Sinema (Vizyondakiler & Tavsiyeler & Yeniler-Eskiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
3844-120-b.gif

Van.. 1915 Ocak.. Kış...
1?nci Dünya Harbi?nin ilk ayları...
Eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm ? kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir...

Vanlı çocuklar gönüllü olurlar; Yaşları 12 ? 17 arasında değişen 120 isimsiz kahraman çocuk... Cephaneyi sırtlanırlar, karlı dağlarda günlerce gecelerce yürürler...

İşte, isimleri unutulmuş olsa da bu büyük yolculuğu gerçek bir kahramanlığa dönüştüren gençlerimizin şanlı öyküsü bugünlerde beyaz perdeye aktarılıyor. Hazırlıkları 3 yıldır sürmekte olan ?120?, özellikle günümüz gençleri için ?uzun bir memleket türküsü? hedefiyle tasarlandı; 1914 yılı dekorları ve kostümleri yeniden üretildi.

Juno

juno.jpg

sıcacık...
başroldeki 20lik Ellen Page Oscar'ı alsa hakkıymış...

8 / 10

-------------------

No Country For Old Men

no_country_for_old_men_coen.jpg

herkes beğenmiş,bayılmış,beni hiç sarmadı...
bu mudur sanatsal film..?
geçiniz...

7 / 10

-------------------

La Môme

Biyografi olmasının da getirisiyle eh işte bir film çıkmış ortaya...
Ama Marion Cotillard Oscar'ı sonuna kadar haketmiş...

lamome.jpg

7 / 10

-------------------

Cinderella Man

güzel...

Cinderella_Man_poster.jpg

8 / 10

--------------------

Crash

crash.jpg

Bende mi sorun var anlayamadım ama bu da sarmadı...
Kurgu karmançorman edilince,bin çeşit tesadüf katılınca süper film mi yaratılmış oluyor..?
peh...

6/10

--------------------

The Merchant of Venice

merchant-of-venice.jpg

Eh işte...
Al Pacino şahane sadece...

7 / 10

--------------------

The Sixth Sense

poster1.jpg

Çok güzel...

8 / 10

--------------------

katılım ve tavsiyeleri bekliyoruz,paylaşın yahu =)

Eleştirilerden üzerime düşen payı alıp son zamanlarda izlediğim filmler hakkındaki görüşlerimi yazayım.

* Da Vinci Şifresi: Dan Brown´un aynı adı taşıyan kitabından uyarlanan film tek kelime ile mükemmel.

* 23 Numara: Bilindik tarzının dışına çıkan Jim Carrey´in başrolünü üstlendiği film vasatı aşamamış.

* Juno: Son zamanlarda izlediğim en kaliteli filmlerden birisi.

* Recep İvedik: Her ne kadar Şahan´ı sevmesem de modaya uyarak izleme kararı aldığım film boş vakti olup stres atmak isteyenlere bire bir. Ama kaçıranların/izlememe kararı alanların dizini dövmesine gerek yok.

Taner Tuna' Alıntı:
3844-120-b.gif

Van.. 1915 Ocak.. Kış...
1?nci Dünya Harbi?nin ilk ayları...
Eli tüfek tutan herkes Ruslarla ölüm ? kalım harbindeyken sınır birliklerinde cephane tükenir...

Vanlı çocuklar gönüllü olurlar; Yaşları 12 ? 17 arasında değişen 120 isimsiz kahraman çocuk... Cephaneyi sırtlanırlar, karlı dağlarda günlerce gecelerce yürürler...

İşte, isimleri unutulmuş olsa da bu büyük yolculuğu gerçek bir kahramanlığa dönüştüren gençlerimizin şanlı öyküsü bugünlerde beyaz perdeye aktarılıyor. Hazırlıkları 3 yıldır sürmekte olan ?120?, özellikle günümüz gençleri için ?uzun bir memleket türküsü? hedefiyle tasarlandı; 1914 yılı dekorları ve kostümleri yeniden üretildi.

Bu filme okulca gitmiştik geçen hafta.. Film bana göre daha çok insanları ağlatmak üzere yapılmış..Baya ağlamıştım şahsen ve sinema çıkışı ağlamayan insan sayısı bir avuçtu ful çek sinema salonunda..

Freedom Writers

freedom-writers.jpg

acayip derecede ısındım bu filme...
benimsedim resmen...
zannımca herkesin sevemeyeceği,değişik bir film..
klişe gibi görünse de...değil...
mutlaka izlenmeli...

8 / 10

---------------

Lucky Number Slevin

luckynumberslevin_l200603151437.jpg

eğlenceli güzel bir film...
Josh Hartnett kalitesini konuşturmuş...
Morgan Freeman ise oturmamış...

7 / 10

---------------

My Boy Jack

92940-large.jpg

7 / 10

---------------

Platoon

00000543vf4.jpg

8 / 10

Can Bulubay' Alıntı:
American History X

American-History-X-Poster-C10298733.jpeg

9 / 10
Birine benzetti bu adamı. :)

Hostel 2'i izledim.Birincisi gibi kan kan kan.Kanı sevenler için izlenebilir bir film aman mide bulandırıcı işte.

American Beauty

americanbeautyposter.jpg

Hayran kaldığım bir Kevin Spacey performansı,süper yan roller ve harika bir senaryo...
bayıldım...

9 / 10

----------

The Number 23

Number23.jpg

Aslında 6.5 da küsürat kullanmamamdan ötürü 7 işte...
Herkesin dediği gibi,sonunu tahmin edemememden ötürü olsa gerek,biraz beğendim diyebilirim...
Vakit kaybı olmadığını düşüünüyorum...

7 / 10

----------

Rescue Dawn

rescue_dawn_movie_poster.jpg

Vakit kaybı...
Sonuna kadar dayanabildiğim için kendimle gurur duyuyorum...

6 / 10

Can Bulubay' Alıntı:
The Number 23

Number23.jpg

7 / 10
Senin puanın bu kadar bol olur muydu yahu : ) O filme vereceğim puan en fazla 5/10 olurdu.

Not Defteri (Ryan Gosling-Rachel McAdams) : Bu filmi izledikten sonra zamanında sinema dünyasında fırtınalar yaratan Titanic geldi aklıma. Bu filmin Titanic´ten eksiği yok fazlası var. Filmin konusunu az çok tahmin etmişinizdir zaten. İzlemeyenlere tavsiye ederim...

Bu Not Defterini sinemada seyrettiğimde kadınlar mendillerle hüngür hüngür ağlamışlardı ve çok sinir olmuştum. Çok güzel senaryoya ve oyunculuklara sahip mükemmel bir filmdir ama ağlatır, fazla acıklıdır.

21 Grams

21grams.jpg

Sözlükte millet bu filme genel olarak hayran olmuş,dağılmış falan ama beni pek etkilemedi...
Tamam Sean Penn ve Naomi Watts süperler,ama şu kurgudaki zaman karıştırma olayı falan bir noktadan sonra bayıyor...
Yine de güzel film...

7 / 10

----------

Forrest Gump

ahmetaktepe_ForrestGump.jpg

Bu filmi anlatmaya sayfalar yetmez...
İnsanın hayat felsefesini dahi etkileyip yön verebilecek filmden öte bir şey...

10 / 10

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...