Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Fenerbahçe Ülker bizden çok daha hazır bi görüntü verdi.
Organizasyon anlamında çok büyük sıkıntılarımız var.Micov ve Vou bir hayli sönük kaldı.Aradori potansiyelini ortaya koyamadı.Jawai bitik bi görüntü sergiledi.
Tabi yalnızca 2 tane hazırlık maçını değerlendirerek bunları söylüyoruz.Litvanya'daki turnuvaya kadar mutlaka gelişim kaydedecektir takımımız.
Öne çıkanlar ise Nolan, Furkan, Sinan ve dünkü oyunuyla Pocius oldu.Özellikle Furkan beni çok şaşırttı.Doğrusu mahçup da etti."ben demiştim" delisi biri değilim, tesislere gider özür bile dilerim kendisinden yeter ki Furkan'ı kazanalım Furkan'la birlikte de Galatasarayımız kazansın :)

Furkan gerçekten beni de şaşırttı. Serbest atışlarını geliştirmiş biraz da olsa. Savunmasını da sanki biraz daha iyi hale getirmiş gibi geldi.

Aradori beni biraz hayal kırıklığına uğrattı açıkçası 2 maçla değerlendirme olmaz ama ayakları çok yavaş geldi bana. Birde oyunu çok yavaş oynuyor bu takımın oyunu hızlı oynayıp seri top dolaştırması lazım çok şutor bir takım kurduk çünkü.

Kerem Gölüm her zaman ki gibi savunması gayet iyi. Hücumda dünya kupasındaki son maçlardaki gibi kıpırdanırsa gayet iyi olur.

Pocius bence Marko dan sonra gelebilecek en iyi oyunculardan biri şutu var savunması var ama markodan 1 tık altta diyebiliriz. Hücumda tek opsiyonu şutta değil potayada gidebilmesi bi avantaj birde ribaunt yeteneği markodan daha iyi.

Jawai ve Vuyukas beklentilerin çok altındalar. Jawai o vücutla box yapamıyor hücümda sıfır tek olumlu yani boş oyuncuyu görebilmesi.
Vuyukasa gelirsek pek pozisyon hazırlanmadı şimdlik onu görecez.

Mıcov'a gelirsek nedense maç bitsede eve gitsem havasında oynuyor kafası başka yerdemiş gibi. Arroyo nun gelmesiyle Mıcova uygun pozisyonlar hazırlandığında ne yapacağını görecez.

Nolan Smith beklentimin üstünde bir performans sergiliyor hücümda gayet iyi ama biraz daha takımla beraber oynamalı alıp direk içeri dalmamalı.
Birde mümkünse çok boş kaldığında 3 lük atmalı. Yalnız serbest atış çizgisi etrafından ve 3lük çizgisinin biraz ilerinden gayet iyi şut atıyor. En önemli yanı sinan pocius gibi iyi hızlı hücüma çıkması çok seri bitirmesi. Savunmada ise kollarının uzunlugunu iyi kullanırsa iyi savunma yapar.

Sinan güler şu anki kadronun en hazır oyuncusu çok iyi oynuyor son 3 senede kendini acayip geliştirdi. Bu sene sinan geçen sene son zamanlarda yaptığı joker katkısını ortalamaya yayarsa çok iyi olur. Takımın 1 numaraları dış savunmacısı.

Ender saçma sapan şut tercihleri beni çıldırtıyor. Son 5-6 sn oyunu kurmaya çalısmasıda cabası.

Erceg sezona geç ısınan oyunculardan top 16 baslayana kadar ritmini bulacaktır.

Arrayo sabırsızlıkla bu sezona nasıl geleceğini bekliyorum bu kadro yeterince arroyo yu dinlendirebileceğinden geçen seneki zorlamalarını yapmasına çok gerek kalmıyacak o yüzden daha pozitif ve rahat oynayabilecek. Birde etrafında bu kadar şutor oyuncular olunca oyunu gayet rahat yönlendirecektir geçen sene acaba hairstona vermesemmi çünkü 3 lük berbat atıyor gibi düşüncelere kapılmasına pek gerek kalmıyacak.

Ergin Hoca ya gelirsek makul bir fiyatla çok iyi bir kadro kurdu tek yanlış tercihi bana kalırsa atletik sert bir uzunun olmaması.
Ama yinede bu eksikliği bir şekilde kapatacaktır Ergin Hocaya güvenimiz sonsuz.

Mükemmel bir yıl geçirmek dileğiyle....

Jawaiyi hazirlik maclarindada izledikten sonra umutlarim resmen tukendi.Bu uzun rotasyonuyla savunma dayanamaz.Benim anlamadigim Blatche gibi bir uzunu avrupadan bir takim nasil olurda almaz.Sadece 2.5 milyon dolara cin e gitmis.

Pota altına yürüye yürüye gidip basket yapıyor adamlar. Tek kelimeyle rezalet.

Serbest atışlarımız da berbat, çizgiye giden bi taneden az kaçırmıyor maşallah!

Vougiokas savunmada dezavantaj. Yerden yükselme namına bir şey göremiyorum ama hücum gücü yüksek. Arkasına aldığı rakibine 4 faul yaptırdı. Skor gücü çok yüksek bir takımız ama 'takım olgusu' denilen şeyi henüz beceremiyoruz. Bol bol birlikte vakit geçirsinler.

Pocius, Micov, Nolan sahada olunca izlemesi çok keyif veriyor doğrusu. Ekstrada dipten Micov'u bulduğumuz bir hücum vardı o da muazzamdı.

Takımın en büyük şanssızlığı koç işe yaptıkları ilk hazırlık maçlarını Televizyonun vermesidir.Nolan benim beklentimin tersinde bir adam ben Jamont tarzı bir Combo bekliyordum ama kendisi net 1 numara gibi gözüküyor Arroyo'yu yedekleyemek için iyi alternatif Combo olarak Sinan var zaten