Yeni Sezon Öncesi Hazırlık Kampı ve Turnuvalar

Yahu söylemeyeyim söylemeyeyim diyorum ama Heurtel ve Granger dışında ball handler'i olmayan Efes'te Cedi'nin şut dışında eline top değmiyor nerdeyse. Milli takımda sorumluluk veren Ergin Ataman. Bayılıyorsunuz yerin dibine sokmaya.

Ege Arar yillar sonra genc takimi istnabul sampiyonu yapmis cocuk, Ege Arar U17 de ana rotasyonda deil iken, ayni jenerasyonun U19 takiminda ilk besin degismezi olan, Avrupa Sampiyonu ve Dunya 3 uncusu milli takimin esas 4 numarasi olan cocuk, henuz 19 yasinda ve forumda onu gommeye calisanlar var!!! Ya hadi kardesim bi gidin ya, 19 yasinda adam cikacak derrick brownu veya Moerman'i veya diger yillardir ust seviye basketbol oynayan 4 numaralari ilk hazirlik maclarinda paspas edecek demi. Ya hadi kardesim bi gidin isinize.
Ege'nin potansiyelini merak edenler gecen seneki deplasmanda oynadigimiz maccabi macini bir daha izlesinler.

Cem Abi haklisin.
Ege Arar büyük bir yetenek.
Ergün Hoca eminim bu sene ondan fazlası yararlanacaktır.

Furkan kardeşim de haklı.
Cedi Efes'te bu sene çok iş yapacak gibi gözükmedi bana.
Sorumluluk ancak kendisi alırsa bir yapabilir.
Aslında Nba'ye gitmeden şu arma altında izlesek keşke kendisini.

Ege Arar yillar sonra genc takimi istnabul sampiyonu yapmis cocuk, Ege Arar U17 de ana rotasyonda deil iken, ayni jenerasyonun U19 takiminda ilk besin degismezi olan, Avrupa Sampiyonu ve Dunya 3 uncusu milli takimin esas 4 numarasi olan cocuk, henuz 19 yasinda ve forumda onu gommeye calisanlar var!!! Ya hadi kardesim bi gidin ya, 19 yasinda adam cikacak derrick brownu veya Moerman'i veya diger yillardir ust seviye basketbol oynayan 4 numaralari ilk hazirlik maclarinda paspas edecek demi. Ya hadi kardesim bi gidin isinize.
Ege'nin potansiyelini merak edenler gecen seneki deplasmanda oynadigimiz maccabi macini bir daha izlesinler.

En ufak bir düşüşte veya kötü günde ''Ben dediydim''ci bi grup var. Bak gördünüz mü ben bunları çook önce söylemiştim , ben biliyorum , ben bilirim diyen... Eksikleri hepimiz görüyoruz da bunu vurun abalıya tavrıyla mı yapmak lazım. Eleştiriler yapıcı olduğu sürece, takıma oyuncuya katkısı olduğu sürece başımın üstünde. Ama ne oyuncuya ne de takımı seven destekleyen bizlere hiç tat vermeyen faydası da olmayan eleştiriler yapılıyor. Sabır maalesef bizim milletimiz için lüksten öte nadir bulunur bir erdem haline geldi. Şafak için düşüncelerim ilk transferinden beri olumluydu, beni pek yanıltmadı. Göksenin için benim takımda konumlandırdığım yeri dolduracağını düşünüyorum, hazırlık maçlarında sınırlarını zorlamaya çalışıyor, ama yıl içinde hataları olmakla birlikte o da fayda alacağımız bir durumda olacaktır. 4 numara biraz karışık evet doğru. Bana göre bunun da sebebi 4 numarada ağırlık koyacak bir oyuncu olmaması, veya 4 numara için değişken alternatiflerin olması. Caleb oranın ilk opsiyonu gibi görünüyor ama birçok kişi tam doldurduğunu düşünmüyor. 4 numara için diğer alternatifler İzzet, Ege, Micov, Lasme... Her birisi ayrı tarzda oyuncular.. Kalıplaşmış bir 4 numara görmeye alıştık şimdiye kadar. Yani geçen senelerde fiks Erceg şeklinde. Ergin Hoca da değişken oyunlar ve oyuncular koyabilir o bölge için. Bence 4 numara için planlarını şekillendirmeye çalışıyor. Bu yüzden 4 numara şimdilik sırıtıyor. Yeni oyuncular, ne yapabildiklerini görene kadar şekil alana kadar kimse için kötü yorumda bulunmamak gerek. Ege ve İzzet potansiyellerini bilip özgüven eksiğini kapattıklarında ancak kendilerini bulurlar. Harcamak kolay ama ben yine olumlu düşünüyorum.

Eline sağlık.... Duygularıma tercüman olmuşsun. Bu forumda bizim öz evlatlarımıza maalesef düşman kesilenler var. Daha 19 yaşında ve uzun forvet pozisyonunda oynayan bir oyuncu için çok acımasız eleştiriler malesef. Hala öğrenemedik, uzunların geç olgunlaştığını. Fiziği o yaşlarda Ege'nin kat ve kat üstü olan Nowitzki bile 19 yaşında draft olduğu NBA'den önce sadece Almanya ikinci liginde 10 sayı civarı ortamalar ile oynayabiliyordu. Kısaca eğer genç oyuncu kazanmak istiyorsan sabredeceksin....Ege bizim geleceğimiz, önce bizim sahip çıkmamız gerekirken ilk başta biz öldürüyoruz onu... Ayrıca diğer bizim öz evladımız olan Göksenin oynadığı tüm karşılaşmalarda savunmada ve bazılarının beklenmediği bir şekilde hücumda katkı verdi. Gene eleştiriliyor. Eğer Göksenin'in eksikleri olmasaydı şu an Barca'da yada NBA'de olurdu, bize kalmazdı...Son olarak her genç oyuncudan da yıldız olmasını beklememek gerekir. Efsane Bulls da bile Jordan, Pippen, Kukoc haricinde Rodman, Harper, Kerr, Longley, B.Williams gibi oyunun sadece belirli kısımlarını oynayabilen rol oyuncuları doluydu. Takım içerisinde yıldız kadar rol oyuncularına da ihtiyaç var....

maalesef katılmıyorum. hiç fenerbahçenin 98li oyuncusu ömer faruğu gördünüz mü? daha 17 2 yıl gerisinde egenin, ama daha kendine güvenir, daha sağlam oynuyor gözüküyor bana. biraz da oyun tarzını sevmiyorum. oyun içinde ne yapacağını bilmez halde. tabi ki genç eyvallah, kendini göstersin başımız üstüne. ama geçen seneki süreyi alması tamamen her şeyin aksi gitmesiyle oldu. ve yine bence iyi değerlendiremedi. güven! her şeyin başı güven. bakalım inşallah bizi yanıltır.

Fenerbahce'nin sagdan soldan topladigi antreman oyunculariyla önüne gelene fark attigi bir ortamda biz mamak'ı zar zor yeniyoruz . Kim oynadi , ne kadar süre aldi bir görmek lazim.

Mamak Belediye DSİ'nin sezon açılışı için Ankara'ya gelen Galatasaray, Mamak Belediye Salonu'nda oynanan maçı 62-60 kazandı. Sarı-Kırmızılılar ilk yarıyı da 45-44 önde bitirdi.

Galatasaray'da Eurobasket nedeniyle takıma yeni katılan Blake Schilb de yer aldı, mide rahatsızlığı geçiren Calebb Green ise getirilmedi.

Galatasaray koçu Ergin Ataman bütün oyuncularını görme olanağı bulurken yararlı bir hazırlık maçı oynadıklarını söyledi ve yarından itibaren takım kadro çalışmaya başlayacaklarını bildirdi.

Galatasaray Cuma günü İBB, Cumartesi günü de darüşşafaka ile oynayacak.

Kaynak : Mamak'ta Galatasaray rüzgarı - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.

Ben Ergin Ataman'ın sistemini yanlış bulup çok ağır eleştirdiğim oldu. Geçen yıl tüm zorlu deplasmanlarda devreye 15-20 fark yiyerek girmek, o maçta iyi oyuncuyu benchte tutma (İBB maçı Pocius 2. periyot 12 sayı- sonra oyuna çok almadı.) Oyuncu seçimleri gibi faktörlerden demediğimi bırakmadım en başta mola almama olayı ama ben bile bu sene takıma inanıyorum ve zaman gerektiğini düşünüyorum.

İzzet ve Green bence faydalı olacaklar ama zamanla faydalı olacaklar. 2 Maçta çok karamsar olduk diye düşünüyorum. Benim tek eleştirim guard mevkisinin 2 kişiye emanet edilmesi. Yani bir oyuncu daha alınabilirdi. Collum'a bir şey olsa Şafak bu seviyeyi kaldıramayabilir ama ben yinede olumlu bakıyorum takıma siz de öyle bakın :)

Mc Collum ipekçide adrenalin manyağı yapacak bizi sonra parti kuracak iktidar olacağız. Mc Collum Adrenalin Partisi (MAP) :D :D