TBL 5. Hafta | Galatasaray CC 74 - 72 Fenerbahçe (Ceza nedeniyle 0-20)

Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

En az 20 sayı fark yiyip akabinde forumlarda ve internet sitelerinde yönetime giydirilmesi beklenen maç.

______
Futbol olsa belki bir sürprizden söz edilebilir ama basketbolda bu tip sonuçlara yer yok ne yazıkki.
Ülker bizden en az 5 gömlek üstün bir takım, sadece yerlileriyle oynasa bile kazanacak düzeyde.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Yenersek tabi ki çok anlamlı olur. Hatta 12000 kişi o salonu doldurursa yenilirsek bile bir anlamı olur. Ancak şunu bilir şunu söylerim, eskiden sporun en büyüğü Galatasaray iken şimdi futbolun en büyüğü Galatasaray ve Fenerbahçe. Bir de bayan basketbolun tabi. Şimdi bu maçı yenersek ligin iki büyüğünden birini yenmiş 'diğer' takımlardan biri olmuş oluruz. Sadece bu. Ama ne zaman doğru dürüst bir sponsorumuz ve yapımız olur, her yıl yabancı değiştirmeyiz, ligin 3 büyüğünden biri oluruz(3. değil) o zaman değişen çok şey olur.
Keşke o gün sınavım olmasaydı, kalkıp Maraş'tan gelirdim bu maça.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Futbolda nasıl diyorsak;
Küçük takımlar,büyük takımlara karşı aldıkları galibiyetlerle övünürler.Büyük takımlar ise aldığı kupalarla..

Aynısı bizim için basketbolda geçerli.
ki bu sene o galibiyetlere hasret kalacağız.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Herkese merhabalar,

Öncelikle bazı kardeşlerimiz fb yi yenemeyeceğiz, yensek bile değişen birşey olamayacak gibi maça ve takıma negatif yaklaşımlarda bulunmuş.

Bu maçın öneminin ne olduğunun hepimiz farkındayız. Ancak yenmek kadar yenilmekte olası bir sonuç. Fakat ben çoğu kardeşimizin bu şekilde maçtan önce yenileceğiz, fazla fark yemeyelim yeterli gibi yorumlar yapmasına anlam veremiyorum.

Biz bu renklere gönül verirken sürekli başarılı olması için mi gönül verdik?
14 sene şampiyon olamadığımız dönemde benim abilerim ve bu forumdaki büyüklerimiz bu renklerin peşinde neden karşılıksız koştu?

Ben o dönemin sonlarını hayal meyal hatırlıyorum. Forumdaki çoğu abimiz birebir o günleri yaşamıştır. Tabi onlar ve benimde gururla hatırladığımız Lütfi Kırdar da basketbolda tarih yazdığımız günler de oldu.Onun için burdaki genç arkadaşlarımızdan ricam sonuç negatif düşünülse bile bu armaya olan sevginin sonsuz olduğu ve burada yazılanları başka insanlarında görebileceği düşünülerek dile getirilen cümlelerin özenle seçilmesidir.

Takımın hedefinin küçülmesi, bu maçta alınacak galbiyetin hiç bir şeyi değiştirmeyeceğinin söylenmesi yada yönetimi protesto etmenin dile getirilmesini düşündüğümüz kadar biraz da suçun bizlerde olup olmadığını düşünmeliyiz.

Basket takımına yada kulübe ne kadar getirimiz var ki ne bekliyoruz. Futbol maçlarında hemen biten kombineler neden baskette bitmiyor? neden baskette kemik bir taraftarımız yok? diğer rakiplerimizde en azından 500/1000 kemik basket taraftarı varken bizim neden yok?

şimdi bazı kardeşlerimiz şunu söyleyecek. Hangi takıma neden kombine alayım. Takımdan bir beklentim yok gibi yorumlar gelecek.

Futboldan bir örnek olacak ama ; 96 yılında fb ye 4-0 yenildikten sonra inönüdeki sarıyer maçında stadda 30.000 kişi olduğunu kaç kişi biliyoruz(stad kapasitesinin üstüydü). İşte bizim o zamanlar böyle farklı bir taraftar konseptimiz vardı.

ama şimdi bakıyorum çocukluğu uefa, süper kupa, şampiyonluklarla geçen gençler futbol basketbol veya başka bir spor dalında stada yada salona gelmeyi dahi düşünmüyorlar.

şimdi suçlu biz miyiz yoksa sadece yönetim mi?

son olarak bende onların içinden biri olarak birkaç kardeşime cevap vermek istiyorum.

futbol maçı tezahuratı yapılmasın denilmiş. fakat sizin bu ithamlarda bulunduğunuz abileriniz bu işe en az 15-20 senesini vermiş insanlardır bende dahil.

işin gerçeği bende ıslık ve hücümdayken kısa tezahürat yapılması taraftarıyım.
ama bunu bugünkü tribün koşullarında tamamen değiştirmek imkansız.Ancak zamanla basketbol taraftarı çoğaldıkça olabilecek bir durum.

son olarak siz eleştirmişsiniz ama bayan basket finalini bir kez daha izlemenizi öneririm. Orada basketbol taraftarı olma konusunda ne kadar ilerleme kaydettiğimizi görebilirsiniz kardeşlerim. özellikle bulabiliyorsanız maç sonu ışıl üçlü çektirirken taranto takımındaki oyuncuların bakışlarını görmenizi tavsiye ederim.

Pozitif düşünelim pozitif olsun. Biz görevimizi yerine getirip salonu dolduralım.bunu elimizden geldiğince her maç yapalım. Takım olarak bizden güçlü bir kadroya sahip olsalarda bizdeki GALATASARAY RUHU nu unutmayalım.

Ancak GALATASARAY RUHU nu ve savaşçılığını bizim oyuncularımız o gün salona yansıtamazlarsa o zaman konuşalım.

Söz konusu VATAN ve GALATASARAY ise gerisi TeferrUAttır.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Kazanacağız.

Herkesin o salonda olması gerekiyor.Oraya gelirken bizim ipkçi deplasmanlarımızı hatırlayarak oraya gelmesi gerekiyor.Adamlar 12 bin kişi aynı anda tepki verip aynı anda çoşuyolar ver bir anons yaptırmadan maçı bitiriyorlar.

Şimdi o sahne bizim.Bizde bunları yaparak karşı yakaya yollayacağız maçtan sonra.Karamsarlığı maç sonuna saklayın.Burayı okuyan dünya kadar oyuncu var onların ne düşüneceğine bir bakın ve mantıklı yazın.
Fark yeriz diyen her Galatasaraylı,Galatasaray forması giyen sporcuya ayıp ediyor.Unutmayın bizim sporcularımızla bir problemimiz yok.Bizim şubeyle sorunlarımız var ve o güvensizliği oyuncuya gösterme hakkımız yok.Herkes 2 düşünsün 1 hareket etsin.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Serhan Çetin , eline sağlık,

Semtimizden senin gibi Arma sevdalılarını görmek güzel..
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Serhan Çetin' Alıntı:
Ben o dönemin sonlarını hayal meyal hatırlıyorum. Forumdaki çoğu abimiz birebir

Takımın hedefinin küçülmesi, bu maçta alınacak galbiyetin hiç bir şeyi değiştirmeyeceğinin söylenmesi yada yönetimi protesto etmenin dile getirilmesini düşündüğümüz kadar biraz da suçun bizlerde olup olmadığını düşünmeliyiz.

Basket takımına yada kulübe ne kadar getirimiz var ki ne bekliyoruz. Futbol maçlarında hemen biten kombineler neden baskette bitmiyor? neden baskette kemik bir taraftarımız yok? diğer rakiplerimizde en azından 500/1000 kemik basket taraftarı varken bizim neden yok?

Serhan Bey,

Bu kısma kesinlikle katılmıyorum.

Diğer takımlar derken Fenerbahçe'yi ve Beşiktaş'ı kastediyorsanız, Fenerbahçe'nin oynağı Euroleague maçlarını ve Beşiktaş'ın lige iyi başlamasına rağmen Telekom maçındaki seyirci sayısını örnek gösterebilirim.

Galatasaray'ın kemik seyircisi diğer takımlara göre daha fazladır bana göre.

İki yıl önce kaç tane kombine satıldığı ortada, bugüne kadar hangi takım Galatasaray'ın o sezondan önce sattığı kadar kombine satmış? O sene yakalanan büyük fırsat ne yazık ki kaçırılmıştır ve hatalı tarafta yönetimdir. İnsanlar satın aldıkları yerlerine oturamazlarsa, her maç polisle problem yaşarlarsa elbette ki ertesi yıl kombine almazlar. Ben de yeterli maddi güce sahip olmama rağmen geçen yıl almadım, bu yıl da haftasonu kursa devam ediyorum. Gelemiyorum maçlara zaten.

Sonuç olarak, bu maç hakkında birçok arkadaş kadar umutsuz değilim. Fenerbahçe iyi durumda değil, öyle farklı yeniliriz de demiyorum; fakat enayi yerine konmaktan da bıktım. Yeniden yapılanamdan bahsediliyor, diyelim ki Evren, Cemal kendini geliştirdiler. Takımda tutma ihitimalimiz ne kadar? Bu takıma coach seçilirken hangi kriterler göz önüne alınır? Bayan takımı hakkında yazmıyorum bile. Bunlar iki sene önceki havayı kaybetmek için yeterli sebepler fazlasıyla.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Serhan Çetin gerçekten çok güzel yerinde bi yorum yapmışsın katılmamak mümkün değil.Pazar günü yeneceğimize yürekten inanıyorum.Yenilirsek de dünyanın sonu değil.O Salonda 12.000 aslanla birlikte nevizade geceleri tezahüratını söylemek bile her şeye değer.Ne de olsa bize her sevdadan geriye kalan sadece GALATASARAY...
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Murat abicim teşekkür ederim sizin gibi arma sevdalısından böyle kelimeler duymak çok güzel.

Okan kardeşim bende senin gibi inançlı ultrAslanlarla o gün nevizade gecelerini omuz omuza söylemeyi çok istiyorum o günü iple çekiyorum.

Sevgili Emre kardeşim söylediklerinde sende haklısın.Ancak benim oradaki yorumumu yanlış anlamışsın.

benim kemik diye bahsettiğim olması gereken taraftar grubu sadece futbol maçını tercih eden taraftar grubudur. Yoksa tabiki bizim 500/1000 kişilik taraftar grubumuz var. Ama dikkatini çekerim bunlar ultrAslan Uni ve tAyfA diye tabir ettiğimiz grup olup her maça giden kişilerdir.Benim demek istediğim konuşmaya gelince konuşan ama icraate gelince ortalıkta olmayan büyüklerimizdir.Bilmem anlatabildim mi...

kombine konusuna gelirsek.taraftarlık bazen cefa çekmek demektir.şimdi sana soruyorum.kesinlikle futbol maçına giden biri olarak hiç çok rahat girdiğin maç oldumu?peki futbolda sahamız 5 maç kapalıyken kombine alanlar da eneyimi?ama sözkonusu futbol olunca bunlar sıkıntı olmuyor tabi.

bak kardeşim ben yaklaşık 10 sene basket futbol deplasman içersi dahil bilfiil maçlara giden birisi olarak bazen başarıya giden yolda çekilen çile kutsaldır diye düşünüyorum. yeri geldi kapalıda bir koltukta 3 kişi maç izledim.yeri geldi 10 saat yolculuk yaptım.yeri geldi biletim olduğu halde içeri giremedim.hatta şuan bile iş dolayısıyla ancak gidebildiğim deplasman olan kadıköy de veya inönüde çektiğim çileleri anlatsam baskette yaşanılanlar çok az bile kalır.

tabiki sende kendince verdiğin paranın hakkını almak o hizmeti görmek istiyorsun. ama taraftarlıkta bu en son istenecek şey olmalı.Çünkü bu sevgi karşılık beklemeden duyulması gereken bir sevgidir.

son olarak bu maçta lütfen seyirci olmayalım.bize bu maçta TARAFTAR lazım.en ufak bir hatada homurdanan oturan değil 4 periyot boyunca yeri geldi hakemi etkiye alan ıslıklayan yada bağıran taraftara ihtiyacımız var.

herkes üstüne düşeni yapsın bence o kadarı bile yeter.

bekle bizi ipekçi geliyoruzzzz...
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

bu arada yanlış anlaşılma olmasın bu forumda olup gelen büyüklerimizde bu kemik grubun içindedir.onları kastetmediğimi belirtmek isterim.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Olayın özeti şudur;

Biz futbol da nasıl bizi yendikleri zaman ortaya koydukları sevinç gösterilerini ezikliklerinin doruğa vurması olarak görüyorsak basketbolda da biz onların konumundayız...

Kimse kimseyi kandırmasın bu hafta belki F.Bahçeyi yener yanak alırız ama haftaya da Efes Pilsen'den bir osmanlı tokadı yer tekrar gerçeklerle yüzleşiriz...

Kod:
Önemli bir not oraya gelecek olanların %95'inin futbol seyircisinin olacağını düşünürsek salonun içinde atılacak maddelere ve çıkması yüksek ihtimal olaylara karşı şimdiden önlemleri almak gerekir.

Çünkü %95'lik kesim salona basketbol maçını izleyip takımını desteklemekten öte 10. haftadaki olayları rövanşını almak bilinçaltıyla gelecek...
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Bir dip not olarak demin Galatasaray TV bayan basket maçının Pazar günü 16.30'da olacağını duyurdu. Yani iki maç üst üste olacak, güzel olacak inşallah.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

arkadaşlar yaşanan olayların öcünü almak derken ne kastediliyor anlayabilmiş değilim orada Galatasaray güzel bir derbi galibiyeti alacak veya orada olacak 10000 Galatasaray taraftarına rağmen bizi yenip gidicekler Ali Sami Yen deki gibi berabelik şansları yok....
olaylar derkende rakip taraftar olmayacaktır
olsada çevik kuvvet abartılı önlemler alıp olay çıkmasını engeller.
ama hakemlerin kararları basketbolu bilmeyen arkadaşlar tarafından ki ben oranın yüzde 95 ten çok daha az olduğuna inanıyorum.
yanlış algılanırsa sahaya yabancı madde atılır

ayrıca her derbi maçı bir öncekinin rövanşı değildir biz taraftar olarak görevimizi yaparız yenilirsekte basketbolda yenilmiş oluruz.ve tabi Fenerbahçeye değil F.Ülkere yenilmiş oluruz bunun farkına varın artık....

daldan dala ...
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

İbret olsun diye geçen seneki A.Şahenk'te oynadığımız maçın topiğini bulmak lazım!
Yine fark yeriz nidaları maçtan önce, maçtan sonra ise coşku seli!
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

2 senedir ülker hep favori deniyor.aslanlar gibi çıkıp, ezip geçiyoruz.bu maçla yatıp kalkıyoruz.tek tesellimiz de ülker galibiyeti oluyor. spor sergi de bir maçı hatırlıyorum yine onlar favoriydi.hakan yörükoğlu 40 sayı attı yine biz kazandık.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

Bence kimse kimsenin taraftarlığını sorgulamamalı.
Bana göre bizim yenmemiz veya yenmememiz Fülkerin basketbolda iki büyükten birisi olmasını değiştirmeyeceğine göre, bu galibiyetin de o kadar büyük bir anlamı yok. Eğer ben gene final serisinde Efesi tutacaksam, Efes fülkeri yendi diye bayram havası olacaksa bu maçı kazanmışız veya kazanmamışız çok önemi yok. Ama elinde olan herkes bu maça gitmeli. O salon bu maçta bile dolmazsa kimse büyümek istiyoruzu falan anlamaz.
Ayrıca fenerin bize göre pota altında ciddi bir üstünlüğü olsa da, diğer mevkilerde 'aman aman, korkalım fener geliyor'denecek kadar bir üstünlüğünün olduğunu da düşünmüyorum.
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

hatırlarım geçen seneyi........şube kaosta murat özyer istifa etmiş,yeni hoca kim denirken koray hoca getirilmiş,gurovic kariyerinin en berbat yılını geçiriyor zizic ise bavullarını topluyordu...tek eline baktığımız hüseyin ve graves vardı...
fenerde son üç maçını 100 ve üzeri atarak kazanmıştı...forumda ne iddalar oldu fener galibiyeti için, 100 yeriz, sahadan siliniriz,4-5 numaralı milli oyuncu falan-filan....


maç çok güzeldi ;)
 
Re: GALATASARAY-Fenerbahçe | Pazar 19:00

vedatözkul' Alıntı:
hatırlarım geçen seneyi........şube kaosta murat özyer istifa etmiş,yeni hoca kim denirken koray hoca getirilmiş,gurovic kariyerinin en berbat yılını geçiriyor zizic ise bavullarını topluyordu...tek eline baktığımız hüseyin ve graves vardı...
fenerde son üç maçını 100 ve üzeri atarak kazanmıştı...forumda ne iddalar oldu fener galibiyeti için, 100 yeriz, sahadan siliniriz,4-5 numaralı milli oyuncu falan-filan....


maç çok güzeldi ;)
Çok güzel maçtı çok keyif almıştım.Koray Hoca müthiş bir dönüş yapmıştı.Takım sezonun en iyi savunmasını yapmıştı.Koray hocanın zayıflayan koçluk reflekslerinin ön plana çıkmamasının sebeplerinden biri takımı maça çok iyi motive etmesi ve moral faktörü en üst seviyeye çıkarmasıydı.
 

Üst