Teşekkürler Hakan Üstünberk

Yani İpekçi'nin kullalnım hakkı sadece bizde mi olacak eğer böyle ise süper bir gelişme hatta çok süper bir gelişme

Bu takımın euroleuge katılmasında en az koç ve oyuncular kadar,sizinde emeğiniz var!!! Teşekkürler sn.Hakan ÜSTÜNBERK.

Bu takımın 3 yılını 5-6 milyon dolar/yıllık gibi komik bir rakama ipotek altına alırsanız, yazıklar olsun bugüne kadar verdiğim desteğe.

Bunu takım Euroleguea'e kalmadan önce olsada söylerdim hele birde bu organizasyonun içindeyken bu rakamların konuşuluyor olması bile utanç kaynağıdır.

Bu takımın 3 yılını 5-6 milyon dolar/yıllık gibi komik bir rakama ipotek altına alırsanız, yazıklar olsun bugüne kadar verdiğim desteğe.

Bunu takım Euroleguea'e kalmadan önce olsada söylerdim hele birde bu organizasyonun içindeyken bu rakamların konuşuluyor olması bile utanç kaynağıdır.

Vay bee... Takimi bu gunlere getiren en onemli iki isimden birini silmek bu kadar kolay...

Ilginc ve istekleri tukenmeyen bir kesimimiz var.

Daha imzalarin atildigi aciklanmadi ve kontrat detaylari belli degilken boyle salliyorsak...

Neyse...

Vay bee... Takimi bu gunlere getiren en onemli iki isimden birini silmek bu kadar kolay...

Ilginc ve istekleri tukenmeyen bir kesimimiz var.

Daha imzalarin atildigi aciklanmadi ve kontrat detaylari belli degilken boyle salliyorsak...

Neyse...

Oncelikle insan okudugunu anlamali,

Lafimi kurarken bazi sart cumleleri kurdum bu semilde komik rakamlara gelecegimizi baglayan yada baglayacak kisi icin soylenmis laflar bunlar yaparsa Ustunberk icin yapmazsa hay hay.

Ulker anlasmasi ilk yapildigindaki tepkiler nasildi son 2 yilimiz nasil ha bitti ha bitecekle nasil gecti bunu unutmamak lazim hatalardan ders almak lazim ben bu sefer olmadan once uyarimi yapiyorum olduktan sonra ne bizi ne Ustunberk'i kimse kurtaramaz cok ahh vahh ederiz.

Bu basligin ilk sayfalarina bakarsaniz Hakan Ustunberk'i savunan 2-3 kisiden biriydim ben kimsenin bana kendince gider yapmasinada musade etmem.

Oncelikle insan okudugunu anlamali,

Lafimi kurarken bazi sart cumleleri kurdum bu semilde komik rakamlara gelecegimizi baglayan yada baglayacak kisi icin soylenmis laflar bunlar yaparsa Ustunberk icin yapmazsa hay hay.

Ulker anlasmasi ilk yapildigindaki tepkiler nasildi son 2 yilimiz nasil ha bitti ha bitecekle nasil gecti bunu unutmamak lazim hatalardan ders almak lazim ben bu sefer olmadan once uyarimi yapiyorum olduktan sonra ne bizi ne Ustunberk'i kimse kurtaramaz cok ahh vahh ederiz.

Bu basligin ilk sayfalarina bakarsaniz Hakan Ustunberk'i savunan 2-3 kisiden biriydim ben kimsenin bana kendince gider yapmasinada musade etmem.

Gececeksiniz efendim bu cumleleri.

"Bu konunun baslarinda Ustunberk'i savunuyordum." cumleleri ile gecistirilemez bir durumdur. Eger bu elestiriler bu basliga yazilmissa bizzat kendisi hedef alinmistir. Genele yazilacak bir seyler varsa "Sponsorluk durumu" basligina yazilir.

Bu basliga yazilmis sert yazilari sayin Ustunberk aleyhine yazildigini anlamak cok da yanlis olmasa gerek. Sorun anlama kapasitesinde mi, yoksa nereye ne yazacagini bilmemekte mi?

Kaldi ki ortada ne imza var ne de kontrat detaylari. Sponsorluk gorusmeleri ile ilgili detaylari bile bilmiyoruz. Bunun uzerinden sozde "sert" elestiri yapmanin mantiksizligi da cabasi.

Neyse, daha fazla laf anlatacak durumda degilim. Bildiginizi okuyunuz.

Selametle.

Bu kadar kadir kıymet bilmezlik olmaz.Adama derler madem miktarı az buldun buyur fazlasını verde ismini yazdıralım formana.

Bu adam iyi adam,bu adam sağlam adam,bu adam bizden,biraz kıymetini bilelim,biraz saygı duyup arkasında duralım.7 yaşındaki şımarık çocuklar gibi davranıp herşeyi bir anda çöpe atmayalım!Şu anda birşeyleri beğenmiyorsak dahi bilelimki bu adamın bunda payı var.Ne demek istediğim çok net değilmi?Bu işler oturup bilmem kaç yılda bilmem kaç mesaj atmaya benzemez,bu işler icraat ister.Konuşmak kolay!

Taraftar hesap açar 5-10 atar o hesaba öyle çakalların 5 milyon dolarına muhtaç kalmaz Galatasaray. Hem de adımız yakıştığı üzere Galatasaray kalır.

Hakan Üstünberk'in bu sene üç büyük sınavı var:

1) TBF'ye karşı dik durma, hakkımızı yedirmeme
2) Sponsorluk durumu
3) Euroleague

2.si hakkında yorumlar yapılmış, ben de kısa bir yorum yapayım. Euroleague'e katılan takıma yıllık 5 milyon euro civarına isim sponsorluğu almak saçmalıktır! Kesinlikle çok yetersiz bir rakamdır. Alınırsa da tamamen durumu kurtarma ve sezonu sponsorsuz açmama adına alınmış olacaktır ki o daha da kötü bir durumdur (koskoca Galatasaray basketbolunun zirvesindeyken sponsor bulamıyor mu?)

TBF ve Euroleague bazında da özellikle geçen sezon ve bu yaz gösterdi ki etkiniz ama çok da sözümüz geçmiyor. Bu lobiyi yapmak, etkiyi koymak, takımımızın hakkını yedirmemek ve hakkı olanı almak için H. Üstünberk azami gayret göstermelidir. Bunu yapamazsa şu ana kadar yaptıklarının çöpe gideceğini görmek çok zor olmasa gerek.

Sene başından beri sponsorluk durumunun çözülememiş olması negatif bir durumdur, Eurolegue konusundaki onca taraftar çabasına rağmen lobimiz sıfır durumda, geçen sene Shumpert'ın belgelerini yetiştirememek bu konuda etkin olamamak, ve final serilerinde olan olayların bu kadar kulak arkası edilmesine müsade etmek bunlar Hakan Üstünberk'in yaptığı pozitif işlerinin yanında yapamadığı yada eksik olduğu konulardan sadece bir kaçı.

Şimdi önümüzdeki en önemli proje sponsorluk durumu çünkü ekonomik başarı ile taçlandıramadımız her oluşumun sonu hüsran olacak önce bunu idrak edelim.

'Napalım en iyisi bu demek ki' tarzı bir bakış açısı ancak işte hayatında daha hiç bir iş güç yapmamış insanın diyeceği düşüneceği durumdur. Elinde bir malzeme varsa yöneticilik başarın ya bu malzemeyi en iyi zamanda elden çıkarmakla yada değerini bulacağı zamanı beklemekle ortaya çıkar.

Şimdi gelelim idrak konusuna :) Ben şu anki durumu tek taraflı sponsorluk konusu olarak görmüyorum. Her iyi sponsorluğun arkasında nasıl büyük bir yönetici başarısı varsa aynı şekilde sürüncemede kalan yada olumsuz her sponsorluğun arkasındada yönetici başarısızlığı vardır. Yani bu konu doğrudan Üstünberk'le ilgili bir konudur. Kendisi bugüne kadar sesimize kulak veren bir tutum sergiledi, bu forumu takip ettiğinide biliyoruz dolayısı ile ister sponsorluk başlığında ister bu başlıkta yapacağı eylemler, vereceği kararlarla ilgili oluşabilecek olumsuzlukları görsün isterim. Bu rakamlarım gerçek olduğu bir ortam varsa ve bu rakamlara biz 3 yıllık sözleşme imzalayacaksak bu son derece büyük bir başarısızlık olur.

Şu düşüncenin eleştiri olarak değerlendirilmesi oldukça yanlıştır , zira bu eleştiri değil uyarıdır. Üstünberk'in başarısızlığını en son ben isterim zira bu yıllar sonra büyük bir ivme yakalamış basketbol şubemizin başarısızlığı olur bu durumda o yüzden ben kralcı falan olamam arkadaşlar taraftar olarak uyarı görevimi yaparım isteyen dikkate alır.

Hee arada çıkıp 'beğenmiyorsan bulda görelim' ya da 'cebinizden veri'n tarzı yorum yapanlar olmuş da vakti gelip de bu bayrak bize verilirse en iyi sponsoruda buluruz bulamazsak da cebimizden veririz, kimin ne olduğu ne iş yaptığını, durumunun ne olduğunu bilmeden yorumlar yapmayın. Cebinde parası olmayan, sponsor olacak tanıdık bulamayan adamın konuşmaya, eleştirmeye yada miktarı az bulmaya hakkı yok mu, sizden mi müsade alacaktı?

Bilgi sagibi olmadan fikir sahibi olmak, idrak konusundaki problemlerin devami ve hakaretler sebebiyle daha fazla uzatmak istemiyorum.

Ustun ciktiginizi sanmayiniz.

Cok arzu ediyorsaniz ozel mesaj atarak hallederiz, insanlari rahatsiz etmenin hicbir anlami yok.

Bu konu ozelindeki gorusumu net olarak belirtip bir daha cevap yazmayayim.

Insanlari yaptiklari iyi islerden dolayi tebrik edip, kotu islerden dolayi elestirmek herkesin en dogal hakkidir ancak bu hicbir sekilde bir insana "Yaziklar olsun verdigi destege." seklinde cumleler kurma hakki vermiyor. Elestirmek farkli, verdigi/verecegi destegi yapilan iyi islere endekslemek farkli.

Neticede Hakan Ustunberk'in sube icin yaptiklari ortadadir. Kaldi ki sadece erkek basketbol takimi olarak dusunmek de yanlistir. Su an diger iki bransimizin da kendisine bagli oldugu dusunulurse yaptigi onemli isleri cok rahat sekilde gorebiliriz.

Kotu performansi var midir?

Ben iki noktada kendisini elestiririm.

1) Shumpert'in Turk statusu mevzusu.
2) TBF'ye ve TBESF'ye karsi takimlarimizin korunamayisi.

Tabii bu noktada yetki meselesi devreye giriyor. O konularda detayli bir bilgiye sahip olmadigimdan sadece bu durumun yanlisliginda kendisinin de payi vardir diyebiliyorum.

Neticede sadece basinda cikan ve gercek olup olmadigina dair supheler olan haberler uzerinden elestiri kisvesi altinda soylenen her soz malesef yanlistir.

Selametle.

ULAN niye argo kurdum kırk yılın başında bir teşekkür ettim.Onu bile zehir ettiniz,Ben zamanında göklere çıkarıldığında abartmayın görevini yapıyor dedim karşı çıktınız.Şimdi siz aynısını söylüyorsunuz!!! Bu paraya sponsor olunuyorsa yuh ya başbakana şirin gözükme numaraları bunlar.Yani ol sponsor yap yolu mantığı.

ULAN niye argo kurdum kırk yılın başında bir teşekkür ettim.Onu bile zehir ettiniz,Ben zamanında göklere çıkarıldığında abartmayın görevini yapıyor dedim karşı çıktınız.Şimdi siz aynısını söylüyorsunuz!!! Bu paraya sponsor olunuyorsa yuh ya başbakana şirin gözükme numaraları bunlar.Yani ol sponsor yap yolu mantığı.

Şu anki gelinen noktada Türkiye' nin gerçeği bu değil midir Mithat Duran ;)
Malum "Taraf olmayan Bertaraf olur" ...

Arkadaşlar şuan yazılanları gülerek karşılıyorum (sinirden). Çok saçma bir konu içerisinde bence tartışıyorsunuz. Hakan ÜSTÜNBERK beyi beğenmemek her ne olursa olsun eleştirmekte bence saçmanında saçmasıdır. Bundan 2 yıl önce felaket bir dönemde basketbol şubesi küme düşmekten son anda kurtulmuş ve o dönemin sonunda başa geçen 2 adam bizi buralara getirmiştir. Bundan 2 yıl önce hepinize deseler ki Galatasaray final oynayacak hepiniz güler geçerdiniz 2 sene sonra eurolig e gidicez deselerdi ana avrat küfür ederdiniz dalga geçiyolar diye. Onu da geçtim ya kanka 2 yıl sonra lakoviç,songaila bize gelicek gibi cümleler kursaydınız daha furkanı alamıyoruz onları nasıl alıcaz diye birbirinizle atışırdınız ama şimdi bunların hepsi gerçekleşmiş Biz final oynadık lakoviç'i aldık songaila yı aldık furkanı aldık ve eurolig i de litvanya da rytas ı yenerek gittik şimdi bir sponsor yüzünden bizim şuan tüm branşlardaki en başarılı adamı eleştirmeye başladığınızı gördüm 2 yıl önce tüm işlerini bırakıp şubeyi sahiplenmiş ve mükemmel bir iş çıkartarak hocalığa da Oktay MAHMUDİ yi getirmiş ve bu başarıları yakalmış vaziyette. Evet ben sponsorluk parasını savunmuyorum az para ama bunu tek kişiye mâl edemezsiniz.. Tüm işlerini 2.nci plana itmiş ve adeta klüple yatıp kalkan bir adamı eleştirmek çok saçma lütfen anlayışlı olalım.

Çok haklısın Arda kardeşim,ancak sen kulüp olarak dik durursan kimseye minnet etmessen sanada kolay kolay dokunamazlar.

Arkadaşlar şuan yazılanları gülerek karşılıyorum (sinirden). Çok saçma bir konu içerisinde bence tartışıyorsunuz. Hakan ÜSTÜNBERK beyi beğenmemek her ne olursa olsun eleştirmekte bence saçmanında saçmasıdır. Bundan 2 yıl önce felaket bir dönemde basketbol şubesi küme düşmekten son anda kurtulmuş ve o dönemin sonunda başa geçen 2 adam bizi buralara getirmiştir. Bundan 2 yıl önce hepinize deseler ki Galatasaray final oynayacak hepiniz güler geçerdiniz 2 sene sonra eurolig e gidicez deselerdi ana avrat küfür ederdiniz dalga geçiyolar diye. Onu da geçtim ya kanka 2 yıl sonra lakoviç,songaila bize gelicek gibi cümleler kursaydınız daha furkanı alamıyoruz onları nasıl alıcaz diye birbirinizle atışırdınız ama şimdi bunların hepsi gerçekleşmiş Biz final oynadık lakoviç'i aldık songaila yı aldık furkanı aldık ve eurolig i de litvanya da rytas ı yenerek gittik şimdi bir sponsor yüzünden bizim şuan tüm branşlardaki en başarılı adamı eleştirmeye başladığınızı gördüm 2 yıl önce tüm işlerini bırakıp şubeyi sahiplenmiş ve mükemmel bir iş çıkartarak hocalığa da Oktay MAHMUDİ yi getirmiş ve bu başarıları yakalmış vaziyette. Evet ben sponsorluk parasını savunmuyorum az para ama bunu tek kişiye mâl edemezsiniz.. Tüm işlerini 2.nci plana itmiş ve adeta klüple yatıp kalkan bir adamı eleştirmek çok saçma lütfen anlayışlı olalım.

Bakın yöneticilikte bir yapmış olduklarım diye bir şey yok malesef. Her şey 'step by step' şeklinde yadı adım adım işler önündeki basamağı kaçırırsan tökezlersen kimse demez ama bu kadar çıkmış yazık diye. Bunu bu makamlardaki herkes çok iyi bilir, özellikle Mithat Abi herkesten iyi bilir şu durumda işin içinden gelme o.

Hakan Üstünberk bu şubeye çok büyük hizmet etti herşeyden önce doğru ama zor bir koç buldu, onun arkasında durdu, istediklerini yapmaya olabildiğince gayret etti. Elinden geldğince takımlarımızn yanında olmaya çalıştı, zamanını verdi bu işe. Bu konuda her şey güzel hiç birimizin bir eleştirisi yok zaten Allah'ta kendisinden razı olsun.

Ancak Hakan Üstünberk bu yolda hiç hata yapmamışta yada hiç eksiklik göstermemişte şimdi ilk kez hata yapmaya yaklaştığında onu eleştiriyormuşuz gibi bir ortam yaratılmasın. Hakan Üstünberk bütün iyi niyetine rağmen;

1.si Shumpert olayındaki pasifliği ile,
2.si hem kızların hem erkeklerin final serilerinde yapılan olayları gündeme getirmeye bile tenezzül edemiyerek zaten zaafiyet gösterdi.

Fark ettiyseniz bu 2 durum direkt olarak bizim ligi 1. ve 2. bitirmemiz arasındaki farkı belirledi. Hala ümidimiz şike soruşturmasında basketle ilgili çıkacak belgeler yoksa Üstünberk'ten herkes bu konuda ümidini kesmiş durumda.

Şimdi ortada sponsorluk durumu var. Biz yıllardır Ülker'e küfür ediyoruz peki ne için yapıyoruz bunu ? Fb'ye bilmem neleri verirken bize 5 milyon dolar verdiği için ediyoruz. Bunu kabul eden yöneticelere saydırıyoruz. Eee peki MP'ın şu durumda ne farkı var? Sene başından beri 10 milyon rakamları dolanırken hem bundan hem diğer sponsorluklarından vazgeçip şimdi 5-6 milyonun pazarlığını ,teklifini yapan adamların Ülker'den hiç bir farkı yoktur benim gözümde. Bu anlaşmayı kabul eden yöneticinin ne farkı kaldı Ülker anlaşmasını imzalayan adamla?

Ozaman diğer adamın tek hatası Murat Özyer'e güvenip harcamasına izin verdiği 20 milyon dolardır, o zaman Kunter'i yada Mahmudi 'yi getirse problem yoktu ortada demek ki.

Şu aşamada ortada dolaşan rakamlara göre yorum yapıyoruz tabiki ancak benim gönlümden geçen iş işten geçmeden bazı şeyleri duyurmak. Yoksa 3 yılımızı bu rakamlara bağladıktan sonra zaten geçmiş olsun ne desek ne küfretsek ne çırpınsak boş.

bak doğan kardeşim herşey doğru geçen sene hiç basket maçı kaçırmayan biri olarak konuşuyorum hatta gs gecen sene oynadığı oyunla beni futboldan soğutum basketbola çekmiştir. bak kardeşim 1 pasif kaldı diyosun haklısın hele bayanların hakkı bariz çalındı ama bunda sadece basketbol yöneticisini suçluyamayız ki pasif kalan eski başkan ve bombayı gelir gelmez kucağına alan yeni başkan o da daha yeni olduğu için olayı anlamadığından bu olayda pasif kaldı he biz uyandırmaya çalıştık ama uyanmadılar bu sene böyle geçti ama şunu unutma bu sene hem erkek hem bayan lig maçlarında bana göre en az bi 6 bin 7 bine oynar euroligdede en az 10 bine oynar bayanlar erkekler her maç full çekerler zaten bundan sonra herkesin gözü kulağı burda.

Şimdi gelelim sponsora şuan kulaktan duymalarla hareket ediyoruz bence M.P la anlaşmıcaz anlaşırsakta bu en az 8 9 milyon olucak bence büyük bomba patlıcak Pegasus gelicek anlaşmadan birbirimizi yemeye gerek yok bekleyip görelim :)

Valla bende söylediğim konularda yanılmadığımı biliyorum kimseye ne haksızlık yapmayı severim ne haksızlık yapılmasını zaten.

Üstünberk'ün eksik olduğu konularda herkes hem fikir o halde adamın hakkını yiyormuşuz gibi davranılmasın.

Burada eleştirmenin amacı velevki bu haber doğrudur ve şurada okuyacağını bir kaç yorumla fikirler değişebilir, hatadan dönülebilir. Hee zaten hepimizin içinden geçtiği gibi bu rakamlar yada bahsi geçen firma hayal mahsulü ise ozaman zaten her başarsını olduğu gibi bunuda sevine sevine kutlayacağız kendisini.