nereden hatirliyorum ben horasani, tarih kitaplarina olan ilgim utandirmayacak beni dimi..
gunes dogan memleketmiydi farscada, ama ondan ziyade haci bektasi bizlere sunmasi yeterli degil mi, bir bolgeyi kirmizi renkler icinde dusunmemiz icin..
allahim bayan basketbol bolumune yazi yaziyorum, basimiza tas yagacak..
hayir anlamadigim belli olmasin diye horasandan falan girdim ama, o da bir kere kadar yani, izledigi son bayan basket maci abd avustrulya olimpiyat finali olan bir adam ne kadar yazabilir ki basketbol uzerine..
gerci cumhurbaskanligi kupasi var ama, fenerbahce ile oynadigimiz maclar sayilmaz, onlar musabaka degil, rekabetin yuzeysel disavurumu, eskrim dair olsa izlemek mubah..
neyse sadede donelim, bir animla bu basligi senlendirme niyetindeydim konu nerelere geldi; taniyanlar bilir ben biraz yeteneksizimdir spor uzerine, ama serde hirs var ya, o takimda olacagim bu takimda olacagim, surekli secmeler vs..
okulun tarih hocasi aydin bey vardi sagolsun, aldi beni okulun futbol takimina, ama ben muzmin yedek, taniyanlar karakteri de bilir, herseyde oncu olmak da var serde, huzursuzluk had safhada, ayrica yararli olamamanin da huznu..
bir gun hoca aldi beni karsisina, ozellikle ikili iliskilerimin takim icinde etkisinden bahsederek, bak savas bir takimi takim yapan sadece onu sahada temsil edenler degildir, takim soyunma odasinda baslar, mac bittiginde soyunma odasinda son bulur, bazisi gelir sahada emek koyar, bazisi soyunma odasinda o takimi gercek bir takim yapar. sahaya cikana kadar, su takimin bir parcasi oldugunu yasa once, basarinin ortagi, dusturu ol, gerisi zamanin sana sunacagi..
ne mi oldu, gerisini yazmam, horasan yasasin da bize anlatsin..
gercek basarim, saha disinda bir takimi takim yapmak sanirim, uzerine dusen rolu iyice kavrayip gerekli zamani bekleyerek, ve o takimin bir parcasi olmana sebep olan yeteneginin ayirdina vararak, hee bir de kutsaliyet atfettigimiz sariyla kirmiziyi boynundan her gecirdiginde gulumsemek gerektigini animsayarak..
nerede kalmistik, evet horasan..
kizil, kipkirmizi..