Tuğba Palazoğlu

Re: 4 # Tuğba Palazoğlu

Yukarıdaki yorumları okuyunca şaşırıyorum.Biz bütün sene başka bir tuğba palazoğlu izledik galiba.Tamam savunmasına,sertliğine bir şey dediğimiz yok ama şampiyonluk hedefliyen bir takımda oynayabilecek kapasitede değil.Seneye bu forma altında olmaz inş.

Sessiz Savaşçımız Tuğba Palazoğlu

Galatasararay?a geldiği günden beri gerekli ilgiyi gösteremedik kendisine. Belki de onun yüreğini sahaya koyarak oynadığı maçları hep göz ardı ettik. Gözü kapalı atladığı topları, kazanma hırsını, savaşçı ruhunu çoğu zaman görmezden geldik. Yada başka konulara dalıp gölgelendirdik.
Tuğbayı son oynadığımız Fenerbahçe maçından çıkarken gördüm. Her tarafı buz torbaları ile sarılı, erkek arkadaşının koluna girmiş güçlükle yürüyordu. Konuşurken bile belli ki zorlanıyordu. Aynı maç içinde hem ayak bileğini, hem dizini, hem belini hem de çenesini sakatlamış. Doktorlar normal şartlarda 5 hafta hiç birşey yapmadan dinlenmesini söylemişler, dizindeki sakatlığın (patellasında darbe sonucu ciddi bir zedelenme varmış) daha kötü bir duruma gelme olasılığı varmış ama Tuğba bugün çıkıp yine sarı kırmızı formasını sırtına geçirecek ve yine şampiyonluktan daha vazgeçmedik demek adına belkide ciddi bir şekilde sakatlanmak pahasına herşeyini Abdi ipekçinin parkelerinde birakacak....

Diz sakatlığı çok kötü çekmeyen bilmez, umarım Tuğba çok sevdiği forması için herşeyini feda ederken daha uzun süreli sakatlamaz kendini. Böyle sporcularımızın kıymetini oynarken bilirsek bize daha çok yakışır. Zor bulunur böyle sporcular.

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Sessiz Savaşçımız Tuğba Palazoğlu

Galatasararay?a geldiği günden beri gerekli ilgiyi gösteremedik kendisine. Belki de onun yüreğini sahaya koyarak oynadığı maçları hep göz ardı ettik. Gözü kapalı atladığı topları, kazanma hırsını, savaşçı ruhunu çoğu zaman görmezden geldik. Yada başka konulara dalıp gölgelendirdik.
Tuğbayı son oynadığımız Fenerbahçe maçından çıkarken gördüm. Her tarafı buz torbaları ile sarılı, erkek arkadaşının koluna girmiş güçlükle yürüyordu. Konuşurken bile belli ki zorlanıyordu. Aynı maç içinde hem ayak bileğini, hem dizini, hem belini hem de çenesini sakatlamış. Doktorlar normal şartlarda 5 hafta hiç birşey yapmadan dinlenmesini söylemişler, dizindeki sakatlığın (patellasında darbe sonucu ciddi bir zedelenme varmış) daha kötü bir duruma gelme olasılığı varmış ama Tuğba bugün çıkıp yine sarı kırmızı formasını sırtına geçirecek ve yine şampiyonluktan daha vazgeçmedik demek adına belkide ciddi bir şekilde sakatlanmak pahasına herşeyini Abdi ipekçinin parkelerinde birakacak....

özellikle gereken ilgiyi gösteremedik kısmına katılıyorum..
esra şencebe ve tuğba palazoğlu biraz ikinci planda kaldılar..
bunun nedeni de durup durup bir yerden karşımıza çıkan müthiş kariyerli (!) amerikalılar.. bize gelince turnike atamayan amerikalılar..
ve de bitmek bilemeyen ışıl sevgisi..
ben de seviyorum ışıl'ı ama millet ışıl için kalan takımı feda eder durumda..
bugün işten çıkıp koşa koşa maça gideceğim..
sırf o mücadele için. kazanamasak da canlar sağolsun demeye, alkışlamaya.

Önder'in bahsettiği tabloyu herkesin görmesini isterdim açıkçası..

Mücadele anlamında her zaman ayakta kalmaya çabaladığın için,

Eleştirilerle, gereksiz işlerle uğraşmayıp basketbol oynamaya çalıştığın için,

Teşekkürler.

Tuğba'ya kanım ısınmamıştı pek hatta bayaa bir eleştiriyordum kendisini,oyun tarzınıda çok beğenen birisi değilim açıkcası...Ancak yüreğinden şüphe duymuyorum artık buda benim için yeterli,takımda kalmalı Tuğba...3 dakika,5 dakika artık herneyse çıkıp yüreğini koyacağına emin olduğumdan dolayı takımda kalmasını istiyorum...Sorumluluk almayan oyunculara veda edilmeli,ama aldığı süre içinde sahada elinden gelenin en iyisini vermeye çalışan profil bu takımda kalmalı,genel tanımlama bu olmalı...

Bir de şunu belirtmek istiyorum sene başından beri konuşmadım.

Tuğbaya haklı haksız çok fazla eleştiri yapılıyor. Ama unutulan iki noktayı belirtmek istiyorum.

Tuğba geçen seneler kadar şut atamıyor.
Nedeni geçirdiği çok ağır sakatlıklar. Şut stili bile değişti. Eskiden Tuğbayı izleyenler varsa Caferağadaki Fenerbahçe maçlarını izlesinler ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Tuğba çok hata yapıyor.
Tuğba bu takıma ne için alındı sizce. 2 numarada savunmaya sertlik getirmesi ve şutör katkısı için alınmadı mı. Tuğba getirilirken sanırım kimse Tuğbadan 1 numarada 30 dakika oyun kurmasını beklemiyordu.

Murat Abi eline sağlık. Bahsi geçen üçlükleri de iyi hatırlıyoruz, üstelik akdın basketoblunda pek olmayan hareketli şutlardı ki ben iki yıl önceki Tuğba kadar iyi hareketli şutu olan Türk oyuncu hatırlamıyorum.

Tuğba geçen yılı kötü geçirdi doğrudur; ama bu yıl iyi bir sezon geçirdiği kanısındayım. Sorun, ondan 1 numara oynamasını beklemekti bu yıl. Gelecek yıl 2 numara oynarsa daha efektif olacaktır bence.

Geçen sene Boston icin Eddie House neyse bizim için Tuğba odur.
İste , cesedini bırakır sahaya.
Bütün branşlarda herkesin ayakları titrerken Tuğba ilk maçta yüreğini göstermiştir. Giderse cidden tepki koyarım kişisel olarak.

Murat abinin yazdığını iyi okumak gerekiyor. Tuğba'yı hepimize eleştiriyoruz, özellikle final serileri döneminde. Fakat iki numarada özellikle ön alan baskısında sertliği sağlayıp, savunmayı rakip sahadan sert başlatması önemli bizim için. Ceza şutlarını da yüzdeli soktuğu taktirde yerli oyuncu açısından sıkıntı çeken takım için bulunmaz nimet. Fakat onu bir numaraya çekip, top getirmesini istemek ve bunun neticesinde major beklentilerimizi dahi karşılayamaması tamamen onun suçu değil.

Tuğba Palazoğlu Yuvada Kaldı

Galatasaray Medical Park, 2009-10 sezonunda takımımız formasını giyen Tuğba Palazoğlu ile bir yıllık yeni sözleşme imzaladı.

2008-09 sezonu başında Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden Galatasaray'a transfer olan oyuncu, geçtiğimiz sezonu maç başına 7,2 sayı ve 2,4 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı.

2010-11 sezonunda da Galatasaray Medical Park için oynayacak Tuğba Palazoğlu'na başarılar dileriz.

Sevindim : ) Tuğba'nın yeri ayrıdır ben de Fiba Eurocup şampiyonu olduğumuz yıl Kıbrıs Rum kesiminden bir takımı elemiştik ismini hatırlamasamda şimdi o maçta Tuğba atış olarak rezilleri oynuyordu ve maçın bitmesine az süre kalmış, sayı gerekiyordu bize ve Tuğba boş kaldı üçlük çizgisinin gerisinde (film sahnesi gibi oldu hakketen) nefesler tutuldu belli atacak salonda çıt yok tabii ben kendimi tutamadım "atma" diye bağırdım hatta kendimi yırttım çünkü Sophia boştu içerde ama o attı ve soktu ondan sonrası malum.. Hellas Hellas :)

Ama sanırım sadece bir yıllık biraz daha uzun vadeli olabilirdi...

Tuğba'nın takımda kalmasına birçok arkadaşımın tersine hiç sevinmedim.

Tuğba'nın Galatasaray'dan önceki basketbol kariyerini bildiğimi söyleyemem, sadece ismini duymuşluğum vardı. ama Galatasaray'a geldikten sonra tabii ki çok yakınen takip ediyorum. açıkcası iyi oynadığı önemli bir maç hatırlamıyorum ama çok kritik maçlarda yaptığı hatalar, top kayıpları ve isabetsiz atışlarıyla gözlerimin önünde... sadece çok hırslı ve çok mücadeleci olduğu için bir oyuncunun Galatasaray takımında forma giymesini de doğru bulmuyorum.

oldukça uzun bir süredir takımda olduğu ve herhangi bir gelişim gösteremediği gözönüne alındığında gitmesinin daha iyi olacağı kanaatinde idim ama artık imza attığına göre elbette ona herzamanki gibi desteğim olacak, her ne kadar kendisiyle ilgili çok ümidim olmasa da...

Ali Alpar' Alıntı:
Tuğba'nın takımda kalmasına birçok arkadaşımın tersine hiç sevinmedim.

Tuğba'nın Galatasaray'dan önceki basketbol kariyerini bildiğimi söyleyemem, sadece ismini duymuşluğum vardı. ama Galatasaray'a geldikten sonra tabii ki çok yakınen takip ediyorum. açıkcası iyi oynadığı önemli bir maç hatırlamıyorum ama çok kritik maçlarda yaptığı hatalar, top kayıpları ve isabetsiz atışlarıyla gözlerimin önünde... sadece çok hırslı ve çok mücadeleci olduğu için bir oyuncunun Galatasaray takımında forma giymesini de doğru bulmuyorum.

oldukça uzun bir süredir takımda olduğu ve herhangi bir gelişim gösteremediği gözönüne alındığında gitmesinin daha iyi olacağı kanaatinde idim ama artık imza attığına göre elbette ona herzamanki gibi desteğim olacak, her ne kadar kendisiyle ilgili çok ümidim olmasa da...
Ali abi esrayı da gönderdikten sonra yerli isim kalmıyordu ceyhun hoca ondan imzalamıştır sözleşme tuba ile hırsı filan çok seviyorum normalde .

2-3 sene önce bir gün ayhan şahenk'in merdivenlerinden çıkıyordum. o gün bayan maçı da vardı ama yetişememiştim.. bilenler bilir, merdivenler böyle döne döne çıkar yukarı. yukarından koşa koşa biri geldi, hatta yanımda eser atalay da vardı. virajı alamadı, kafa kafaya tosluyorduk. kim bu ya falan dedik geçtik, sözde galatasaraylıyız işte.. tuğba palazoğlu imiş. daha önce izlemiştik ama tanıyamamışız işte..

ben tuğba'nın kısa rotasyonunda kalmış olmasına sevindim. gayretkeş bir arkadaşımız.. şutu girer, girmez çok önemli değil. çok soktuğu günleri de gördük.. sözleşme uzatmasak yerine kimi koyabilirdik sorusunun da çok net cevapları yok.. umarım ışıl sakatlanmaz ve tuğba da 2 numarada süre alırsa daha efektif olacaktır..

Emre Yuksel' Alıntı:
ayrıca yeri burası mı bilmiyorum ama esra şencebe başlığını bulamadım. kendisine bir galatasaraylı olarak ne kadar teşekkür etsem azdır.. hakkını bize helal etsin.. bizim varsa helal olsun. kırık burunla, tükürükler içinde oynadığı caferağa ahırındaki maçlar unutulmayacak. buna emin olabilir..
Emre, Esra Şencebe eski oyuncularımızdan biri konumuna geldiği için başlığı "Alpaslan Dikmen Eskilerden Kim Kaldı" bölümüne taşıdık. Sana kolaylık olsun;

viewtopic.php?f=24&t=4133&start=90

ben de kendi adıma bir başlık açacağım şimdi, " murat inal yenilerden kimse kalmadı mı " bölümüne taşıyacağım.. etkinlik olsun : )

Bir an önce eski sarışın haline dön n'olur, siyah saç hiç gitmemiş. Biz seni sarışın halinle sevdik Tuğba, yapma bunu bize.. :)

İçindeki hırsı takım arkadaşlarına da aşılar umarım. Tüm takım bezgin gözlerle bakıyor Tuğba'da ise hep bir aksiyon bekler havadayım. Bugünde yerden yere attı kendini helal olsun. Tuğbayı geldi geleli bu hali nedeni ile severim.