TBF, GS 76-72 FB maçında G.Saray'ı hükmen yenik saydı

Takımı çekiyoruz başka bir şey söz konusu değil. Kendi bokları içinde oynayıp dursunlar şikeci, ırkçı, sahtekar pislikler.

Onama kararını bekliyordum. Çünkü bu Tahkim Kurulu , Erdenay ve yönetimini zorda bırakacak bir karar almazdı. Harun Erdenay'ın lisans ile ilgili toplantı öncesi Cumhurbaşkanı ile görüşmesi ve ondan sonra geçen süreç içinde alacakları karara kılıf uydurmak için zaman kazanması bu onama kararının habercisiydi.

Bu hükmen yenilgi kararı Dursun Özbek ve yönetiminin hanesine bir eksi olarak daha yazıldı.

Bu dakikadan sonra Dursun Özbek ve yönetiminin yapacağı üç şey var ;

1-) TBF'ye nispet yaparcasına takımı güçlendirip ele güne karşı bu takımı güçlendiricek ve Ekrem hocabu takımı yeniden şampiyonluğa taşıyacak.

2-) Takımı ligden çekecek. Ama Dursun Özbek bir karar alırsa kararından dönme potansiyeline sahip olduğu için bu konu hakkında fazla bir yorumda bulunmayacağım.

3-) Tüm sorumluluğu üzerine alıp kendisi ve yönetim kurulu istifa edecek.

Haklı olduğumuz konularda haksız duruma düşüyorsak ve bu süreci sadece SEN KİMSİN HARUN'la geçiştiriyorsak burada bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Ben artık icraat görmek istiyorum. Birilerinin düzenine çomak sokan bir yönetim görmek istiyorum. Galatasaray'ın hakkını savunacak bir yönetim istiyorum. Çok şey istediğimi de düşünmüyorum. Bir şeyler olsun artık.

Bizim taraftar olarak bu konuda yonetime baski yapmakla birlikte disariya karsi butunlugu bozmamamiz gerekir. Genelde hiç boyle degerlendirmelerde bulunmam, igneyi kendime batiririm ama konu kadin basketbol takimi olunca, hem her seye ragmen sampiyon olma sansimizin devam etmesi hem de bu kararlarin tamamen sindirme amaçli alinmasi, ister istemez disaridan dayatilan bu moral bozucu senaryoya alet olmama içgudusu doguruyor. Kizlar islerine baksin, hoca isine baksin, yonetim de bu konuda isi titizlikle yurutsun. Tek dilegim bu.

Biz her seye ragmen sampiyon olacagiz. Bunu içtenlikle soyluyorum.

Takımı çekiyoruz başka bir şey söz konusu değil. Kendi bokları içinde oynayıp dursunlar şikeci, ırkçı, sahtekar pislikler.
Çekilip meydanı boş bırakmak, yapılacak en büyük hata olur. Tersine, gerekli takviyeleri yapıp, takımı desteklemeye devam etmeliyiz. Hükmen mağlubiyete rağmen kupayı havaya kaldırmamız, karşı yakaya verilecek en büyük cevap olacaktır.

Mesele şampiyon olmak değil ki, mesele o olsa Ekrem Memnun ve öğrencilerine güvenimiz tam. Parkede kazandığın maç masa başında kaybediliyorsa, ve tarafsız olmakla yükümlü TBF taraf olduğunu ilk günden belli ediyorsa artık sözün de mücadelenin de bittiği noktadayız demektir.

Hakemlerin, hakemlerin bağlı olduğu TBF´nin, TBF kararlarının hukuka uygunluğunu denetleyen Tahkim Kurulu´nun taraf olduğu bir ortamda her şeye rağmen mücadeleye devam demek aşırı iyimserliktir.

Yönetim Kurulu´nun vereceği karar bellidir, takım hiç tereddüt edilmeden ligden çekilmeli, orta oyunun piyonu olmak gibi bir misyonumuzun olmadığı uluslararası basketbol camiasına gösterilmelidir. Hatta aynı Federasyon ve kurullarına tabii Erkek Basketbol Takımı´nın da ligden çekilmesi ciddi şekilde düşünülmelidir.

Bence şubeyi kapatmalıyız. Ancak şimdi değil sezon sonunda. Bir açıklama yapmalı ve 2016-2017 sezonundan itibaren şubeyi kapatacağımızı belirtmeliyiz. Bu yılı şampiyon kapatacağımızdan şüphem yok. Bu yıl herkese kimin en büyük olduğunu bit kez daha hatırlatıp "alın kendi pisliğinizde boğulun" diyerek bu konuyu kapatmalıyız.

Bizim taraftar olarak bu konuda yonetime baski yapmakla birlikte disariya karsi butunlugu bozmamamiz gerekir. Genelde hiç boyle degerlendirmelerde bulunmam, igneyi kendime batiririm ama konu kadin basketbol takimi olunca, hem her seye ragmen sampiyon olma sansimizin devam etmesi hem de bu kararlarin tamamen sindirme amaçli alinmasi, ister istemez disaridan dayatilan bu moral bozucu senaryoya alet olmama içgudusu doguruyor. Kizlar islerine baksin, hoca isine baksin, yonetim de bu konuda isi titizlikle yurutsun. Tek dilegim bu.

Biz her seye ragmen sampiyon olacagiz. Bunu içtenlikle soyluyorum.

Ben de kızlarımıza bu konuda sonuna kadar güveniyorum. Her ne durumda olursak olalım biz yine şampiyon olacağız. Onlar şereflerini, kimliklerini ayaklar altında çiğnetmekten başka birşey yapmamış olacaklar.

Takimi ligden çekmek çozum degil, yenilginin kabuludur. Bir maç çekersin tepkini koyarsin ama ligden çekilmenin, ozunde yarisma olan bir faaliyet alaninda makul bir çozum oldugunu dusunmuyorum.

Hukuki anlamda dersimize iyi çalismadigimiz ve bu davada hakli oldugumuz kanisinda olsam da buralara gelmemizin ilk sebebi olan yonetimin, gerekirse cebinden biraz para çikararak bu takima bir veya iki takviye yapmasi ve kupalara ambargo koymasi lazim. Baska çozum yok.

Elimizden haksizca alinan bir galibiyete karsilik yarismanin ne kadar anlamli oldugunu sorgulayan arkadaslarin hislerine katiliyorum fakat onlar bizi bezdirmek istiyorsa, biz onlari haksizlaiklara ragmen geçerek daha çok bezdiririz. Bu sene sampiyon olamazlarsa topluca denize dokulurler.

Yine takımı ligden çekelim hikayeleri başlamış, o duruş hikayesiyle milleti kandıranların zamanında da vardınız, bi bitmediniz, 3 tane çapulcunun verdikleri kararlar yüzünden ligden çekilmek ne kadar mantıklıya, sizin mantığınızla gidilseydi bugüne kadar kulübü kapatmıştık herhalde! Sanki bu yaşananlar yıllardır fenerasyon dediğimiz TFF'de yaşanmadı hiç, o zaman futbol takımınıda ligden çekelim, Onur Yavuz Bey'de demiş kadın takımını ligden çekelim, erkek takımınıda düşünürüz, bu ne tezatlıktır, erkekler ligini ayrı federasyonmu yönetiyor! Avrupada hakkımızı yedikleri seneler olmadımı, o zamanda avrupa kupasına gitmeyelim mesela, yok maksat boykot olsun, siz böyle devam edin arkadaşlar, zaten amatör branşları kült olarak gören yönetimin de istediği bu zaten, haksızlıkla kaçarak mücadele edilmez, masaya yumruğunu vursun bizimkilere, ki bu Kizer olayında tbf kadar bizimkilerinde suçu var önce bunu kabul ederek başlamak gerek...

Şu karardan çıkaracağımız ödev takımı ligden çekmek değil, her türlü şerefsizliğe rağmen ne kadar büyük olduğumuzu göstermek olmalı.
Türkiye'de Avrupa Kupası kazanmış kaç takım var? Kim yüz akı kim karası; yıllardır onca yapılanlara rağmen??

Yazılanları okumadan yorum yapıyorsunuz. Takımı bugün çekelim diyen yok. Sen her yıl avuç dolusu para dökeceksin, bu ülkeye tarihindeki ilk euroleague şampiyonluğu'nu getireceksin, ondan sonra da 2 paralık adamlarım oyuncağı olacaksın. Kızların bu yılki emeği var bu yılı sonuna kadar oynamalıyız. Ancak yarın çıkıp "biz bu çadır tiyatrosunda bu sezondan sonda yokuz" deme cesaretini göstermezsek en ufak bir şahsiyet göstermemiş oluruz. Oynasın arkadaşlar kendi halinde.

Üstün Galatasaraylilik durusuyla Dursun özbek , yarin yine bir aciklama yapar ' SEN KİMSİN HARUN ' ?
Gördün mü harunu yönetim ?
Gresskreutz 1
Kizer 2
Sirada ne var ?

Ekrem Memnun ve Sarayın Sultanları bu kirli kumpasa gereken cevabı üç maçtır oynadıkları muazzam basketbol ile veriyorlar. Benim fikrim şudur, yönetimin makina düzeninde işleyen bu takıma Ekrem Hocamın istediği gibi çok sağlam iki transfer yaparak, başta fenerasyon olmak üzere tahkim, hakemler, aziz ve bekçisi harunu da parkeye gömerek bu takımın Şampiyon olmasıdır. O kupanın bu sezon Kızların elinde havaya kalkması demek bir çok Galatasaray düşmanı kişinin icraatlarının elinde patlaması demek olacaktır. Ve o gün geldiğinde bekçi harun kupayı bize ya seve seve ya da anladınız siz onu verecek. Buna yürekten inanıyorum. Kızlara ve Ekrem Hocama çok ama çok güveniyorum.

Tahkim kurullarinin kurulmasinda iki amaç vardir:
1. Normal hukuka gore daha hizli karar alinmasi;
2. Faaliyet alanina iliskin hususi konularda mevzuati bilen kisilerin karar vermesi ve boylece genel geçer hakimlerin yanlis karar vermesinin onlenmesi.

Lehimize oy kullanan uyelerin gerekçesi:

"KARŞI OY KULLANANLAR
Karara kurulun başkanı Yılmaz Akçil ve raportör Mustafa Demirel şu gerekçelerle katılmadı:

"Galatasaray Kulübü Sporcusu Lynetta Jane Kizer'in ABD Vatandaşı olup, söz konusu ülkenin Mİlli Takım kadrosunda oyuncu olarak oynadığı hususunun FIBA tarafından tespit edilerek ülkemiz Basketbol Federasyonu'na ve ilgili Galatasaray Spor Kulübü'ne bildirilmesi üzerine adı geçen oyuncunun Bosna Hersek ülkesi vatandaşı sıfatıyla almış olduğu lisansın Federasyona yeniden Kulüp tarafından da Avrupa Şampiyonası maçlarında oynamasının mümkün olduğu anlaşılmıştır.

Avrupa Kıtası dışı kısıtlaması Amerika Kıtası oyuncularının oyuncu özellikleri itibariyle takımlara olan katkısının diğer oyunculara oranla daha güçlü olması nedeniyle getirilmiştir.

Söz konusu Galatasaray Spor Kulübü oyuncusu Lynetta Janea Kizer'ın tescil edildiği ilk vatandaşlığa ilişkin lisans işlemi Federasyon tarafından düzeltilmiştir. Bu düzenleme işlemi ile ilk yapılan lisanslama işleminin Federasyonun hatalı işlemine dayandığı, ilgili sporcu adına spor kulübü tarafından yapılan ilk başvurunun ilgili mevzuata uygun bulunmadığından red olunması gerekirken Federasyon görevlisinin kusurlu davranışı sonucu yapılan hatalı lisanslama işleminden dolayı adı geçen sporcu aleyhine sonuç çıkarmanın hukuk ilkelerine uygun olmadığı anlaşılmıştır. İki kulüp arasındaki söz konusu maçta ise ABD vatandaşı lisansıyla oynatılan oyuncu sayısı kuralı da ihlal edilmemiştir. Kuralın konuluş amacı, Federasyonun yaptığı düzeltme işleminin mehiyeti, FİBA'nın lisans düzeltme işlemi sonrası adı geçen oyuncuya izin verilmesi, hak nesafet ve adalet kuralları ile cezada orantılılık ilkesi birlikte değerlendirildiğinde adı geçen oyuncunun lisans iptalinin hukuka uygun bulunmadığı, aynı gerekçe ile söz konusu maçta Galatasaray Spor Kulübünün hükmen yenik sayılmasının yerinde olmadığı kanaatiyle sayın çoğunluğun görüşüne katılmadığımızı belirtiriz."

Kararin gerekçelerine ek olarak belirtilen azinlik uyelerinin karsit fikirleri bizim için su an azami derecede onem arz etmekte zira tahkim kuruluna basvurulmasinin yukarida saydigim 2. gerekçesi açikça çogunluk eliyle anlamini yitirmis, mevzuati bilmesi gereken kisiler takimin aldigi cezayi dayandirdiklari kurallarin neden koyuldugunu bile irdeleme geregi duymamis. Tahkim kurulu kararlarina normal mahkemelerde itiraz yolu açik oldugundan, 2 azinlik uyesinin son derece dogru tahlilleri, mevzuati çok iyi bilmeyen fakat hukuk prensipleri konusunda tahkimden daha titiz davranan mahkeme heyetleri için yeterli hukuki dayanagi saglayacaktir. Hem asil yanlisin ilk lisansta yapildigi vurgulanarak kurallarin kati uygulanmasinin, musebbibi olmadigimiz hatadan dolayi bastan orantisiz cezaya çarptirilmamiz anlamina geldigini ortaya koymalari, hem de yasanin ruhuna aykiri hiçbir menfaat saglamadigimizin tespiti bizim için degerli.

CAS'a ihtiyati tedbirli basvurup gerekirse karar alinana kadar liglerin durdurulmasini talep etmeliyiz.