2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Ayrıca bence Fowles gelmemeli Aralıktan sonra...Bu kulübe canı istenildiği zaman gelinmemeli..Bence sezon başı tam takım olunur,sakatlıklar hariç o kadroyla devam edilir...Tina ve Alba yanına bir guard ve birde 3 numara almamız gerekir...

Son alınan haberlere göre Galatasaray, Spartak Moskova ile sözleşmesi süren Prince için kulübüyle ve oyuncunun kendisiyle anlaşılmış durumda. Tina Charles'ın da Galatasaray'a gelmesi,Augustus'un önümüzdeki sene takımımızda olmayacağını gösteriyor.Fowles'in Aralık ayından önce Galatasaray'a gelmeyeceği haberlerine açıkçası inanmıyorum.Tina Charles hamlesiyle Fowles'in pota altındaki yalnızlığı nihayet giderilecek.

Galatasaray görünen kadarıyla bu sene baskın şutör bir guardla oynamayacak. Prince ve Alba Torrens'in bu pozisyonlardaki performansı Galatasaray'ın başarısında belirleyici unsur olacak. Avrupa için 2 Amerikalı oyuncu hakkımızı da doldurmamız vesilesiyle bu pozisyona çok iyi bir yerli guard bulmak zorundayız.Bu sezon bir türlü faydalanamadığımız Ceyda Kozluca Ceyhan Belediyesi'ne ve bir diğer alternatifimiz olabilecek eski oyuncumuz Kübra Siyahdemir'in ise Fenerbahçe ile anlaşdığı haberleri geliyor. Tuğba Palazoğlu'nun ise ismi Beşiktaş Cola Turka ile anılıyor.

Galatasaray Basketbol Şubesi
Dedikodu | Galatasaray Medical Park, Spartak Moskova'nın Rus pasaportu ABD'li guardı Epiphanny Prince ile anlaşmaya çok yakın..

Dünde aynen bu haberin ardından Tina Charles açıklandı...

Uzun zamandır bir şeyler yazmıyordum. Takip ettiğim kadarıyla Tina Charles transferi taraftarı 2'ye bölmüş durumda. Bu transfer beraberinde de bir çok sorunu peşinde getirdi. Tina geldi, Sylvia gidecek mi? Sylvia Aralık'tan sonra mı gelecek? Seimone gelmeyecek mi?

Ben farklı bir noktaya parmak basacağım. Adnan Polat gidecek ve yerine büyük ihtimalle Ünal Aysal gelecek. Bu değişiklikle beraber takımın idari yapısında ve yönetimde belirli değişikliklerde olacaktır muhakkak. Fakat transferlerin, söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Bu da gösteriyor ki transferleri yönetim değil, başkası yapıyor. Ceyhun Yıldızoğlu'nun takımın başında kalacağı muamma ama sürekli oyuncu alınıyor.

Son olarak bir kaç duyum ile yazımı noktalıyorum. Tuğba Palazoğlu'nun adı Beşiktaş'la anılıyor. Yasemin Horasan'a teklif yapıldı. Esas bomba ise Şaziye Karslı ile görüşülüyor olması...

Ünlü isimleri kadrosuna takviye eden Galatasaray Medical Park’ta transfer harekatı sürüyor.

Sarı – Kırmızılıların Sportif Direktörü Murat Tümer, transferler hakkında bilgi verirken dedikodulara da son noktayı koydu. Tümer, “Tina Charles ile Sylvia Fowles’ı ABD Milli Takımı’nda olduğu gibi kullanmak istiyoruz. Fowles’ın sözleşmesini uzatmak için görüşmeler sürüyor. Birkaç ufak pürüz var. Bunu çözdükten sonra Fowles’la Charles’ı birlikte kullanacağız. Bir Avrupalı guard transferimiz olacak. Bu transfer de birkaç gün içinde bitecek. Görüşmelerde artık sona yaklaştık. İsim vermeyiyim ama tahmin edebiliyorsunuz sanırım. Sophia Young konusunda ise 2 yıldır süregelen bir girişimimiz var. Ancak kendisi ABD vatandaşı olup milli takımda oynamak istiyor. Bu yüzden Young artık gündemimizde yok” dedi.

- Basketdergisi.com özel haberidir.

Kim olabilir Avrupalı guard?

Ünlü isimleri kadrosuna takviye eden Galatasaray Medical Park’ta transfer harekatı sürüyor.

Sarı – Kırmızılıların Sportif Direktörü Murat Tümer, transferler hakkında bilgi verirken dedikodulara da son noktayı koydu. Tümer, “Tina Charles ile Sylvia Fowles’ı ABD Milli Takımı’nda olduğu gibi kullanmak istiyoruz. Fowles’ın sözleşmesini uzatmak için görüşmeler sürüyor. Birkaç ufak pürüz var. Bunu çözdükten sonra Fowles’la Charles’ı birlikte kullanacağız. Bir Avrupalı guard transferimiz olacak. Bu transfer de birkaç gün içinde bitecek. Görüşmelerde artık sona yaklaştık. İsim vermeyiyim ama tahmin edebiliyorsunuz sanırım. Sophia Young konusunda ise 2 yıldır süregelen bir girişimimiz var. Ancak kendisi ABD vatandaşı olup milli takımda oynamak istiyor. Bu yüzden Young artık gündemimizde yok” dedi.

- Basketdergisi.com özel haberidir.

Kim olabilir Avrupalı guard?

Epiphany Prints olduğu belli.

Ayrıca bunlar zaten hep konuşulan şeyler günlerdir. Nesi özel haber oluyor?

Saygılar.

Prints saf bir guard değil yalnız bunun bir ayrımını yapmalıyız,böyle giderse top yine içeriye asla inemez.O yapılacak iki hamleden biriyse eyvallah fakat ben gerçek bir guard alınması gerektiğini de düşünüyorum.Ceza şutlarını sokacak,topu içeriye indirecek ve herşeyden önemlisi soğukkanlı olacak.(Bkz.Becky Hammon)

Daha da önemlisi ben Galatasaray'da oynarken de hasta Fenerbahçe'liydim diyen o yeteneksiz Şaziye İvegin bu kulübe geri dönerse ben kendi adıma asla bir daha hiç bir maça gitmem,Ceyhun Hoca'ya da sayarım söverim.O geri geleceğine altyapıdan oyuncularımız oynasın,Esra geri gelsin.Bunu sadece bir söylenti olarak değerlendirmek istiyorum.

Şaziye'yi daha önce aldığımızda gördük nasıl oynadığını. İtham etmek istemiyorum ama bomboş şutları dahi sokamadığı(?) mı yoksa sokmak istemediğini mi de düşünmeden edemiyorum.

Şaziye mi ? Allah korusun... Yerli kadromuz zayıf ama alınabilecek isimlerde yok değil, Esra Şencebe pekala dönebilir takıma ki bence dönmelidirde.

Saziye ne is ya ! Saziyeyi alacagimiza Kubra siyademiri alirdik, fbnin cöpe attigi butun yerlileri toplamak mi zorundayiz bu kac oldu ?

Yerli rotasyonu için düşünülebilecek en son isim bile olmamalıdır şaziye..hiç gerek yok bu tür işlere.zaten augustus'u takımda tutmayarak(hala büyük umutla gelmesini bekliyorum,orası ayrı) bi sürü eleştiriyi şimdiden toplamış olan koç,bu hamleyi de yaparsa ;taraftarın gözünde iyice sorgulanmaya başlar,mantıklı işler yapalım lütfen:beğenmeyip gönderilen kübra,ceyda...bu arada kübra için karşı yakadan açıklama gelmedi,biz napıyoruz bu durumda.yerli rotasyonu için alınabilecek olan kısıtlı oyuncu var,elimizi sanki çabuk tutmalıyız(!)

Şaziye'yi alırsak 100 yılın en rezil transferi olur. Pota altına 2 ABD'li al sonra Şaziye'den falan medet um, ne anladık biz bundan. Elindeki en hazır yerli Bahar iken onun yerine transfer yapıyoruz.