Tenis

Nadal yeniliyor hem de toprakta, kendi toprağında ama biz izleyemiyoruz. NtvFutbol sağolsun. İnternette de oraya girdim açmıyor buraya girdim açmıyor, neticede izleyemedik. Djokovic üst üste 3. kez Nadal'ı finalde yeniyor, sert kort için neyse desek de toprakta da yenmesi bu sene çekirgelikten bir üste terfi ettiğini gösteriyor artık.

Ntv konusunda aynı fikirdeyim bir sürü kanalları var ipe sapa gelmez şeyler yayınlıyorlar ama Novak'ın çekigelikten -benim gözümde- terfi etmesi için Fransa'da Nadal'ı yenmesi gerekiyor...
 
Djokovic'in gelişimini görmemek imkansız.. Nadal'ı toprakta yenmek,başlı başına bir olay..
2011 de hiç yenilmedi Nole..
Bu hafta Roma'da, toprak korttalar..
Muhtemelen bir daha oynayacaklar..
 
J.M Del Potro kalça sakatlığı nedeniyle bu hafta Roma turnuvasından çekildi..
Haftaya Roland Garros başlıyor ve orada da oynaması düşük ihtimalmiş.
 
Mayıs başında kazandığı turnuvayla form kazanma konusunda önemli sinyaller vermişti Del Potro ancak şanssızlıklar yakasını bir türlü bırakmıyor.. Umarım Roland Garros'a yetişirsin adamım..
 
Nadal'a, bu sene 32 maç üst üste kazanıp, hiç yenilmeyen Djokovic'i kast ederek "1 numara koltuğu gidebilir " demiş gazeteciler, Rafa da " gitti bile " demiş.. O da üzerine düşmekte olan bir çığın varlığından haberdar. Bence Roland Garros'da Nadal-Djokovic finali olur.. 1 ve 2 nolu seribaşları olduklarından finale kadar karşılaşma şansları zaten yok.. Ama finalde şu halleriyle Djokovic favoridir ki kumda favoriyse, çimde falan hiç affetmez.
 
Federer,Roma'daki turnuvada Fransız Gasquet'e yenildi..Böylece ikinci kez üstüste ilk turda elenmiş oldu Federer bu turnuvada..

Bu arada bu hafta açıklanan yeni klasmanla birlikte,ilk 10 sırada Erkekler ve Bayanlar'dan aynı anda listede hiçbir Amerikalı tenisçinin yer almaması da tenis tarihinde bir ilk olarak yorumlanmış..
 
haftaya başlayacak roland garros öncesi roma'da yarı finale dek gelindi..

yarın djokovic-murray ve nadal-berdych yarı finalleri var.. yeni bir nadal-djokovic finali yolda..

bu gece balans alt katta herkes heyecanla sharapova-azarenka maçını izliyordu, şaşırdım milletin tenis aşkına lakin azarenka sakatlandı ve bizim sevgibi mashamız yarı finalde wozniacki ile eşleşti.. geçen sene roland garros finalini oynayan stosur-schiavone maçını stosur kazanmış, rövanşı almış.. stosur toprakta servisiyle çok öne çıkıyor. yarı finaldeki rakibi li na.. yürü kızım sharapova.
 
Andy-Novak maçı beklemediğim kadar iyi geçti. Formunun zirvesindeki Novak'ın -ilk setteki oyuna da bakarak- 2-0'la rahat geçeceğini düşünüyordum ama Andy olmadık işler yaptı. Yalnız, Novak'ta eski günlerine dönüş gözlemledim biraz. Bu yıl, kaybettiği puanlardan sonra moral bozukluğunu pek yansıtmıyordu bu maçta daha çok gördük yüzünden, hareketlerinden.

Üst düzey tempoya vücut da dayanamamış ki yer yer çaresiz kaldığı durumlar oldu, dizinden zorlandığı çok açık. Bakalım bu kadar yorucu bir maçın ardından yaklaşık 16 saat sonra çıkacağı Nadal karşısında neler yapacak...
 
Roma'da finaller belirlendi;

Erkeklerde Nadal, Gasquet'yi yenmekte zorlanmadı ama az önce biten Djokovic-Murray maçı yine destansı bir mücadele olarak tarihe geçti.. Maç bir çok kez Murray'ye gelmesine rağmen ,son sete tie-break'e gitti ve Novak bu sene üst üste 38. galibiyetini aldı.. Gerçekten inanılmaz bir sezon geçirdi şu ana dek..

Yarın 17.15'te yine bir Nadal-Djokovic finali var ama ben Djokovic daha formda olmasına rağmen Nadal kazanır diyorum.. Nadal maçını bitirip dinlenmeye çekildiğinde saat 17 idi, Djokovic sakatlığının nüksettiği 3 saatlik maçı bitirdiğinden saat 00.00'dı.. Djokovic hem yorgunluk, hem sakatlık, bir Nadal maçını kaldıramaz bence.. Rafa konsantre olursa rövanşı alır..

Bayanlarda ilk finalist Stosur oldu.. Bu kız nasıl bir idman yapıyor bilmem ama bir güreşçinin upper body'sine sahipti yine.. Sırt kasları inanılmaz ve bu sayede erkek gibi servis atıyor.. WTA'in en sert servisine sahip ve toprak kortu da seviyor..

Rakibi ise Wozniacki'yi iki sette geçmeyi başaran Sharapova oldu.. Sharapova bir ara düşmesine ve yaralanmasına rağmen müthiş bir direnç koydu sahaya ve Wozniacki'nin kırılmaz savunmasını kırdı..

Bayanlarda da Stosur-Sharapova finali var.. Gönlüm, belki de son 3-4 yılının en formda döneminde olan Sharapova ile ama mantığım Stosur kazanır diyor..
 
Djokovic artık durdurulamıyor.. Bu sene hiç yenilmedi ve şöyle bir durum oluştu.. Sıradaki turnuva Roland Garros.. Eğer Djokovic orada yarı finale yükselirse, Nadal turnuvayı kazansa bile 1 numaralı koltuğu oturacak.. Ayrıca yine yarı finale kalması halinde 42 maçlık üst üste kazanma rekorunun da yeni sahibi olacak.
 
Nadal toprakta ve final maçında yine set dahi alamadan yeniliyor diğer yönden bakarsak Djokovic yine yeniden kazanıyor. İlginç gerçekten.
Konuşmak için erken ama alma Federer'in ahını çıkar aheste aheste demişler. Bakalım Djokovic bunu sürdürüp Nadal'ın Federer'e yaptıklarını yapabilecek mi? Federer devrinin yavaş yavaş kapandığı bir zamanda böyle bir rekabete ihtiyaç var, bunun olması tenis adına güzel olur.
 
Nadal Federer'in zayıf noktasını bularak yani backhand'e çalışma yöntemiyle Federer'in yenilme yolunu açmıştı.Djokovic'in durdurulması için Nadal'ın yine iyi bir analiz yapıp Djokovic'in zayıf noktasını bulması gerek.Bulabilirmi fikrim yok fakat bir yolunu bulamazsa Djokovic'i bir başkası durduramaz.
 
Bu arada bayanlarda da Sharapova, Stosur'ı 6-2 / 6-4 le 2-0 yenmiş ve kariyerinin en büyük toprak kort şampiyonluğunu kazanmış.. Wozniacki maçında da süperdi.. Roland Garros'yu kazansın artık.
 
* Bir buçuk aydır sakatlıklarla uğraşan Kim Clijsters , Roland Garros'ya katılacağını açıklamış.. Kariyerinde kazanmamış olduğu tek slam..

*Federer, Paris'e şimdiden gidip idmanlara başlamış.. Özel uçağı var nasıl olsa : )
 
Roland Garros deyince insanın aklına Fransız Tenis Holiganları geliyor..
Gerçi Federer de düşüşte artık,bakalım volume düşecek mi..
 
Maçı yağmur yüzünde izleme fırsatım olmadı ama Novak ufaktan koltuğa yapıştı yarı finale kadar Fransa'da karşısına Federer çıkarsa belki durdurur yoksa gidişat kötü, dizi o zamana kadar iyileşme gösterecek mi bakalım.

Ah alma konusunda bir iki cümle kurmak istiyorum, bence Federer ve Nadal arasında "Ah" edilecek bir durum yok zira ikisi yıllardır kardeş gibi geçiniyorlar en ufak bir iğneleyici demeçleri bile olmadı. (Eski 1 no'lar Sampras ve Agassi hem o zamanlar hem de şimdi hala didişmekle meşgul.)

Yalnız, ah edilecek bir durum varsa, Federer ve Nadal birleşip cümleden Novak'a kocaman bir "AAHH" edebilirler. :)
 
Queens Club turnuvasında Marsel İlhan ilk tur maçını kazandı..
Favorisi olan çim kortu buldu..
Şu anda 112. sırada ama Wimbledon sonrası ilk 100 e dönecek gibi..
 
Marsel'e hem kızamıyorum, hem kızıyorum..

Kızamıyorum çünkü, Hülya Avşar koca kıçıyla oynayana kadar bu ülkenin tenis diye bir sporla alakası yoktu.. 30 yıllık spor spikeri Ercan Taner bile ana tabloyu wimbledon turnuvası sanıyor.. Seviye sıfır bile değil.. O yüzden bunlar bu ülkeye çok büyük başarı..

Çok da kızıyorum çünkü maç sonlarını inanılmaz kötü oynuyor.. Roland Garros'dan sonra Queens'te de 2. turda saçma sapan bir maç kaybetti Bellucci'ye.. Başa baş oyun.. Son set tie-break e gidiyor. Tie-break de 5-4 önde.. 2 servis onda.. İki iyi servis atsa maçı kazanacak, kendi servis atarken maçı kaybediyor.. Şu maçı oraya kadar kafa kafaya oynadıysan, maç sana geldiyse alacaksın.. Her zaman kazanılmaz evet ama Marsel bunları her zamn kaybetti.. Yakın giden tüm maçların sonunu kötü oynuyor..

Umarım favori turnuvası Wimbledon'da da ayağına gelen fırsatları tepmeye devam etmez.
 

Üst