TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Şike davasında bugün küme düşecekler yarın hapse girecekler derken üstünden zaman geçti ve ceza falan almadılar, aklandılar. Böyle bir davada her şey apaçık ortada iken 3-4 yıl nasıl bir uzun süre ise, bahsi geçen şu son olayda da yine her şey apaçık ortada iken 3-4 hafta o kadar uzun bir süre. Uzun lafın kısası üzerinden zaman geçmesi hukukun düzgün işlemeyeceği izlenimi veriyor bana. İnşallah yanılırım ama lehimize bir karar çıkmayacak gibi duruyor.
Şike davası sonucu bazılarının bağı çözüldü, saldırmaları ondandır.
Sonuç olarak önce ilahi adalete sonra Ekrem Memnun'a olan güvenimle şunu diyebilirim: Hukuk sene sonunda kızlarımızın ellerinde havaya kalkacak ve o şekilde tescillenecek.

CAS'a gitmek için yabancılık unsuru gerekiyor. Galatasaray ve TBF (iki Türk) arasındaki bu uyuşmazlıkta gidilecek son yer SGM Tahkim Kurulu. Ancak, Kizer açısından durum farklı olabilir. Bosna Hersek'in Avrupa Birliği ile olan ilişkilerini bilmiyorum ama bu ilişkide gerekli şartlar varsa Kizer Avrupa Birliği Adalet Divanı'na gidebilir. Çalışmasının engellenmesi ile ilgili tarihi Bosman kararı ve Nispeten daha yeni olan Matuzalem kararı ışığında (AB-Bosna ilişkileri kaynaklı bir usul sorunu yoksa) Kizer lehine karar çıkacaktır.

Ama bence bu iş hiç o noktalara gitmeden SGM Tahkim Kurulu'ndan lehimize karar çıkacaktır.

Dipnot: Bana SGM Tahkim Kurulu'na etki edilebilir mi diye soranlar da oldu. Hidayet hükümete yakınlığıyla biliniyor ve TBF'ye daha yeni CEO oldu, Tahkim Kurulu da Spor Genel Müdürlüğü yani devlet bünyesinde, bu sebeple TBF Tahkim Kurulu'na etki edebilir mi diye soran bir kişiye, bu tür müdahalelere inanmadığımı, bu bağımsız kurulun hukuka uygun bir karar vereceğine inandığımı söyledim.

Bence SGH Tahkim Kurulundan da olumsuz cevap alacağız. Bize bir komplo yapılmış. Bizim yöneticiler de hata yapmış. FB yöneticileri de bu komplo içeresinde yer almışlar. Zaten maçtan önce fb yöneticileri bu konu da beyanatları oldu. Şimdi de fb başkanı Galatasaray dan intikam almak için beyanatlar veriyor. Tamamen FB tezgahına geldik. Bizim yönetim de seyirci kaldı bu olaya. İnsan FB yöneticilerin beyanatından sonra federasyondan yazı istemez mi. FB yönetimi bu beyanatı niye veriyor diye bir düşünmez mi? FB Yönetimi ve başkanı bu işlerin kitabını yazmışlar. Bunları bilmiyor muş gibi hareket ediyoruz.

SGM Tahkim Kurulu'na da ilk planda hiç ama hiç güvenmediğimi belirteyim. Umutlu olmamı sağlayan tek nokta hukuken her şeyin kabak gibi ortada oluşu. Alanın etrafında az da olsa gezinmiş herkes Fenerbahçe maçının hükmen mağlubiyetle sonlanamayacağını, hatanın TBF bünyesinde olduğunu görebilir.

Takımın emeği, o gün Abdi İpekçi'ye gelen insanların yaşadığı gerçeklik küfür gibi bir şekilde yok sayılabilecekse sezonun kalanının ve geleceğin 2 basketbol takımımız için de anlam barındırmayacağını düşünüyorum. Yarın veya sezon sonunda Ataşehir'de kazanılacak bir maç hiçbir şeyin telafisi olamaz zihnimde.

Şu takımın hakkını koruyamazsak yazık bize. Bu kadar hakkı yenilen ve her şeye inat başarılı olan bir takımı bulutların üzerinde tutmalıyız.

Hükmen mağlubiyet onanması yada maçın tekrar edilmesi gibi verilecek kararlarda yol haritasını çizmiştir umarım yönetim. İki karar da kabul edilemez çünkü.

Kaan Kural saçmaladıkça saçmalıyor. ''Kendisi öyle biri değildir'' dediği adamlar yüzünden bir sene televizyona çıkamadı, şimdi de mecburen Avrupa basketboluna döndü. Adamlara kefil olamasa kendisini yaşatmayacaklardı herhalde. :)

Amerika'nın cıvık ortamında satan doğrular yakalamak iyiydi, güzeldi. Yalnız burada basit hukuki boyuta dahi bakamadan orta yolculuğa oynayan garip neden-sonuç bağları kurmaya çalışmak manipulasyon yapıyor olmanın ötesine geçemiyor.

-Türkiye'de olması gerekenle olan farklıdır.
-Harun öyle bir insan değildir, hem Turgay Demirel de Galatasaray kaptanıydı.

Sürecin mağduru Harun Erdenay olduğuna göre Kaan Kural'ı kısa süreli sürgüne iten süreçte de Kaan Kural mağdur değildi çıkarımını yapabiliriz.

Bu adam kötünün iyisi işte, buradaki kötü kavramını siz düşünün.

Eskiden telefon kayıtlarına bakarak Tahkim´den çıkacak kararı kestirebiliyorduk, şimdilerde verilecek karar merak konusu haline geldi. İlginç şekilde hukuki boyutunu irdelemeye başladık.

Fenerbahçe maçına yönelik olumlu bir karar çıkacağına inanıyorum ama AGÜ maçı... Kaldı ki AGÜ maçına iki taraf da itiraz etmedi, dolayısıyla tescil edildi diye biliyorum. Zaten -hakemler katliam yapsa dahi- parkede kaybettiğimiz maçı masa başında almayalım bir zahmet!

( parkede kaybettiğimiz maçı masa başında almayalım bir zahmet! )

Öyle şey olmaz,hakkımız yenilerek kaybettirildiğimiz maçı masa başında gerekirse ısrarla sonuna kadar hakkımız aranarak kazandırılmalı,düşünsenize masa başındada kaybettiğimizi bu kokuşmuş sistem işte o zaman alışkanlık hale gelir ve çekilmez olur,sorumsuz sorumlular takımın hakkını arasınlarda yine hakkımız olan galibiyeti iade etmezlerse o zamanda takımı lig'ten çeksinler ve onlarda bu kokuşmuş sistemde oynayıp oynatsınlar ne halleri varsa görsünler.

Kulüp yönetimi bu duruşu ve hak arama işini yaparmı dersiniz ? asıl sorun burada zaten ciddiyetle ve tutarlılıkla takımla ve takımın hakları ile ilgilenseler sonuç alırlar ama yönetime itimat yokki şahsen benim itimatım yok,takımın başarısını isteseler sponsor arayıp bulurlarda kısa skorer oyuncu alırlar.

Ben takımdan umutluyum oyunumuz her geçen gün daha iyiye gidiyor 1 skorer takviyesi işler sıkıştığında ilaç gibi gelirdi ama toplantıda elini masaya vuranlar o eli cebine atmıyor malesef.
Malum kulüp Maya Moore ile görüşüyormuş iyi bir teklif sunmuşlar bu transfer gerçekleşirse seviye atlarlar gerçekten o zaman bizim işimiz zora girer.

Ben takımdan umutluyum oyunumuz her geçen gün daha iyiye gidiyor 1 skorer takviyesi işler sıkıştığında ilaç gibi gelirdi ama toplantıda elini masaya vuranlar o eli cebine atmıyor malesef.
Malum kulüp Maya Moore ile görüşüyormuş iyi bir teklif sunmuşlar bu transfer gerçekleşirse seviye atlarlar gerçekten o zaman bizim işimiz zora girer.

Malum kulüp M.Moore ile görüşüyorken bizim iş bilmez yönetimden bekleyemiyoruz ama biz taraftarı şaşırtsalarda onlara çelme takıp o oyuncuyu ellerinden alsak ama sadece bir hayal işte.:)

Yalancinin mumu ya da kukla olmanin dayanilmaz hafifligi.
TBF, Galatasaray'in durusma talebini kabul eden tahkimin savunma istegine "yeterince hazirlanamadik, ek sure istiyoruz" diye cevap vermis. Iki gunde karar alip iki haftada gerekçeyi hazirlayamadilar herhal...

Cumhuriyet'ten alinti:

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi yenmesine karşın Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ABD’li oyuncu Lynette Kizer’in lisansı nedeniyle hükmen mağlup edilmesiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Galatasaray Kulübü, Basketbol Federasyonu’nun hükmen mağlubiyet kararına itiraz için Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu’na 11 sayfalık başvuruda bulunmuştu. Sarı-Kırmızılı kulüp ayrıca yazılı ifadenin yanı sıra duruşma talep edip, sözlü savunma yapma isteğini de Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na iletmişti. Tahkim Kurulu, Galatasaray’ın itiraz dosyasını kabul ederken duruşmalı toplantı talebini haklı görüp 16 Aralık Çarşamba günü saat 15.30’a randevu verdi.

Tahkim, Galatasaray’ın itirazı nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu’nu da savunma yapması için bu duruşmaya davet etti. Ancak Basketbol Federasyonu’nun bu çağrı üzerine Tahkim Kurulu’na “Henüz savunmamızı hazırlamadık, bu nedenle ek süre talep ediyoruz” yanıtını verdiği öğrenildi.

Galatasaray: “Bu bir komedi!”

Galatasaray yönetimi konuyla ilgili sert bir açıklamada bulundu. Görüşlerini aldığımız Sarı-Kırmızılı yöneticiler, “Maç 28 Kasım’da oynandı, Basketbol Federasyonu 30 Kasım’da Galatasaray’a hükmen mağlubiyet kararı verdi. Tahkim Kurulu 16 Aralık’a duruşma koyuyor, ama Basketbol Federasyonu ‘Hazırlanamadık’ diye ek süre talep ediyor. Bunun adı tam anlamıyla komedidir! Tahkim Kurulu’ndan bu işin döneceğini anladılar, şimdi konuyu dolambaçlı yollara sokuyorlar. Ama unutmasınlar Galatasaray’ın her şeyin takipçisi” ifadelerini kullandı.

işin içinden çıkamayacakları belliydi de, bakalım ne olacak sonunda? puanımız iade edilirse, bu sefer de FB'de ağlamaya başlayacak, ona da çözüm bulamayacaklar. Resmen top patladı.

Yalancinin mumu ya da kukla olmanin dayanilmaz hafifligi.
TBF, Galatasaray'in durusma talebini kabul eden tahkimin savunma istegine "yeterince hazirlanamadik, ek sure istiyoruz" diye cevap vermis. Iki gunde karar alip iki haftada gerekçeyi hazirlayamadilar herhal...

Cumhuriyet'ten alinti:

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi yenmesine karşın Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ABD’li oyuncu Lynette Kizer’in lisansı nedeniyle hükmen mağlup edilmesiyle ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Galatasaray Kulübü, Basketbol Federasyonu’nun hükmen mağlubiyet kararına itiraz için Spor Genel Müdürlüğü (SGM) Tahkim Kurulu’na 11 sayfalık başvuruda bulunmuştu. Sarı-Kırmızılı kulüp ayrıca yazılı ifadenin yanı sıra duruşma talep edip, sözlü savunma yapma isteğini de Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na iletmişti. Tahkim Kurulu, Galatasaray’ın itiraz dosyasını kabul ederken duruşmalı toplantı talebini haklı görüp 16 Aralık Çarşamba günü saat 15.30’a randevu verdi.

Tahkim, Galatasaray’ın itirazı nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu’nu da savunma yapması için bu duruşmaya davet etti. Ancak Basketbol Federasyonu’nun bu çağrı üzerine Tahkim Kurulu’na “Henüz savunmamızı hazırlamadık, bu nedenle ek süre talep ediyoruz” yanıtını verdiği öğrenildi.

Galatasaray: “Bu bir komedi!”

Galatasaray yönetimi konuyla ilgili sert bir açıklamada bulundu. Görüşlerini aldığımız Sarı-Kırmızılı yöneticiler, “Maç 28 Kasım’da oynandı, Basketbol Federasyonu 30 Kasım’da Galatasaray’a hükmen mağlubiyet kararı verdi. Tahkim Kurulu 16 Aralık’a duruşma koyuyor, ama Basketbol Federasyonu ‘Hazırlanamadık’ diye ek süre talep ediyor. Bunun adı tam anlamıyla komedidir! Tahkim Kurulu’ndan bu işin döneceğini anladılar, şimdi konuyu dolambaçlı yollara sokuyorlar. Ama unutmasınlar Galatasaray’ın her şeyin takipçisi” ifadelerini kullandı.

TBF bu haberi yalanladı az önce. Fakat o kadar acemi ve o kadar çapsızlar ki yalanlarken bile ek süre istediklerini doğruluyorlar. Yasal süremiz olan 10 günü kullanacağız o da 19 Aralıkta doluyor demişler. Belli ki SGM nasıl olsa hükmen yenilgi kararını vermişsiniz evraklarınnız hazırdır 16'sında yapalım duruşmayı demiş, onlar da hayır son güne kadar hazırlanacağız diye reddetmişler. Cidden merak ediyorum nasıl bir savunma yapacaklarını. Tekrar yazıyorum eğer Galatasaray lehine bir karar çıkarsa aziz harunu o koltukta bir gün bile oturtmaz :)

Forumda ve genel olarak taraftardaki ruh hali, psikolojik harekatin ne denli basarili oldugunu gosteriyor. Bugun kaybedilen maçin ardindan herkesin sezondan umudu kesmesi aslinda bize hissettirilmek istenen duygudur ve biz bu ruh haline yavas yavas geliyoruz. Takimin eksiklerini, adaletin onune koyup acimasizca elestiriler getiriyoruz; aleyhimize yapilan hatalari bile (ki sonuca etki eden hatalardir) kendi sorumluluklarimizdan az konusuyoruz ve sonuç olarak sorumlu oldugumuz yapisal eksiklikler, sezon içinde asilabilecekken bu moral motivasyonla elimizdekileri teker teker kaybediyoruz. Botas maçi bunun sadece bir ornegi.

TBF'nin savunmasini bu kadar uzun surece geciktirmesi kararin içeriginden umudu kesmis olmaktan çok verilebilecek maksimum zarari vermis olmanin bir disavurumudur. Ve bu belirsizlik takimin hedeften sapmasina yol açmaya basladi.

Ben buna ragmen bu takimin çalistikça klasik Ekrem hoca duzenine geçecegine, makine gibi oynayacagina dair umudumu kaybetmemeye çalisiyorum.

Forumda ve genel olarak taraftardaki ruh hali, psikolojik harekatin ne denli basarili oldugunu gosteriyor. Bugun kaybedilen maçin ardindan herkesin sezondan umudu kesmesi aslinda bize hissettirilmek istenen duygudur ve biz bu ruh haline yavas yavas geliyoruz. Takimin eksiklerini, adaletin onune koyup acimasizca elestiriler getiriyoruz; aleyhimize yapilan hatalari bile (ki sonuca etki eden hatalardir) kendi sorumluluklarimizdan az konusuyoruz ve sonuç olarak sorumlu oldugumuz yapisal eksiklikler, sezon içinde asilabilecekken bu moral motivasyonla elimizdekileri teker teker kaybediyoruz. Botas maçi bunun sadece bir ornegi.

TBF'nin savunmasini bu kadar uzun surece geciktirmesi kararin içeriginden umudu kesmis olmaktan çok verilebilecek maksimum zarari vermis olmanin bir disavurumudur. Ve bu belirsizlik takimin hedeften sapmasina yol açmaya basladi.

Ben buna ragmen bu takimin çalistikça klasik Ekrem hoca duzenine geçecegine, makine gibi oynayacagina dair umudumu kaybetmemeye çalisiyorum.

Harfiyyen tüm yazdklarınıza katılıyorum. İtirazımızdan çıkması gereken tek sonuç AGÜ maçının tekrarı, FB maçının sonucunun tescili ve federasyonun istifa etmesi olmalıdır. Normal sonuç budur ama forumdaki hiç kimse inanmıyor buna. Bakıyorum herkes FB maçındaki hükmen yenilgiyi çoktan kabullenmiş. Tipik bir Türk işi algı operasyonu, konuyu zamana yay, insanların tepkilerini hafiflet, hatta unuttur ve sonra çaktırmadan sıyrıl.
Forumun da camianın da bu konuya bu kadar suskun kalmasını çok yadırgadım açıkçası. Yüzde yüz haklı olduğumuz bu konuda da bu kadar ezik kalacaksak kim savunacak bu kulübün haklarını.

Şu duruşmalı savunmanın ne zaman olacağı, kararın ne zaman verileceği konusunu bilen biri var mıdır acaba? Kulüpten çoktan vazgeçtik de belki eşi dostu tanıdığı olan ve son durumu bilen birileri vardır diye soruyorum.

Konu SGM Tahkim'de yarin gorusulecek. Bizim adimiza Topsakal, Akuzum ve bir kulup avukati katilacak. Fakat karsilikli durusma olmayacak galiba, TBF savunmasini yazili olarak verdi ve sanirim durusmaya katilmayacak.