Arkadaşlar şuan yazılanları gülerek karşılıyorum (sinirden). Çok saçma bir konu içerisinde bence tartışıyorsunuz. Hakan ÜSTÜNBERK beyi beğenmemek her ne olursa olsun eleştirmekte bence saçmanında saçmasıdır. Bundan 2 yıl önce felaket bir dönemde basketbol şubesi küme düşmekten son anda kurtulmuş ve o dönemin sonunda başa geçen 2 adam bizi buralara getirmiştir. Bundan 2 yıl önce hepinize deseler ki Galatasaray final oynayacak hepiniz güler geçerdiniz 2 sene sonra eurolig e gidicez deselerdi ana avrat küfür ederdiniz dalga geçiyolar diye. Onu da geçtim ya kanka 2 yıl sonra lakoviç,songaila bize gelicek gibi cümleler kursaydınız daha furkanı alamıyoruz onları nasıl alıcaz diye birbirinizle atışırdınız ama şimdi bunların hepsi gerçekleşmiş Biz final oynadık lakoviç'i aldık songaila yı aldık furkanı aldık ve eurolig i de litvanya da rytas ı yenerek gittik şimdi bir sponsor yüzünden bizim şuan tüm branşlardaki en başarılı adamı eleştirmeye başladığınızı gördüm 2 yıl önce tüm işlerini bırakıp şubeyi sahiplenmiş ve mükemmel bir iş çıkartarak hocalığa da Oktay MAHMUDİ yi getirmiş ve bu başarıları yakalmış vaziyette. Evet ben sponsorluk parasını savunmuyorum az para ama bunu tek kişiye mâl edemezsiniz.. Tüm işlerini 2.nci plana itmiş ve adeta klüple yatıp kalkan bir adamı eleştirmek çok saçma lütfen anlayışlı olalım.
Bakın yöneticilikte bir yapmış olduklarım diye bir şey yok malesef. Her şey 'step by step' şeklinde yadı adım adım işler önündeki basamağı kaçırırsan tökezlersen kimse demez ama bu kadar çıkmış yazık diye. Bunu bu makamlardaki herkes çok iyi bilir, özellikle Mithat Abi herkesten iyi bilir şu durumda işin içinden gelme o.
Hakan Üstünberk bu şubeye çok büyük hizmet etti herşeyden önce doğru ama zor bir koç buldu, onun arkasında durdu, istediklerini yapmaya olabildiğince gayret etti. Elinden geldğince takımlarımızn yanında olmaya çalıştı, zamanını verdi bu işe. Bu konuda her şey güzel hiç birimizin bir eleştirisi yok zaten Allah'ta kendisinden razı olsun.
Ancak Hakan Üstünberk bu yolda hiç hata yapmamışta yada hiç eksiklik göstermemişte şimdi ilk kez hata yapmaya yaklaştığında onu eleştiriyormuşuz gibi bir ortam yaratılmasın. Hakan Üstünberk bütün iyi niyetine rağmen;
1.si Shumpert olayındaki pasifliği ile,
2.si hem kızların hem erkeklerin final serilerinde yapılan olayları gündeme getirmeye bile tenezzül edemiyerek zaten zaafiyet gösterdi.
Fark ettiyseniz bu 2 durum direkt olarak bizim ligi 1. ve 2. bitirmemiz arasındaki farkı belirledi. Hala ümidimiz şike soruşturmasında basketle ilgili çıkacak belgeler yoksa Üstünberk'ten herkes bu konuda ümidini kesmiş durumda.
Şimdi ortada sponsorluk durumu var. Biz yıllardır Ülker'e küfür ediyoruz peki ne için yapıyoruz bunu ? Fb'ye bilmem neleri verirken bize 5 milyon dolar verdiği için ediyoruz. Bunu kabul eden yöneticelere saydırıyoruz. Eee peki MP'ın şu durumda ne farkı var? Sene başından beri 10 milyon rakamları dolanırken hem bundan hem diğer sponsorluklarından vazgeçip şimdi 5-6 milyonun pazarlığını ,teklifini yapan adamların Ülker'den hiç bir farkı yoktur benim gözümde. Bu anlaşmayı kabul eden yöneticinin ne farkı kaldı Ülker anlaşmasını imzalayan adamla?
Ozaman diğer adamın tek hatası Murat Özyer'e güvenip harcamasına izin verdiği 20 milyon dolardır, o zaman Kunter'i yada Mahmudi 'yi getirse problem yoktu ortada demek ki.
Şu aşamada ortada dolaşan rakamlara göre yorum yapıyoruz tabiki ancak benim gönlümden geçen iş işten geçmeden bazı şeyleri duyurmak. Yoksa 3 yılımızı bu rakamlara bağladıktan sonra zaten geçmiş olsun ne desek ne küfretsek ne çırpınsak boş.