Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

8-9 milyon dolarla da başarı gelir, yeter ki huzur olsun. Adam gibi bir planlama, maaşların zamanında yatması, basiretli bir şube yönetimi vs vs.

Şampiyon olduğumuz sene bütçemiz 11 milyon dolardı. Arroyo+Marko ile 13 milyon dolar. Hawkins, Domercant, Göksenin ve Engin yokken şampiyon olmuştuk eze eze. Yani esktra şanssızlıklar olmadığı sürece 8-9 milyon dolarla da başarı gelir.

Mali kongrede 40 milyon TL civari bir rakam okudugumu hatirliyorum, buda donemin kuruyla 20 milyon dolar'a yaklasiyor sanirim.

15 milyon dolarsa gayet iyi cunku sirkulasyon cok olmustu ve yerli oyunculara fazla paralar oduyorduk. Suan 10 milyon dolara Ergin Ataman baya iddiali bir kadro kurar.

Hoca sezon başında 12 milyon dolar + Lakovic demişti bize. Üzerine Arroyo ve Markoishvili'yi ekledik. Hawkins'e ödememiz gereken parayı ödemeyince 15 milyon dolar gibi bir transfer bütçesi oluştu.

Herkes bütçeye laf etmiş ama 2000 kişi senin ortalama seyirci sayın. 10 liralık bilet 15'e çıkınca internette demediğini bırakmıyorsun , tribünün en güzel yerinde taraftar grubun var ve sonra klüp bütçe vermiyor diye laf ediyorsun. O iş öyle olmaz işte. Kaç para gelirin varsa o kadar paralık takım kuracaksın. X lira da klüp eklese mantığı >>>>>sezon ortasında oyuncuların boykot ettiği antreman :)

Real Madrid'den Mejri ya da Slaughter kapılabilir bu arada. Yeni sezon öncesi süre sıkıntısı yaşayacaklardır, hatta şu rotasyonda da yaşıyorlar. Tercihim Slaughter olur tabi.

Yine ortalama bütçeli bir takım için Marcus Williams da fena tercih olmaz. Her ne kadar dengesizliği dolayısıyla pek sevmesem de...

Herkes bütçeye laf etmiş ama 2000 kişi senin ortalama seyirci sayın. 10 liralık bilet 15'e çıkınca internette demediğini bırakmıyorsun , tribünün en güzel yerinde taraftar grubun var ve sonra klüp bütçe vermiyor diye laf ediyorsun. O iş öyle olmaz işte. Kaç para gelirin varsa o kadar paralık takım kuracaksın. X lira da klüp eklese mantığı >>>>>sezon ortasında oyuncuların boykot ettiği antreman :)

Koskoca yönetim şuraya 3-4 milyon dolar bütçe koyamayacaksa çeksin gitsin zaten :) Bunun gelirle falan alakası yok.

Galatasaray yönetim kuruluna girmek isteyenler cepten para verecekler. İsmin duyuluyor ünün artıyor. 1'er milyon dolar uçlanacaklar. Profesyonel olması gerekenlerde profesyonel olacak Ebru Hanım gibi.

Taraftar olarak daha çok maça gidip, daha çok destek vermemiz konusunda sana katılıyorum. Fakat Fenerbahçe Ülker 30 milyon euro harcamış bu sezon. Yüzde 5 ini belki taraftarlardan gelen gelirle sağlamıştır. Şampiyon olduğumu sezondaki 15 milyon doları da taraftarlar karşılamadı herhalde. Yönetim para koymasa bile(bana göre koymak zorunda), parasını bu işe yatıracak bir sponsor bulmak zorunda. Hem para koyamayıp hem de sponsor bulamadığı zaman oyuncuların birer birer kaçtığı sezon oluyor malesef.

Dursun Özbek'in açıklamaları ümitlendirdi ama bugüne kadar çok ümitlenip sonrasında heves-kursak mesafesinin sıfırlandığı bir çok dönem yaşadığımız için sevinme işini ağırdan alıyorum.

Umarım yalan değildir demekten başka bir şey gelmiyor elden :/

Bugüne kadarki en büyük sponsorluk dediğine göre, şubenin bütçesi, şampiyon olduğumuz sezonkinden (sanırım 12-13 milyon dolardı) daha yüksek olmalı?.. Şahsen bu açıklamalardan sonra en az 15 milyon dolarlık bir bütçe bekliyorum. Aşağısı hayal kırıklığı olur. Umarım Özbek bize hayal kırıklığı yaşatmaz.

En büyük bütçe denmiyor yalnız,en büyük sponsorluk deniyor,en büyük sponsorluğumuz 3 yıl toplam 20 milyon dolar ile Medical Park'tı sanırım.

Şunu da atlamamak gerek tabiki,gelecek sezonun bütçesinden bu sene ödenmesi gereken,hala 2-3 ay geriden geldiğimiz ödemelerin de yapılması gerekecek.Seneye büyük bütçe beklemek hala hayal.

Dursun Özbek: Erkek basketbol takımı hiç hayal etmediği kadar büyük bir sponsorluğu önünde bulacaktır.

Dursun Özbek: Şuan imza aşamasında.Galatasaray'ın bugüne kadar basketbolda ulaştığı en büyük sponsorluk olacak.
(Panenka)

Umarim bu haber doğrudur.
Ve umarım Dursun Özbek, Futbolun Haydar Baş' ı olmaz.

Dursun Özbek: Erkek basketbol takımı hiç hayal etmediği kadar büyük bir sponsorluğu önünde bulacaktır.

Dursun Özbek: Şuan imza aşamasında.Galatasaray'ın bugüne kadar basketbolda ulaştığı en büyük sponsorluk olacak.
(Panenka)

Umarim bu haber doğrudur.
Ve umarım Dursun Özbek, Futbolun Haydar Baş' ı olmaz.
Söylenenler inşallah doğrudur ama fazla ümidim yok açıkçası..

Slaughter ciddi manada zeka yoksunu bir adam.Dünkü maçta da yine onun oynadığı bölüm Real Madrid için -20 falandı.
Real Madrid hiç sevmediğim bir kulüp ama buna rağmen Slaughter'ı ne zaman oynarken görsem tüylerim diken diken oluyor basketbolsever olarak o kadroda.Bence bayağı bayağı kötü oyuncu Anadolu takım uzunlarından bulursun o yeterlilikte bir adam fazla zorlanmadan