TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Eski oyuncumuz Ayşe cora muhteşem bir oyun sergiledi .. Madem Ayşegül'ü kullanmayacaktik Ayse cora 'yi neden biraktik . Guard rotasyonunda özellikle ligde ciddi katkı saglayabilirdi.

Yazmak istediğim çok şey var ama inanın içimden gelmiyor. Bugün öğlen ntvsporda kaak kural denen zat diyor ki hükmen mağlubiyet kararı doğru. Televizyonu kıracaktım neye göre doğru? Hangi yazılı kurala göre doğru? Biz sahte lisansla mı oyuncu oynattık? Tbf denen kurumun verdiği lisansla oyuncu oynattık. Neyse ağzımı bozacağım

Yazmak istediğim çok şey var ama inanın içimden gelmiyor. Bugün öğlen ntvsporda kaak kural denen zat diyor ki hükmen mağlubiyet kararı doğru. Televizyonu kıracaktım neye göre doğru? Hangi yazılı kurala göre doğru? Biz sahte lisansla mı oyuncu oynattık? Tbf denen kurumun verdiği lisansla oyuncu oynattık. Neyse ağzımı bozacağım[emoji48]

Bence Kaan Kural haklıydı. Adam zaten hata federasyonun diyor. Ama burada yönetimimizin iş bilmezliği yüzünden cea aldığımızı söyledi. Eğer bir kural yönetmelikte yazıyorsa ve ilgili kurum yazılanla ilgili yeni bir bildiri yayınlamadıysa isterse lisansı Harun Erdenay kendi imzalasın o lisans geçersizdir ve hükmen mağlubiyeti gerektirir.

Tamam bu olayda federasyonun bize çok büyük bir pisliği var. Ama yönetimimiz de bile bile lade demiş. Yani federasyonun yanlı olduğu ortada rakibinde itiraz edeceğim diye uyarıyor. Sen hala neden bu oyuncuyu oynatıyorsun. Yok telefonla aramış falan. Lan telefonla iş mi halledilir. Bir tane yazılı belge almak bu kadar mı zor.

Yani bu olayda federasyona kızgın olduğum kadar yönetime de kızgınım. Tahkimden de çok unutlu değilim. En fazla FB kabul ederse tekrar oynanır maç. Ama açıkçası ben onu bile beklemiyorum.

Kaana neden kızıyorsunuz ki? Bir çok yorumcu benzer şeyler söylüyor federasyon hatalı ama yönetim de iş bilmez...

Bizim şube hata yapmaya meyillidir fakat bu olayda 10 dakika araştırma yapma zahmetine giremeyip ''somut belge yok'' diyerek manipulasyon yapan, ne şiş yansın ne kebap üzerinden süreç yorumlamaya çalışıp işi oraya getiremeyen medya üyeleri üzerinden okuma yapmak büyük bir yanılsamayı getirir. 2011'den beri bildikleri ve yaptıkları başka bir şey yok zaten, karga kılavuzluğun da ötesine geçti artık bu iş.

Kizer AB statüsünde oynayabilir miydi, ABD alt yaş milli takımlarında oynaması doğru yorumlandı mı yorumlanmadı mı, bu durum biliniyor muydu bilinmiyor muydu, kendisini bir ay yoktan yere mi oturttuk gibi sorular bizi bağlar. Şubenin şu noktada bütünüyle çizik bir karnesi de doğabilir, zaten hiçbirimiz şaşırmayız. Fakat ne yanlış verilen lisans üzerinden hukuki doğru yaratmaya gayret etmek, ne de imza yetkisi olan yetkiliyi dış kapının mandalı gibi lanse etmek hukuken kabul edilebilir bir şey değil. Elmayla armutu, sapla samanı karıştırmak olur bu olayları birbirine eklemlemek.

Galatasaray taraftarı 2011'den beri ''bugüne bakalım, yarına bakalım'' diye diye analiz yetisini kaybetti. Takip edilen medya organları ve gösterilen itibar bunun somut göstergesi.

Murat Özyer Periscop yayınında Lisansın AGÜ maçından 1 gün önce çıktığını ve o maçta Avrupalı lisansı ile oynadığına dair TBF'de resmi bir belge olmama ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi, Hafta içi Kizer'in Avukatı TBF'ye giderek bu belgeleri talep etmiş ama TBF bu belgeleri kendisine verememiş, Konuyla ilgili Murat Özyer'in açıklamalarından başka yazılı basında bir habere rastlamadım konuyla ilgili bilgisi olan varsa bilgilendirsin bi zahmet..

FB medyasının algı yönetiminde ne kadar başarılı olduğunu bu forumda yazılanlardan anlayabiliriz.

Galatasaray'ın Kizer'ı oynatması hata falan değil. Hata en başta Bosna pasaportuna verilen lisansta. Şimdi federasyonun yapmış olduğu bir hatadan dolayı bu kadının lisansı değişti diye
1- Neden bu kadın oynama hakkını kaybediyor?
2- Verilmesi gereken doğru lisans verildi diye neden Galatasaray ceza alıyor?
Biz yahu Avrupalı lisansı çıkardık ama şimdi de kıta dışı lisansı istiyoruz dememişiz ki yanlışı düzeltin demişiz. O madde kafana göre değişiklik isteyemiyesin diye var.
Şu lisans sorumlusuna topu atıyorlar. Geçen gün Burçin Badem Mehmet Ayan'a konuştu. Bu adam yönetime sormadan neredeyse nefes almaz dedi. Nikolov'un, İnci'nin lisanslarını neden vermedi diye sordu?
Medya topu bize atmaya çalışıyor. Bakın arada Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı yöneticisi Didem Akın'ın eşinin federasyonun Kadın Basketbolu biriminde yönetici olduğunu da öğrenmiş bulunuyoruz.

Bence Kaan Kural haklıydı. Adam zaten hata federasyonun diyor. Ama burada yönetimimizin iş bilmezliği yüzünden cea aldığımızı söyledi. Eğer bir kural yönetmelikte yazıyorsa ve ilgili kurum yazılanla ilgili yeni bir bildiri yayınlamadıysa isterse lisansı Harun Erdenay kendi imzalasın o lisans geçersizdir ve hükmen mağlubiyeti gerektirir.

Tamam bu olayda federasyonun bize çok büyük bir pisliği var. Ama yönetimimiz de bile bile lade demiş. Yani federasyonun yanlı olduğu ortada rakibinde itiraz edeceğim diye uyarıyor. Sen hala neden bu oyuncuyu oynatıyorsun. Yok telefonla aramış falan. Lan telefonla iş mi halledilir. Bir tane yazılı belge almak bu kadar mı zor.

Yani bu olayda federasyona kızgın olduğum kadar yönetime de kızgınım. Tahkimden de çok unutlu değilim. En fazla FB kabul ederse tekrar oynanır maç. Ama açıkçası ben onu bile beklemiyorum.

Arkadaşlar,
bazı hukukçu arkadaşlardan duyduğum kadarıyla federasyonun verdiği ilk lisans hatalı olduğu için aslında geçeriz olan lisans o. Hukuk dilinde buna 'butlan' diyorlar. Yani o lisansın bize hiç verilmemesi gerekirdi. Evet, kulüp Avrupalı oyuncu lisansı başvurusu yaparak bir yanlışlık yaptı ama o başvurunun daha o aşamada federasyon tarafından reddedilmesi gerekiyordu. Dolayısıyla aslında bizim oyuncumuza verilmiş geçerli olan tek lisans var. O da kıta dışı oyuncu lisansı ki biz de kendisini bu lisansla oynattık. Yani federasyonun iddia ettiği gibi daha önce lisans çıkarılmış bir oyuncuya ikinci bir lisans çıkartmış değiliz. Kısacası ortada resmi anlamda yapılmış tek bir hata var. O da federasyonun Kizer'a Avrupalı oyuncu lisansı çıkartmış olması. Bu da bir kural hatası olduğundan bizim AGÜ maçını tekrar oynamamız gerekiyor. FB maçının da aynen oynandığı gibi tescil edilmesi gerekiyor. Yani işin hukuki boyutu böyle.

Sevgiler...

Arkadaşlar,
bazı hukukçu arkadaşlardan duyduğum kadarıyla federasyonun verdiği ilk lisans hatalı olduğu için aslında geçeriz olan lisans o. Hukuk dilinde buna 'butlan' diyorlar. Yani o lisansın bize hiç verilmemesi gerekirdi. Evet, kulüp Avrupalı oyuncu lisansı başvurusu yaparak bir yanlışlık yaptı ama o başvurunun daha o aşamada federasyon tarafından reddedilmesi gerekiyordu. Dolayısıyla aslında bizim oyuncumuza verilmiş geçerli olan tek lisans var. O da kıta dışı oyuncu lisansı ki biz de kendisini bu lisansla oynattık. Yani federasyonun iddia ettiği gibi daha önce lisans çıkarılmış bir oyuncuya ikinci bir lisans çıkartmış değiliz. Kısacası ortada resmi anlamda yapılmış tek bir hata var. O da federasyonun Kizer'a Avrupalı oyuncu lisansı çıkartmış olması. Bu da bir kural hatası olduğundan bizim AGÜ maçını tekrar oynamamız gerekiyor. FB maçının da aynen oynandığı gibi tescil edilmesi gerekiyor. Yani işin hukuki boyutu böyle.

Sevgiler...

Ben bunu daha önce yazmıştım :)
Harun'a bunu NTVSpor canlı yayınında sordular. ABD'li kontenjanı müsaitti falan diye eveledi geveledi. Çözüm çok basit AGÜ maçı geçersizdir yeniden oynanması gerekir. FB maçını da uygun lisansla oynamıştır ve tescili gerekir. Bu iki ihtimal fenerasyonun da fbnin de işine gelen bir durum değil. Ama tahkimden böyle bir sonuç çıkarsa aziz harunu orada oturtmaz,

Ben bunu daha önce yazmıştım :)
Harun'a bunu NTVSpor canlı yayınında sordular. ABD'li kontenjanı müsaitti falan diye eveledi geveledi. Çözüm çok basit AGÜ maçı geçersizdir yeniden oynanması gerekir. FB maçını da uygun lisansla oynamıştır ve tescili gerekir. Bu iki ihtimal fenerasyonun da fbnin de işine gelen bir durum değil. Ama tahkimden böyle bir sonuç çıkarsa aziz harunu orada oturtmaz,

Pardon hocam görmemişim :$.

Eskiden telefon kayıtlarına bakarak Tahkim´den çıkacak kararı kestirebiliyorduk, şimdilerde verilecek karar merak konusu haline geldi. İlginç şekilde hukuki boyutunu irdelemeye başladık.

Fenerbahçe maçına yönelik olumlu bir karar çıkacağına inanıyorum ama AGÜ maçı... Kaldı ki AGÜ maçına iki taraf da itiraz etmedi, dolayısıyla tescil edildi diye biliyorum. Zaten -hakemler katliam yapsa dahi- parkede kaybettiğimiz maçı masa başında almayalım bir zahmet!

Hükmen yenik sayılma ne zaman verilir? Basketbol yarışma talimatnamesi http://www.tbf.org.tr/docs/default-...eler/yarisma-yonergesi-2014-2015.pdf?sfvrsn=6
“Hükmen Yenik Sayılma” başlıklı 22inci madde, bu kararın ne zaman verilebileceğini, açık ve net ifadelerle alt alta sıralıyor.
Lisansla ilgili fıkra aynen şöyle..
“22.1.5: Başkasına ait lisansla veya sahte lisansla sporcu oynatmak!.”
Oyuncunun lisansı kime ait?. Kendisine.. O lisans sahte mi?. Hayır.. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun verdiği resmi lisans..
Anayasa ne diyor?.
“Kanunsuz suç ve ceza olmaz..”

Şimdiiii. Federasyon Galatasaray’ı hangi maddeden dolayı hükmen yenik ilan etti? Şunu bir açıklasınlar da bilelim. Eğer ortada bir sahtecilik veya rüşvet, adam ayarlama gibi iddia varsa orada sadece hükmen yenik ilan etmek yetmez. Derhal suç duyurusunda bulunursun.
Var mı bir suç duyurusu? Yok!!
Aziz Yıldırım zaten o nedenle bu açıklamayı yapıyor. eğer ortada yukarıda bahsettiğim gibi bir durum yoksa o lisans ile oyuncu oynattığı için kimse GS’yi hükmen mağlup ilan edemez. Yok bahsedildiği şekilde bir baskı, adam ayartma vs varsa bu konuda savcılığa suç duyusruunda bulunulması gerek. Zaten Aziz Yıldırım “Lisans vereni kovmak yetmez, suç duyurunda bulunmak gerek.” diyerek federasyona “Aptal adamlar, adamı sadece kovarsanız eksik işlem yapmış olursunuz, sizin tek kurtuluşunuz bu adam usulsüzlük yaptı ve sahte lisans verdi diyerek adamı savcılığa şikayet etmek, aksi takdirde aldığınız kararın hiçbir hukuki dayanağı olmaz” diye akıl veriyor.

Şimdi anlaşıldı mı???

Pardon hocam görmemişim :$.

Rica ederim onun için söylemedim. :)
İlk günden beri Fenerbahçe medyasının öyle bir algı yönetimi var ki Galatasaray sahtekarlık yapmış sanırsınız.
Aslında bütün olup bitenlerin başlangıcı yine fenerasyon. Nevriye'ye AGÜ maçında oynamasın diye verilen ceza, kulübün apar topar (Bosna pasaportu geldiği için) Kizer'e lisans çıkarılması talebine neden oluyor. Fenerasyonundaki çocuğun hatası mı, iyi niyetli acelesi mi, kasıtlı bir maddi hata mı bilemediğimiz bir şekilde FIBA onayı olmadan Kizer'e Avrupalı lisansı çıkarıldığı iddia ediliyor. Bu konu da açık değil Murat Özyer Kizer'in avukatının fenerasyondan Avrupalı lisansına ait belgeleri talep ettiğini ama kendisine ibraz edilemediğini açıkladı.
Sonuç olarak Kizer'e verilen lisansın (eğer verilmişse) geçersiz bir kağıt parçası olduğu anlaşılıyor ki bence itiraza gerek olmadan maçın tekrarı gerekir çünkü kural hatası var. Yani çift sarı karta rağmen hakem futbolcuyu oyundan ihraç etmezse itiraz olmaksızın maç tekrarlanır gibi birşey.
Yok eğer bu çıkarılan lisans ABD'li kategorisinde ise zaten iki maçta da sorun yok. Yani vardığımız sonuç hiç bir ihtimalde Galatasaray - FB maçını etkileyecek bir kural hatası görünmüyor. Sorun varsa AGÜ maçında var.
Harun gider bence :)