Sinema (Vizyondakiler & Tavsiyeler & Yeniler-Eskiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
No Country for Old Men (2007)

no_country_for_old_men_coen.jpg

6/10

Coen kardeşler yeni film yapmış bu kadar yaygara kopmuş, imdb de puanları altüst etmiş. Eee sıradan bir film yani. Beklentim de yoktu ama sevmedim.

The Game Plan (2007)

the-game-plan-poster-425

6/10

Amerkan futbolu sevenler belki çekebilir filmi :) Gereksiz yapmışlar işte. Tamam bir de Roselyn Sanchez için izlenir kızmayın hemen :D

The Great Debaters (2007)

great-debaters-poster.jpg

8/10

Denzel Washingtondan ırkçılık üzerine harika bir film daha. Gerçekten etkileneceksiniz. Tavsiye ederim.

The Holiday (2006)

2108-2006-10-19-00:28:46_1.jpg

8/10

Romantik komedinin son zamanlar da en iyilerinden bence. Cameron Diaz - Kate Winslet - Jude Law- Jack Black le gerçekten güzel bir kadrosu var. İngiltere havası da insanın içini açıyor. Romantizm yapmak isteyenlere son derece uygun :)

The Last Legion (2007)

1poster.jpg

2/10

Afişe bakıp kanmayın siz de benim gibi. Çocuk filmi yapmışlar insan uyarı yazar bir yerlerine. Gitti vaktim boşuna.

The Lookout (2007)

looookmk9.jpg

8/10

Gerçekten ilginç bir kurgusu olan film. 8 verdiysem bile daha fazlasını hakediyor. Anlamadan geçiyor film genelde ama gerçekten kurgu olarak süper bir film. Tavsiye ederim.

The Mist (2007)

The_Mist_poster.jpg

6/10

Yaratıklar uzaylılıar gerginlik..vsvsvs. Amerikalılar neden hep aynı şeyleri çekiyorlar :) Canı sıkılan böyle film arayan izlesin.

Sanırım yeter şimdilik :)
Bu arada sormak istediğiniz film olursa sorun mutlaka bir fikrimiz vardır izleme ihtimalimiz de yüksektir.

Şimdi üşendim resim mesim koymaya ama geçen günlerde böyle eskiden izlediğim ama hafızamdan silinmiş filmleri bir tekrar ettim.

Back to the Future'ın üzerine fantastik bilimkurgu gelmemiş, net söyleyeyim.
Truman Show bir kez daha inanılmaz etkiledi.
The Matrix her zamanki gibi çok güzeldi.
Above The Rim ikince kez izleyince sıkıyormuş, söyliyeyim.
American History X'i izmeyenler boşuna yaşıyorlar. :)
Malcolm X de öyle, türünün en iyi örneklerinden.

Onun dışında yeni filmlerden.
Crank, heyecanlı bir aksiyon filmi. Film, vakit geçirmek isteyenler için ideal.
Jesse James inanılmaz yavaş ilerleyen ve adeta sıfır aksiyonla kitap gibi olan sanatsal bir film. Başlardaki uzunca 140 dakikayı sondaki 30 dakika için izlemeğe değer.
Sweeney Todd yine bir Tim Burton klasiği, tüm Depp hayranları izlesin.
No Country For Old Men inanılmaz heyecanlı, sanatsal açıdan da başarılı mutlaka izlenmesi gereken filmlerden. Sezonun en iyi yapıtlarından.
Şafak Sezer'in Kutsal Damacana filmi ise basit espiriler ile dolu bir komedi filmi. Ancak ne yalan söyliyeyim, güldürüyor.
American Gangster beklediğim kadar sürükleyici çıkmadı ama gerçek bir hikayeden alınmış olması ve gerçekten çok bilinmeyen olayların sergilendiği bu film de sinemaseverler tarafından izlenmeli.

Daha aklıma gelmedi...

Önceki sayfalardaki mesajlara ufak çaplı yorumları ekledim...

Ayrıca İFF'de izlediğim sağlam filmleri de yazayım bari hazır başlamışken ;

The Fall

the-fall-20080402035420178_640w.jpg

Çok sıcak bir hikayesi var,başroldeki ufaklıksa hayran olunası birşey...
Harika görüntülerle bezenmiş çok güzel bir "masal"

8 / 10

----------

Non Pensarci

6841.jpg

Çok hoş vakit geçirten,bazen duygusal bazen komik çıtırçerez bir italyan filmi...
Pişman olunmaz izlenirse...

7 / 10

----------

Grace Is Gone

graceisgoneposter.jpg

Boğaz düğümleyen,bazen kahkaha attıran çok güzel bir dram...
John Cusack şahane,ufaklıklar ise insanın evlenme güdüsünü tetikliyor...
Yaşı büyüklere gitsin o zaman... =)

8 / 10

------------
Unfinished Sky

unfinishedskytv6.jpg

Afgan kadınla,kabuğuna çekilmiş,hayata küsmüş Amerikalı'nın eğlenceli ve duygusal hikayesi...
Sardı beni...

7 / 10

Hotel Rwanda

hotelrwanda.jpg

Ruanda iç savaşında kahraman bir otel sahibi anlatılıyor...
Çok sarsıcı sahnelerin bulunduğu,fazlasıyla dramatik filmde Crash'ten aşina olduğum Don Cheadle döktürmüş...

9 / 10

Matchstick Men (2003)

matchstick_men.jpg

8/10

Ne zamandır seyretmek istediğim bir filmdi. Sonunda fırsat buldum. Filmin sonunu daha başında tahmin ettiğim için not kırdım sanırım yoksa gerçekten güzel bir film. Tavsiye ediyorum eğlenmek isteyenlere :)

Atonement (2007)

merulaalba_atonement-poster12.jpg

6/10

Çok durağan filmdi..Gerçekten sıkıldım bazı yerlerinde..Joe Wright çekim olarak filan farkı birşeyler denemiş kendi keyfine göre :) Onlar da olmasa hiç izlenmezdi herhalde.

bu film bi garip..ben 30 dk izledim kapattım ,bayılcaktım resmen izlerken boğuldum..kimisi var aşmış , film gelmiş geçmiş en iyi duygusal film diyolar..kimileride X gibi diyor -ki onlar azınlıkta olmakta.. :) üstüne 1 milyar ver yine izlemem şu filmi..zamanıma yazık günah..

evet titanic fln bok yemiş yanında da,o yaşlı sahneleri çok bayiyor bence..onları çıkart aşmış bi film..en iyi aşk filmi tartışmasız..

Arkadaşların ısrarı üzerine,''ıron man''a gittik dun akşam.

Film süper denemesede güzel kurgulanmış,akıcı,sarıyor insanı.Ama bilim-kurgu derken,cidden uçmuşlar bazı yerlerde.Türk filmi olsaydı yerden yere vurulurdu herhalde.

Tek sıkıcı yanı klasik Amerikan milliyetçiliğinin sergilenmiş olması.Direkt belli etmeselerde bazı sahnelerde küçük ABD bayrakları bilinçaltına yerleşiyor insanın.

Ah şu Amerika olmasa vay halimize.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...