Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Bir türlü uçuş seviyesini aşağı indirmeyi başaramadık.

Eurocup'a bile gitmeme ihtimali bulunan bir takımın Samardo Samuels'i alma ihtimali %0.00000000000000000000000000000001 falandır. Oyununa her geçen gün bir şeyler katan bir oyuncunun EL dışında kalmış, maddi problemlerle uğraşan bir takımı tercih edebileceğini sanmıyorum. İtalya üzerinden bir komplo teorisi yaratılmış büyük ihtimalle.

Derrick Brown'u alalım da, nasıl alalım. 1 milyon dolar buy outunu nasıl ödeyeceğiz :)

Dursun baskanla Ergin hocanin isteyecegi her oyuncu alinacaktir. Samuels cok yerinde olur. 3-4 numaraya Lokomotiv Kuban'dan Derrick Brown dusunulmeli. En buyuk asil transferimiz oyun kurucu pozisyonunda olacaktir. Arroyo'yu golgede birakabilecek bir isim acaba Deron Williams olsa mi diyorum ama keske. Olmadi J.J. Barea.

3 numaraya Kevin Durant mi istersin yoksa Lebron'ı mı getirelim?

Bobby Brown diyecektiniz sanırım Derrick Brown yerine :) olsun Bobby'ı tercih ederim ben :)

Bobby Brown'ın Çin takımıyla 2 yıllık daha kontratı var. Düşük bir ihtimal olsa da eğer Çin'den ayrılırsa Arroyo'ya 1.8 milyon dolar verdiğimiz gibi buna da parayı basıp getirebiliriz.
Derrick Brown'ı ise hiç alamayız imkansız. Bjelica'dan sonra Avrupa'nın en iyi 4 numarası (belki ondan daha iyidir) CSKA'yı reddetti 2 ay önce NBA'e gitmek istiyorum açıklamaları vardı Sportando'da, NBA'e gitmezse bile bizden önce CSKA, FBU, Barcelona alır.

Bir türlü uçuş seviyesini aşağı indirmeyi başaramadık.

Eurocup'a bile gitmeme ihtimali bulunan bir takımın Samardo Samuels'i alma ihtimali %0.00000000000000000000000000000001 falandır. Oyununa her geçen gün bir şeyler katan bir oyuncunun EL dışında kalmış, maddi problemlerle uğraşan bir takımı tercih edebileceğini sanmıyorum. İtalya üzerinden bir komplo teorisi yaratılmış büyük ihtimalle.

Derrick Brown'u alalım da, nasıl alalım. 1 milyon dolar buy outunu nasıl ödeyeceğiz :)

Samardo Samuels'i alabileceğimizi düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla avrupada vergiler oyunculardan alınıyor.Türkiye de ise külüpler ödüyor.Ayrıca oyuncu ile 2-3 senelik anlaşma yapılabilir. Bu arada bu sene düştüğümüz durum çok kötü olduğu için gelemeyeceğini düşünmekte yanlış değil.

Bence bu yılı feda ederek az bütçeli bir takım yapalım; Bütün enerjimizi gelir getirici salon ile birlikte uzun süreli sponsor bulmak ve başka gelir getirici unsurlarla her sene 7-8 milyon usd bütçe oluşturabilecek bir takım haline gelmek olmali.

Açıkcası ben transfer haberlerine inanmıyorum daha başkan belli değil ayrıca herkes transferi bitirir biz en son yaparız.Erkenden transfer bitirdiğimizi henüz görmedim :)

Dorsey Euroleague şampiyonu olan Olimpiyakos'tan Antep'e gittiyse, Samuels istersek hiçbir Avrupa kupasında oynamayalım, bize gelir...
Yeterki parayı beğensin. Yabancıların olaya bakış açıları genelde bu.
Gelirse iyi olur, iyi bir görev adamı. Keşke Young ile olsalar ama Young'ın takımda kalacağını sanmıyorum...

Dorsey işinde sağlam hülle vardı deniyordu ve kontratında o sene başka El takımında oynayamaz maddesi vardı sezon ortası idi aynı şey değil

DURSUN ÖZBEK SPONSORUNU BULDU | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Yeni sezon bütçesi için rakamlar ortaya çıkmaya başladı. Sponsor desteği olarak beklenilenin altında. Ancak iddaa, yayın vs. gelirleri ve kulüp bütçesinden de gelecek parayla 6-7 m euroyu bulur. Yerlileri gençlerden seçip bütçenin büyük kısmını yabancılara ayırarak iyi takım kurmaya yeter( Koçun bjk'deki şampiyon olduğu sene yaptığı gibi). Eğer Ergin Ataman'la devam edilecekse sezona 5 yabancıyla başlamak gerek. Sezon içi transferi zaten koçun olmazsa olmazı.
Nikolov- Sinan - Göksenin - Ege - Samet Geyik - Dusan Cantekin = 1 m. euro
Kalan 5 - 6 m. ile yıllık 1 m. dan istediğimiz yabancıyı alabiliriz.

Dorsey Euroleague şampiyonu olan Olimpiyakos'tan Antep'e gittiyse, Samuels istersek hiçbir Avrupa kupasında oynamayalım, bize gelir...
Yeterki parayı beğensin. Yabancıların olaya bakış açıları genelde bu.
Gelirse iyi olur, iyi bir görev adamı. Keşke Young ile olsalar ama Young'ın takımda kalacağını sanmıyorum...

Dorsey istisna bir olaydı sezon ortası geldi, Euroleague'de oynayabilmek için uzun süreli bir sözleşme yapmadı. Samuels keşke gelse diyorum ama uydurma bir haber olduğuna eminim, biz Samuels'ten önce Young'ı nasıl tutarız önce onu düşünelim.
Bu arada Samuels dediğiniz gibi rol oyuncusu değil çok yönlü bir 5 numara. 3'lük atabiliyor maç başına 13 sayı ortalaması var Avrupa'daki en iyi pivotlardan biri, Milano'nun bırakacağını sanmıyorum.

BJK bile üç yıl için 10 milyon dolara sponsor bulabilirken, bizim senelik 3,5 milyon euro alabilmemiz, kulağa pek tatminkar gelmiyor. Yine de LH'den iyidir tabi...

Haber doğruysa seney 6-7 milyon euroluk bir takım kuracağız demektir.

Bugün Divan Kurulunu takip ettim. Ahmet Özdoğan basketbol için "bu konuda sponsorumuz hazır" dedi. Dursun Özbek cephesi için ise Odeabank sponsorluğu haberi bugün yayınlandı. Büyük ihtimal Yarsuvat yönetimi 7 aylık süreçte bu bankadan kredi kullanıp karşılığında da böyle düşük bütçeli bir sponsorluk talep etti. Başkanımız Yarsuvat ise en son sözü alıp erkek basketbolda 2013'ten itibaren kalan borçları ödedik bu süreçte birçoğu bırakıp gitti, bu şartlarda Play Off büyük başarıdır dedi. Ayrıca da Play Off'ta rakibimiz Ülker diyerek aslında Fenerbahçe ile değil Ülker bütçesi ile rakabet ediyoruz demeye getirdi.

Eğer Dursun Özbek, Ergin Ataman ile bu zamana kadar oturup önümüzdeki sezon için Başkan olmak şartıyla sözleşmediyse Ataman önümüzdeki 2 maç sonrası ayrılık kararını açıklar. Bu bütçe yeterli gelmiyor bana ama en azından maaşlar düzenli ödenir konsantrasyonu kimsenin bozulmaz.

Galatasaray Liv Hospital’in önümüzdeki sene ismi değişebilir.

Bu sezon mali sıkıntılar yaşayan ve birçok oyuncusunu kaybeden Galatasaray’ın önümüzdeki sezon bütçe küçülmesine gitmesi bekleniyor. Ancak önümüzdeki sezon, kulüp başkanının kim olacağı da henüz netleşmediği için bunlar sadece spekülasyon olarak kalıyor. BasketDergisi‘nin haberine göre başkan adaylarından olan ve seçimde en şanslı aday olarak gösterilen Dursun Özbek, bir sponsor ile anlaşmaya varmış bile.

Sponsor zaten kulübe çok uzak bir firma değil; Odeabank. Bir süredir Galatasaray kadın takımına isim sponsorluğu yapan Odeabank, son iki senede takımın hem bir Avrupa kupası hem de iki lig şampiyonluğu almasıyla ismini duyurmayı başarmıştı. Dursun Özbek ile konuşan firma yetkilileri önümüzdeki sene sponsorluklarını erkek takıma da taşımaya karar vermiş.

Habere göre Odeabank önümüzdeki sene Galatasaray kulübüne 5.5 milyon euroluk ödeme yapacak. Ancak bu ücretin tamamı bir takıma yönlendirilmeyecek. Yaklaşık 2 milyonluk bölümüm kadın takımına kalan 3.5 milyonun ise erkek takımına aktarılması bekleniyor. Yönetimin de bu bütçenin üstüne bir miktar ek bütçe yaratması bekleniyor.

Odeabank; Kadın basketbol takımı ile zaten 2 yıl önce 5 yıllık bir anlaşma yapmıştı, dolayısıyla o anlaşmanın 3 yıl daha süresi varken, erkek takımı ile yapılacak bir anlaşmadan kadın takımına neden para aktarılsın ?

Milano'dan 1-1.2 milyon civarı bir teklif alır Samuels. 1.5 verirsen gelir ama o parayı verme ihtimalimiz olmadığından pek akla yatkın durmuyor.

Odeabank + Diğer gelirlerle beraber dışarıdan gelen bütçe 5.5 milyon dolar civarı olacak. Ek bir sponsor bulabilirsek çok iyi olur ama şu durumda 8-9 milyon dolar bir bütçe bence yeterli olacaktır.

Diot - Wanamaker - Nikolov
Skorer - Sinan - Göksenin
Micov - Serhat
Travis - Orhan
Young (Mbakwe) - Avrupalı uzun - Sertaç/Duşan

Maalesef, 4-5 senedir tırnaklarımızla kazıya kazıya geldiğimiz noktada birilerinin bireysel şovu uğruna yeniden başa döndük. Belki şampiyonluk potasında FB ve Efes ile yarışabilecek bir kadro olmayacak. Ama kriz olmadan, yeniden başlangıç adına iyi olabilir.

Vallahi bıktım artık bu yeniden başlangıç, artık başlıyoruz, temelleri attık 2 seneye tamamdır, kadroyu oturtalım sonra şampiyonluk gelir falan. 7-8 senedir böyle. Fenerbahçe 2005 yılında amatör branşlara yatırım yapmaya başladı 2006-2007 sezonundan sonra şampiyonluklar gelmeye başladı ama biz hep 1 sene sabredelim 2 sene sabredelim 3 sene sabredelim diye diye oldu artık 10 sene. Büyük kulüp böyle olmaz ama. Yani hiçbir Galatasaraylının bu durumdan memnun olduğunu düşünmüyorum. Voleybolda da böyle o branşta da 5-6 senedir hadi başlayacağız, artık ilerleyecez diye diye seneler geçti.

Oğuzhan kardeşim, büyük bir başkan ve iyi bir yönetim olmadan bu işler çok zor.
Bu dediğin en az 2-3 sene daha zor yani malesef.