dışardan etkili olabilecek bir isim olmalı.. bu kim olur bilmiyorum ama inşallah buluruz böyle bir isim..Şaziye-Yasemin isimlerini biz gönderiyoruz sonra geri almaya çalışıyoruz..Böyle bir hata yapmayız inşallah..

Şaziye ivegin'e sadece yetenek yönünden bakarsak takıma katkı verecek bir oyuncudur. Fenerde oynamış olduğu göz önünde bulundurulursa takıma yine katkı verebilecek bir oyuncudur. Ama bizde mücadele bile etmediği için zaten katkı veremez ki. Katkı vereceğine inansam gıkım çıkmaz. Evet sevmiyorum ama klüp menfaatleri benim için daha önemli . Ama katkı vereceğine de inanmıyorum.
Devşirme oyuncu kozumuzu potaaltından kullanmak bence büyük problem yaşatır bize. Özel haklar kıta dışı hakkı ve devşirme oyuncu hakkıdır benim gözümde. Bu yüzden 3 adet hakkımızı da buraya kullanmamalıyız . Benim önerim ise Bahar öztürk devşirme için. Bir de Gökçe Doğan düşünülemez mi takım için ? İsmi bu sanırım ve yazın izlediğim milli maçlarda mükemmel bir dış savunmacı potansiyeli gösterdi bana. Açıkcası bu oyuncuyu detaylı bilen varsa bi anlatırsa çok memnun olurum.
Rotasyona gelirsek ; Türkiye ligi için şu şekilde bir rotasyon düşündüm
Syl(30) - Yasemin(3)-Melek
Tİna(30)- Bahar (17)
Alba(30)-Gülşah(13)
Barbara(30)-yerli2(3)
Işıl(25) - Printz(18)-Yasemen
Ben açıkcası rotasyon için çok büyük sıkıntı görmüyorum şu tarz bir kadroda. Yasemin 3-5 dakika için iyi bir oyuncudur. Aynı zamanda yerli 2 numara ise 3 aşağı 5 yukarı aynı isimler. Tuğba , Esra , Şaziye , Nihan katkı olarak benzer özelliklere sahipler.3-5 dakika hepsi idare eder. Avrupa için ise Becky alınsın derim ben. O rotasyon ise
Syl(35)-Yasemin(0)- Melek
Tina(33)-Bahar(12)
Alba(33)-Gülşah(7)
Barbara(15)-(printz(25)-yerli 2 numara
Işıl(20) - Becky(20)-Yasemen
Bence şu rotasyon Avrupa'da her türlü final four'a oynar. Yeter ki Becky Avrupa için bağlansın. Hem zaten Abd'ye gitmeyi pek seviyor. O yüzden sadece Avrupa'da oynamaya itiraz etmez diye düşünüyorum. :)

Şaziye'den sonra Yasemin iddaaları da çıkmış, bir de Bjk'de bile süre alamayan Lucie Bouthors ile ilgileniyormuşuz, yarı Türk ya nasıl olsa...

Ceyhun Hoca'ya ufak bir tavsiye, eşini ikna etsin, basketbola döndürsün. Aylin Yıldızoğlu bu 3 oyuncudan da daha fazla katkı verir bize. Takıma Türk transferi lazım derken bunları kastetmiyorduk, Tuğçe Canıtez'i kastediyorduk, Sophia'yı kastediyorduk, Gizem Yavuz-Gökçe Doğan gibi potansiyeli olan oyuncuları kastediyorduk.

1 numara'yı yedekleyebilecek yerli olarak Nilay'ı alsak, Şaziyeden daha mantıklı gibi geliyor bana. Ama dediğim gibi "Şaziye'ye göre" daha mantıklı gibi..

şu anki haberlerden yola çıkarsak kadromuz gelecek sene yüksek ihtimal şöyle olacak;
tina-kuzina
yasemin horasan-bahar
şaziye-alba
gülşah-barbara(bahar öztürk)-yabancı
epiphanny-ışıl

12.oyuncu olarak ya melek bilge yada yasemin saylar düşünülebilir aslında şöyle bakarsak barbara turner tranferiyle birlikte yasemin transferi mantıklı geliyor böylece alacağımız saf bir skorerle(amerikalı) iyi bir takım oluruz başka bir formülde prints'i 2numarada kullanıp amerikalı bir oyun kurucu alabiliriz. fowles konusunda ise madem aralıkta gelmek istemiyor. Yeni sözleşme yaparız ama aralık sonunda başka bir takıma gider yani kiralarız ve gelecek sezon bize döner bizde bu sezonki planlamamızı kolayca yapabiliriz.

Şaziye'den sonra Yasemin iddaaları da çıkmış, bir de Bjk'de bile süre alamayan Lucie Bouthors ile ilgileniyormuşuz, yarı Türk ya nasıl olsa...

Ceyhun Hoca'ya ufak bir tavsiye, eşini ikna etsin, basketbola döndürsün. Aylin Yıldızoğlu bu 3 oyuncudan da daha fazla katkı verir bize. Takıma Türk transferi lazım derken bunları kastetmiyorduk, Tuğçe Canıtez'i kastediyorduk, Sophia'yı kastediyorduk, Gizem Yavuz-Gökçe Doğan gibi potansiyeli olan oyuncuları kastediyorduk.

Beşiktaştaki Lucie bildiğin Türktür adıda Melektir ve benimde birkaç kere izleyip oldukça beğendiğim bir oyuncudur.

Aylin Yıldızoğlu basketbola dönemez artık yeni çocuğu oldu.

Tuğçenin Amerikada eğitimi devam ediyor ve hiçbir güç onu şu anda buraya getiremez dedik, ama istersen telefonunu bulabilirim birde sen dene.

Sophia Türk olmak istemiyor, Amerika vatandaşlığı almak istiyor demekten dilmizde tüy bitti.

Ceyhun hocanın senin kadar kafası çalışmıyor zaten bunları akıl edemedi pardon.

Lucie Melek Bouthors hakkında ciddi şüphelerim var. Önünde Nilay gibi bir guard varken, ondan bile süre çalamıyorsa bizim takımımıza ne verecek çok merak ediyorum. Milli Takım'da bol bol süre verdiği Gizem Yavuz çok daha iyi tercih olurdu onun yerine, yada Gökçe Doğan.

Tuğçe ve Sophia konusunda inanıyorum Ceyhun Hoca'ya, elinden geleni yapmıştır eminim.

Ceyhun Hoca'nın kafası elbet çalışıyor, eminim benden çok daha fazla, gece-gündüz bu takımı nasıl daha iyi yapacağını düşünüyordur ama yanlış düşündüğü açık.

Şaziye'yi neye göre istiyor mesela? O şutları Şaziye'nin bilerek kaçırmayacağını bana garanti edebilir mi? Kübra gibi Şaziye'den çok daha formda ve en azından mücadelesinden şüphe duymayacağımız bir oyuncuyu almaya neden çalışmadı? Almak istediysek neden alamadık, o mu Fb'yi tercih etti? Yasemin'in sözleşmesini fesheden biz değil miydik? Yasemin çok az bir paraya 5-10 dakika oynamayı kabul edecekse ona karşı değilim bu arada, onu söyleyeyim.

Seimone konusunda çok üzüleceğiz bu yaz onun performansını görünce. Hani "Seimone sadece skor yapıyor, savunması çok kötü, mücadele etmiyor. Kötü oyuncu, çok daha iyileri var" gibi talihsiz ifadeler kullanacağına, "Seimone benim yaratacağım takıma uymuyor, yoksa çok iyi oyuncu" deseydi, yine tepki gösterirdim ama en azından çoğumuzun gözünden bu kadar düşmezdi Ceyhun Hoca.

Seimone'un final serisinde en iyi performansını göstermesi, yeni oyun tarzına alışma süreciyle ilgili olabilir mi mesela, Ceyhun Hoca'ya sormak isterim. Yada Seimone'un Euroleague'de kötü performans göstermesi tüm savunmanın ona odaklanması sebebiyle olabilir mi? Sezona Tamika-Fowles, Diana-Fowles, Pondexter-Fowles, Angel-Fowles ikilisiyle başlasak grupta bir sıra yukarıda olur muyduk, 2.turda Fenerbahçe'yi eleyebilir miydik? Suçu Seimone'a atmak kolayına geliyor Ceyhun Hoca'nın. Euroleague'de başarısızlığımızın ana nedeni sadece 2 kaliteli yabancımızın olmasıydı. Oraya dünyanın en iyi 2 yabancısını koyun, bir adım öteye gidemezdik.

Genel olarak düşüncelerim bunlar. Ceyhun Hoca'ya sezon öncesi, sezon içinde, final serisi öncesinde, final serisi sonrasında güveniyordum. Yalnız yaratılan bu havayı böylesine bozacağını tahmin etmiyordum. 2 sene geriye gittik sinerji olarak, seneye yine küllerimizden doğarız umarım.