Tenis

Emre, Novak'a laf söyleye söyleye adamı yola mı getirdik nedir? Federer'i Nadal'dan başka biri, üstelik her maç yendiği biri arka arkaya yenmeye başladı.
 
Emre, Novak'a laf söyleye söyleye adamı yola mı getirdik nedir? Federer'i Nadal'dan başka biri, üstelik her maç yendiği biri arka arkaya yenmeye başladı.

evet Halil, öyle oldu galiba.. Laf ede ede böyle oldu..
dün gece de Nadal'ı 2-1 yenip şampiyon oldu Djokovic..
Federer'i artık her türlü yeniyor ve Nadal'a da diş geçiriyor..
2011 yılı içinde oynadığı hiç bir maçı kaybetmemiş, bugün dünyanın 2 numarası koltuğunu Federer'den devralıyor..

bayanlar finalini ise izledim.. bartoli, wozniacki'ye sert rakip oldu ama final setinde yorgunluk çökünce sonunu getiremedi.. yine de ciddi bir maç oldu ve bartoli finale hak ederek çıktığını gösterdi.. Genelde bakınca herkes dünya 1 numarası Clijsters olmalı diyor ki aynı fikirdeyim.. Ama C-Woz çok fazla turnuva oynayarak, daha çok çalışarak açığı kapatıyor ve üstte kalmayı başarıyor. Yine de Roland Garros geldiğinde yine Clijsters izleyeceğiz.. Buna eminim.. Bartoli'de bugün açıklanacak yeni listede ilk 10 a girecek böylece.. 2008 Haziran'da ilk 10 dışına çıkmış.. Yaklaşık 3 sene sonra dönüyor geri.
 
Dün ilk seti izledim Nadal alınca bir set kalmış maçın bitmesine nasılsa iyice geç olmadan yatayım dedim bıraktım izlemeyi. Bizim Novak, Nadal'ı da yenmiş. 2. no'yu da aldı Federer'den. Şanssızlığı Nadal ve Federer gibi isimlerin zamanına gelmesiydi diyorduk ama yavaş yavaş kendine mi geliyor nedir anlamadım bu galibiyetler.
 
Bartoli, 17. sıradan 10. sıraya
Sharapova ise 18.sıradan 13.sıraya yükselerek Indıan Wells'in kazananları oldular..
Wozniacki de Clijsters ile arayı epey açmış ama Kim bunu umursamadığını söylemişti..
2012 sonu tenisi bırakacağını da ima etmişti..
Bakalım Miami'de neler olacak.
Yine hemen bu hafta başlıyor, yine 4.5 usd'lik büyük bir turnuva..
Ayrıca toprak sezonu başlamadan önce son sert zemin turnuvası..
Bu turnuva bittiğinde, Roland Garros'ya sadece 2 ay kalmış olacak ve aradaki tüm turnuvalar, oraya hazırlık mahiyetinde toprak kort turnuvaları.
 
Aynı Indian Wells'te olduğu gibi Sony Ericsson Open ( Miami) da da erkekler ve kadınlar beraber..
Yine tam kadro, tam takım kortta olacak herkes..
Hem para ödülü hem de puan açısından cazip bir turnuva daha..
 
Sony Ericsson Open da temsilcimiz Marsel Ilhan Kolombiyalı rakibi R.Farah ı 6-4 5-7 ve 7-5 lik setlerle eleyerek ana tabloya kalmıştır

marsel nihayet döndü.. iki eleme turunu geçti ve ilk turda, daha geçen hafta yendiği tobias kamke ile eşleşti.. çok tanımadığımız bir tenisçi aslında. O'nu da geçerse seribaşı olarak V.Troicki ile eşleşiyor.. O da iyidir seribaşları içinde.. Bol şans.
 
Bu arada Federer ve Djokovic yine tabloda aynı taraftalar.. Bizi yeni bir Federer-Djokovic yarı finali bekliyor olabilir.. Öbür tarafta Nadal finale gelebilir mi bilmem.. Durgun görünüyor bu ara. Durgun dediğimiz adam da finali final setinde kaybetti ama kendi standartları açısından durgun diyelim.

Bayanlarda ilk tur maçları da başlamış.
 
Marsel, Kamke'yi yine 2-0 yenip 2. tura çıktı.. Troicki yenilmez değil, seribaşları içinde en uygunlarından.. Artık bir seribaşı yenme zamanı Marsel.. haydi bakalım.
 
İlk turda Safina ile Dokic eşleşmişti ama maalesef Safina'ya kaybetti Dokic.. Ayrıca Dulko, Errani de ilk turda pes etmişler.. Erkeklerde Ljubicic ve Davydenko'nun düşüşleri sürüyor.. Yine kayıplar.. Del Potro kolay kazanmış normal olarak..Hanescu ve Sweeting de ilk turdan sonra yoklar..

Bugün seribaşları, ağır toplar sahne almaya başlıyor.. Wozniacki'nin de maçı var programda.. Yavaş yavaş sular ısınacak.
 
Djokovic Federer'i Grand Slam dışındaki turnuvalarda zaten yeniyordu ama iş Grand Slam'e gelince orada durmak zorunda kalıyordu. Şimdi ayırt etmeksizin vurup geçmeye başladı. Bunun bana göre tek izahı Kurt kocayınca diye başlayan atasözü. Djokovic Nadal'ı da bu gibi turnuvalarda yenmeyi zaten başarıyordu ama önemli olan Grand Slam. Ne kadar önemli olursa olsun artık Federer'i alt etmesi onun için ölçü olmamalı, ne zaman Grand Slamlerde Nadal'ı yenmeye başlarsa işte o zaman rüştünü ispat etmiş olur.
 
Miami'de bayanlar ilk turu kanlı başladı. Seribaşlarından Petrova, Rezai, Peer, Vickmayer ve Pennetta hemen elendiler.. Bugün tablonun diğer tarafında kapışmalar var.. Safina-Zvonareva günün maçıdır..

Erkeklerde bugün başlanıyor.. Tsi yaklaşık 19-20 sularında bugün, Marsel de kortta olacak Troicki karşısında.. Hadi bakalım.
 
Eski Atp 1 numaralarından Lleyton Hewitt ayağından ameliyat olmuş.. Bir ara nişanlı olduğu Clijsters ilişkisi sonrası hep aşağı gitmiş bir kariyer..30 yaşında ve çoktan tenisi bırakmış olması gerekiyordu.. Wimbledon ve Us Open'ı kazanmış, kendi evinde, Autsralian Open'de final oynamış bir arkadaş ama 4-5 senedir hep geriye gidiyor..

Sakatlıktan Mayıs sonundaki Roland Garros ile döneceği söyleniyor..
 
Marsel, Troicki'ye 2 sette kaybetmiş.. Kaybetmesi normal, kazansa anormal olacaktı, olmamış..
Yine de yeni senedeki en iyi performansı oldu bu..
Onun dışında erkeklerde pek bir sürpriz yok..
Kendini beğenmiş Verdasco elenmiş sadece, Del Potro da biraz zorlanmış..

Bayanlarda ise Zvonareva, Safina'nın hayallerine son verirken, geçen haftanın başarılı ismi Peer yolcu edilmiş..

Bugün Federer ve Nadal kortta olacaklar.. Yeni bir Federer-Djokovic yarı finaline adım adım.
 
189552_10150124771016026_64822581025_6700755_8007124_n.jpg
 
Dün gece biraz Clijsters- M.J.M. Sanchez maçını izleme şansı buldum.. Clijsters iyi oynamamasına rağmen 3 sette kazandı.. Indıan Wells'te de çok formda görünmüyordu.. Miss Drop Shot olarak adlandırılan MJMS ise yaklaşan toprak kort sezonu öncesi iyi durumda.. Her İspanyol gibi Roland Garros bekliyor..

Djokovic'in Blake'i ezip geçmesi çok mühim değil ama Del Potro, Soderling'i resmen duvara yapıştırmış.. Aramızda sınıf farkı var demiş resmen.. Can Kırımlıoğlu kardeşim, gözün aydın : ))

Bayanlarda dün sürpriz yoktu.. Güzeller güzeli M.Kirilenko yine kaybetmiş.. Ana Ivanıvic ilginç şekilde, hala elenmemiş..Zvonareva ve geçen turnuvanın yıldızı Bartoli de devam ediyorlar..

Bugün müthiş program var.. Sonuna yetişirsem iyi dediğim Stosur- Sharapova var.. İkisini de seviyorum ama Masha'yı daha hiç aldatmadım..Arkasından C-Woz -A.Petkovic maçı da sağlam olur.. Onların arkasından da Federer ve Nadal kortta olacaklar.. Gece de Clijsters-Ivanovic var.. Yine ikisini de sevsem de Ana kazansın isterim..

Eurosport'un pek güvenilir olmayan Tv Guide sayfası bu bayan maçlarını canlı yayınlayacağını söylüyor ama bakacağız..
 
Dün Sharapova-Stosur maçının 2. setini izledim.. Masha inanılmaz bir dominasyon ile ezdi geçti.. 5 sene öncesini hatırlattı.. Çeyrek finalde de rakibi uygun.. Dulgheru.Yürüyedursun..

Arkasından oynanan Petkovic- C.Wozniacki maçı ise epikti.. Müthiş maç oldu ve Petkovic 2-1 kazandı.. Kariyerinin en önemli galibiyeti..İlk defa bir dünya 1 numarası yendi.. Backhandi müthiş çalıştı Petkovic'in..

Zvonareva , Bartoli'yi zor da olsa indirmiş.. Jankovic, Radwanska, Azarenka da çeyrekteler..

Clijsters-Ivanovic maçı ise yağmur nedeniyle bugüne kalmış..

Erkeklerde Federer ve Nadal yine zorlanmadılar.. Berdcyh ve Tipsarevic de yürüyorlar..

Bu akşam arka arkaya

Jankovic- Petkovic ve Ivanovic -Clijsters maçları var.. Takip etmek lazım..
Djokovic, Del Potro, Federer ve Nadal da günü kortta geçirecekler..
Sular ısınıyor.
 
Turnuvanın erkekler bölümüne ait yarı final ve final maçlarını ntvspor canlı yayınlayacakmış..
başımıza taş yağacak.. futbol geyiği yapmak yerine tenis maçı yayınlıyorlar..
herhalde son dakika iptal falan ederler, yine mustafa doğan konuşur..
 
Yağmur nedeniyle dün geceki maçlar birbirine girdi.. Bir şey izleyemedik..
Erkeklerde Nadal, Federer ve Djokovic çok kolay kazanmışlar..
Sürpriz, Del Potro'nun Mardy Fish'e elenmiş olması, iyi gidiyordu..

Bayanlarda Petkovic, Wozniacki sonrası Jankovic'i de indirmiş.. Hayatının turnuvasını oynuyor..
Bu maç çok yarım kaldı ama.. Sharapova zorlanarak kazanmış, olsun..
Ana Ivanovic ise, Clijsters'a çok diş sıkmış ama tie-break ile elenmiş..
Son sette 5-1 öndeyken maçı vermiş Ana.. Neden bizi bu kadar üzüyorsun : (
Yazık olmuş yarınlara..
 
Radwanska-Zvonareva maçı güzel oldu..
Zvonareva zor da olsa kazandı.. Geldiği nokta inanılmaz..
Ağlayıp maç bırakan bir kızken, şimdi duvar gibi sağlam ve sıralamada çok yukarılara gitti bu sayede..
Asıl bomba öbür yakada koptu.. Azarenka, Clijsters'ı elemiş..
Clijsters bu ara yine light takılıyor ama Roland Garros gelince yine dümdüz edecek hepsini..

Erkeklerde de M.Fish ve Djokovic yarı finalist olmuşlar.. Djokovic kimseye set vermiyor, elinden gelse oyun da vermeyecek.. Djokovic-Federer yarı finaline hazırız artık..

Bu akşam 8 de Petkovic-Sharapova maçı var.. Hadi be Masha.. Çok iyi geldin, bak Clijsters da elenmiş.. Sen kazan artık..

Erkeklerde de Nadal ve Federer yine çeyrek maçlarını oynayacaklar bu akşam..

Büyük bir sabırsızlıkla Masha'nın şampiyonluğunu ve Djokovic-Federer yarı finalini bekliyorum.
 

Üst