Yeni Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Turnuvalar

Tubad degil isterse gazoz kupasi maci olsun yine de CSKA'yi yenmek onemli. Sinan ve Lasme macin yildizi oldu.

Dorsey dun yazdigim gibi biraz savruk oynuyor ama varligi yeter cinsten bi pivot hakikatten. Hem iyi yer kapliyor hem atletizmi iyi.

Micov ikinci yariya baslamadan isinmaya cikti ama sonra geri dondu benche. Ayagina buz torbasi sarilmisti, ciddi bir seyi yoktur diye dusunuyorum...

CSKA'yi forvetsiz ve guardsiz yendik resmen. McCollum epey kotuydu ama zamanla takim tam hale geldiginde daha iyi olacaktir mutlaka.

Sinan Guler'in gecirdigi evrimin yarisini Goksenin gecirse ihya oluruz, belki Sinan suanki Goksenin kadar kutuk degildi ama %20 ile ucluk attigi sezonlarida biliyoruz yani.

Göksenin'in bizden ayrıldığı sezondan bugüne kadar geliştirdiği çok fazla şey olmuş, başta şutları (net bir istikrar sağlayamasa bile). Ancak basketbol bilgisi tam anlamıyla üst seviye değil. Bu yıl Ergin Ataman ile birlikte bu yeteneğini de geliştirecektir diye düşünüyorum. Çünkü takımın ana rotasyon oyuncularından biri durumunda ve ister istemez öğreneceği çok fazla şeyler olacaktır.

Hazirlik maclarinda ki galibiyetler veya maglubiyetler bu kadar onemsenmemeli. Burda elestirilecek tek nokta neden takimi kurmak icin agustos sonuna kadar beklendi ve haziliklara diger takimlardan en az iki veya uc hafta gec baslandi. Bunun da cevabi buyuk ihtimal bu butce ile bu takimi oyunculari son dakikaya kadar bekleyerek kurmus olmamiz. Gecen seneki yasanan rezaletlerden sonra su kadro bence mucize gibi. Alti yabanci ve yerlilerden sinan, goksenin ve safak ana rotasyonu olusturur. Bu noktada tek soru isareti Izzet, eger psikolojik sorunlarini asar ve basketbolcu oldugunu hatirlarsa muthis olur. Olmadi bu kumar tutmamis olur, zira izzet'in disinda alabilecegimiz yerli 4 numara zaten yok gibi. Barisi istedik fener aldi, kerem'i tutabilirdik ama hoca istemedi, geriye zaten bosta ki 4 numaralardan cok bir alternatif kalmiyor du.

Bir parantez de Ege icin acmak lazim. Bu cocuk tan ne bekleniyorda elestiriliyor anlamis deilim. Henuz 1996 dogumlu yani 19 yasinda. Uzun oyuncularin oyunlarinin ve vucud yapilarinin yerine oturmasi 21 yasindan sonra baslar. Onumuzdeki 3-4 sene ege icin hep usutune koymasi gereken yillar. Ben inaniyorum ki yakin gelicekte en iyi yerli 4 numaralardan biri olucak. Fakat bu sene henuz 19 yasinda iken bu cocuktan beklentiye girmek cok buyuk haksizlik. Ha diyeceksiniz ki furkan 97 dogumlu, Cedi 95 dogumlu, furkan zaten bambaska bir yetenek, apayri bir seviye, ayrica hem cedi hem de furkan kisa oyuncu olduklari icin uzuna gore gelsimleri daha hizli ve daha erken yasta ilerliyor.

CSKA yı yenmişiz yenilmişiz pek bi önemi yok. Önemli olan takımın birbirine biraz daha alışması.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Ergin Hoca bir röportajında elindeki gençlerin Cedi ayarında olmadığından yakınmış ve Nikolov un gelecek vadetse de federasyonla sorunlarının olduğunu, Ege nin de öne çıkan yetenekleri olmadığından bahsetmişti.

Kendinden bahsedilmeyen Göktürk gönderildi, Nikolov da gönderildi. Ege takımda olsa da Ergin Hoca nın onu pek tutmadığı aşikar. Muhammet Baygül ve Melih Mahmutoğlu, Mahmuti döneminde yatırım yaptığımız oyunculardı ama Ergin Hoca bunları pek iplemedi diye biliyorum. Bu dakikadan sonra ümidimiz İzzet in kendine güveninin gelmesi ve Şafak ın iyi verim vermesi.