Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Oyuncuları izlediğimden değil de istatistiklerden yola çıkarak soruyorum.
Deniz Boz, Rabia Gülşah Çelebi, Tuğçe İnöntepe ve Kübra Siyahdemir çok mu yetersiz kalırlar bizim takım için?
Kübra hatırladığım kadarıyla bizim oyuncumuzdu eskiden.

Aslina bakarsaniz bu takima Esmeral takviyesi disinda takviye yapmaya gerek yok.Ama Yasemin ve Saziyede gelecek gibi gozukuyor.Cunku bu takima rotasyon yaptiramazsiniz.Tina,Alba,Diana,Fowles 30 ar dakikanin altinda oynamak istemezler.Lig icin devsirme,isil,bahar,esmerale 80 dakika sure kalir.Avrupadada Tina yada Fowles oynamiyacak yerine Avrupali oyuncu oynayacak.Avrupada dordu beraber oynayabilecegi icin 140 dakika oynarlar.Devsirme tutarsa 30 dakika oynar.Isil,Bahar,Esmerale 30 dakika sure kaliyor zaten.Karsiyaka maci disindaki lig maclarinda sadece rotasyon olabilir.

Aslina bakarsaniz bu takima Esmeral takviyesi disinda takviye yapmaya gerek yok.Ama Yasemin ve Saziyede gelecek gibi gozukuyor.Cunku bu takima rotasyon yaptiramazsiniz.Tina,Alba,Diana,Fowles 30 ar dakikanin altinda oynamak istemezler.Lig icin devsirme,isil,bahar,esmerale 80 dakika sure kalir.Avrupadada Tina yada Fowles oynamiyacak yerine Avrupali oyuncu oynayacak.Avrupada dordu beraber oynayabilecegi icin 140 dakika oynarlar.Devsirme tutarsa 30 dakika oynar.Isil,Bahar,Esmerale 30 dakika sure kaliyor zaten.Karsiyaka maci disindaki lig maclarinda sadece rotasyon olabilir.
ama esmeral sakat diye biliyorum ama gelse iyi olur gibime geliyor

1 numaraya hammonı alsak 4 numarayada safiyemizi alsak offf bence ELde banko final tabi yerli transferide şart oldu bi bomba daha bekleniyor :)

Yıldız oyuncuları idare etmek,onlara söz geçirebilmek kolay değil.Antrenörümüz bu işi başarıp,takım içindeki rolleri iyi oturtabilirse şu yerli kadromuza rağmen fenerbahçenin önünde oluruz.Böyle kadrolar disiplinsizlik işin içine girince çok kolay parçalanabilir,teknik heyetimize çok büyük iş düşüyor.

Sophia için şartların sonuna kadar zorlandığını ama kendisi vatandaşlığı kesinlikle düşünmediğini çok kez söyledi yetkili abilerimiz. :) AB Dışı olarak alabiliriz öyle de kontenjanımız doldu yani pek olası görünmüyor Sophia.

Ayrıca yerli oyuncu transferinde de fazla bir seçenek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü transferine değecek oyuncuların neredeyse hepsinin sözleşmeleri devam ediyor.

Sophia zor gibi. Onun önceliği ABD vatandaşlığı almak o nedenle Türk vatandaşlığına geçeceğini zannetmiyorum.
(ABD vatandaşlığını alıp almadığını ise bilmiyorum)

Oyuncularımız hakkında bilgi sahibi olduktan sonra takımımızda savurganlık olacağını düşüyorum. Takımımızda sakin kalacak, doğru tercihler yapacak oyuncu sayısı çok az. Neredeyse her oyuncumuz seçmeden atıyor.

Diana bize bu sene çok sıkıntı çektirir. Hoca malesef en büyük zaaf zaten ve bu yıldızlardan takım oluşturamayacaktır. Bu sene hücumda plansız, programsız, başı boş hücumlara hazır olun.

Avrupada inşallah Taurasi değil de Tina ve Sylvia ile oynarız Sylvia geldikten sonra.

Augustus Taurasiden daha kısıtlı bir oyuncu olabilir ama kontrollü bir oyuncuydu. Takım oyununa daha yatkındı o yüzden Seimone-Taurasi tercihi benim için son derece yanlış bir tercihtir hala.

Prince ve Işıl oyundayken rakip kısalar hiç rahat hücum edemezler. Ama malesef Prince'i TKBL'de kullanamayacağız.

Takımımızın hala büyük eksiklikleri var. Birsel'i alma durumu varsa ve fair-play örneği sergileyip almıyorsak, bu olay için çok ah çekeriz 7-8 ay sonra.

Oyuncularımız hakkında bilgi sahibi olduktan sonra takımımızda savurganlık olacağını düşüyorum. Takımımızda sakin kalacak, doğru tercihler yapacak oyuncu sayısı çok az. Neredeyse her oyuncumuz seçmeden atıyor.

Diana bize bu sene çok sıkıntı çektirir. Hoca malesef en büyük zaaf zaten ve bu yıldızlardan takım oluşturamayacaktır. Bu sene hücumda plansız, programsız, başı boş hücumlara hazır olun.

Avrupada inşallah Taurasi değil de Tina ve Sylvia ile oynarız Sylvia geldikten sonra.

Augustus Taurasiden daha kısıtlı bir oyuncu olabilir ama kontrollü bir oyuncuydu. Takım oyununa daha yatkındı o yüzden Seimone-Taurasi tercihi benim için son derece yanlış bir tercihtir hala.

Prince ve Işıl oyundayken rakip kısalar hiç rahat hücum edemezler. Ama malesef Prince'i TKBL'de kullanamayacağız.

Takımımızın hala büyük eksiklikleri var. Birsel'i alma durumu varsa ve fair-play örneği sergileyip almıyorsak, bu olay için çok ah çekeriz 7-8 ay sonra.

Bunanalizi Allstar maçını izleyerek yapmışsınız galiba.Allstar maçında hangi oyuncu eline geleni atmadı ki? Taurasinin asist ortalamalarının Augustusun 2-3 katı olması hangisinin takım oyununa daha yatkın olduğunu gösteriyor zaten

Bunanalizi Allstar maçını izleyerek yapmışsınız galiba.Allstar maçında hangi oyuncu eline geleni atmadı ki? Taurasinin asist ortalamalarının Augustusun 2-3 katı olması hangisinin takım oyununa daha yatkın olduğunu gösteriyor zaten

All-star maçını izlemedim, ara ara baktım. Bu yorumlarımın onunla alakası yoktur.

Taurasi eline geleni atan ve istatistiğe oynayan bir oyuncu. Kadına vermişler kadroyu, maç kazanınca winner olmuş oluyor.

Takım oyunu demek asist yapmak demek değildir ayrıca. Kurulu bir düzende görevini yapmaktır. Taurasi ile kurulu bir düzen olamaz.

All-star maçını izlemedim, ara ara baktım. Bu yorumlarımın onunla alakası yoktur.

Taurasi eline geleni atan ve istatistiğe oynayan bir oyuncu. Kadına vermişler kadroyu, maç kazanınca winner olmuş oluyor.

Takım oyunu demek asist yapmak demek değildir ayrıca. Kurulu bir düzende görevini yapmaktır. Taurasi ile kurulu bir düzen olamaz.

Özellikle Euroleague'deki maçlarda kurulu düzene pek ihtiyacımız olmayacak bana kalırsa.Taurasi,Torrens,Prince ve Charles(Fowles) 4'lüsünden her biri en az 15 atacağı için savunmada biraz gayret gösterirsek sorun kalmaz. :)

Böyle bir mantık yok işte

Bence hep beraber bekleyip,bu sezon Euroleague'de oynayacağımız maçları izleyelim.Bakalım kim haklı çıkacak.Önceki iki sezona oranla çok daha başarılı bir Avrupa sezonu geçireceğimize eminim.Birsel ve Nevriye hamlesini yapabilirsek bence ligde kesinlikle rakibimiz olmaz.Yerel kupaların tümünü toplarız.

Bence hep beraber bekleyip,bu sezon Euroleague'de oynayacağımız maçları izleyelim.Bakalım kim haklı çıkacak.Önceki iki sezona oranla çok daha başarılı bir Avrupa sezonu geçireceğimize eminim.Birsel ve Nevriye hamlesini yapabilirsek bence ligde kesinlikle rakibimiz olmaz.Yerel kupaların tümünü toplarız.

Birsel ve Nveriye hamlesi olmayacak.

Eğer Euroleaguede başarılı olursak senin kurduğun mantıkla olmayacak takım olabilirsek başarılı olacağız. Senin mantıkla Miami'nin her maç 90 sayısı garantiydi.

Birsel ve Nveriye hamlesi olmayacak.

Eğer Euroleaguede başarılı olursak senin kurduğun mantıkla olmayacak takım olabilirsek başarılı olacağız. Senin mantıkla Miami'nin her maç 90 sayısı garantiydi.
Herşeyi siz biliyorsunuz yani.Birsel ve Nevriye hamlesi olmayacak,senin mantıkla olmaz vs.Bekleyip görelim diyorum ben sadece.Taurasi dediğiniz oyuncu;Lauren Jackson,Sue Bird ve Fowles'la beraber Euroleague'i domine etti.Penny Taylor ve Pondexter'la WNBA'de şampiyon oldu.Bu yanındaki oyuncular atan oyuncular değilmiydi ? Şu anki kadroyu daha parkede görmeden yüklenmek ve eleştiri yapmak doğru olmaz.Dediğim gibi görelim ve sonra eleştiri yapalım.Emin olun Taurasi sizin sandığınız kadar savruk bir oyuncu değil.Bireysel olduğu kadar,takım düzeyinde de önemli başarılar elde etmiş bir oyuncu.

Bilindiği üzere Kadın Takımımız çalışmalara başladı . Çok sayıda eksik oyuncumuz olmasına rağmen genç takım takviyeli olarak başladı . Işıl Alben , Bahar Çağlar , Sariye , Gülşah Gümüşay ve genç takımdan isimlerle başladı antrenmanlara ben Şaziye İvegin 'ni göremedim .

Alba Torrens ise eylül başında takıma katılacakmış . Ayrıca Türkiyede 2 turnuvaya katılacakmışız daha sonra Avrupada bir turnuvaya katılacakmışız ama eğer takvim uygun olursa son gelişmeler bunlar .