Sinema (Vizyondakiler & Tavsiyeler & Yeniler-Eskiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaşlar 300 e gitmişler ama tam anlamıyla berbatmış.. yunanlar kendilerini yüceltmeye ve persleri de aşağılamaya yönelk bir film yapmışlar sadece..yunanlar kendilerini cesur gösterirler persleride barbar gibi göstermeye çalışmışlar.. persler lezbiyende olmuş,yamyam da olmuş,yaratıklar mı dersiniz filmde..bazı yerleri komikmiş baya..duvarın harcına persleri koymak gibi...

tam anlamıyla sacmalıktan ibaret bir filmmiş..
lakin görsel efektler gerçekten süpermiş..

izlemeyi düşünmüyorum ben.

Mutluluk filmine mutlaka gidin okan bayulgen'in dedigi gibi
bu film'den sonra bence ozgu bizden uzaklasacak yurt dısı
falan yani performansı cok iyi. :claps

bundaan 2 yaz öncesinde zülfü livaneli nin mutluluk kitabını okumaya başlamıştım fakat yaz işte..daha eğlenceli uğraşlar bulup vazgecmiştim sonra..

filme en kısa zamanda gitmeyi planlıyorum ..

300 300 300 sonunda bugün gidip izleyebildim... 2006 aralıktan beri beklediğime değmiş açıkçası ...
yalnız tek garibime giden sahne Sparta Kralı Leonidasın savaşın ortasında elma yemesiydi ne alaka hala anlamış değilim :)

@Esra Gerçek

300'le ilgili bence önyargılı davranıyorsun ...

Esrada pers kanı var galiba:D
Asıl sorun bunlar kendilerini bu kadar yüce gösterirken bizim hala böyle bir filmimiz yok.

o elma yemesi ve gülmeleri dir filmin en güzel yanları özlem :

Bizim öyle bir filmimiz yakın tarihte yok ağabey. Malkoçoğlu, Kara Murat hep Osmanlı yüceliğini bir nevi işlemiş filmler. Keza Tarkan filmi de, Orta Asya steplerinde yaşayan göçebe Türklerin heybetini bir hayli göstermektedir Kartal Tibet'in içine giydiği donların gözükmesi ile. :)

Şaka bir yana, belki de yakın tarihte yapılmış tek milliyetçi film Kurtlar Vadisi Irak filmi.

KV - Irak zoraki bir senaryoyla,sırf para için çekilmiş bir film..

bence ikisi milliyetçilik penceresinden bakılacak olursa KV - Irak'tan kat kat üstün...

ayrıca Deli Yürek - Bumerang Cehennemi'ni izlemeni tavsiye ederim..

KV - Irak'takinden çok daha keskin,doyurucu mesajlar var... ;)

Pana Film hakkında eksi yönde fikir edinmemi sağlayan çok şey gördüm de ondan...
ayrıca bunu görmek için ekstra birşeyler görmek de gerekmiyor...
KV ismi hazırdı ve o isim üzerinden ne çekilse milyonlar izleyecekti ve çok büyük paralar kazanılacaktı...
dediğim gibi zoraki bir senaryo hazırlandı,1-2 ünlü yıldız getirildi olay bitti...
Kurtlar Vadisi'ne karşı olduğumu sanma sakın,zamanında en çok savunanlardan biriydim...
ama 1-55'ten sonra bambaşka noktalara sürüklendi Kurtlar Vadisi...
böyle yani...

Bu söylediklerini bilmek için, ekiple bir şekilde iç içe olmak lazım. Çünkü dediğim gibi kesin konuşuyorsun. Benim ekiple iç içe olan bazı tanıdıklarım tam tersini söylüyor senin dediklerinin de, ben o yüzden itiraz ediyorum.

Deli Yürek-Bumerang Cehennemi'ni Türkmax'te izleyebilirsiniz,4-5 günde bir veriyorlar. :) Ben de izlenilmesini tavsiye ediyorum.Filmde,Hizbullah bölge sorumlusunun aslında CIA ajanı olması ve o bölgede oluşan çıkar mozaği gibi ilginç kısımlar var.Ayrıca Selçuk Yöntem'in oyunculuğunu izlemek büyük zevk.

Apocalypto

mükemmel bir film olmuş..
bambaşka bir dünyayı yansıtıyor ve resmen içine çekiyor...
çok etkileyici ve sürükleyici...

10/10

Tavsiyeler doğrultusunda bugün Mutluluk´a gittim. Türk sineması her geçen gün kendini aşıyor, bu da insanı mutlu ediyor.

Özgü Namal da Türk sinemasıyla paralel bir çizgide gidiyor. Beynelmilel´den sonra yine çok iyi bir oyun sergilemiş. Umarım her gelen film teklifini kabul etmeyip seçici davranarak çizgisini devam ettirir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...