Ozellikle yabancı oyunculara zaman verilmesiyle, olmayacak duaya amin denilmesinin karısmamasını dilerim. Gecen sezon Holmanla Mcgowan'a da zaman tanımıstık. İlk 5-6 macı seyredenler bilir Mcgowanın kactıgını duydugumuzda sevinmistik. Olmayacakları belliydi. Eger ciddi bir özrü yoksa, tutmayacak oyuncu kendini belli ediyor hic olmazsa kumasını belli ediyor. Ama sakın bana kariyerini gerekce gostermeyin zaten ust duzey kariyeri olan yok. McGowanda almanyada cok iyi istatistik yapmıstı Gaines de oyle.. orta sınıf takım ezikligi oluyor bazen, kariyer takıntısı. Slaughter'ın kariyeri yoktu simdi var.. Sahada gorduklerimizle degerlendirsek daha dogru bence.
ERDEM : Transfer oldugunda suphelerim vardı ama dunku macta en verimli oyuncumuzdu. (oyuncuları beklentiler ve rolleri cercevesinde yargılayalım)
MURAT : Keske beni sasırtsa gecen yıl oynanan telekom macında soktugu sutlar dısında ne zaman oynadı sut soktu demiyorum bu cocuk oynamıyor oynayamıyor. Oyuna tutunma sorunu var soyle diyelim sahada cok guzel kendini kaybettiriyor.
TUFAN : Dun maca iyi basladı yalnız kalınca genele uydu.
HÜSEYİN : Maca iyi baslayamadı. Savunmada cok aksayacak gibi gelyor bana. Eski hızı gucu ve onemlisi istahı yok gibi. Bunu sonucu ya faul aldı yada kolay sayılara izin verdi. Pota altındaki diger oyuncularımızın yanında haliyle
parladı. Hucumdaki en iyi oyuncumuzdu.
GAİNES : Serbest atısları onemsemeyen arkadaslar, diger isleri iyi yaptı da serbest atısları ''o kadar kusur kadı kızında da olur'' yaklasımında degerlendiriyorlar.. Rakibin pota altı İYİ DEGİL ki bir kere. Bjk cirit atmıstı. Hatta mactan once birileri Beykoz pota altında cirit atarız demisti. Atmalıydık. Graves'i sut menzili 1m diye elestirmistik Gaines'in 50cm herhalde.Graves'in serbest atısları cok daha iyiyidi. Larry Richard'a benzeyen tek yanı atıs stili. Bu tip adamlar iyi tipler, sezgileri guclu olur, topsuz oyunu iyi bilirler ya onlarıda goremedim pek. Dudley, Slaughter, Wright ile arasında 1 gömlek degil 2-3 gömlek fark var gibi. Sut idmanıyla adam mı duzeltecegiz, oneren olmusta.. Badalona'dan gondermis anlasılan
R.G.Cross'a benzeten olmustu. Benziyor evet ama onun serbest atıs ve sutları nispeten daha iyiydi.
CEMAL : Gokceyle birlikte fatihin yerine cok daha umitli oldugumuz bir adamdı. Koca yaz 1 adım yol katedememis. Hala stepsleriyle on plana cıkmaya calısıyor.
AVERY : Koordinasyonsuzluktan oyunda kendine yer bulmakta zorluk cekti, yoksa fena degildi. Ama bu konuda bazı arkadaslara katılıyorum. Cuneytle cok benzesiyorlar hatta birbirlerinin ustune biniyorlar. Madem 2 numara oynatacaksın daha degişik bir oyuncu alınabilirdi. Sistemle Avery tercihi tam ortusur mu gorecegiz. Yoksa kaliteli oyuncu.
Ne Murat Ozyer'in (aydın ors'un fbde yaptıgını) ne de ortalama yetenekli yabancılarımızın takıma sınıf atlatabilecegine inanmıyorum. Su an icin Efes Fb Telekomla mucadele edemeyiz Bjk ile de. Bugun gorecegiz. Banvit-Galatasaray C.C-Beykoz belki buna Antalya bb Mersin de eklenir lig 5.ligi mucadelesi yaparız. Buyuk ihtimalle de bunu basarıp ligi 5.bitiririz. Play-off da bjk eslesmesi iyidir yarı final sansımız acıktır. Ulebde tur zor gozukuyor.
Kaya konusunda Kaya'nın yetenekleri konusunda fikrim hala aynı fakat Cemal ve Gaines'in yanında buyuk yetenek. Kesin alınmalı Gaines'de yol yakınken ayrılmalı bir 3/4 ile bir 2/3 skorer alınsa iyi olur.