TBL 12. Hafta | Fenerbahçe Ülker 80 - 79 Galatasaray MP

sonuç olarak iyi oynadığımız maç gitti ama şunu da söylemekte fayda var bu sene daha derbi kazanamamamız soru işareti oluşturuyor....umarım sinan erdemde efesi yener ve şansızlığımızı kırarız....

maça gittimm, malum takımın taraftarı fenerbahçe'den çok Galatasaray diye bağırdı desem yalan olmaz heralde, maç boyu küfür ettiler. Mahmuti'ye de baya bi yüklendiler. Kötü bir yenilgi aldık, açıkcası kazanmalıydık bu macı, ama insan da kızamıyor işte takıma yapacak bir şey yok. İpekçi'de sadece 2 sayılık galibiyetle ikili averajı elimize alırız
Son olaran boşuna İpekçi'deki maçtan önce dostluk msjları vermesinler

Maçın büyük bölümünü çok iyi götüren takımımız ve değerli hocamızın 76-70 ve sonrasında aynı başarıyı gösteremediği kanısındayım. Fenerbahçe'nin şanslı olduğu doğru, ancak yine de, ibre bizim lehimizeyken maçı vermememiz gerekirdi.
Bugün ne olursa olsun, ister sahaya şişe, ister çakmak atsınlar, isterse helikopter düşsün, bu maçı kazanmamız gerekirdi.
Ben Beşiktaş ve Fenerbahçe mağlubiyetlerini geçen sezonki Erdemir, Olin Edirne mağlubiyetleri kadar talihsiz (başka bir sözcük bulamıyorum) görmekteyim.
Bugün Sinan Erdem'de yaşanan olayların karşılığının ne olacağının, hem taraftar hem yönetim olarak, takipçisi olmalıyız. Ayrıca bugün, taraftar olarak, küfür etmenin, sahaya yabancı madde atılmasının -ne yazık ki- kulübümüze (takımımıza) maçı kazanma manasında avantaj sağladığı gerçeğini gördük.
Maçın üstünden 2 saat geçti, biraz sakinleştik artık hepimiz. Hatalı olan kısımlarımızın hatalarından ders çıkaracağını umut ediyorum. Ben mağlubiyette hocamız ve takımımızın performans düşüklüğünün başrolü oynadığı kanısındayım, ama bu kadar. Oktay Hoca kesinlikle bizim ileri gidişimizin baş mimarıdır ve uzun yıllar kulübe hizmet etmesini isterim. Ayrıca "tüm" oyuncularımız da önümüzdeki maçla çok daha iyi olacaklardır, buna inanıyorum.
Önemli bir maç kaybettik ama ligdeki iddiamız halen devam ediyor şüphesiz. Ayrıca Avrupa'nın en iyi 16 takımı arasında mücadele ediyoruz. Bu mücadelede buraya kadarki performansımız "çok" tatmin edici değil, ama keyif verici ve sonuçlar da azımsanmayacak derecede. Bizler takımın arkasındayız ve sezonun gerisinde eminim ki performansımız daha iyi olacaktır.

Not: Gözlemlediğim kadarıyla, çoğu arkadaşımız yenilgi sonrasında 2-3 saat foruma girmiyorlar ya da birşey yazmıyorlar en azından. Sinirlerinin yatışmasını bekliyorlar. Bu gerçekten çok mantıklı bir davranışmış, bunu çok iyi anladım. Bu 2 saat sosyal medyadan bir nebze sinirimi atıp foruma geldiğimde daha hoş bir tablonun ortaya çıktığını düşünüyorum.

bu mağlubiyetin asıl nedeni "maçı koparamama" sorunudur bence farkı bulmuşken rakibin ümidini bitirecek hamleyi yapamıyoruz bu zaten biliniyor bu maçdada aynı sorunu yaşadık yinede son 2dk akıllı hücum etseydik maç son topa kalmadan bizim olurdu

Abdi İpeçide söylüyorum Kadında Erkekde +10 olur.Uzun gelsede gelmesede..

Ya Eurobaskette yürüyemeyen Oğuza şov yaptırdık nedenn?? Kalın bir uzun yok. Fatih Solak bile olabilir Alınn :)

Sansizlik falan degil yahu. Iki tane takviyeye gerek var. Bugun zaza olsa o ribaundlari alamazdi Fenerbahce Ulker. Oguz, Andric'e ustunluk sagladi. Kaya'da hucum ribaundlarini kovaladi. Bana gore iyi oynamadik. Iyi oynasak farkli kazanabilirdik. Bu maci diger maclardan ayri tutmakta fayda var.

Herseye ragmen hep oyunun icinde olduk, farki 10'un uzerine cikardi ama dedigim gibi uzun eksikligi hissettik. Misal bizim uzunlardan aldigimiz sayilara bir bakalim, pek fazla degil. Rakip ise boyali alani domine etti. Boyali alandan sayilar yedik, hucum ribaundlari verdik. Macin kilit noktasi ribaund, eger ribaundlari dengeliyebilseydik kazandirdik. Ustelik rakipten daha faza asist yaptik. Bu alanda bariz ustunuz. Kisalarin iyi oynadigini gostergesidir bu. Lakovic ve Jamon ustune dusen gorevleri yaptilar. Uzunlari besleyip, sayi opsiyonu oldular. Savunmalari da iyi idi.

Kisalarin iyi oldugu uzun zafiyeti yasadigimiz bir mac oldu. Hatirlarsaniz bundan seneler once Fenerbahce'yi Huseyin ile yenmistik " besok ". Fenerbahce'nin uzunlarina buyuk ustunluk kurmus idi " Oguz,Omer ". Bugun tam tersi o bolgede kaybettik ve cok fazla ribaund verdik. Rytas'a karsi nasil geri dondugumuzu biliyorsunuz. Furkan buyuk katki yapmis idi. Prokom'a karsi, Zaza maca damgasini vurmus idi. Keza Songaila'da hucum da kipirdamis idi. Songaila'ya deginmek istemiyorum. Maalesef Washington'da izledigim, savasan Songaila'yi bulamadim. Orta mesafe deneyen, pota altini zorlamayan bir Songaila var. Bugun de hic ic acici degil idi oyunu. Savunmada onun ustunden sayi yememize karsin, hucum da ise verim alamiyoruz. Aldigimiz karsilasmalar Oktay hoca kenara aliyor, uzun sure sonra girdigi icin soguyor, ritim bulamiyor. Eski Songaila oyunun iki tarafini oynardi, simdi kismen bir tarafini oynayabiliyor. Savunmada sos veriyor.

Bu anlamda o bolgeye Songaila kalsa dahi sert bir oyuncuya ihtiyac var. Songaila'nin en kritik yerde top kaybi yaptignida unutmayalim. Kizmadim ama maci kaybetmemizin en buyuk talihsizliklerinden biri idi bizim adimiza. Kisaca bu maci kazansaydik da takviye(lere) ihtiyaca vardi, kaybetsek de. Farkli da alabilirdik ama kaybettik. Uzun bir yolculuk daha var onumuzde. Telafi edilebilecek bir maglubiyet, moral bozmaya gerek yok. Rakip takimdan daha iyi bir takimiz ve olasi transfer(ler) ile daha iyi ve iddiali takim olacagimiza inaniyorum.

acıkcası macta anlamadıgım bırsey vardı. sizin fikirlerinizi merak ettim. paylasırsanız sevinirim.fb tomas la 4 kısaya dondugunde mahmutı tomas a songalıa ıle karsılık verdi.sizce yaklasık 5 dakıka suren bu eslemede fb her hucumunda hucumu tomasın dıs atısını kovalayacak sekilde oynarken biz niye yalnızca bir kez topu songalia ya indirdik ki zaten macı tomas tan yedigimiz ucluklerle kaybettik.madem topu songalia ya indirmyecektik o zaman niye tomas ı onunla tutup tomas ın bizi hucumda bizi parcalamasına izin verdik

şunu da gözardı etmemek gerek ki; o tarz bir sayıya hiç bir ligde steps çalınmaz...ne nba'de ne euroleauge'de...

Bir pozisyon steps ise stepstir. Sayı güzel olmuş, taraftar baskısı varmış diye kuralları yok mu sayacağız?
Jerrels'ın pozisyonu NBA'de steps değil, ama Avrupa'da %100 stepstir. Topu alıp vurmadan 2 adım atıyor.
Bunları bırakıp oyunculara ve teknik ekibimize teşekkür edelim. Eminiz onlar da bize yılın son gününde bir galibiyet hediye etmek isterlerdi, ama olmadı. Dünya'nın sonu değil. F.Ülker ezildiği maçtan sonra 1 sayılık galibiyeti çılgınlar gibi kutluyorlardı.
Teşekkürler YENİLMEZ ARMADA

Yayıncı kuruluş olayların en ufak bir kısmını bile göstermeyip aynı pozisyonu bize 1000 kere izleterek görevini yerine getirdi yine. Bizim sahamızda olsa maçın kalanı sadece bunları göstermekle geçerdi herhalde.

ne güzel 5 0lik seri yakalayıp 57 48 öndeydik 3.periyodun sonunda ama ne yapıp ettiler oyundan soğutmayı başardılar maça ara verilmek zorunda kalındı.
Bir diğer sorunumuz 4.periyod başladı 2.30 dakikada 4 foul yaparak hemen foul hakkımızı doldurduk.Sonra 7 dakikada 4 5 sayıyı bu foul hakkından yedik
Son 5.50 dk kala 73-62 öndeydik.
Son 3 dk kala 6 sayı öndeydik ben top bizdeydi.
Son 1.55 76-76 gene top bizdeydi songalia pota altında 2 li sıkıstırmada pası rakip oyuncuya yolladı
lakovicin topu ömere carptırması ve potalı 3lügü maça ortak etti tekrardan
Son 21 saniye mola hakkımız doldugu için mola alamadık ve topu lucas getirdi tutkuya verdi.Burda gözler 2 kişiyi aradı 1.eli en sıcak olan Lakovic 2.Shipp son hucumda 2ligin bile yeteceksen potaya gidip en azından foul aldırabilecekken o dakikaya kadar 3lük atışı olmayan Gordona kaldı top ve malesef girmedi...

http://www.youtube.com/watch?v=fi_Bzg9qpME Buyurun 0.50 saniye. Steps çalınmaz diyenlerle sabaha kadar tartışabilirim.

kitaba bakarsan steps...bunu kimsenin inkar edecegini sanmıyorum fakat bu tarz fastbreak sayılarında dünyanın hiçbiyerinde steps çalınmaz...ne avrupada ne nba'de...o yüzden sabaha kadar tartışmanın manası da yok...dee brownlu gainesli kadoda yine bir fenerbahçe maçında gaines'in bu tarz fastten vurdugu smaçlar vardı ki birini unutmam gist'in degirmenini aratmayacak cinstendi,yani hepsinde topu yere vurmadan adım alınır benzer hareketler keza...

Kötü kaybettik maçı hoş olmadı. Transfer ihtiyacı net bi şekilde tekrar göründü. 5 numarada içerden sayı üretecek pek oyuncu yok malesef ama sağlam duracak bi adam bulmak pek zor olmamalı bence. Geçen sene fenerbahçe bu dönemde sarunas gibi bi oyuncu alabildiyse bizde ihtiyacımız olan oyuncuyu alabilmeliyiz. Songailada takıma zarar veriyo malesef. Ondan beklenen sayı katkısını zaten yapamıyo şu anda ama hiç mücadele etmiyo. 1 ribaundla maçı tamamlaması rakibinde aldığı hücum ribaundu sayısına bakınca canımızı çok yakmış. Denedik malesef olmadı. Hedefleri olan bi takımın geç olmadan yanlışından dönmesi gerek bence.

Maçtaki olaylar hakkında çokta yazmak gelmiyo içimden ama şu olaylar abdi ipekçide olsa yayın sırasında yayıncı kuruluş maçtan sonrada bütün medya tarafından topa tutulurduk. Hakemler bizi destekledi olurdu falan filan. Kazandıkları maçtan sonra bile hakemin üstüne yürüyosa koçları o üçlük girse ne olurdu acaba ki son dakikalarda tek faul çalmadılar bize. Hakemin geçen hafta küfür olmayan tezahuratımıza anons yaptırıp bu hafta koçumuzun başına bi cisim isabet etmeden ikinci anonsu yaptıramamasını kimse konuşmayacak ama tam tersi olsa ortalık yıkılırdı. Yinede biz ikinci maçta ne kadar büyük bir taraftar grubu olduğumuzu göstermeliyiz herkese. Küfürle sahaya bişeyler atmakla ne sporumuz ilerler nede biz bişeyler kazanırız. Onlar istediğini yapabilir. Bence bu onların acizliğini gösterir. Tam ritim bulmuşken maç 20 dakika durmasa ne olacaktı acaba diye düşündürmemeliyiz onları.

kitaba bakarsan steps...bunu kimsenin inkar edecegini sanmıyorum fakat bu tarz fastbreak sayılarında dünyanın hiçbiyerinde steps çalınmaz...ne avrupada ne nba'de...o yüzden sabaha kadar tartışmanın manası da yok...dee brownlu gainesli kadoda yine bir fenerbahçe maçında gaines'in bu tarz fastten vurdugu smaçlar vardı ki birini unutmam gist'in degirmenini aratmayacak cinstendi,yani hepsinde topu yere vurmadan adım alınır benzer hareketler keza...
dunyanın hıc bır yerınde steps calınmaz nedır,stepsse stepstır arkadasım yanı.bu da bal gıbı stepsin ağa babasıdır..

Göksenin Köksal ismini düşündükçe cinler tepeme çıkıyor. Bu maçın suçlusu aranacaksa aklıma bir tek bu çocuk geliyor ama ona da suç bulamıyorum çünkü fenerbahçe deplasmanında en sahaya sürülmeyeceği noktada sürüldü.

Dikkat edin 70-76’dan çok kısa sürede 76-76 olup o serinin başlamasını, fenerin havaya girişini sağlayan art arda iki üçlükleri var. Maalesef ikisi de Göksenin’in oyuna girdiği ve savunamadığı, yetişip el gösteremediği adamlardan geldi.

Bunun ardına hoca mola alıp Göksenin’i çıkarsa da geçti bor’un pazarı.

Tamam yetenekli olabilir, tamam gelecek vaad ediyor olabilir, tamam tecrübe kazanması için oynaması gerek ama yeri mi be hocam?

Maçı sesi kapalı izledim özellikle ve bu yüzden tribünlerin çirkefliklerini ancak görüntüler aracılığıyla takip edebildim. Mahmuti’nin açıklamaları dinleyince de "iyi ki sesini hiç açmamışım." dedim.

Bu fenerbahçe ile oynadığımız ne ilk maçımız ne de son olacak, yeneriz yeniliriz... ama Göksenin gibi genç bi oyuncunun hata da yapsa böyle bir atmosferde süre alması, kanımca da başarılı bi performans göstermesi çok önemli, Göksenin'i kazanmak bu maçı kazanmaktan çok daha mühim, bi kaç ay sonra hiçbirimiz bu maçı hatırlamıycaz bile, ama Göksenin sizin benim unutacağımız hatalarını asla unutmayacak...

maça gittimm, malum takımın taraftarı fenerbahçe'den çok Galatasaray diye bağırdı desem yalan olmaz heralde, maç boyu küfür ettiler. Mahmuti'ye de baya bi yüklendiler. Kötü bir yenilgi aldık, açıkcası kazanmalıydık bu macı, ama insan da kızamıyor işte takıma yapacak bir şey yok. İpekçi'de sadece 2 sayılık galibiyetle ikili averajı elimize alırız
Son olaran boşuna İpekçi'deki maçtan önce dostluk msjları vermesinler

Biz olsak o salon kesin boşaltılırdı.