Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Kendini bir kaç ligle sınırlandırmayan biri için oyuncu havuzu gayet geniş. Mesela Avtodor Budivelnyk ten Denys Lukashov u almış. Bu sezon 6 asist 2 çtop çalma 6 rebo ortalamaları %50 üçlük %60 iki sayı yüzdeleriyle 21 verimlilik puanıyla oynamış bir oyuncuydu ve iki numara da oynayabiliyor.

Amerika kıtasında çok düzgün Young tarzı atlet uzunlar var, hatta Filipinler ve Lübnan tarzı yerlerde ve Yunanistan-Fransa Liglerinde de koş koş tarzı oyuna uygun, zıp zıp uzunlar bol.

Yine guard olarak benim tercihim Rochestie-Gladyr-Kopponen tarzı bir oyuncu ama Arroyo tarzı dominant bir oyuncu isteniyorsa yine Amerika kıtası takip edilmeli, en kötü Hodge tarzı bir oyuncu bulunur. 1 numara pozisyonu Jonathan Simmons gibi oversize bir oyuncu ile Sinan-Nikolov üzerinden de oluşturulabilir. Ekstra yabancı olarak Courtney Fortson, DJ Cooper, Jerome Dyson, David Logan tarzı bir oyuncu da olabilir ama Ergin Hoca nın EL oynasak bile geniş kadroda süre dağılımını pek ayarlayamadığı bu sezon ortaya çıktığından dolayı ben sıcak bakmıyorum.

2 numara için Rakim Sanders, Ryan Thompson, Reggie Redding(kaç senedir yazıyorum), Jarell Eddie. Mümkün olursa Andre Dawkins tarzı bir oyuncu da zorlanabilir.

3 numara için tercihen Julyan Stone, Sam Young, Rene Rougeau tarzı bir oyuncu veya NBA den düşebilecek şutu iyi bir oyuncu olabilir. Bence bu pozisyonda da deliciliği olan atlet bir oyuncu seçilmeli. Micov un çok övülen oyun zekası! ve Ergin Hoca nın sistemli bir oyun oynatmadığı gerçeğinden yola çıkarak buraya bir Amerikalı uygun düşecektir diye düşünüyorum.

Gelelim 4 ve 5 numaraya. Bana göre aslında en fazla seçenek burada.

4 numara için Ergin Hoca nın dış şutu olan oyuncu aradığını göz önünde bulundurarak dört isim yazacağım. Dominic McGuire, Ike Ofoegbu, Luke Harangody ve Caleb Green. McGuire ı 3 ve 5 olarak bile kullanabiliriz, harika bir şut mekaniği var. Bunlar olmazsa da en azından pek beğenmesem de Erceg kadar şutör olup ondan iyi savunma yapan Judson Walace veya bana göre iyi bir takımda çok iyi işleyebilecek Dejan Ivanov gibi bir oyuncu da olabilir veya kıta dışından eski Detroitli Josh Herrellson.

5 numara için bir adet Young tarzı oyuncuya ihtiyacımız var. Bu konuda yapabileceğimiz Shawn King, O D Anosike, William Coleman, Samardo Samuels gibi bir oyuncu almak veya en iyisi Young ile devam etmek. Yanına da Fesenko-Paul Davis tarzı bir oyuncu almak gerekecektir. Bence Fesenko çok etkili olur. Onun dışında buraya kadar geldikten sonra NBA den bir oyuncu düşmesini beklemek de akıllıca olabilir. Hiç olmadı Kosta Perovic veya Miro Bilan ı alırız.

Altı ve yedinci yabancı olarak da Carter ve John Bryant olabilir. Kaç sene önce Bryant ı altıncı yabancı olarak almak lazım yazmıştım, bugün ilk beşe alabilsek ne güzel olur demeye başladık. Takımın düştüğü durum ne yazık ki bu!

Zaten yazdığım oyuncuların önemli bölümü NBA e gidecek ama ne koparsak kardır.

PG: Rochestie/Kopponen/Simmons-Nikolov
SG: Redding/Hackett/Sanders-Sinan
SF: Julyan Stone/Sam Young-Serhat Çetin?
PF: Dominic McGuire/Caleb Green-Kerem-Orhan(İzzet e karşıyım)
C: Shawn King-Fesenko/ Yerli

John Bryant ile David Logan veya Carter ı da yedekte tutsak dokuz buçuk milyona filan kurulacak bir kadro.

Yeter ki kadro kimyası tutsun. Dewarick Spencer, Chester Simmons gibi oyuncularla bile başarılı olabiliriz.

Reggie Jackson
Draymond Green
Khris Middleton
KJ McDaniels
Wayne Ellington
Nick calathes
Pero Antic
Alexis Ajinha
Toure Murry

Hepsi freeagent,çogunun maaşı 1m $ altında bence gelecek sene için bir kaçını denemeliyiz olur mu olur tabi aralarında nbade kalacak olanlar vardır mutlaka ;)
Green : Max
Middleton : Max'a yakın
KJ : uZUN SÜRELİ KONTRAT BULUR.
Ellington : Avrupa oyuncusu değil. Bu yaştan sonra Avrupa olmaz.
Calathes : Gelmezse kontrat bulur her türlü ama gelirse bile bize kalmaz beyler .
Antic : Artık baya yaşlandı ve yavaşladı . Süre filan almıyor. Uzun süre alıp nasıl oynar bilmiyorum. Bence gelip uğraşmaz.
Ajinca : Sevmediğim bir uzun. Ama hepiniz bayılıyorsunuz. Bence dediğiniz kadar faydalı değil bence.
Toure Nurry : İsmen Nba oyuncusu . Aman aman bir guard değil ama birşeyler gösterdi . 1 sene daha oralardan takılıp aktarmalı gider Çin ligine. BUraya gelmesi bence zor kafa yapısı olarak.

Ajinca'yı ben de bir türlü sevemedim.Hem aşırı kuvvetsiz(uzun ama cılız) hem de çok aşırı derecede savruk.Elinden top kaçırmalar falan filan.Orta mesafe şutu var uzun boyundan beklenmeyecek şekilde ama abartılacak bir isim değil hayatta.
Keza yine Nba Avrupalılarından Claver de bence pek meziyetli bir isim değil

Bir Datome falan yapabilsek Erceg yerine o zaman level atlarız

Carter ve Youngı kadroda tutabilirsek 10 m civarı şöyle bir kadro yapılabilir bana göre,

Hackett/Ender/Nikolov
Carter/Sinan/Serhat veya Göksenin
Marko/Manny Harris
Datome/Samet/Kerem
Young/Begic/Sertaç

Ayrıca Carterın türk statüsünde oynama şansı da olabilir belki, Young twitter'da kararını yaz liginden sonra vereceğini söyledi, Nba de aradığını bulamassa Avrupada bizi tercih edebilir diye düşünüyorum.

Delaney - Diot
Hackett - Koponen - Sinan
Datome - Markoishvili
Thompkins - Nusret - Ege
Pachulia - Lawal

Draymond Green'in yer buldugu foruma gayet yazilabilecek bir kadro hic saldirmayin. :D

Hala Young kadrolara yazılıyor. Adam NBA'de şansını deneyecek. Kontrat bulamazsa yolu Avrupa'ya düşer. Şu oyunundan sonra da bize kalır mı orası da soru işareti

Hala Young kadrolara yazılıyor. Adam NBA'de şansını deneyecek. Kontrat bulamazsa yolu Avrupa'ya düşer. Şu oyunundan sonra da bize kalır mı orası da soru işareti

Yaz ligi ve sonrasındaki kontrat imzalama vs zımbırtılar bittiğinde Avrupa'da üst düzey kadrolar kurulmuş oluyor genelde. O yüzden Young'ın Avrupa piyasası yazın başına göre daha alt seviyede olacak. O yüzden sıkıntı olmaz pek.