ayıbı birkaç kişi yaptı diyelim, o adamlar uzaydan mı geldi, aziz yıldırım mı atadı onları! ayıbı yapanlar galatasaray'ı temsil eden, temsil de öte ekibi yöneten insanlardır. elbette sen ben biz taraftarlar yapmadık ama günlerdir bunu tartıştıgımıza gore ayıbı içimizde hissediyoruz demektir.
diger türlü bakarsak, geçmişte şampiyon olmadık hiç! hiç başarımız olmadı. başarı oynayan 5-6 oyuncuya (o tarihlerde ancak o kadar kişi oynuyordu) bir de koç ile yardımcısına aittir. bir de basketbol şube sorumlusunu ekleyebilirz bu listeye.
o zaman galatasaray uefa şampiyonu filan olmadı, fatih terim ve ekibi oldu.
başarı galatasaray'ın ise ayıp da galatasaray'ındır. zaferlerde seviniyorsak rezillik karşısında da utanıyoruz...
bener onar guzel yazmış, oyak reno itiraz etmi daha once, bu yönetim geregini yapmış mı, ne oldu ne bitti incelemiş mi? gorevine son verilen 4 kişiye bırakmış herşeyi, onlar da gereken hileyi hurdayı yapmış. sen onları denetlemzsen sorumlusun. dahası onları goreve getiren sensin, zaten sorumlulugun vardı, denetlemedin iki kat arttı boynundaki vebal..
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx? ... eID=965353
20/11/2009 11:55
BENER ONAR (Arşivi)
Basketbol camiasının önde gelen isimlerinden ?forma skandalı? hakkında görüşler aldım. Bu isimler aktif görevde bulundukları için isimlerini vermekten kaçındılar. Ortak görüş, kelleleri alınan Okan Çevik, Cengiz Karadağ, Koray Mincinözlü ve Mert Uyguç?un aksini söylemediklerine göre yönetim kurulu üyelerinin sorumluluklarının fazla olamayacağı yönünde. Şu anki tabloda kararı alan, uygulayan ve yönetime haber vermeyen bu dörtlü. Skandala neden olan olayın sezon başında bir hazırlık maçında gerçekleşmesi de yönetimin sorumluluğunu azaltmakta. Maaşlı olarak orada çalışan profesyonellerin cezai prosedürlere hâkim olması, bu tip durumlarda ne yapılacağını bilmesi ve o göre inisiyatif alması parkelerde sıkça rastlanan bir durum.
Ancak olaya bir başka boyuttan bakarsak Oyak Renault?nun ilk itirazından sonra Cemal Nalga?nın durumuyla ilgili Galatasaray?ın sınıfta kaldığı da basketbol adamları tarafından vurgulandı. Böylesine çarpıcı bir iddiadan sonra basketbol şube sorumlusu -resmi sitedeki görev tanımı bu- Ahmet Dedahayır?ın federasyon nezdinde dersine çalışmadığı yorumu yapıldı. Dedehayır?ın ?Ben erkek takımıyla ilgilenmiyorum? sözleri üzerine ibre haliyle başkan yardımcısı Yiğit Şardan?a dönüyor ki onun da büyük bir ihmali söz konusu. Şardan?ın istifa kararı ise onurlu bir davranış.
Çalışanının ismini bilmiyorlar!
Önceki gece yapılan toplantıdan sonra Galatasaray 2. Başkanı Mehmet Helvacı katıldığı bir canlı yayında
kulüple ilişkisi kesilenler arasında ?yardımcı antrenör Tamer Karadağ? diye bir isim telaffuz etti. Hatasını hemen anlamış olacak ki Dedehayır?dan sufle aldı. Dedehayır,
?Serdar Karadağ? diye düzeltti ama baş antrenör Çevik?in yardımcısının adı Cengiz?di! Olaydan bağımsız olarak
Galatasaray Yönetim Kurulu?nun zaafları var ve onların da bu skandaldan büyük bir ders çıkarması gerekiyor.
Oyak Renault söyleyince olmadı da...
Gelelim son halka, Türkiye Basketbol Federasyonu?na... Federasyon, 17 Kasım?da Oyak Renault?nun itirazını kabul etmedi. Bursa temsilcisinin yetkilileri üşenmediler ve Almanya?ya uzanan bir dedektiflik serüveni sonucunda kanıtları buldu. Kanıtlar da Bursa ekibine yakın bir basketbol sevdalısının sitesinde yer aldı. Derbide olaylar çıkması ve belki tesadüf Fenerbahçe?nin devreye girmesiyle bir anda skandal patlak verdi. Kuralların bu kadar ucunun açık olduğu bir ortamda federasyonun basketbol ailesinde herkesi temsil etmediği de potalara yön veren aktörlerin serzenişleri arasında...