TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Zaten ne bekleniyordu ki? Ezikler, biz AGÜ'yü yenseydik daha o zamandan itiraza başlarlardı. Biz kaybedince seslerini kestiler, sonra bize yenilince ötmeye başladılar.

Kusura bakmayın tekrar tekrar yazıyorum ama tek sonuç AGÜ maçı tekrar, FB maçı tescil olmalıdır. Bunun harici bir karar hukuk skandalı olur. Şampiyon olunur olunmaz çok önemli değil. Ama bu sonuç çıkmazsa cidden başka türlü eylemler gerekir.

CW5RZpBWcAAwTuI.jpg

Tahkim öncesi ziyaret
hımmmmmm pis pis kokular

Kararın bugün verilmesi bekleniyor. Sonuna kadar haklı olduğumuz davada umarım gereken şeylerin hepsi yapılmıştır. Gereken şeyler yapılmışsa adaletten kimse kolay kolay kaçamaz.

Değişik güçler el atmaz ise net lehimize çıkması gereken bir karar. Ve bu karar lehimize çıkınca hemen Botaş maçını tekrar oynamak için de başvuru yapmamız gerekiyor. Ayrıca TBF'ye maddi manevi en ağır davayı açmamız gerekiyor.

Tescilli tarla görevlisi İlhan eksioglu'nun hala aktif olarak FB kulubunde yoneticilik yapmasi bile nasil bir pislik ile mücadele ettigimiz özetliyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse umudum vardı...

Yalnız böylesine kritik bir karardan önce Erdoğan´ın TBF Başkanı´nı kabul etmesi Türk sporu açısından acı verici. Erdoğan´da nasıl bir ego varsa, gündemde yer edinen Atıcılık Federasyonu´yla ilgili karara bile müdahil olacak. Gerçi bu görüşme isteği Federasyon Başkanı´ndan da gelmiş olabilir, ben bir nane (!) yedim, nasıl temizleyeceğim efendim diye sormak istemiş olabilir kendisini o makama layık görene.

Saf duygularla beslenenler, nereden biliyorsunuz görüşmenin içeriğini diyebilir. İyi de günler çöpe mi girdi, neden Tahkim Kurulu kararının açıklanacağı günlerde gerçekleşiyor görüşme?

Doğrusunu söylemek gerekirse umudum vardı...

Yalnız böylesine kritik bir karardan önce Erdoğan´ın TBF Başkanı´nı kabul etmesi Türk sporu açısından acı verici. Erdoğan´da nasıl bir ego varsa, gündemde yer edindiyse Atıcılık Federasyonu´yla ilgili karara bile müdahil olacak. Gerçi bu görüşme isteği Federasyon Başkanı´ndan da gelmiş olabilir, ben bir nane (!) yedim, nasıl temizleyeceğim efendim diye sormak istemiş olabilir kendisini o makama layık görene.

Saf duygularla beslenenler, nereden biliyorsunuz görüşmenin içeriğini diyebilir. İyi de günler çöpe mi girdi, neden Tahkim Kurulu kararının açıklanacağı günlerde gerçekleşiyor görüşme.

Abi çok net geçti bence ya bu konuşma, samimi söylüyorum. ''ben bir nane yedim, nasıl temizleyeceğim efendim?''

İmzamı atarım. :)

Kararın bugün değilde yarın açıklanacak olması sonuca bir müdahale olabileceği ihtimalini güçlendiriyor, umarım yanılıyorumdur yoksa bu konu hakkında hukukçular dahil çoğunluğun görüşü kararın Galatasaray lehine çıkacağı yönünde aksi karar siyasi baskıyı gösterir..

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cas , Uefa ve Avrupa'da tescillenmedigi merci kalmamasina ' ragmen ' Türkiye'de şikeden en ufak ceza almayan kulube Fenerbahce denir . Böyle bir ortamda kizer olayinin lehimize sonuclanmasini beklemek , hayalcilik olur . Üstelik Dursun özbek gibi işbilmez yönetici takımı varken .. Fazla mi karamsarim yoksa fazla realist ?

Aziz'in bütün çılgınlığı amatör şubeler içinde en çok yatırım yaptığı bayan basket şubesinin eurolig kupasını Sarayın sultanlarına yenilerek kaybetmesi olmuştur. Hatırlayın o gün maç sonu nasıl küfürler ediyordu. Adamın makus talihi başkanlığı dönemdi en fazla Galatasaray şampiyonluğu gören başkan olması :) Haklı olduğumuz dava da karar lehimize çıkmaz ise bu işin sonu kaostur çok net...

Tahkim Kurulu Kizer kararını sonraki toplantıya bıraktı

1450952239.jpg

Kizer Olayı ile ilgili olarak TBF, Galatasaray ve Fenerbahçe temsilcilerini dinleyen Tahkim Kurulu kararı bir sonraki toplantısına bıraktı.

TBF adına savunma yapan Asbaşkan Akın Süel ve Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş konunun bireysel hatadan kaynaklandığını belirtip, "Bankadan size yanlışlıkla 1000 TL yerine 10 bin TL ödendiğinde yanlışlığın görmezden gelinmesi gibi bir durum. Galatasaray o lisansın doğru lisans olmadığını bilmek durumundaydı." vurgusunu yaptı.

Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu ve avukat Abdurrahim Erol, "Galatasaray kuralı bilip yanlış lisans aldığını bilmeliydi. Kaldı ki biz maçtan önce uyarımızı yaptık." tezini işledi.

Galatasaray tarafı ise (Yöneticiler Eşref Alaçayır ve Levent Can Topsakal ile avukat Burçin Çelen) Kizer'ın Avrupa lisansı veya kıta dışı liansı ile oynamasının kendilerine bir avantaj sağlamadığını, kontenjan sayılarını değiştirmediğini ifade ettiler ve "TBF'nin verdiği lisansın muteber kabul edilmemesi mümkün mü?" dediler.

Kizer'in Avukatı kararın lehlerine çıkmaması durumunda Yerel Mahkeme, FIBA ve CAS'ta haklarını arayacaklarını belirtmiş, İyi yaparlar ama bu gibi durumlarda bizim kulüp oyuncunun arkasında durmuyor, Daha öncede bir yabancı oyuncumuz (Basketbol yada Voleybol olabilir) kısıtlama ile ilgili dava açmıştı ama sonu ne oldu bilemiyoruz..

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fenerasyonun 15 dakikada verdiği kararı Tahkim Kurulu 1 aydır veremiyor... Komedi gerçekten. Bu da ilk kararın nasıl bir danışıklı dövüş ile yapıldığının kanıtı...