Sinema (Vizyondakiler & Tavsiyeler & Yeniler-Eskiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Can Bulubay' Alıntı:
Haluk Bilginer'in performansı olağanüstü,Özgü Namal da rolünün hakkını fazlasıyla vermiş ve de çok güzel =)
çekimler falan da çok hoşuma gitti ama senaryo 0'dan da aşağıda...
bu kötü yön tüm iyi yönleri bir anda silmeme neden oldu :/
Geçenlerde bir arkadaşa gittiği oyun hakkındaki görüşünü sorduğumda "Başrol oyuncusu iyi ama diğerleri Cihan´ın sağbekte oynadığı gibi" dedi. Sanırım bu film de o tarz bir şey...

oyuncular cok iyi Ozgu zaten cok iyi bir oyuncu onlara
lafımız yok da senaryo cok kotu olmus cidden ama Ozgu'yu
9 Mart'da yeni bir film'de yine gorecegiz fragmanına baktıgım
kadarı ile o film guzel.

Nilay Kızılok' Alıntı:
9 Mart'da yeni bir film'de yine gorecegiz fragmanına baktıgım
kadarı ile o film guzel.
Nilay 9 Martta gösterime girecek dediğin Nazım Hikmet´in hayatının anlatıldığı Mavi Gözlü Adam mı yoksa farklı bir film mi vizyona giriyor?

Mavi Gözlü Dev başka bir film...

9 Mart'ta vizyona girecek olan Zülfü Livaneli'nin Mutluluk adlı kitabından uyarlanan aynı isimli film...

Özgü'ye Talat Bulut eşlik edecek...

özgü namalın yüzünün eskidiği kanısındayım,birazcık unutturmalı bence kendini..her filmde onu görmek sıkıcı..

hayır o film'de cok sevdigim Yetkin Dikinciler oynuyor kac senedir
bekledigimi bir ben bilirim. :hi :hi o film'de Dolunay Soysert Piraye'yi
Ozge Ozberk ise dayısı'nın kızı olan Munevver'i oynuyor.bak hatta fragmanı.
ekledim youtube hesabıma

http://www.youtube.com/watch?v=XKqIjsTF5zw

ama Ozgu ile ilgili bahsettigim baska bir film.

onuryavuz' Alıntı:
Nilay 9 Martta gösterime girecek dediğin Nazım Hikmet´in hayatının anlatıldığı Mavi Gözlü Adam mı yoksa farklı bir film mi vizyona giriyor?

Sis ve Gece

Sessiz sedasız gösterime girdi geçtiğimiz hafta.Ahmet Ümit'in aynı adlı kitabından uyarlama(Filmin bir yerinde onada kameranın önünde gözükme rolü vermişler).

Başrollerde Uğur Polat,Selma Ergeç var.Oktay Karnaca'da polis rolüyle çıkmış bukez sevenlerinin karşısına ama şu mafya babası mimikleri yerinde yine.

Birlikte izlediğim arkadaşlar "sıkıldık" deselerde okadar sıkıcı olmayan ve sürpriz bir sonla biten izlenilesi bir film olma özelliği taşıyor.

bence gayet guzel bir film arkadaslarına selam soyle. :)
kitabının neredeyse hic dısına cıkılmamıs kitabın
yazarı da cok begendigini soylemisti bir roportajında.

izleyen arkadaşlar "pekte begenmedik" dediler.ben ısrarla "forum ahalisi beğenmiş bence gidelim" desemde ikna edemedim insanları,ekibi değiştirip bir gün izlemek lazım ...

Sis ve Gece'nin kitabı mükemmel...
filmin de bir o kadar kalite olduğunu biliyorum...
en kısa sürede gideceğim...
ama film gişede en diplerde ne yazık ki...
maskeli beşler,çılgın dersane,neşeli gençlik varken buna gidilir mi hiç..!

sis ve gece gidilesi bir film halkımız cidden iyi film'den anlamıyor.
cılgın dersane'yi el ustunde tutup buna kotu demek cidden sanırım
sinema'da bilgi istiyor.arkadaslarınızın böüüaaa kötüüü yorumlarına
aldırmadan gidin.polis filmine kac basacagını soylememe bile gerek
yok sanırım.benim kac yıldır bekledigim film'in de gelmesine 6 gun
kaldı.yani mavi gözlü dev huzurlarınızda yaba daba duuuuuu demek
istiyorum. :D

ayrıca mavi gözlü dev film'inden oyuncular hic bir ücret almamıstır. :claps

Adem'in trenlerine gittim..daha yeni çıktım filmden diyebilirim ..kesinlikle tavsiye edebilecegim bir film..
sevmek üzerine..

Adem'in Trenleri (Adem'in Trenleri)

Hasan Hoca yıllarca Bekir'in günahını taşıdı sırtında. Bekir'in kirletip terk ettiği Hacer'i ailesinden korumak için nikahına aldı. Ama ona hiç el sürmedi. Bunu Allah'ın kendisine bir sınavı kabul ediyordu ve bir gün Bekir'in Hacer'e döneceğine inanıyordu.

Hoca onca yoksulluğuna rağmen Hacer'e ve dünyaya getirdiği Fatmacık'a karşılık beklemeden yıllarca baktı.

Hasan Hoca zamanla ikisini de çok sevdi, ancak kendisinden ayrıldıklarında acı çekmemek için sevgisini belli etmedi ve hep mesafeli durdu onlara. Bu yüzden onu babası bilen Fatmacık küçük bir çocuğun bir babadan beklediği sıcaklığı ondan alamadı. Ama, Fatmacık biliyordu bir gün Hoca babasının onu çok seveceğini. Hep, "Babam beni büyüyünce sevecek" diyordu.

İki tarafın da kabullendiği bu yaşam, bir Ramazan günü Manisa'nın uzağındaki yirmi hanelik küçük tren istasyonuna Hasan Hoca'nın İmam olmasıyla değişti, farklı nitelik kazandı.

Fakir fakat sevecen insanların yaşadığı, Ramazan ayında bir imamları olmasından başka dertleri bulunmayan bu küçük sıcacık ortamda Hoca hiç ummadığı biçimde Bekir'le karşılaştı. Emaneti ona iade etmek zorundaydı, "Bir gün gelip Hacer ile Fatmacık'ı alacağını biliyordum, ama benim onları senin ayağına getireceğim hiç aklımdan geçmezdi." diyerek..

Bekir kendisine teslim edilen emaneti Hoca'nın onu taşıdığı gibi taşıyabilecek miydi?

Mavi Gozlu Dev'e gittim bugun eger benim gibi
sıkı bir Nazım Hikmet ve Yetkin Dikinciler seveni
iseniz mutlaka gidin film'in sonunda ki sarkı superdi.
Davet siirini bestelemisler super olmus.

salon full'du sasırdım uzun zamandır gittim
hic bir film full cekmemisti.ilgimi ceken filmi
izlemeye gelenler arasında 10,11 yaslarında
iki cocuk olmasaydı.anneleri ne dusunup getirdi.
merak etmedim desem yalan olur. :roll:

Yasamak bir agaç gibi tek ve hur
Ve bir orman gibi kardescesine
Bu hasret bizim!

Bu Memkelet Bizim...

Türkçe´ye değer veren biri olarak kendi söylemiyle Türk Dili Şairi´nin hayatının anlatıldığı filme gittim. Filmi genel olarak beğendim özellikle Yetkin Dikinciler rolünün hakkını sonuna kadar vermiş ve filmin sonundaki Davet şiirin bestelenmiş hali Nilay´ın da dediği gibi çok güzel olmuş.

Eleştirel gözle bakacak olursam; Filmi hapishane ortamıyla kısıtlamayıp tutuklanma sürecine Türkiye´de ve Dünyada verilen tepkilere yer verilse, çıkan yazılarının ve kitaplarının yarattığı etki yansıtılsa daha zengin içerikli bir film olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca yatak odası sahnelerine neden gereksinim duyuldu hiçbir anlam veremedim.

Nilay ben de 14 yaşında bir genç gördüm salonda ve senin de merak ettiğin soruyu sordum; hangi duygularla geldin bu filme, izlenimlerin neler?"Konuyla ilgili düşüncelerimi forumda okuyabilirsiniz" dedi :)

hangi forumda okuyacakmısız ayrıca benimkiler 10 yasındaydı
demek avatarımdakini yani yetkin dikinciler'i begendin zaten
nazım hikmet'e cok da benziyor bu film icin bicilmis kaftandı.
her ikisini de cok sevdigim icin gittim.zaten yetkin dikinciler
farklı farklı rolleri bu kadar iyi oynayan nadir bir oyuncu.
yazarların 2,3 tanesi dısında cogu cok begenmis filmi ve oyuncuları.
her gun film ile ilgili bir kose yazısı okuyorum ve inanılmaz olumlu.
zaten bazı programlar'da da rastlıyoruz filmin oyuncularına.
ama,bana kalırsa onur biraz daha surebilirmis film.mesela hapishane'de
munevver'i optu ve ona asık oldu ya.(dayısı'nın kızına)bence munevver
ile evlenme sahneleri gosterilmeliydi.cocuklarının dogumu da gosterilmeliydi.
Mehmet'in dogumu falan.kimbilir belki ileride baska filmleri cekilirse onda
hem bu sahneler hem de yurt dısında yasadıgı zamanlarda ki anlar
gosterilir.ayrıca son sahne nasıl muthisti tuylerim diken diken oldu
tum hapishane davet siirini okurken.buyuk usta umarım bunları
goruyorsundur. :claps

Yetkin Dikinciler Babam ve Oğlum adlı filmde de iyi bir oyun sergilemişti o filmde başrol oyuncusu Fikret Kuşkan olsa da. Ne yazık ki Devlet Tiyatrolarına bağlı sanatçılar artık filmlerde ve dizilerde yer alamayacakmış. Belki ilerde destek bulunursa daha geniş kapsamlı bir Nazım Hikmet filmi çekilebilir. Ama sonuçta ilkler her zaman için değerlidir.

Düşüncelerini açıklamak üzere GSBasket üyesi 14 yaşında Ankaralı bir genç bekleniyor :)

Abi sürekli ısrarla yorumlarını beklediğin 14 yaşındaki genç ben miyim? :)Ne de olsa öğrenciyiz vaktim yoktu ondan bu güzel filme yorum yazamadım.

İlk olması bakımından çok önemliydi bu film.Yetkin dikincilerin performansı da iyiydi.Ama filmin hapishane içinde geçmesi ve iki kadın arasında kalmış birinin ifade edilmesi yanlış olmuş.Oysa bir sürü malzemeleri vardı ellerinde.Daha iyi kullanılabilirdi.Birde uzun bir film olmuş bi süre sonra sıkılabiliyorsun(ki 28 yaşında ankaralı seyirciler sırf uzunluğundan dolayı tercih edebiliyor :D )

Son olarak izlenilesi bir film.özellikle de genç nesil bu filmi görmeli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...