Sezon Öncesi Hazırlık Dönemi (Beklentiler, Öneriler ve Yapılması Gerekenler)

Sabah sabah heyecanlandım. Birde öğrenildi,söylendi şeklinde değil de kesin ifadelerle verilmiş haber. İnşallah Sabah bizim saf ve temiz duygularımızı hedef almamıştır. :)

Eva Viteckova kaç numara acaba? 1.90 boyunda yüzde45'le üçlük atmış. Hem 4 hem 3 oynayabiliyorsa aradığımız oyuncu olabilir. İki Avrupalımız Alba Torrens ve Eva Viteckova olursa güzel olur gibi geliyor bana

Işıl-Alba Torrens
Augustus-Alba Torrens
Eva Viteckova- Augustus-Gülşah
Bahar-Melisa (Sophia Young türk olursa o tabiki)-Eva Viteckova
Fowles (tek kaldı yine ama yabancı sınırlamasıyla bu kadar oluyor alınabiliyorsa Tuğçe Canıtez)

Alba Torrens-Seimone-Fowles.

3 yabancımız kesin gibi duruyor.

Bunların üstüne 1 transfer mi, 2 transfer mi yapacağımız ise Sophia'nın durumuna bağlı bence.

Sophia'yı Türk yapamazsak eğer, Fowles'ın yanına iyi bir yabancı uzun almak şart, Gruda gibi, Little gibi, Stepanova gibi, Leuchanka gibi, LJ gibi... Bir de 3 numaraya transfer gerekiyor bu durumda.

Sophia Türk olursa, 4. yabancı tercihimizi 3 numaraya yapıp, uzun rotasyonuna Melek Bilge'yi dahil edebiliriz. Bu senaryo daha makul gibi duruyor, Melek'ten de yararlanmak şart.

Işıl-Alba Torrens
Seimone-Gülşah
Yabancı-Alba Torrens
Sophia-Bahar
Fowles-Melek

Bu kadronun üstüne bir de Tuğçe Canıtez'i alırsak, önümüze çıkana acırım :)

Şimdi Alba Torrens doğruysa: Auğustus,Alba Torrens, Fowles, Işıl, Bahar, Gülşah kesin bizde olan oyuncular gibi. Bunların yanına Sophia oursa 7. oyuncumuz. Ben deftere çizmeden önce avrupalı bir kısa lazım Sophia halleder diye düşünmüştüm. Ama 5 numaraya gelince sadece Fowles kaldı. Sophia ve Bahar 3 numarada değerlendirilebilecek oyuncular. Bunun için bize lazım olan Fowles'ı 10 dakika da olsa dinlendirebilecek bir oyuncu. Çok büyük bir isim olmasına gerek yok. Marina Kress ve Leuchenka ayarında bir oyuncu olması yeterli. 2 tane de gelecek vadeden yerli oyuncu gerekli. 4. yabancı uzun olursa kısa rotasyonu için yapılsa daha iyi. Yok uzun gelmez de gene Fowles 40 dk oynasın denirse, Tuğçe Canıtez önemli bir hamle olur. Ama o bu sene Türkiye'ye dönmez gibi.

Alba Torrens ve Sophia'yı Türk yapmak yapılabilecek en büyük hamleler. Sophia konusunda bir şey yok galiba şimdilik? Bir Avrupalı guard bir de Avrupalı uzun alırsak bunların yanına inanılmaz bir kadromuz olur.

Şimdi Alba Torrens doğruysa: Auğustus,Alba Torrens, Fowles, Işıl, Bahar, Gülşah kesin bizde olan oyuncular gibi. Bunların yanına Sophia oursa 7. oyuncumuz. Ben deftere çizmeden önce avrupalı bir kısa lazım Sophia halleder diye düşünmüştüm. Ama 5 numaraya gelince sadece Fowles kaldı. Sophia ve Bahar 3 numarada değerlendirilebilecek oyuncular. Bunun için bize lazım olan Fowles'ı 10 dakika da olsa dinlendirebilecek bir oyuncu. Çok büyük bir isim olmasına gerek yok. Marina Kress ve Leuchenka ayarında bir oyuncu olması yeterli. 2 tane de gelecek vadeden yerli oyuncu gerekli. 4. yabancı uzun olursa kısa rotasyonu için yapılsa daha iyi. Yok uzun gelmez de gene Fowles 40 dk oynasın denirse, Tuğçe Canıtez önemli bir hamle olur. Ama o bu sene Türkiye'ye dönmez gibi.
Tuğçenin eğitimi ne durumda bilmiyorum ama bu saydığın kadro Final-Four adayı.Tuğçenın bu kadroyla olmak isteyeceğine eminim.Fowlesı dinlendirecek avrupalı uzun da kalite olursa Direk kupayı versinler bence:) Ama Taurasinin LJ nin takımlarınıda görmek gerekiyor.Zira Spartak LJ,Taurasi,LJ,Hammon 3 lusunu kurarsa çekişme yaşarız:)

Elde olan oyuncular Işıl-Gülşah-Bahar-Fowles.Seimone ne yapıp edilmeli gelecek sene de kadroya dahil edilmeli.Alba Torrens transferi doğru gibi,çünkü kaynak olarak FCN Blog ve Arca Yıldırım gösteriliyor.Ayrıca Sophia da aynı Seimone gibi ne yapıp edilmeli kadroya dahil edilmeli,yerli kalitemizi arttırmak için.Guard bölgesi içinde Birsel ya da Esmeral'i keşke kapabilsek fenerden,hem onların güçlerini azaltmış oluruz hem de biz gücümüze güç katmış oluruz.Eğer bu iki isim de olmayacaksa geçen sene elimizdne kaçırdığımız Becky Hammon'ı bu sene başarı için kaçırmamalıyız.Ayrıca Tuğçe Canıtez de tüm şartları zorlayıp kadroya dahil edilmeli.Fowles'ı bu sene çok yorduk,bu yüzden ona bu sene yardımcı olabilecek kaliteli bir potaaltı oyuncusu şart..Gruda,Wauters,Stepanova ve Lechankaya'dan birisi mesela.Ayrıca bu sene Samsun da skorerliğiyle dikkatimi çeken Gülşah Akkaya da kadroya dahil edilebilirse,edilmeli.Müthiş bir skorer,Şaziyeden daha skorer ve kaliteli ayrıca daha güzel :) Gülşah Akkaya olmadığı takdirde Kübra Siyahdemir alınabilir.

Sonuç olarak,seneye görmek istediğimkadro :

Işıl-Birsel /Meral/Becky-Yasemen
Seimone-Gülşah Gümüşay
Alba-Gülşah Akkaya/Kübra Siyahdemir
Safiye Genç-Bahar Çağlar-Tuğçe Canıtez
Fowles-Gruda

NOT:Kalın ve siyah olan isimler seneye asıl görmek istediğim kadro,diğerleri ise o isimlerden biri olmazsa kadroya dahil edilebilecek isimlerden oluşuyor.

Konu dışı olacak biraz özür dilerim, Nezarettin abi, bu haberin kaynağı ne Fcn blog, ne de benim, GSbaskettir. Sabah gazetesinin önceden söylemesi işleri bozdu sadece.

Gülşah Akkaya'nın değil kendisini adını bile bu takımda görmek istemem. Bizde kaldığı sezon içerisinde gördük neler yaptığını, uzak dursun bizden.

Leuchenka lüks kaçabilir Fowles varken. Sophia Türk yapılsı 3 artı 1 kuralı devam etsin Maya Moore'u alalım :D

Ama 2 artı 2 olursa Augustus ve Fowles Amerikalılarımız, Alba ve xxx Avrupalılarımız olur. Sophia Türk olursa diğer Avrupalı üst sınıf bir üç numara olmalı. İlk 5 olarak;
Işıl Augustus Alba Safiye Fowles çok mükemmel gerçekten. Benchde Avrupalı 3 numaramız, Bahar Çağlar, Gülşah Gümüşay, Tuğçe Canıtez yeterlidir aslında :)

Öncelikle şunu düşünmeliyiz.

Eğer çıtayı Alba Torrens'i alabilecek kadar yükseğe koyuyorsak, piyasadaki hemen hemen her oyuncuyu alabiliriz. Kaldı ki biz dünya yıldızlarından bahsederken, Leuchanka gibi oyuncuları çok rahat getirebiliriz.

Önemli olan oynayacağımız oyun, takıma uyacak oyuncular, oyuncunun takımı sahiplenebilmesi (Seimone gibi) gibi faktörler...

Bir de kendi düşüncem Sophia Türk yapılmadıktan yada Tuğçe Canıtez alınmadıktan sonra, dışarıdan alıp şu takıma katkı verebilecek bir Türk oyuncu yok gibi. Euroleague diyoruz, 4 kupa diyoruz, Gülşah Akkayalarla olacak iş değil gerçekten.

Sophia'yı ne yapıp edip ikna etmeliyiz. Sophia konusunda umutluyum ben çünkü Sophianın milli takım hayali olmasa şuan Türk statüsündeydi ama denedi şansını olmadı işte bu saatten sonra da olmaz bence. Sophia gel Türk ol be kızım :)

Sophia için ne gerekiyorsa yapılsın. Prim, yüksek ücret, uzun süreli sözleşme ne gerekiyorsa.
Leuchanka'yı boş verin Stepanova'yı alalım. :)

Işıl-Becky
Augustus-Gülşah Gümüşay
Alba Torrens-Kübra Siyahdemir
Safiye(Melisa)-Bahar-Tuğçe
Fowles-Melek Bilge

Safiye gelirse Bahar ve onu bazen 5 numaraya çekebileceğimizi düşünürsek Fowles'ı dinlendirmede sorun yaşamayız diye düşünüyorum.Kübra Siyahdemir'de dinlendirici rol alsa yeter ki skor katkısı da verebilen bir oyuncu Kübra 3 numarada oynayacak (G.Gümüşay hariç) Türk oyuncu olmadığını düşünürsek Kübra bu rolü üstlenebilir. Zaten Bahar ve Safiye 5 numarada oynayabildikleri gibi 3 numarada da oynayabilirler.Guard bölgesine söylicek laf yok zaten bu kadroda :)

Melek Bilge'yi de unutmamak gerek o da Fowles'a dinlendirici rol üstlenebilir. Avrupa için 5. yabancı seçimi yapılıp hedef 3 kupa olarak belirlenmeli