TÜBAD , 2 gün 2 farklı oyun.
Dün-Banvit maçı :
Amaç tamamen koşmak , yüksek tempo ve rakip sahaya erken yerleşmek üzerine kuruluydu. Asıl amacımızın bu oluşu ve bu oyunu ilk kez deniyor olmamız biraz sabırsızlık getirdi ki bu savunma zaafiyetlerini keskin biçimde yaşamamıza sebep oldu. Yani bir an önce rakip sahaya erken yerleşme ve ribaundu çeker çekmez koşanı bulmaz arzusu savunma konsantrasyonunu dağıttı.
Ribaundu alan oyuncu hiç vakit kaybetmeden koşanı buluyordu. Biraz açalım ; eğer ribaundu pasör bir oyuncu alıyorsa yani uzun mesafe veya paralel pas atabiliyorsa hiç düşünmeden koşan oyuncuya pası gönderiyordu. Eğer ki ribaundu çeken oyuncunun top hassasiyeti yeterli değilse hemen topu sürüyordu. Yani ribaundu çektikten sonra "kime atsam,acaba pas yerini bulur mu ona atsam " diye düşünüp karar karmaşası yaşamaması ve bunun uğruna 2 sn kaybetmemek adına hiç vakit kaybetmeden topu sürüyor daha sonra garanti pası görüyordu. Dorsey'in dün birçok kez top sürmesi tamamen bu sebeptendir.
Koşan oyuncuyu bulup kolay pozisyon bulamadığımızda oyun sete sete kalıyordu ki burada da olağandan farklı olaylar gelişiyordu. Sete set hücumun odak noktası tepe P&R leri değil forvetten başlayan alçak post oyunlarıydı. Post için pozisyon alan uzuna boşalttığımız , kullanmadığımız merkez hattan Micov ve McCollum ile cut getiriyorduk . Diğer bir opsiyonumuzda weak side'da dibe oyuncu koymak şeklindeydi. Yani uzunun post oyunu , post oynarken getirilen cut ve dipte şut için bekleyen kısa olmak üzere 3 opsiyon barındırıyorduk. Kullanılabilir ama hücum düzeni bu olmamalı. Muhakkak hücum Dorsey ve Lasme'nin perdesiyle başlamalı .
Bugün CSKA-maçı :
Düne göre daha düşük tempolarda tepe P&R lerini kullanan ve devamında sahaya iyi yayılıp pozisyon üretmek üzerine kurulmuş bir yapı ki Ataman'ın alışık olduğu sistem buydu. Sinan'ın harika oyunu sistemi elverişli kıldı. Schilb ve Micov'un da katılacağını düşünürsek ana sistem bu olmalı . Burada McCollum'un birebirlerini ne zaman kullanacağımızı ayarlamamız gerekiyor . Yani Sinan,Schilm ,Micov , McCollum ; hangileri direksiyona geçecek , ne zaman geçecekler burası biraz soru işareti .Yani zaman alacak bunu oturtmak ama oturtabilirsek çok tehlikeli bir takıma dönüşürüz. Sinan,Schilb ve McColum'un ele aldığı bu ikili oyunlar üzerinden geliştirilecek hücum setlerine ve hücum düzenimize McCollum'un düzen dışı oyununu entegre ettiğimiz an bahsettiğim o rol dağıtımı gerçekleşecek.
Lasme tek kelimeyle harika , şutunu daha da geliştiriyor.
Göksenin hücum ribaundları sonrasında biraz sakin kaldığı anda daha verimli bir oyuncuya dönüşecek.
Rolleri dağıtma hususuna soru işareti koydum ama zaman içinde hallolacağını düşünüyorum. Yani dün de söylediğim gibi giderek artan bir performans bekliyorum. Ben yıl sonu için hayet umutluyum , bu 2 günlük oyundan bağımsız. Bugünkü gibi oynayacağımızı düşünürsek yıl içinde Green konusuna girmeden edemiyorum. Green'i bu yapıya entegre etmek gerçekten zor , dün oynanan oyun Green'in istediği tempoları içerirken bugün durum biraz farklıydı. Hazır olmayışı da etkendir ancak yine de sisteme adaptasyonu zor. Belki yıl içinde 7.yabancıyı 4 numaraya koyabiliriz gibi geliyor.