Tenis

maria sharapova, tokyo'daki turnuvanın finalinde jelena jankovic karşısında ilk sette 5-2 geride iken rakibinin kolundan sakatlanıp çekilmesi ile şampiyon oldu.. 1.5 yıl aradan sonra gelen bir şampiyonluk bu..

tokyo'da bu hafta erkeklere bir turnuva var ve marsel ilhan ilk turda gael monfils ile karşılaşıyor.. maç bugün öğle saatlerinde. zor ama imkansız diye bir şey yok..
 
evet marsel, monfils'e elendi..olsun... olacak bunlar.. yavaş yavaş..
safina da dünyanın 226 numarası olan bir çinli kıza yenilmiş.. maçtan sonra hakemin elini sıkmamış, basın toplantısına da çıkmamış.. tam da bugün serena w. maçını kazanırsa safina'nın 1 numaralığı sona erecek.. bir daha da zor görür zaten bu gidişle.. uzakdoğuda turnuvalar son sürat devam ediyor.. aşağıda radwanska kardeşlerin idmanda çekilmiş bir fotoğrafı var.. bence de tenis bu kıyafetlerle oynanır.. helal size kızlar demek istiyorum..

http://2.bp.blogspot.com/_eJHSLDU4HTE/S ... jing01.jpg
 
uzakdoğu turu devam ediyor.. wta'de yeni 1 numara artık serena w.. safina için rüyanın sonu.. ayrıca uzakdoğuda sharapova rüzgarı esiyormuş.. geçen hafta tokyo'da şampiyondu.. bu hafta, çin'de de bulldozer gibi gidiyor..
 
Uzakdoğu turnuvasında Serena elendi hemde hakemin oyuncuları zor durumda bırakması ile geldi bu sonuç. Oyun 5-0 iken Serena maça döndü ama hakemin son puanda ilginç bir karar verip oyunu durdurması maçı Petrova'a gitmesine neden oldu. Serena ne yaptı gitti rakibin elini sıktı, hakeme gitti elini sıktı ve kortu terketti. Şaşırdım mı hayır. Şaşıran olmuştur ama.

Ayrıca Pennetta da ne yazik ki korta yakışmıyor. Yeni tenise başlamış bir tenisçi gibi durmadan topu dikerek oynaması baygınlık verdi. Tamam rakibin daha iyi senden ama bundan 1 ay önce Zvonareva'i inanılmaz vuruşlarla Grand Slam de yenmissin oynadığın oyuna bak. Sanki 1 numara ile 200. sırada ki bir oyuncu karşılaşıyormuşcasına acizce oynadı. Ekran başırdı sinir oldum. Ama Zvonareva da sinirlerine hakim olunca (nasıl oldu hakim çözemedim sadece yanına gelen kişi ile ise helal olsun adama) maçı kazanmayı bildi. Hakeden de kazandı güzel oldu.

Not: emre'nin kankasıymış Pennatta, yazıyı yazdıktan sonra gördüm. Abi söyle dikmesin topları paso. Hele Zvonareva ile oynarken hiç dikmesin. Yakışmadııı. :)
 
- tamam gökçe.. flavia'ya söylerim.. daha dikkatli olsun : )

-"sharapova bulldozer gibi " yazdım, ertesi sabah baktım elenmiş bile.. bu uğursuzluğa ben de inandım.. emel ve saadet, kulaklarınız çınlasın..

-serena w. bütün çemkirme hakkını kullandı.. artık değil itiraz, hakeme yan gözle baksa ceza gelir.. bundan sonra o bir süt dökmüş kedi..

- jelena dokic'in ruh hastası babası şimdi de 15 aylığına hapisteymiş ama rahat durmayıp açlık grevine başlamış.. Oradan da kızına sorun olmaya devam ediyor.. Ya Jelena yine tenisi bırakır, ya babası ölür.. Babası yaşarken bu kıza rahat yok çünkü.. 10 yıl sonra falan bu ikilinin hayatlarını, ilişkilerini anlatan bir kitap yazılır mutlaka..

- justin henin, ocak başında kortta olacakmış..ocak başı derken kebabçı ocakbaşı değil.. 2010 Ocak ayı başı.. Yanlış anlaşılma olmasın..
 
Nadal Çin'de çeyrek finale çıktı. Ben bu adamın en az 1 ay korta giremeyeceğini düşünüyordum. Yırtık bir karın kası bir ay gibi sürede iyileşip tekrar maça çıkmasına ne derece izin verir anlamadım.
 
Emre Yuksel' Alıntı:
-"sharapova bulldozer gibi " yazdım, ertesi sabah baktım elenmiş bile.. bu uğursuzluğa ben de inandım.. emel ve saadet, kulaklarınız çınlasın..

Abi yanlışın var,ertesi gün değil o gün elenmiş.Sen buldozer gibi diyince bende o günkü maç sonuçlarına bakmak için girdiğimde Sharapova yenilmiş gözüküyordu.Sendeki uğursuzluk anında bulaşıcı,öyle bir gün sonrayı falan bekleyemiyor :)

Nadal beni de şaşırttı.Uzun süre beklemiyordum ama geçen gün adını turnuvada görünce şaşırdım.İnşallah tamamen iyileşmiştir.Şuanda Safin'i yenmekle meşgul,ilk seti almış ikinci sette servis kırmış.

Nadal'ın şortuna bayıldım :)

http://img183.imageshack.us/img183/3111/892348.jpg
 
atp beijing sonuçları;

m.cilic - r.nadal : 6-1 / 6-3
djokovic-soderling: 6-3 / 6-3

haliyle cilic-djokovic finali..


atp tokyo sonuçları;

tsonga- monfils : 6-3 / 6-3
youzhny-hewitt: 6-2/5-7/7-5

haliyle tsonga-youzhny finali..

nadal yarı finalde tamam demiş.. djokovic artık o tarafı kazanır herhalde..
 
Çin'in kralı Novak Djokovic
Rafael Nadal'ı eleyen Marin Cilic'i finalde mağlup eden Novak Djokovic, bu sezon 3. kez mutlu sona ulaştı. Nole yeniden 3 numaraya da tırmanan isim oldu...
6-2 / 7-6


Kuznetsova yeniden ilk 5'e
Roland Garros şampiyonu Svetlana Kuznetsova uzun süren sessizliğini Çin'de bozdu. Rus tenisçi Radwanska'yı mağlup edip, yeniden ilk 5'e girmeyi garantiledi.
6-2 / 6-4
__________________________
Nole Nadal gibi kupayı dişlemiş,gerçi dişlemekten ziyade yer gibi bir hali var,Nadal'ın dişleyişi Nole'nin yanında çok kibar kalır:)

http://cache.daylife.com/imageserve/02D897wd5b8G9/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0fLb77U5DFaB4/610x.jpg
 
Valla ne yalan söyleyeyim Hırvat-Sırp husumetinden dolayı Marin Cilic'in kazanmasını çok istiyordum ama olmadı.. :( Ayrıca bence Nadal'ın şortu da iğrenç.. :)
 
Saadet Unal' Alıntı:
Ayrıca bence Nadal'ın şortu da iğrenç.. :)

Saadet, Nadal'la ilgili olumlu bir şey söylersen ben bu ülkenin AB'ye gireceğine bile inanırım artık :p

Bu arada Nadal, Djokovic, Lopez ve Davydenko Shanghai'da yarı finale yükseldiler. Nadal-Lopez, Djokovic-Davydenko şeklinde eşleşmeler. Nadal'ın sakatlığı düzeldiyse -ki hiç sanmıyorum- Nadal-Novak finali izleyebiliriz.

Agassi açıklama yaptı geçen gün ve ATP takvimini, yetkililerini yerden yere vurdu aynı faal tenisçiler gibi. Dikkat çeken bir iki cümlesi de "Federer ve Nadal" döneminin kapandığını, yeni nesil tenisçilerin öne çıkacağını söyledi. Gerekçe olarak Federer'in 30 una merdiven dayamasını ve Nadal'ın sakatlığını atlatmadan tekrar tenise dönmesini gösterdi.

Nadal'ın tam anlamıyla iyileşmeden döndüğü konusunda aynı fikirdeyim ama Federer'in 2-3 yıl daha üst düzey oynayabileceğini düşünüyorum. Federer maçları artık daha kısa sürede bitirmeli yoksa vücudu aynı tempoyu saatlerce kaldıramıyor. Nadal'sa yırtılıp dikilen karın kaslarıyla ne kadar eski temposuna dönebilir ayrı bir soru işareti.
 
Tenisçilerin aileleri:

Federer'in ablası:Ben Roger'i tek çocuk olarak biliyordum meğer ablasıda varmış.

http://i38.tinypic.com/2kg02x.jpg

Anne ve babası:

http://i35.tinypic.com/2gsefro.jpg

http://i34.tinypic.com/2gtygoy.jpg

Mirka'yı ayrıca koymaya gerek yok,her daim görüyoruz zaten:)

Rafa'ın annesi Ana Maria Nadal:

http://img240.imageshack.us/img240/7021/adsadsddddddddddddddddd.png

Nadal'ın babası,kız kardeşi ve annesi:

http://images2.fanpop.com/images/photos/8200000/family-rafael-nadal-8253199-291-450.jpg

Agassi ailesi:

http://tenniselbowroom.files.wordpress.com/2009/03/tenniselbowroom-dad-federer-andre-agassi.jpg

Andy Murray'ın annesi ve kız arkadaşı.Annesi aynı Nole'nin annesi gibi,sakin sakin maç izlemiyor.

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/44782000/jpg/_44782523_murraysmamandgal_416.jpg

Djokovic'in meşhur aile tablosu:

http://cornedbeefhash.files.wordpress.com/2008/01/djokovic-family-aus08.jpg

http://i703.photobucket.com/albums/ww34/mooraie/Brothers/305.jpg

Sharapova:

http://tennisinfoblog.com/wp-content/uploads/2009/01/maria-sharapova-parents.jpg

Vera Dementieva:

http://img240.imageshack.us/img240/984/img8318.jpg

Ana Ivanovic:

http://img124.imageshack.us/img124/4277/family01.jpg

Yakında Saadetcim ile ben bu resimlerin içine girebiliriz,malum Federer'in ikizlerinin gönüllü bakıcı adayıyız,kortta Mirka'nın yanından size el sallarız.:)
 
Halil İbrahim' Alıntı:
[quote="Saadet Unal":3469f71r] Ayrıca bence Nadal'ın şortu da iğrenç.. :)

Saadet, Nadal'la ilgili olumlu bir şey söylersen ben bu ülkenin AB'ye gireceğine bile inanırım artık :p
[/quote:3469f71r]

Ne yapayım sevmiyorum.. Galiba sevemeyeceğim de :D

Bak Allah vergisi yeteneğine asla bir lafım yok;) Hatta şimdi değil de daha önce maçlarını izlerken çok kıskandığımı itiraf etmeliyim:p

Emel Dizili' Alıntı:
Yakında Saadetcim ile ben bu resimlerin içine girebiliriz,malum Federer'in ikizlerinin gönüllü bakıcı adayıyız,kortta Mirka'nın yanından size el sallarız.:)


Haha bence de yakında resimlerde benle Emelciğimi görürseniz şaşırmayın :D

Yalnız şimdiden söyleyim ben Mirca'nın yanına filan oturmam şimdi tutamam kendimi kadına birşey mirşey yaparım resil olduğumuzla kalırız :D :D


Nilay KIZILOK' Alıntı:
Sortu napacaksın canım benim. :)

Ablacım Emel Nadal'ın şortu çok güzel demişti ya ben de kendi fikrimi söyledim:) Yoksa banane Nadal'ın şortundan mortundan :D
 
Nadal'ın Davydenko'ya şansı tutmuyor

ATP World Tour Finalleri öncesi son Master Serisi Shanghai Masters'ta şampiyonluğa Nikolay Davydenko ulaştı. Rus raket finalde güçlü rakibi Rafael Nadal'ı saf dışı bıraktı...

Nikolay Davydenko en son Master Series zaferine geçtiğimiz yıl Miami Masters finalinde Nadal'ı yenerek ulaşmıştı.

Rafael Nadal ile bu kez Shanghai Masters finalinde karşı karşıya gelen Rus raket, bu sezon 4. şampiyonluğunu kazandı.

Hamburg'da kazandığı şampiyonluktan bu yana mutlu sona ulaşamayan Rafael Nadal 7-5 ve 6-3'le Davydenko'ya diş geçiremezken, Londra öncesi hayranlarını üzdü.

Davydenko ise World Tour Finals'a katılma yarışında 7. sıraya yerleşirken, Roddick, Soderling, Gonzalez ve Verdasco ile kıyaslanmaya başladı.
 
Bu kafayla giderse zaten Nadal'ın kimseye şansı tutmaz. Amcasının yerine olsam bir güzel haşlardım. Bak Sharapova'ya sakatım diye bir gitti 7-8 ay görünmedi sapa sağlam geri geldi. Formu yavaş yavaş tutuyor. Federer naptı? Sapasağlam olduğu halde "yorgunum" diye gitti evine çocuk bezi değştiriyor 2 aydır. Bu adam naptı karın kasları yırtıldı dendi, en az 1 ay kortlar yasak dendi 1,5 ay olmadan top peşinde gene. Hep vücudunu değil birazda kafanı çalıştır. Şimdi bir musibet bin nasihatten iyidir diyeceğim ama hadi gene geçmiş maçlarının hatrına demiyorum :)
 

Üst