Benim için şu anda çok açık iki yol var. Ya Oktay Hoca parkede devam eder, ama üstünde kimse olmadan, bu yapılanmayı erteleyerek yada Oktay Hoca, istiyorsa CEO olur, kendi koçunu seçer. Ama eğer Oktay Hoca parkede kalacaksa, bu asla üstüne birini getirerek olmamalıdır. Oktay Hoca da bunu kabul etmez diye düşünüyorum, etmemelidir bence. Belki Şamil Abi'nin dediği gibi Lütfi Arıboğan olabilir, o da daha profesyonel bir kişilik, daha farklı tarzda bir insan olduğu için. Ama öyle herhangi bir şekilde Cem Akdağ falan ile bu CEO'luk işi yürümez. Biz bu yapılanmaya ULEB'te falan daha etkin olabilmek, Euroleague'e doğrudan katılmak için, haksızlıkları önlemek, daha kurumsal olmak için gidiyoruz. Oktay Hoca bunu istiyorsa geçip CEO'luk yapabilir, yada planları 1-2 sene erteleyip tam düzeni kurduktan sonra, işin daha bürokratik, lobi ve organizasyon kısımlarına yönelmek için bu işe başlayabilir.
Ben her halukarda işin içinde Oktay Hoca olacağı için rahatım. İster Oktay Hoca parkede kalsın, ister bütün yetkileri bünyesinde toplayıp hem coachluk hem CEO'luk yapsın, ister CEO'luğa geçip kurumsallaşmayı sağlasın.