TBL 12. Hafta l Karşıyaka 97 - 92 Galatasaray

k.yaka ya deplasmanda, bu kadar faul problemi yaşatılmışken, bu sayıyla mağlup olmakta problem yok... tüm maçı da izledim.. zaman zaman koptu takım evet.. ama hem rakip çok ekstra soktu hem de faul problemi ritmini bozdu takımın.. buna rağmen sonuna kadar da savaştılar.. hiç yenilmesin istiyoruz tamam ama hayatın da gerçeğinde yenilmek de var.. hem de eurolig ten elenmiş tüm konsantrasyonu lig olmuş geçen senenin şampiyon takımı bize karşı aşırı da motive olmuş belli

16 top kaybı 30 faul bu nasıl KONSANTRASYON ??????
Oyuncuların hal hareketlerinde gariplik var. Sessiz sakin oyuncu grubumuz var ama bu kadar isteksiz, vurdumduymaz olduklarına şahit olmamıştım. Kesinlikle takım içinde sorunlar var.
Ayrıca Ergin hocam bu maçta beni acayip kızdırdın. 2 sayı fark yavaş yavaş 11'e geliyor ancak mola alıyorsun. Ayıp ya. 5-6 fark olunca al şu molayı bizi delirtmek mi istiyorsun anlamıyorum.

Maçın kırılma anı Kerem Gönlüm'ün Dorsey'e yaptığı blok oldu. Farkı ikiye indirmiştik ve tam beraberliği yakalacakken, bu blok sonrası gelen üçlükle 5 sayı geriye düştük. Benzeri bir senaryoyu Banvit maçında Vidmar ile yaşamıştık. İki maçta da uzunların belirleyici olması, kağıt üstünde döminant bir uzun rotasyonuna sahip takımımız adına düşündürücü bir nokta...
Ve biz bir de bütçemizin çoğunu bu uzun rotasyonuna ayırdık. Lasme tamam ama Dorsey'e hiç gerek yoktu. Hala şey diyoruz evet Dorsey artık döndü ama bir bakıyorsun bir sonraki maç adam yok sahada. Bence oraya harcanandan az paraya şu ankinden daha iyi bir uzun rotasyonu yapılabilirdi..

Hoca herhalde ayrılmak istiyor. Yönetimin kötü ötesi halinden O da umudunu kesmiş, bırakmış gibi. Bu denli tepkisiz olmasını başka türlü açıklayamıyorum. Seyircisiz bulmuşsun, üstüne bir de demoralize KSK. Ve sen bu kadar ribaund verip, rekor üçlük yiyorsun. Yazık hakkaten.

Gelen maçı takım verdi. Bu maçı ksk kazanmadı biz verdik. En az 5 tane hızlı hucumda top kaybı yaptık. Son 3 dk kada 6 hıcum reboundy verdik ki bunlardan toplam 10 sayı çılardılar. Bu şekilde oynamak bu formaya ayıp.

Sent from my iPhone using Tapatalk

16 üçlük isabetleri var elbet ekstra şutlarda oldu ama üçlük savunmamızın facia olduğu da aşikar. Tamam Josh Carter çember dövdü bu sene ama bu adam geçen sene bir maçta 11 üçlük atmış maçı başı 2.5 üçlük isabeti ortalamasıyla oynamış bir oyuncu, ki son maçlarda toparlanmaya da başlamıştı. Bu kadar fırsatı ne olursa olsun vermemelisin böyle bir oyuncuya.

Rakip ekstra soktu diye birşey yok abiler. 16 üçlük buldular biz de 16 üçlük bulduk. O ekstraysa bu da ekstra.
Ben bu yenilgiyi kabullenmiyorum hiçbir bahaneyle. Kazanmalıydık bu maçı.

Bir tek Türk oyuncudan bir liralık katkı yok. 6 tane yabancıyla oynuyoruz 2 tanesi formsuz olunca ya da faul problemine girince maçı kaybediyoruz.

İçeriye top mu indiriyoruz da iyi performans bekliyoruz uzunlardan ? Topu alan şuta kalkıyor! Uzunlardan katkı bekliyorsan onları besleyeceksin.

Maç sonu söylediler Karşıyaka bizden 14 top fazla kullanmış. Tamam bizim guardımız yok top kaybı yapıyoruz. Ama onların da yok. Sinan ve Göksenin ne işe yarar?

Banvit maçının arkasından da yazmıştım,ben mağlubiyetlere açıkçası üzülmüyorum,elbette olucak mağlubiyet ve kötü oyun ama bir sorun olduğu aşikar,bu zamana kadar Ergin ataman'ı kolay kolay eleştirmedim,yenildiğimiz maçlardan sonrada mutlaka hoca gereken dersleri çıkarır o kadar güveniyordum kendisine ama sorun şu,şampiyon olduğumuz senede oynadığımız maçlarda geride düşsek o kadar seri galibiyetleri savunmamız sayesinde aldık şimdi oyunumuza bakıyorum,rakip takımda penetre eden oyuncuya hiçbir çözüm bulamıyoruz ya faul alıyor rakip takım yada basketle sonuçlanıyor,varolan oyuncularımız belkide şampiyon olduğumuz senede olan oyuncularımızdan daha etkili ve oyunun iki tarafınıda oynayabilecek oyuncular ama sene başından bir türlü maçı koparıp alamıyoruz öne geçtiğimiz maçlardabile yakalanma korkusu hepimizin içinde var,mental olarak Ergin hoca hiç iyi değil,beden dili sanki zorla takımı yönetiyor gibi,bir kaç sene öncesine kadar takımı ateşlemek adına bilinçli şekilde teknik faul alan koçdan geriye sadece izlemeyle yetinen bir koç kalmış,umarım sezonun geri kalanında takım ve koç benim yüzümü kızartır ve ben defalarca özür sözcükleri türetirim forumda...

Rakip ekstra soktu diye birşey yok abiler. 16 üçlük buldular biz de 16 üçlük bulduk. O ekstraysa bu da ekstra.
Ben bu yenilgiyi kabullenmiyorum hiçbir bahaneyle. Kazanmalıydık bu maçı.

Doyduk zaten bu saçma bahanelere. İyi şut atarken de sevinmeyelim , madem rakip iyi attığında yenilmek normalse biz iyi atarken de kazanmamız normal. Kazanırken hiç aklımıza geliyor bunlar.

Her maçı bu kadar dümdüz bir şekilde rakip iyi attı biz çok top kaybettik çok ibaund verdik gibi bahaneye bağlamak artık komik kaçıyor. 2-3 senedir rakibin üçlüklerle coştuğu kaçıncı maç bu , bir olay defalarca tekrarlanıyorsa tesadüf değildir olsun denemez bunu anlayamadılar hala

ergin atamanın galatasaray ömrü bitmiştir. kendisine yaşattıkları her şey için çok teşekkür edilip, hatta flamasını falan kulube salona asıp yolları ayırmamız gerekiyor. böyle ciddiyetsizlik olmaz, burası kollej takımı değil kaç maç oldu artık yeter.

Maçın kaderini hücüm ribaundları ve saçma top kayıpları belirledi. Ayrıca sadece kaçırdığımız faulleri soksak yine alıyoruz maçı. Sakin biraz. En önemli oyuncularımızdan Blake'in kardeşi vefat etti10 gün önce, Mccollum da daha pazartesi geldi USA'dan onun da kız arkadaşı felç oldu. Bu oyuncular oynadı bugün. Sadece özverileri yeter alkışa. Koçun mola almama konusundaki eleştirilere katılmakla beraber takımın öyle yukarıda yazılanlar kadar kötü olduğunu da düşünmüyorum. Faul problemi ve Micov'un kötü gününde olması da cabası oldu bunca olumsuzluğun üstüne. Hakemleri zaten hepimiz biliyoruz. Bi ton basit faul var bize çalınan ama karşıyaka'ya çalmadılar. Dolayısıyla kıyameti koparmayın boşuna. Takviye olursa koçun istediği şekilde emin olun çok mükemmel oluruz. Biraz daha pozitif olmak lazım gibi geliyor bana.

Sinana pek laf söyleyemem son anlarda gerekli gayreti gösterdi bilek sakatlığıda geçirdiği için psikolojik olarak temkinli olabiliyor.Göksenin tıngır mıngır arada birşeyler yaparsa işte.
Diğerleri arasında Şafak ve Ege ehh biraz hallice ama yetersiz.
Geriye zaten 3,5 adam kalıyor koca yük sırtlarında kadro dar ve yetersiz Türk oyuncu genel anlamda yetersiz.
Bu takım ne yapar ne eder bilmem ama sabah,akşam yemesin içmesin koçuyla,stafıyla,oyuncusuyla 3lük savunmasına çalışssın.
Uzunların etkisiz kalması saf guard ekliğinden kaynaklı bir durum oyuna hükmeden,ağırlığını koyan lider özellikli bir guard lazım bu takımı dizginleyecek gerekirse.

Rakibin ekstra sokmayla alakalı herhangi bir bahane üretemeyeceğimiz bir maç oldu, keza onlar 16 üçlük isabeti bulurken biz de 15 bulduk. Yani biz de ekstra bir gün geçirdik. "Ekstra soktular" cümlesi de çok doğru bir cümle değil gözümde. Bugün 8 tane yay gerisi isabeti bulan Josh Carter, geçen yıl da bir maçta 11 isabet bulmuştu. Yani bunları zaten sokabilen bir isim, Euroleague'deki isabet yüzdesi yanıltmasın. Yani ritmi vermemek gerekiyor bu tip isimler. Biz ise ön alan savunmasında tanımlayamacağım kadar kötü durumdayız. Bu takım transferdeki önceliği Huertas vb. tipi bir oyuncu değil, bu takımın ön alan savunmasını bir adım öne taşıyacak bir oyuncuya ihtiyacı var. Ve tabii biraz daha coaching'e.