Jaka Lakovic

bence prokom macındaki jaka standtarlarında bir mac oynadı abartmaya gerek yok :). onu barcada panada bizim takımlara karsı oynarken cok izledim ve top her ona geldignde yayın gerisinden sutunu attıgında allah kahretsin dedigim cok olmustur.tam bi sutor.prokom macında gerekeni yaptı hemde oyun duzenleri icinde simdi takımların ilk hedefi jakayı tutmak olacaktır ki bunda gayet memnunum.euroleagude bizim takımı cok tanıyan yoktur.herkes bu mactan sonra jaka varsa gs var die dusunmus olacaktır ozelliklede haftaya oynayacagımız kazan ama bunun boyle olmadıgını jaka olmadıgında hergun baska birinin cıkacagını defalarca gorduk ve gorucez. bu ilk mac rakipleriminiz algısında onemli yer edinicek ve sonucta herkesin birinci odaklanıcagı nokta jaka olucak inanın bundan o kadar memnunum ki.prokom macından cok daha iyi bi oyunu unics kazan macında oynıcaz hemde birden fazla oyucnucmuzun super oyunlarıyla.tsk jaka. izle bizi euroleague .
 
Zımba gibi,maşallahı var elinden geleni yaptı son maçta.Bize tüm kulvarlarda çok katkısı olacak,özellikle Avrupa'da ekstra oynayacak.Nitekim ilk maçtan gösterdi.
 
Dünkü Prokom maçında savunmada da çok gayretliydi. Hücumu zaten saymıyorum, orda kusursuza yakın oynadı. Ama savunmadaki gayreti beni çok sevindirdi. Her oyuncu müthiş savunma yapacak diye bir kural yok, her oyuncunun yapısı özellikleri farklı tabi, ama bu gayreti göstermesi onun ne kadar büyük bir profesyonel olduğunun da kanıtı. Formanın arkasına 5 Lakovic yazdırma fikri de hoşuma gitti bu arada :)

Ne kadar güzel,yapıcı bir yorum..Lakovic karakteriyle,profesyonelliğiyle savunma anlamında da elinden geleni yapıyor..

ama kabul etmek lazım ki fiziksel defektleri var..fiziksel yapısı zaten mükemmel savunmacı olmaya elverişli değil..ama verdiği emek,gayreti takdire şayan..iyi de savunma yaptı dün gece ama perdelere takılıyor,yorgunluktan güçsüz düşmüşte olabilir ama perdelerin altından geçerse biraz daha bu defektini gizleyebilir..
 
Lakoviç dün 6/7 üçlük attı ancak maçtaki katkısı bu üçlüklerden çok daha önemli. Lakoviç bu takımın lideri olduğunu bu maçta net olarak kanıtladı. Ortaya koyduğu ve koyacağı karakter atacağı her şuttan daha önemli. Euroleague'in en skorer 3. oyuncusu diyoruz sonuçta tecrübesi ortada, ancak bu tecrübeyi takım arkadaşlarına yeri geldiğinde müdahale ederek anlatması "gerçek liderlik".
 
Çok özel bir oyuncu sayı katkısını geçtim savunmada da çok iyiydi heleki hızlı hücumlarda 2 3 kere foul yaparak kolay sayı yememizi engelledi tecrübe adamın her yerinden akıyor...
 
Sahada yaptığı her hareketten anlıyorsunuz ki adamdan tecrübe akıyor tecrübe, ne zaman faul yapması gerektiğini çok iyi biliyor, savunmada çok iyi direnç gösteriyor. Topu sağına vurup önünü boşalttığında zaten kaçınılmaz son gerçekleşiyor :)

İyi ki bizlesin Jaka.
 
Tam yeni bir euroleague takımını alması gereken oyun kurucuyu yada beyni aldık. Bence bu performanstaki en kilit nokta takımı sahiplenmesi.
 
Lakovic ile ilgili 6/7 üçlük attığı için onu kral ilan edenler umarım yarın öbür gün 1/7 ile attığında yerin dibine sokmazlar,en büyük endişem bu :)

Lakovic'in üçlüklerine takılmamalıyız fazla..Adam zaten Euroleague'in en fazla üçlük atan oyuncularından biri,kendini bu alanda kanıtlamış..Ancak Lakovic çok fazla beklemeden üçlük atan oyunculardan biri..Dikkat edin bazen hemen gelip üçlük deniyo mesafe uzak bile olsa..Navarro da böyledir,Sasha Vujacic de,hatta saf üçlükçü olmasa bile Jasikevicius da..Bunlar çabuk atış deneyen oyunculardır..Lakovic o yüzden eli ısındığında çok yüksek yüzdeyle atabiliyor ama bazen de çok düşük seviyelerde kalabiliyor..

Bence Lakovic ile ilgili en güzel şeyler şunlar..Takımı hücumda çok iyi yönetiyor ve sorumluluk alma işini çok iyi üstleniyor..Bu konuda zaten 4 harika guardımız var ve her maç biri ön plana çıkıyor..Ama asıl önemli olan oyun içindeki mücadelesi..Onur abinin söylediği gibi kaçırdığı üçlükte hemen koşarak kendi ribautunu aldı..Başka bir üçlükçü olsa saf saf yerinde beklerdi..

Savunmadaki gayreti zaten müthiş bence..2 numara için fiziksel olarak çok büyük dezavantajı var ama daha hiç göze çarpan bi boşluk gördünüz mü Lakovic'in bölgesinde? Yaşı 32-33 olmuş hala büyük özveri ile mücadele ediyor,savunmada hepmizin beklediği o zaafı da yine mücadelesiyle büyük oranda kapatıyor..E tüm bunların üzerine böyle yüksek yüzdeyle üçlük atması da işin bonusu ve en çok keyif veren yönü oluyor tabi :)
 
Lakovic ile ilgili 6/7 üçlük attığı için onu kral ilan edenler umarım yarın öbür gün 1/7 ile attığında yerin dibine sokmazlar,en büyük endişem bu :)

Öylelerine de şahit oldum bu forumda :)

Bilmiyorum belki ben yanlış düşünüyorum ama ; Lakovic grubun en zayıf halkası Prokom'a karşı bu kadar sorumluluk alıyorsa Unics deplasmanında, Barça ve Montepaschi maçlarında eli sıcak Lakovic'i izlemek büyük keyif olur .

Umarım böyle devam eder ve yüzümüz güler :)
 
Hızlı hücumları faulle kestiği pozisyonlar ne kadar büyük oyuncu olduğunu kanıtlar gibiydi. Takımdakiler ne olduğunun farkında bile değildi. Sanki oyunun gidişatını farkeden tek oydu.
 
Çok iyi çocuk dedi İbrahim Kutluay. :) Topraklarına dönüş yaptı Prokom maçıyla.EL'deki ilk sayılarımızı atarak tarihe geçti.
 
bugünkü maçta da kiliti açacak anahtar Lakovic in dış şutları olacaktır.o 3 lükleri saydırdıkça
unics savunması dışarı açılacak uzunlarımız dha rahat potaya gidebilecektir.
tahminim 16 sayı 4 as bi de 2 rib falan ekler yanına
 
Lakovic her maç çıkıp üçlükleri saydıracak diye birşey beklememek lazım,bütün umududa Lakovic'e bağlamamak lazım.Tecrübesinden ve ihtiyaç duyulduğu zaman üçlüklerinden faydalanılır ama Lakovic'in yaşı ortada,ondan çok büyük şeyler beklememek lazım,bizde 30 dakikanın üzerinde süre alıyor,Lakovic'in 20-25 dakika süre alması daha uygun bence.Onun yerine Tutku'nun alacağı süreyi arttırmak lazım.
 

Üst