Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Eğer fowles dönmeyecekse ve tina alındığına göre sophia kıta dışı düşünülemezmi 4 numara için sophia ile daha iyi işleyen iç-dış kombinasyonu olmazmı? mücadelesi,ribaund katkısı ,orta mesafe şutu ve iyide 3'lük atabilen sophia bence bu rotasyonda gayet mantıklı gibi.bu sayede melisa gönderilip bahar (barbara) takviyesiyle kısa oyuncu konusundaki handikapı ortadan kaldırmak için bir fırsat olur.ışıl'ın yükünü alacak becky hammon transferiyle gayet iyi bir takım oluruz.tabiki bu yılki yabancı sayısı 2+2 olursa.
IŞIL-BECKY-YASEMEN
TUĞBA-BARBARA
ALBA-GÜLŞAH
SOPHİA-BAHAR
TİNA-MELEK (yasemin horasan geleceğine MELEK oynasın)

Seimone konusunda hocanın görüşüne saygı duyuyorum. Gerçekten çok seviyoruz ama oyunun savunma yönünde eksikliği olduğunu bende düşünüyorum.
Ben eminim ki Sophia konusunda ciddi şekilde bastırıyoruz. Ama bu olayın parayla pulla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Kadın Amerika vatandaşlığına geçmek istiyor. Bugün hangimizin fırsatı olsa böyle bir şansı teperiz?
Tuğçe için hiç kasmaya bile gerek yok çünkü o eğitimini tamamlamadan asla buraya dönmez. O yüzden ne yapıp edip alalım lafları boş kalıyor malesef.
Kübra Siyahdemir ile ilgili düşüncelerim hiç değişmeyecek. Kendisi ancak orta sıra takımlarının yıldızı olabilir. Fizik olarak olduköça zayıf ve üst düzey maçlara hayatta kaldıramaz. Fenerde ciddi maçlarda kaç dakika süre alacak hep beraber göreceğiz. Kesinlikle Şaziye yi tercih ederim. Tabi bunu Şaziye alınsın diye söylemiyorum. Şaziyeyide Gülşahıda bu forma altında görmek istemem.
Benim hocaya tek tavsiyem Özge Yavaş. Ciddi şekilde gelecek vaad eden bir oyuncu varsa Özgedir ki Ceyhun hoca gibi oyuncu yetiştirmede çok iyi olan bir koçun elinde iyi yerlere gelecektir.
Yasemen Saylar'dan çok fazla birşey beklememek lazım bu sene. Sakatlıktan yeni çıkmış olacak. Mümkünse kiraya verilmeli.
Ceyhun hocaya bu sene yarattığı bu yürekten mücadele eden takım için teşekkür ediyorum. Onun bu takım üstündeki emeklerini inkar etmek hata olur. Bunu yapanlarında amacını anlamıyorum gerçekten. Bu sene daha iyisini bekilyoruz Ceyhun hocadan.

İstanbul Uni'den Bahar Yapar düşünülemez mi acaba? 89 doğumlu. Yeterli türk oyuncu bulmak çok zor bu yüzden ciddi anlamda gelecek vaat eden Bahar alınmalı diye düşünüyorum.

2. kıta dışı kim olacak en büyük soru işareti bu ! iyi savunma yapan mücadele eden skorer bir oyuncu mutaka alınmalı

Arkadaşlar GSTV yi an ve an takip ediyorum.Veli Yiğit,Taurasi'nin şuan için Amerikan pasaportu ile mücadele ettiğini fakat bu konuda bazı çok önemli sürpriz gelişmeler olabileceğini söyledi(Avrupa pasaportu ile oynayabilmesini sağlayan bir kural çıkabileceğini ima etti.)
Ve bu daha da önemli,Can İşbakan Tina,Alba,Sylvia,Dee daha iyi bir hamle olamaz dediğinde merak etmeyin en az o sevieyede bi hamle daha bekleyin dedi ve Avrupalı guard pozisyonunda olacağını söyledi.O seviyede Avrupa'lı bir guard hamlesiyle gerçekten Euroleague'de F4 finali yapacak bir konuma gelebiliriz.
Ama kim olabilir bu seviyede ve şuan müsait durumda olan bir oyuncu,çözemedim gitti.Bence Becky Hammon ile de anlaşma sağlandı ve Fenerbahçe'nin transferleri bekleniyor.
Yalnız şimdi burda bir sıkıntı söz konusu.Anladığım kadarıyla bir Avrupa'lı guard alınacak bu durumda 5 yabancımız olacak.Ve daha da muhtemeldir ki başka yabancı almayacağız bu hamleden sonra.Bu durumda net bir şekilde Sophia'nın da Türk olma ihtimalinin kuvvetlendiğini düşündüğümü söyleyebilirim.
Bu farz mahallerden sonra oluşacak kadro:
Işıl-Becky-Yasemen
Diana Taurasi-Türk oyuncu(Esmeral ismi çok sık geçiyor.)
Alba Torrens-Gülşah
Sophia Young(Türk statüsü)-Bahar Çağlar
Tina Charles-Sylvia Fowles-Melek
Bu rüya bir kadro olur.
Hemen Türk Ligi ve Avrupa Ligi'nde oynama şanslarını düşünürsek;
Türkiye Ligi kadrosu:
Işıl-Diana-Alba-Safiye-Fowles
Bench:Gülşah-Yasemen-Becky ve Tina değişmeli-Esmeral-Bahar Çağlar

Euroleague:
Becky-Taurasi-Alba-Safiye-Fowles(Tina değişmeli)
Bench:Işıl-gülşah-Bahar-Esmeral-Yasemen-Melek

Not:Veli Yiğit'in söylediği sürpriz olursa Taurasi'de Avrupa lı statüsünde oynarsa o zaman hem Sylvia hem de Tina da Avrupa'da oynayabilir.

Yine bu yabancı transferlerinden sonra takım yere göğe sığdırılamayacak.3 sene önceki gibi,ezeriz,maç kaybetmeyiz vs.vs söylemleri buraları süsleyecek.Öyle duruyor ki önceki sezonki gibi yabancılarda biz,yerlilerde onlar daha iyi olacak.Bizim yabancılarımız evet daha da iyi olacak,takım olabilirsek fenerbahçeden iyide olacağız,ama yerlilerde de üstünlük kurmadan şampiyonluk hiçte çantada keklik değil.

Diana Taurasi'nin en büyük özelliği 2 numara pozisyonunda oynayan biri için çok iyi olan asist ortalaması.Taurasiye ek olarak yabancı oyun kurucu geleceğide hesaba katılırsa uzunlara top indirme problemi yaşamayız bu sene .Tina-Fowles orayı karartır

Tina'nın 4 numarada vereceği performanstan fazla umutlanmamak lazım. Ah be Sophia sen de gelsen kimse duramaz karşımızda. Becky ve Sophia gelse süper olur...

İşte bu rüzgarla karşı takımdan bir tane de yerli oyuncu koparlmalıyız. Bunuda yapabilirsek kulübü kapatırlar artık :)
Evet yerli kadro şampiyonluk için çok önemli.

aykut bey kardeşim çok haklısın keşke birseli alabilsek ışılla müthiş bir ikili olurlar, azizde kadıköy iskelesinden deize atlayıp intihar eder :)