Yeni Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Turnuvalar

Micov şu rotasyon darlığında bile 4 numarada süre almıyor.Micov'u 4 numaraya yazanlar, İzzet'ten katkı bekleyenler, Ege'nin süre alabileceğini düşünenler çok iyimserler.
Erceg-Green değişikliği kan kaybı gibi gözüküyor.Erceg de Green'in şu maçta yaptığı kadar savunma yapıyordu.Hücum gücü ve opsiyonları kıyas kabul etmez.Green'in savunmadaki görüntüsünü hiç beğenmedim.Acilen uzun forvet almamız gerekiyor.
Ayrıca Schilb eğer takımı benimseyip sorumluluk almazsa kısa rotasyonunda da çok sıkıntı çekeriz.
Bu dar ve yetersiz rotasyonla 50 maçlık sezonu çıkaramayız malesef

maçı kaybettik. Ama banvit ekstra üçlükler soktu. bizim takımın biraz zamana ihtiyacı var. Ergin hoca sadece oyuncuları görmek için oynattı. maça çok fazla müdahale etmedi. ben forumdaki çoğu kişinin aksine kadromuzun iyi olduğunu düşünüyorum. tahminim ligin başlarına doğru takım oturur. ritmimizi buluruz. Formumuz yükselmeye başlar. ben bu seneden ümitliyim.

Bence bu takıma perdelere takılmayacak sert savunma yapacak ribauntlara yardım edebilecek bir kısa lazım. DeMarcus Nelson çok iyi olabilirdi ama Monaco alacakmış.

Bu kadar panik olucak bir durum yok. Basketbol takım oyunu ve bu takım daha toplanalı iki hafta oldu. Geçen seneden bir tek sinan micov ve ege var. Şu aşamada takımın en az bir aya ihtiyacı var. Bu noktada önümüzdeki tek sıkıntı lig özelinde öyle kötü bir fikstürümüz var ki ilk 4 maç kötü bir başlangıç inşallah tüm sezonu etkilemez.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yalnız Galatasaray takımı simsiyah olmuş.Bukadar siyah oyuncuyla Avrupa basketbolu oynanmaz dostum.Ergin hoca bakalım nasıl düzeltecek takımı onu merak ettim.

Foruma bakınca iyi takım kurduk demiştiniz ama hiç müdafa yapamazsak iyi takım olamayız.Bukadar siyah oyuncuyla nasıl defans yapacaksak artık....
Ben bu gönderiden cok rahatsiz oldum. Basketbolun renkle ne ilgisi var kardesim. Hadi dersen savunma yapamiyoruz ama takima siyahlari doldurmusuz bu nasil takim elestirisi tuhaf. Cris paul kobe lebron garnet howard gibi besimiz olsa misal yine mi olmaz arkadas bu nasil kadro mu diyecektin? Ben mi yanlis anladim gönderini?

Yalnız Galatasaray takımı simsiyah olmuş.Bukadar siyah oyuncuyla Avrupa basketbolu oynanmaz dostum.Ergin hoca bakalım nasıl düzeltecek takımı onu merak ettim.

Foruma bakınca iyi takım kurduk demiştiniz ama hiç müdafa yapamazsak iyi takım olamayız.Bukadar siyah oyuncuyla nasıl defans yapacaksak artık....

Bo Mccalleb, Jamon ve Jamont Gordon, Darden, KC Rivers, Justin Carter savunma yapamayan oyuncular mı? Oyuncunun siyahı beyazı olmaz. Oyun karakteri olur. Teodosic Erceg falan beyaz da ne oluyor. Savunma falan yapmıyorlar.

Kısacası kurulab kadrodaki oyuncuların oyun karakterlerini eleştirenilirsin ama siyah oyuncuyla savunma olmaz beyazla olur falan biraz saçma bir eleştiri oluyor.

Bir önceki yazım ne olduysa silinmiş bir daha yazayım bari
Bugün sahada kötü bir Galatasaray vardı elle tutulur umutla bakabileceğimiz çokta şey olduğunu söyleyemeyiz. Geçen seneki penetrelere takılma ve üçlük yeme alışkanlığımızı devam ettiriyoruz ne yazık ki. Ergin Hocanın da mola almaması tam anlamıyla karşı takımı havaya soktu fark 19 olduğunda en azından bir mola almalıydık.

Gordon - Hawkins - Domercant - Macvan - Ndong.
Avrupa'nın en iyi kısa savunmacısı Aaron Jackson.

Başka bir şey söylememe gerek yok. Siz mesajı aldınız sanıyorum

Niye bu kadar tez canlıyız anlamış değilim hiçbir önem arz etmeyen bir maçta iskelet yapısını yeni yeni kurmaya çalışan,birbirlerine ısınmaya çalışan ve en önemlisi de yeni bir oyun planına adapte olmaya çalışan bir takımız bir maçla hemen asıp,kesmişiz yine oyuncuları,hocayı bence sezon içinde bu tip eleştiri yapanları bu takım utandıracaktır.

geçen sene simsiyah bir takım olan ksk final four takımı feneri, gerçekten beğendiğim efesi ezdi. çok çok kötü yorum

Organizasyon açısından ilk gün oldukça rezaletti. Gerek playlist. Gerek CSKA maçında hakemlerin maçı Euroleague finali sanıp Efes yönüne abartılı kararlar vermesi oldukça saçmaydı. Banvit maçında da kontrolü kaybettiler maalesef.

Aşırı karamsar bir hava olmuş . Diğer maçı da izledikten sonra TÜBAD'da gözlemlerimi yazacağım. Herşeyden evvel şu nokta çok önemli . Zor bir takımız ve rolleri paylaştırmak oldukça zaman alacak. Uzun bir süre kaybederiz demiyorum , kötü oynarken kazanırız da demiyorum tamamen sonuçtan bağımsız düşüncelerim. Yıl içinde giderek daha iyi olacağımızı düşünüyorum temel olarak.

Daha bugün Can Topsakal'ın röportajı yayınlandı ve taraftarlarımızdan ricamız ilk maçlarda sabırlı olmaları şeklinde bir demeci vardı. Bugün iyi görüntü vermedik evet ama tam kadro çalışma imkanımız hiç olmadı. Oyuncular birbirlerine alışsın diye faydalı bir turnuva geçiriyoruz bence biraz sabırlı olmalıyız.

Takimin artilari ve eksileri var. Dort hazirlik maci yaptik (1G 3M), kisa bir degerlendirme yapacak olursam;

Eksilerimiz,
- Izzet ve Ege cok gucsuz. Agirlik ve kondusyon calistiklari icin falan midir bilemiyorum ama mutlaka canlanmalilar.

- Dis adam savunmamiz en buyuk problem. Gerekirse faullerle rakibin pas trafigini ve sut imkanini bozmak lazim. Rakip forvetleri ihya ettik son iki macta... Green, Izzet ve Ege'nin savunmasi soru isareti.

- Goksenin'e penetreyi yasaklamali hoca. Ceza sutu ya da ribaund sayilariyla katki verse yeterli. Naumoski gibi iceri dalmak Goksenin'in isi degil, sacmaliyor cunku. Ya gece gunduz calissin calismiyorsa da mac icerisinde hic zorlamasin.

-Ikili oyunlara daha fazla agirlik vermeliyiz. Zaman icerisinde gelistirmek ve pota altini islemek lazim.

Artilarimiz,

+ Mccollum muthis bir skorer. Tam Atamanlik bir basketbolcu. (masallah 1)

+ Micov sanirim Ataman kadar hic bir kocu sevmemistir basketbol kariyerinde. Hocanin oyun planina cuk oturuyor, hoca da iyi verim aliyor zekasindan ve sutundan. (masallah 2)

+ Lasme ve Dorsey zaman zaman bocalasa da ozellikle Lasme cok etkili oluyor, savunmada da hucumda da ekmegini tastan cikariyor. Dorsey biraz daha savruk ama isler ciddiye binince farkini ortaya koyuyor hemen. (masallah 3)

+ Atlet oyuncularimiz sayesinde hizli hucuma cok daha yatkiniz bu sezon.

+ Safak beklentileri kesinlikle asacak ve yuzumuzu guldurecek.

Kesinlikle sabretmemiz gerekiyor. Takimin yarisindan fazlasi degismisken dunden bugune kusursuz basketbol oynayamayiz. Evet eksiklerimiz var ama umutlu olmak icin nedenlerimiz de bolca mevcut.

İzzet ve Lasme'nin 4 numara oynadığı bölümlerde moerman ve Nusret resmen yıldız oldu.Çok fazla boş 3 sayı imkanı verdik ve onlarda yüksek yüzdeyle attılar.Şu da çok net belli ki takımımız henüz yolun çok başında ve zamana ihtiyacı var.Eksik yönlerimiz dar rotasyon ve yerlilerin düşük katkısı.Bugün İzzet'i hiç beğenmesemde umudu hemen kesmeyelim.Ayrıca transferi için bu kadar uğraş ve yüksek bedeller ödenen Lasme'yi hiç beğenmedim.

Kusura bakma abi ama bugüne kadar bu forumda gördüğüm en talihsiz yorum açık ara bu

Beyler bu takim defolari bol bir takim, Ergin hocanin ilk kurdugu takim kusursuzdu maliyetide yuksekti ve hazirlik maclarindan itibaren vura vura gitti o takim.

Herkes bilincaltinda oyle bir baslangic bekledigi icin bu kadar karamsar oluyor bana gore. Daha cok mac yaparak, daha cok antrenman yaparak, daha cok birlikte vakit gecerirerek takim eksiklerini duzelticek. Takimin kaptani Sinan daha 2 antrenmana cikmamistir, keza Schilb daha katilmadi. Green'in 2. maci.

Bunlar 2 ayi bile gecebilir, sabir gostermek lazim.