Tenis

Bu arada Novak'ın antipatik hareketleri devam etti bu maçta da onu da ekleyelim..

O hareketler demirbaşı oldu artık onun. Galiba sadece sırplara sempatik geliyor o hareketler.

Formunun zirvesinde, bakalım ne kadar sürdürebilecek? Toprak sezonu başlıyor orda da aynı şekilde devam ederse Emel'in dediği gibi hamdı pişti diyebiliriz.

Nadal, bu sezon eski tip belediye otobüsleri gibi. Motoru ne kadar uzun çalışırsa o kadar iyi işliyor. E artık toprakta hükümranlığını gösteririr.

Djokoviç'in maçtan sonra "1 numaraya yükselebilecek misiniz?" sorusuna, "Şunu unutmayın, Nadal dünyanın kesinlikle en iyi tenisçisi." cevabını vermesi artık Federer'i bir tehlike olarak görmediğinin açık açık göstergesi. Hey gidi günler.

Kurt kocayınca ....

Mehmet Sevinç'i unutmuşum yazmayı. O grupta en nefret ettiğim adam. Hiç bir müsabakayı doğru dürüst anlatamadığı yetmezmiş gibi her yere de o gidiyor. Voleybol, futbol, tenis, belgesel, moto gp. Koskoca kanalda bir sürü isim yapmış insan varken böyle amatörlerin kendilierini tatmin ettikleri maçları izlemek zorunda kalıyoruz.
 
Djokovic in servis mantığı ilk servisi domine et aban abana bildiğin paralel çizgiye,ikinci servisi sırf oyuna sokmaya oyna hiç risk alma,bu böyle değildi sanırım strateji değiştirdi bu son senelerde

Nadal ın özellikle 2. setten sonra servisi çok düştü bir çok oyununu deuce yaptı ,aslında super tie-break e kalmazdı şanslı olmasa,öyle ki tie breakta bile servis atmakta zorlandı
 
Clijsters sakatlığından dolayı 1 ay kadar ara verecekmiş Tenis'e..Birkaç turnuva kaçıracak ama 9 Mayıs'ta Roma'daki turnuvada oynamak istiyormuş..
Bu arada Marsel 117.sıraya düştü..Sürpriz ise Roddick'ten..8'den 14'e kadar inmiş..
Miami'de Yarı Final yapan Mardy Fish ise 15'den 11'e yükselmiş..
 
Marsel ATP Monza Challenger turnuvasında Romanyalı rakibi Victor Crivoi'yi 6-2 ve 7-6 lık setlerle yenerek çeyrek finale çıktı. Marsel'in rakibi L.Kubot(POL)-A.Beck(GER) maçının galibi olacak
 
Clijsters sakatlığından dolayı 1 ay kadar ara verecekmiş Tenis'e..Birkaç turnuva kaçıracak ama 9 Mayıs'ta Roma'daki turnuvada oynamak istiyormuş..
Bu arada Marsel 117.sıraya düştü..Sürpriz ise Roddick'ten..8'den 14'e kadar inmiş..
Miami'de Yarı Final yapan Mardy Fish ise 15'den 11'e yükselmiş..

clijsters roma ve madrid'de oynayıp roland garros'ya hazır olacak..
toprak sezonunu kaçırmıyor..
roland garros'da iki finali var ama şampiyonluk yok..
bu kez turnuvanın en büyük favorisi sakatlık falan olmazsa.
 
Kim Clijsters twists ankle at wedding party nephew. At least 4-6 weeks recovery, same as shoulder/wirst. Very uncertain for Roland Garros!

Bu nasıl iş arkadaş.. Kuzeninin mi ne düğününde dans ederken bileğini burkmuş.. 4-6 hafta yok, Roland Garros şüpheli diyor.. Çok net söylüyorum; bu o kadar ciddi bir sakatlıksa Clijsters her an tenisi bırakabilir.. Zaten seneye bırakacağım diyordu, hiç beklemez.. Hazırlık turnuvalarının hepsini kaçırdıktan sonra Paris'te oynasa ne yazar..

Sakatlığı beklenen kadar ciddiyse kariyerini noktalayabilir..
 
Roland Garros hazırlıkları çerçevesinde erkekler bu haftayı Monte Carlo'da geçiriyor..
Djokovic , kız arkadaşını Wozniacki ile tanıştırdığı için turnuvada yok..
Şaka bir yana pas geçti burayı..

Federer çeyrek finalde Melzer'e elendi..
Sert zeminde olmayan Federer toprakta hiç olmuyor artık..
Nadal ise arka bahçesinde şimdilik rahat..
At yarışında bir tabir vardır.. Kumu çok seven atlar vardır. "Doğduğunda kuma atmışlar " denir..
Nadal'ı da doğduğunda toprağa bırakmışlar herhalde..

Bugün yarı finaller var;

14.00 Ferrer-Melzer
16.00 Nadal- Murray

Maçları ntvspor canlı yayınlıyor.. Ferrer-Nadal finali olur.. Nadal kazanır..
Bu turnuvayı kazanırsa, üst üste 7. birincilik olacak ki tarihte bir turnuvayı üst üste 7. kere kazanmak diye bir şey yok. Hala Federer'in kırmadığı rekorlar çıkıyor karşımıza.
 
Ferrer finalde. Ntvspor, ileri zeka ürünü olarak Nadal maçı yerine Ferrer'in maçını verdi. Nadal'ın maçı HDen'deymiş. Şu kanala ciddi ciddi bir kaç kilo kına göndermeyi düşünüyorum...
 
beklendiği gibi nadal-ferrer finali var..
nadal kenter kazanır..
roma ve madrid'de oynananacak toprak kort turnuvaları daha sert olur garros öncesi..
yalnız federer çok kötüydü yine..
bir -iki hafta önce de yazmıştım.
her an bir tenisi bırakma kararı gelebilir..
wimbledon kötü geçerse kesin bırakır diye düşünüyorum..
zaten roland garros'yu kazanma şansı %1 falan gibi bir şey.
 
Herkesin tahmin ettiği gibi şampiyon Rafael Nadal oldu..
Baskın bir oyun ortaya koyamamasına rağmen vatandaşı Ferrer'i 6-4 ve 7-5'lik iki setle 2-0 mağlup etti..
Monte Carlo'daki üst üste 7.şampiyonluğu oldu bu Nadal'ın..

capt.3a6536ce123c4fc0aa6e976ef00f4daa-3a6536ce123c4fc0aa6e976ef00f4daa-0.jpg
 
Bu hafta önemli toprak kort turnuvaları oynanıyor..
Barcelona'da Nadal yine dümdüz gidiyor..
Bugün yarı finaller var;

Nadal-Dodig
Ferrer- Almagro.

Geçen hafta Nadal, Ferrer'i yenerek şampiyon olmuştu ama bence bu sefer finali Almagro ile oynayacak ve zor maç olacak..

Bayanlar ise Stuttgart'da oynuyor.. Birinciye, turnuva sponsoru porsche bir araba hediye edecekmiş..
Yarı finaller;

Goerges-Stosur
Wozniacki-Radwanska

Çeyrek finale 4 isim sokan almanlar, yarı finalde sadece Goerges'e kaldılar ama Alman tenisinde hareketlenmeler olduğu kesin.
 
Nadal kariyerinin 500. galibiyetini aldı ve finale yükseldi..
Rakip, geçen pazar olduğu gibi Ferrer olacak..

Bayanlarda ise Goerges- Wozniacki finali olacak yarın..
Woznacki maçtan sonra Liverpool 5-0 kazanmış, bu maçı nasıl kaçırdım demiş..
O da ayrı bir hasta.
 
Ben internetten takip ettim Halil Ibrahim abi.Nadal, 6-2 ve 6-4 'lük setlerle 2-0 kazandı..
İlk sette 2 kez servis kırdı ve rahat aldı ilk seti..İkinci set zor geçti ama setin son bölümünde üst üste aldığı oyunlarla ağırlığını koydu ve kazandı..Roland Garros'a doğru emin adımlarla..
 
Nadal toprakta idman yapıyor, adı turnuva işte..

Goerges-Wozniacki maçını izleyebildim.. Julia Goerges hayatının maçını çıkardı.. Tribünde babası daha çok yorulmuştur ondan..Dünya 1 numarasını yenmek kolay değil.

Alman tenisindeki kıpırdanmalar çok bariz.. Bazıları devşirmede de olsa gelecek vaadeden 4 kızları var.. Lisicki, Petkovic, Goerges ve şu anda adını hatırlamadığım bir kız daha var.. FED Cup'ta da tur atladılar.. Steffi Garf gibi tenis tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı kadın oyuncusunu vermiş, Boris Becker gibi bir efsane doğurmuş bir spor ülkesi için geç bile kaldılar..
 
Biraz konu dışına çıkayım, bilgisayar oyunlarıyla aranız vardır eminim hepinizin hemen hemen ama tenis oynayan oldu bilmiyorum. Gençliğimde -vaktim çokken- oynardım.

Futbol oyununda Fifa ve PES neyse tenis oyununda da Sega ve Top Spin aynı derecededir. Oyunların ilk versiyonlarında Sega öndeyken Top Spin giderek öne geçti.

En son versiyon Top Spin 4 çıkmış. Oyun gerçeğe daha yakın olmuş her bakımdan. Federer'in dışındaki oyuncuların özellikleri de geliştirilmiş. Nadal'daki hatalar giderilmiş, önceden geri çizgide durup sadece savunma yapardı yenisinde -gerçeği gibi- olmadık yerlerden olmadık şutlar çıkarabiliyor.

Ayrıca Becker, Sampras, Agassi gibi efsanelerde oyuna eklenmiş, hayali kortlar yerine gerçek kortlar eklenmiş. Uzun sözün kısası gerçeğe yakın bir oyun olmuş.

Meraklılarına....
 
En son düzenli olarak Sega'nın ürettiği Virtual 2010'ı oynadık ama tabi sporcu kadrosu sınırlı idi o zaman.Top spin'i hiç bilmiyordum iyi oldu denemek lazım..Birde yapay zekayı geliştirdiler mi o da önemli..
 

Üst