Yeni Yapılanma Süreci ve Oktay Mahmuti'nin Konumu

Ben bir mesaj yazdım siteye.Umarım yerine ulaşır.Biraz sıkıştırırsak bence Oktay hoca takımın başında kalacak.Henüz net değil, kalabilir de.

Tam anlamıyla Mahmuti'ye yakışan bir açıklama. Başarılarını yetersiz bulan, Galatasaray'ın başarısını her şeyin üstünde tutan mütevazı bir kişilik.

Taraftar olarak en çok biz istiyoruz, sportif başarının kalıcı olmasını; ama bunu senin aktif görevinle daha çok istiyoruz Oktay Hocam.

Galatasaray Erkek Basketbol Şubesi için benim ve başkalarının konumu değil, düzen ve düzene nasıl hizmet ettiğimiz önemlidir. Bu sözü benim için inanılmaz değerlidir Oktay hocamızın. Benimde istediğim şey kim gelsin kim gitsin başarı aynı olsun Sirna gibi olalım.

Ama Ceo Lütfü Arıboğan olsun Oktay hocam takımın başında. Sonuç ne şekilde olursa olsun Galtasaray bu yapı ile 2 sene içinde Siena gibi Barselona gibi Euroleague takımı olacak bu nettir.

CEM AKDAĞ olamazmı ?

Cem hocayı inanılmaz seviyorum ama o olmaz bence bize ULEB de ilişkileri iyi lobisi olan bi isim lazım OKtay hoca bu özellikleri taşıyor Lütfü Arıboğan'da taşıyor.

yalnız Hocamızın şu cümlesi beni bitirdi "Bir kez daha hatırlatmak isterim ki; tek önemli olan Galatasaray Basketbol Takımı’dır."" Yalnız bunu taraftarında aklının bi köşesine yazması şart.

Oktay hoca olası bi koçluğu bırakma durumunda egolarından vazgeçiyor bence büyük fedakarlık yapıyor Gerçekten bu şubeye sahip çıkıyor değer veriyor, inanılmaz mutluyum nereden nereye geldik. Hakan Üstünberk Oktay Mahmuti Emir Alkaş Semih hoca falan çok değerli insanlar ve bize inanılnmaz değer veren insanalr orada. En doğrusunu yapacaklardır.

Oktay Mahmuti koç olarak en az 2 yıl daha başında kalsın. 3 yıllık planını koç olarak uyguladıktan sonra şubenin başına geçsin, en iyi çözüm bu gibi duruyor şuan.

Onun saha içindeki oyuna etkisini geçtim, parkede olup olmaması taraftar için de çok önemli.

Benim düşüncem, bu sene boyunca hiçbir maç bu takımı yalnız bırakmayan biz taraftarlar, Oktay Mahmuti'yi en az 1 sene daha takımın başında görmeyi hak ediyoruz.

Benim için şu anda çok açık iki yol var. Ya Oktay Hoca parkede devam eder, ama üstünde kimse olmadan, bu yapılanmayı erteleyerek yada Oktay Hoca, istiyorsa CEO olur, kendi koçunu seçer. Ama eğer Oktay Hoca parkede kalacaksa, bu asla üstüne birini getirerek olmamalıdır. Oktay Hoca da bunu kabul etmez diye düşünüyorum, etmemelidir bence. Belki Şamil Abi'nin dediği gibi Lütfi Arıboğan olabilir, o da daha profesyonel bir kişilik, daha farklı tarzda bir insan olduğu için. Ama öyle herhangi bir şekilde Cem Akdağ falan ile bu CEO'luk işi yürümez. Biz bu yapılanmaya ULEB'te falan daha etkin olabilmek, Euroleague'e doğrudan katılmak için, haksızlıkları önlemek, daha kurumsal olmak için gidiyoruz. Oktay Hoca bunu istiyorsa geçip CEO'luk yapabilir, yada planları 1-2 sene erteleyip tam düzeni kurduktan sonra, işin daha bürokratik, lobi ve organizasyon kısımlarına yönelmek için bu işe başlayabilir.

Ben her halukarda işin içinde Oktay Hoca olacağı için rahatım. İster Oktay Hoca parkede kalsın, ister bütün yetkileri bünyesinde toplayıp hem coachluk hem CEO'luk yapsın, ister CEO'luğa geçip kurumsallaşmayı sağlasın.

CEO olma fikri Oktay Hocanın fikri, Oktay hocaya bu kadar güveniyorsak, kararlarına da saygı duymak ve güvenmek zorundayız.

Yönetimden sürekli teklif ediliyordu Oktay hocaya,yani Oktay hoca kendi kendine istemedim ama planları içinde vardır mutlaka..Sadece biraz erken gibi..Ama eğer ki şubenin başına geçmeyi koçluk yapmaktan daha çok istiyor ya da daha yapılması gerekli olarak görüyorsa destek olmak lazım..

Koçun içinde olduğu, desteklediği ve istediği bir oluşumsa benim için sorun yok. Başta üzülmüştüm ama açıklamadan gördüğüm koç böyle istemiş. Kendisine güvenim sonsuz ve kulübün bünyesinde olması beni mutlu ediyor. Çok seviyoruz seni koç.

Yönetimden sürekli teklif ediliyordu Oktay hocaya,yani Oktay hoca kendi kendine istemedim ama planları içinde vardır mutlaka..Sadece biraz erken gibi..Ama eğer ki şubenin başına geçmeyi koçluk yapmaktan daha çok istiyor ya da daha yapılması gerekli olarak görüyorsa destek olmak lazım..

Bilgin Gökberk'in 17 Haziranda yaptığı,yani Can İşbakan'dan 4 gün önce söylediklerini aşağıda paylaşıyorum.

oktay mahmudi yilin koc'u..yeni sezonda kocluk yapmak istemiyormus..oyle duydum..

Mahmudi gs'in basketbol subesinin ceo'su olabilir..bu sene saha icine inmeyebilir..

bence gs yonetimi mahmudi'yi kocluk yapmaya razi eder..bu kadar basarili ve formda bi kocu birakmazlar..amaboyle bi ihtmal var su anda..

mahmudi bence de baskilara karsi koyamaz ve koc olarak devam eder..etmeli de..ama daha pasif bi goreve sicak bakiyo simdilik

Oktay Hoca ve Hakan Üstünberk en iyisi için uğraşıyorlar..Kendilerini düşünmeden sadece takımımız için..Gerçekten yıllardır özlediğimiz tablo bu..Oktay Hoca gerçekten bizim için gurur kaynağı..Açıklamaları müthiş bizim kadar sahiplenmiş takımımız...Helal olsun ne diyelim..

Bilgin Gökberk'in 17 Haziranda yaptığı,yani Can İşbakan'dan 4 gün önce söylediklerini aşağıda paylaşıyorum.

oktay mahmudi yilin koc'u..yeni sezonda kocluk yapmak istemiyormus..oyle duydum..

Mahmudi gs'in basketbol subesinin ceo'su olabilir..bu sene saha icine inmeyebilir..

bence gs yonetimi mahmudi'yi kocluk yapmaya razi eder..bu kadar basarili ve formda bi kocu birakmazlar..amaboyle bi ihtmal var su anda..

mahmudi bence de baskilara karsi koyamaz ve koc olarak devam eder..etmeli de..ama daha pasif bi goreve sicak bakiyo simdilik

Tamam da yönetim de yeni teklif etmemiş sonuçta,uzun süredir varmış bu konu gündemde..Oktay hocanın da aklına yatıyormuş demek ki,yavaş yavaş karara varmış..

Saha içindeki enerjisini görmüyo musun,bu kadar çok Ceo olmayı istese bu kadar heyecanla koçluk da yapamazdı..Koçluk yapmayı çok seviyor her halinden belli,ama artık (hepmizin düşünüdüğü gibi daha çok erken de olsa) çok daha zor bi sorumluluk alarak sevdiği işten de feragat ediyor..

Oktay hoca gibi disiplinli ve başarıya endeksli, tuttuğunu koparan bir adam basketbol şubemizin başına geçmek istiyorsa, bunun için deli gibi sevinmemiz lazım, sadece koç olarak 6 ayda takımı bu hale getiren adam, CEO olarak başa geçmek istiyorsa! Artık siz düşünün şubeyle ilgili nasıl planları var.

Bırakın basketbol şubesini Oktay Mahmudi'yi kulüp başkanı yapalım. Adam Takım için kendisini feda ediyor. Bugüne kadar hangi hoca yapmıştır bunu sorarım sizlere.