Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Kerem Gönlüm : Çok iyi
Jawai : Ağır kalıyor halâ ve zaafları var
Vuyukas : İkili oyunlarda ki yeteneklerini hemen gösterdi
Nolan : Çok iyi penetre ediyor , biraz gereksiz zorlamaları bırakırsa 10 numara
Aradori : Bu senenin kahramanlarından olacağı kesin ! :)

Takım heyecan veriyor, yetenek kokuyor.. Bu sene bi oturursa takım vay haline rakiplerin :)

Micov un oyun bilgisi ve rakibin zaafına göre hamle yapıyor olması önemli bir veri, aradorinin bire bir üretmesi bu sezon elimizi güçlendirecek. Bence nolan ergin atamanla bir tık atlar savunması da fena gelmedi bana bu sene nolan sinan pocius ve kerem gönlümle baskılı savunma tüm saha press görebiliriz. Nolan ve pocius sayesinde geçen sene göremediğimiz hızlı hücumlar izleriz bu sene. Umarım jawai biraz toparlar, takım olabilmek ve oyuncuların özelliklerini ortaya çıkarmak için zamana ihtiyaç var.

Organizasyon ve Savunma biraz zamanla oturan kavramlar o yüzden de takımdan kötü sinyaller aldığımı söyleyemem.Bu takımın en önemli özelliği bizim en büyük sıkıntımız olan ''çeşitlilik'' ve bu sene büyük olasılıkla bu sorunu aşarız,fakat bu şekilde opsiyonun çok fazla olduğu takımlarda da kimyayı oturtmak diğer takımlara göre biraz daha zordur ve oturtamama riski de vardır.umarım böyle bişey gelmeyecek başımıza..

Diğer taraftan bu lezzetli kadronun bir de potayı karartan atletik bir uzunu olsaydı çok daha iyi olurdu..sanırım bu rolü de furkan yapmaya çalışacak ama ben olsaydım.Jawai Vuyukas ikilisinden birini(vuyukas) seçerdim ve bir de atletik bir uzun alırdım ve bence muazzam bir kadro oluşurdu..ama bu haliyle bile birçok şeyi başarabilecek lezzetli bir kadro bu kadro..

Benim de Alba maci ile ilgili gozume carpanlar sunlar oldu:

Takimin organizasyonu su an icin hic iyi durumda degil. Bu da hic tam kadro antrenman yapmayan bir takim icin oldukca normal. Ilerleyen zamanda Arroyo’nun da rotasyona girmesiyle bu sorun cozulecektir.

Hucumda organizasyon sorunu disinda gozume carpan sey Micov ve Aradori’nin hareketsizligiydi. Cok az hareket ettiklerinden rakip takimin defansini zorlayamiyoruz ve hep yerlesik savunmalara hucum ediyoruz. Isin kotu tarafi hareketsiz oyun bu iki oyuncunun da genel oyun tarzi. Ayrica Arroyo’nun ve Erceg’in de cok hareketli oyuncular olmadigini dusundugumuzde hucumda hareketsizlik bu sezon icin de bize sorun cikartabilir. Bu konuda bir sansimiz ise Pocius gibi gercekten cok hareketli bir oyuncuya sahip olmamiz.

Ayrica Micov’un oyununda genel olarak bir duygu ve ruh sorunu var gibi. Genel olarak dogrulari yapiyor ama bu hareketleri yaparken sanki duygularini hic isin icine katmiyor. Kisacasi, Markoisvili’den sonra oyunu bana biraz yavan geldi.

Nolan Smith acikcasi bekledigimden daha iyi bir performans gosterdi, ancak onun da genel sorunu sanirim tercih hatalari olacak. Ayrica top kontrolu de bir oyun kurucuya gore biraz dusuk gibi geldi bana. Bununla birlikte savunmasi ve potaya gidisleri oldukca etkili olacak bir goruntu verdi.

Son olarak ben bu takimda cok buyuk bir potansiyel olduguna inaniyorum ve bunu ortaya cikarmak icin biraz ince ayara ve zamana ihtiyac olacak.

Nolan Smith : Jamontun ilk zamanlarını andırıyor.Çok gelişmesi lazım ama Jamontun yaptığı çıkışı yapabilir Atamnla.Yine de ligde dışarda kalması mantıklı Sinan'ın sınırlarını zorladığı şu dönemlerde özellikle
Aradori : Beklentimin altındaydı ama beklediğim seviyeye çıkacağının sinyallerini de verdi
Micov : Arroyo'dan sonra ilk yazılacak yabancı bugün fena değildi ama zaten bu adam bu tarz maçlarla değerlendirmek saçma bu adam tam bir düzen adamı takım oturana kadar beklemek lazım.Düzen dışı işleri yapacak çok oyuncumuz var Aradori-Arroyo-Nolan vs ama bu seviyede düzen oyuncusu Micovdan başka kısa olarak bir tek Pocius var ve o da kadroya girecektir ligde
Vuyukas:Iyi bir bench uzunu
Jawai:Kalmasının izahı yok bence ama yine de bekleyelim,
Kerem Gönlüm:Hala 20 yaşında gibi

Ataman'ın takımları genelde bir sistemi en iyi şekilde oynamaya çalışan bir takım olarak göze çarpar. O yüzden hazırlık maçı sonuçlarına pek takılmamak gerek.

Maç adına olumlu gelişmeler; fast breakler, topu yere vurabilen oyuncu sayısının fazlalığı ve tıkanmayan hücumlar. Geçtiğimiz sezon Banvit serisinde ne kadar durağan hücum ettiğimizi görmüştük.

Jawai konusunda kısa vadede bir şey beklememek gerek çünkü çok fazla eksiği var.

Transferi Vogioukas ve atletik bir uzunla kapatmamız daha pozitif hamleler olabilirdi. Bir de 1-2 yerli oyuncu daha bulabilseydik daha iyi olurdu. Ersin'i bırakmak pek doğru bir tercih değildi bence.

Nolan bana pek olumsuz bir görüntü vermedi, hatta şuttan daha çok penetreyi kullanırsa çok iyi işler yapabileceğini düşünüyorum

Takımın oyun ritmi, temposu çok düşüktü. Kadronun yarısının yenilendiği şu durumda düşük ritimli bir oyun zaten olasıydı ama bu maçta beklenenin de altındaydı. Asist sayısının düşük olması (4 görünüyor ama Erceg'in 2 ve Micov'un 1 asistini hatırlıyorum) ve 3lük isabet oranı (4/15) üzerinden bunu okumak/görmek de mümkün.
Pozitif yönler: 15 sayılık farkı 3e indirebilmek ve çizgiden 18/20 ile atmaktı.

Micov, maçın başında etkiliydi. Penetre ile ilk pozisyonu bitirdi, dipten üçlüğü buldu, bir de ender'in 3 lüğünde asisti yaptı. Topla biraz daha buluşmak istiyor, saha içindeki tavırlarından çok belli.

Keza Vou da iyi girdi oyuna. Sırtı dönük aldığı ilk topta kolay olmayan bir pozisyonu bitirdi. 2. alışında faul yapıldı.

Hücum süresi biterken Nolan'ın elinde kalan 4-5 pozisyon vardı. Onları çıkarırsak gerçek maç yüzdesi ortaya çıkıyor. Birebir savunması, penetresi, transition ve fastbreaklerdeki temposu gayet iyiydi.

Aradori, perde üzerinden oynadığı 1e1 leri vücudunu araya koyarak kendine alan oluşturduğu orta mesafelerle buldu. Bir de sırtı dönük pozisyonda dönerek şutla bitirdi.

Jawai hala dışarıya çıkarmak istediği toplardaki sakarlığı devam ediyor, bu şekilde 2 top kaybı var.

Gönlüm, bildiğimiz gibi. 20 dk'da 11 ribaunt.

Açıkcası sıkıntıdan maçı tam izleyemedim bile. Hepinizi sabrınız ve konsantrasyonunuzdan dolayı tebrik ederim öncelikle. Ben açıkcası cbu maçı hiç önemsemedim. Yalnızca Nolan Smith gözüme çarptı. İyi oyunuyla kötü oyunu arasında çok fark var. Umarım çizginin iyi tarafında kalmayı başarır sezon içerisinde.

Nihayet yükleme işlemi bitmiş. Buyrun full maç videosu. :)

[video=youtube_share;Lgstl3jtpbE]http://youtu.be/Lgstl3jtpbE[/video]

Bence Ergin Hoca macta galip gelmeyi hic onemsemedi, onun yerine oyuncularin durumlarini gormek istedi. Mesela bir sure Jawai durum ne olursa olsun oyuna sokulmaya calisildi. Net sekilde Micov icin setler cizilmesi ve bunun aliskanlik haline getirilmesi lazim ayni Marco'ya hazirlanan setler gibi..

Maçtaki performanslara ve istatistiklere bu kadar takılmamamız gerek.Benim kafamda maçtan önce şu sorular vardı ve bu maç için cevaplarını aldım.
1) Kerem Gönlüm 5 numara da oynar mı? Oynadı.Sezon içinde Kerem-Erceg pota altını sıkça göreceğiz.
2) Micov'a 4 numarada süre verir mi ? Vermedi.Önümüzdeki maçlarda deneyebilir Ergin Hoca ama bence Micov sert maçlarda 4 numara oynayabilecek özelliklere sahip bir oyuncu değil.
3) Nolan oyun kurucu olarak mı takıma monte edilecek yoksa 2 numara mı ? Bu mata Ergin Hoca çift guardla hiç oynatmadı.Nolan'ı oyun kurucu pozisyonda ve Arroyo'nun back-upı olarak izleyeceğimiz görüntüsünü verdi bu maç.Ama tabi sezon içinde Arroyo'ya baskı yapan takımlara karşı Nolan'ı 2. guard olarak izlememiz muhtemel.Bu durumun fiziki açıdan bir dezavantaj yaratacığını zannetmiyorum.
4) Jawai nasıl dönecek? Jawai tam bir umutsuz vaka benim gözümde.
5) Yunan milli takımında süre bulamayan Vougioukas bizde nasıl bi katkı verecek? En az Pops kadar savunma yapacağına eminim.Hücumda ise çeşitlilik katarak kısalarımıza da alan açacak.Bu görüntüyü net verdi dünkü maçta.

Aradori'nin yaptığı top kayıplarına, Micov'un oyuna giremeyişine, Erceg'in düşük yüzdesineve Nolan'ın tercih hatalarına çok fazla takılmıyorum.Performans olarak değerlendirebileceğimiz tek isim Furkan'dı bence.Bu maçtaki oyunu beni çok umutlandırdı.İnşallah milli takımda sönük kalması onu daha da hırslandırmıştır.

Çok takmıyorum bu skoru ve mağlubiyeti.

Ergin Hoca'nın son 3 sezonda ki takımlarıni bilirsiniz. Lige kötü başlar sezon sonuna doğru bir açılır pir açılır.

Ondan dolayi takımin Mart ayına kadar mağlubiyetleri çok önemli değil benim için.

Yeter ki Allah sakatlık vermesin oyuncularımıza...

Basketbol takımımızı da aynı futbol takımı gibi görüyorum. Nasıl mı?

Açıklık getireyim...

Futbolda yeni hoca, yeni sistem, yeni oyuncular geldi haliyle iyi bir oyun ve sistemin oturması için sabredilmesi gerekiyor.

Basketbolda da bu sene 7 transfer yapıldı ve bu gelen oyuncular birbirlerini tanımıyor. Alba Berlin maçında net bir şekilde gördük ki henüz takım olamamışız. Bu söylediğim eleştiri olarak algılanmasın sadece yeni bir takım olduğumuzdan bahsediyorum.

Ben, Ergin Ataman'ın Alba Berlin maçında galibiyetten çok bazı oyuncuların nerelerde nasıl katkı vereceğini görmek istediğini düşünüyorum. Mesela; Nolan Smith'den Mccaleb katkısı bekleyebilir, Jawai'yi hazır tutmak açısından sahada Vougioukas'dan daha fazla süre vermesi benim dikkatimi çekti.

Yalnız dikkatimi çeken başka bir şey daha var, perdelere çok mu takılıyoruz? Nolan ve Micov tepede kaç defa perdelere takılıp pop&pick'den orta mesafe sayısı yedik.

Sonuç olarak potansiyelli ama henüz takım olmamış bir takımımız var. Bu kamp süreci de zaten takım olmak için var. Sabredelim...

Turnuvada alınan sonuçlar:

18 Eylül Perşembe
Alba Berlin 54-55 Cedevita Zagreb
KK Zadar 69-78 Fenerbahçe Ülker

19 Eylül Cuma
Darüşşafaka Doğuş 92-88 KK Zadar
Galatasaray Liv Hospital 66-71 Alba Berlin

Ergin Ataman'ın öğrencileri 20 Eylül Cumartesi günü saat 19.00'da grubun ikinci maçında Cedevita Zagreb ile karşı karşıya gelecek.

Eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Alınan sonuçlara göre eğer Zagreb'i 6 sayı farkla yenersek yarın final oynayacağız,5 sayının altında bir farkla kazanırsak 3.4.'lük ve kaybedersek 5.6'lik mücadelesi vereceğiz.

Şu anda Alba'nın averajı +4.
Cedevita'nın +1
Bizim -5
7 sayıyla yenersek ikinci oluyoruz.10 sayıdan fazla fark atarsak birinci.

Bizim attgmz sayı cedevitanın averaj düşürür 3 sayıdan fazla fark atarsak 2.oluruz. 3 sayı atarsak averaj eşit ama 2 li averajda üstünüzerine. Yani değişen bişey olmaz yine 2.oluruz