Yeni Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Turnuvalar

Geçen sene hakemler bizi katletti ve daha hazırlık maçı olmasına rağmen bu sene de öyle olacak gibi sinyali aldık. Sadece ergin hocanın konuşması yetmez yönetimin gerekirse ortalığı ayağa kaldırması lazım.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dorsey Dunston Tyus Lasme Brown Vesely . derbilerde pota altları fena olcak. Lasmeyi çok beğendim ben ,tam konsantre oynuyor.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yeni oyunculardan en cok lasmeyi begendim.Cok istekli ve ve cok yonlu.Dorseyde gayet iyi,mccolum soru isareti ayni sekilde green daha buyuk bir soru isareti.Schilbden cok sey bekliyorum.

Mccollum alındığında beklediğim bir anda sazı eline alıp gitmesiydi. İnce ince yavaş yavaş atıyor bir bakıyorsun 20 atmış. Domine ettiği bölümler nerdeyse yok gibi. Lasme ve dorsey gayet iyiler daha da iyi olacaklarını düşünüyorum. Göksenin yapması gerekenden fazlasını yapmaya çalışınca saçmalıyor. İyi yaptığı işler var. Micov shilb ve Green yokken tam kadro efesi zorlandık bence önemli. Hiç bir maçı kolay kaybetmedik. Çok potansiyelli bir takımız ve yeni bir takımız. Ben ilerledikçe ritim bulan ve ritmini buldukça kaybetmeyen bir takım olacağımızı düşünüyorum ve ümit ediyorum.

Blake Schilb, Vladimir Micov, Caleb Green demek 45 / 50 sayi demek ( sayi + asist )
Ona ragmen skor uretmekte fazla problem yasamadik. Organizasyon konusunda problem yasadigimiz donemlerde Goksenin ve Izzet ayni anda sahadaydi.
Benim Izzet ve Ege'den zerre umudum kalmamaya basladi, hadi Ege belki toparlar ama Izzet hic yok yani.
Onemli maclarda Green / Lasme / Micov oynar, bu acidan Dorsey'in de bir an once toplamasi gerekiyor.

Hazirlik maclari sonrasinda ortaya cikan önemli sorunlar bence söyle:
1- mccolum iyi bir scorer lakin topu yönlendirmede sikintili zaten daha önce bazi arkadaslar yazmisti net bir pg degil sonrasindan devsirilen bir oyun kurucu diye. Oyunu domine etmeden 20-25 sayi atiyor cok kritik bir oyuncu olabilir dogru bir yapida. Bizim bu sene en önemli hücum opsiyonumuz ikili oyunlar üzerinden cizilen oyunlar olacak-olmali. Hem kat eden uzuna verilecek paslar hemde drive sonrasi 4 numaradan dis sut opsiyonu. Böyle olmazsa lasme ve dorseye ayip ve yazik etmis oluruz. Ben mccolumu cok böyle ikili oyun oynatacak bir pg olarak göremedim.
Ayni sekilde onu yedekleyecek safak beklenenin aksine iyi bir baslangic yapti. Sahada neleri iyi yapacagini biliyor iyi transfer net. Ceza sutunun olmasi cok iyi lakin o da böyle bir anda oyuna girip 4-5 tane ikili oyun oynatacak bir guard gibi durmadi.
Kesinlikle bir oyun kurucuya ihtiyac var. Ama piyasa para durumu bunu cok olanakli kilmadi-kilmiyor :( tutku acik düsünülemez mi 5-6 dk katki cok cok iyi olur. Micovdan schillbden ya da sinandan gelecek oyun kurma katkisi ile esas bir pgden alinacak katki ayni olmaz bence.
2- Greenin sakatlik durumu ve oyun yapimiza uygun olup olmadigi sorunsali. Bir önceki sezon kos kos basketbolunda düzen disi gösterdigi performansla, gecen sene yari saha basketbolunda-sete set basketbolunda gösterdigi performans arasindaki fark soru isareti. Bize nasil uyum saglayacak biz onun istedigi bir oyun oynayacak miyiz? Cok sanmiyorum. Ki dün savunmada da iyi degildi. Ercegin savunma yapmadigi icin gittigi düsünüldügünde greenden daha iyi savunma performansi bekliyor tüm taraftarlar. Sakatlik problemi varsa hic riske girmeden ercegle ekonomik olarak daha uygun bir sözlesme imzalanmali. Lasme ve dorsey ercegin defosunu kapatacaktir. Set hücumunda oyunda da erceg sayesinde oyun acilacaktir. Lasme ve dorsey ayni anda sahada olmaz-olmamali bence.
Daçkayi anlamak mümkün degil resmen paramiz var istedigimizi yapariz modundalar. En sinir oldugum takim net. Serhat fuzuli transfer onlar icin. Yabanci olarak kalacaksa ersin fazla. Git baska bir yabanci al illa alacaksan. Dacka ersinin sözlesmesinden ciksa cuk oturur takima. En azindan 7-8 dk ne verecegini bildigimiz bir oyuncu olur. Cünkü cok ümitli olsam da izzet cok fena durumda. Zorla basketbol oynatiyorlar gibi davraniyor sahada...

Bu arada biz Efes macinda uç eksikle oynarken Efes de bir fazla ile oynadi lig de bir yabanci eksik olacaklar

Galatasaray-Banvit maçının görüntüleri:
https://www.youtube.com/watch?v=qMu-knMd8_0
Galatasaray-Anadolu Efes maçının görüntüleri:
https://www.youtube.com/watch?v=SJfooqrdux4

Bayram sebebiyle kayıtları yüklemem biraz geç oldu kusura bakmayın.. :)

Hocam Emeğin için Çok Teşekkürler.

Bu maçları yayınlayan TBF Tv Tarafsız değil mi ? Tabi ki bize karşı her zaman olumsuzlar ama sanki Anadolu Efes maçında 2.Yarının başında video da 34:10 gibi Birkan 3 lük atınca farkı 20 sayıya çıkardık diyor...

Gözümüzün önünde büyüyen altyapi oyuncumuz Nusret yıldırım, bu yıl banvit'de büyük isler yapabilir. Banvit'in csk macinda özellikle dis sut yüzdesi muazzamdi . Hem fizik hemde oyun olarak cok olgun duruyor . İzzet kumarinda cok daha mantikli olabilirdi.

Oynatılmayan oyuncudan gelişim beklemek biraz komik oluyor. Antremana inanan biri değilim maçta oynatma kararını ben her hangi bir çalıştırıcının antremana göre verdiğine inanmıyorum. Ergin Ataman elinden gelse aynı 5'le tüm maçı oynar. Ege için en basiti Alan Digbeu aracılığıyla Fransa liginde bir takım ayarlanabilir.

yeni izlemem sebebiyle geç de olsa bir kaç birşeyler yazayım☺

bu takım bana iyi izlenim veriyor, pres olayına sezon boyu devam edersek çok etkili olacağız gibi. 9 kişilik saf rotasyonumuzun 3ü yok efes tam kadro. sonuç sevindirici.

mccollum: enteresan bir adam, her maç skorer oluyor ama o kadar sayı attığını size hissettirmiyor. bire biri beklediğimden daha zayıf? bazen baya zorluyor şutları, ama çinden gelen bir oyuncu için alışma süresi verebiliriz. fena değil.

şafak: bu maç pek gözükmedi ortalıkta ama beklediğimden daha kendine güvenir bi hali var.

sinan: ikili oyunları kendisinin yönlendirmesi çok büyük bir artı olur, efes maçında aldığı süre itibariyle çok etkiliydi. büyük galatasaray oyuncusu.

göksenin: bazen hiç beklenmedik bir anda top kapıyor, ribaund alıyor, katkı veriyor. bazen fena şut sokmuyor, bazen berbat atıyor, enteresan adam. ama ben sezon içerisinde gelişeceğine gene inanıyorum.

lasme: iyiydi. diyecek bir şey bulamadım. lasme bildiğimiz gibi.

dorsey: savunmada pota altında rakiplerin kolay sayı atamayacağını göstermiş. iyiydi.

izzet ve ege: kötü kötü kötü

Ege Arar ve Göksenin gibi oyuncular 87 maçın 87sinde de 40dk oynasalar 1 adım ileri gidemeyecek oyunculardır. Kendilerinden alacağımız maksimum verim budur.

Ege Arar ve Göksenin gibi oyuncular 87 maçın 87sinde de 40dk oynasalar 1 adım ileri gidemeyecek oyunculardır. Kendilerinden alacağımız maksimum verim budur.

Göksenin için bir şey diyemem, sonuçta yıllardır bu seviyede oynama imkanı buldu. Dolayısıyla büyük bir beklentim de yok, vereceği orta düzey katkı beni tatmin eder.

Ege Arar için ise umutluyum. Şans verilirse seviye atlayacağını düşünüyorum.