bunları kendi evlerinde evire çevire yenmeyen fenerli olsun
Onlara en iyi dileğim: Beter olsunlar!Tbf masa başında kazandırmaya çalıştıkça, Fener parkede kaybetmeye devam ediyor
Yazmak istediğim çok şey var ama inanın içimden gelmiyor. Bugün öğlen ntvsporda kaak kural denen zat diyor ki hükmen mağlubiyet kararı doğru. Televizyonu kıracaktım neye göre doğru? Hangi yazılı kurala göre doğru? Biz sahte lisansla mı oyuncu oynattık? Tbf denen kurumun verdiği lisansla oyuncu oynattık. Neyse ağzımı bozacağım[emoji48]
Bence Kaan Kural haklıydı. Adam zaten hata federasyonun diyor. Ama burada yönetimimizin iş bilmezliği yüzünden cea aldığımızı söyledi. Eğer bir kural yönetmelikte yazıyorsa ve ilgili kurum yazılanla ilgili yeni bir bildiri yayınlamadıysa isterse lisansı Harun Erdenay kendi imzalasın o lisans geçersizdir ve hükmen mağlubiyeti gerektirir.
Tamam bu olayda federasyonun bize çok büyük bir pisliği var. Ama yönetimimiz de bile bile lade demiş. Yani federasyonun yanlı olduğu ortada rakibinde itiraz edeceğim diye uyarıyor. Sen hala neden bu oyuncuyu oynatıyorsun. Yok telefonla aramış falan. Lan telefonla iş mi halledilir. Bir tane yazılı belge almak bu kadar mı zor.
Yani bu olayda federasyona kızgın olduğum kadar yönetime de kızgınım. Tahkimden de çok unutlu değilim. En fazla FB kabul ederse tekrar oynanır maç. Ama açıkçası ben onu bile beklemiyorum.
Arkadaşlar,
bazı hukukçu arkadaşlardan duyduğum kadarıyla federasyonun verdiği ilk lisans hatalı olduğu için aslında geçeriz olan lisans o. Hukuk dilinde buna 'butlan' diyorlar. Yani o lisansın bize hiç verilmemesi gerekirdi. Evet, kulüp Avrupalı oyuncu lisansı başvurusu yaparak bir yanlışlık yaptı ama o başvurunun daha o aşamada federasyon tarafından reddedilmesi gerekiyordu. Dolayısıyla aslında bizim oyuncumuza verilmiş geçerli olan tek lisans var. O da kıta dışı oyuncu lisansı ki biz de kendisini bu lisansla oynattık. Yani federasyonun iddia ettiği gibi daha önce lisans çıkarılmış bir oyuncuya ikinci bir lisans çıkartmış değiliz. Kısacası ortada resmi anlamda yapılmış tek bir hata var. O da federasyonun Kizer'a Avrupalı oyuncu lisansı çıkartmış olması. Bu da bir kural hatası olduğundan bizim AGÜ maçını tekrar oynamamız gerekiyor. FB maçının da aynen oynandığı gibi tescil edilmesi gerekiyor. Yani işin hukuki boyutu böyle.
Sevgiler...
Ben bunu daha önce yazmıştım
Harun'a bunu NTVSpor canlı yayınında sordular. ABD'li kontenjanı müsaitti falan diye eveledi geveledi. Çözüm çok basit AGÜ maçı geçersizdir yeniden oynanması gerekir. FB maçını da uygun lisansla oynamıştır ve tescili gerekir. Bu iki ihtimal fenerasyonun da fbnin de işine gelen bir durum değil. Ama tahkimden böyle bir sonuç çıkarsa aziz harunu orada oturtmaz,
Pardon hocam görmemişim :$.