2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Ya biz Şaziye ile mutlu,mesut ayrıldık sanki.Işıl'ın sakatlandığı Şahenk'te ki yarı final maçı zaten tek başına Şaziye'nin gelmemesi için yeterli.Galatasaray,formasının değerini bilmeyen ,zerre kadar mücadele etmeyen,pota döven Şaziye bu takıma ne katkı verecek.Ceyhun hoca çok iyi tanıdığı için kendisi tercih edicektir ama Tuğba kalsa daha iyi bu transfer yerine.En azından ciddi mücadele ediyor.Yasemin'in dönmesi ise çok ilginç olucak.Fowles ve Tina yı birlikte izleyeceğiz sonra oyuna Yasemin girecek.Hiç bir atletik yeteneği olmayan,arada soktuğu orta mesafe şut dışında yine hiç bir katkı vermeyecek Yasemin yerine Melek Bilge oynasa emin olun Fowles ve Tina dan bir şey kapar,gelişim gösterir.Bu eski oyuncu sevdamız Nilay ile sonlanmaz umarım.

ilk önce Nevriyeye teklif götürdüler olmayınca Tina'yı aldılar, Agustus'un bileti kesilmiş oldu, şimdi takımda skorer kalmadı Şaziyeynin peşine düştüler, Tinayla Fowlesı yedeklemek içinde Horasanı transfer etmek istiyorlar, takımda skorer yok agustus ve tamika gitti, oyun kurucu yok üst seviye, nereyi tutsan elde kalıyor bi pota altı o kadar, ama yeni yönetimden bir süpriz gelebilir, artık ü.aysalın başkan olmasını bekliyecez...

Ben yeni yönetim gelince de basketbolda bir yapılanma olacağını düşünmüyorm. Bu sene böyle gider. Ceyhun Yıldızoğlu asla Galatasaray'ın hocası değildir. Galatasaray'ı gönülden seven bir hoca zaten maçtan sonra o açıklamaları yapmazdı. Gönülden sevmek bir yana vicdan sahibi bir insan Fenerbahçe şampiyonluğu haketti diyemezdi zaten. Turgay Demirel ve Aziz Yıldırım'a yağ çekti açıkça. Gs olmazsa Milli Takım var dedi adam resmen.

Hoca Seimone'u istemiyor. Şaziyeyi istiyor. Kimse yabancı oyuncu kontenjanı dolu vs demesin. Bu takımın ruhunu temsil eden 2 kişiden biri Augustus'dur (diğeri kaptan zaten). Sonra Şaziyeyi al Nilay Yiğit de iyi fikir bak o da olur. Ruhsuzlar ordusu yap yardımcı olarak ZK'da al hoca yanına iyi ikili olursunuz.

yeni yönetim gelince köklü bir değişiklik olacak, bu sene olmasada gelecek sene kesin, hoca büyük ihtimal yabancı olur, 14 mayıstan sonra süpriz bir yerli transferde olabilir bekliyelim görelim...

polat gidene kadar böyle devam eder, ünal aysalın yanında basketbol ve voleybola herşeyini verecek insanlar var inşallah akıllarındakini gerçekleştirebilirler...

Ne Şaziye'si ne Horasan'ı yahu....? Ceyhun Hoca ne düşünüyorda bu isimler geçiyor ortalıkta, Seimone'u yolladık yollayacağız derken bir de telafuz edilen isimler gelirse gerçekten ölmüş demektir kadın basketbol takımımız.

Hani çok fazla anlamam basketboldan ama göz var nizam var be hoca.. Şaziye katkı sağlayacaksa amenna - ki ettiği küfürleri de yok sayalım hadi, alıştık nasılsa - ama yok, olacak iş değii.

Bu adamın ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum.Benim önümde yarın gireceğim Eski Türk Edebiyatı sınavım varken ve ben bir haftadır hastayken;hala kafamdan takım kuruyor,bu işler nasıl düzelecek diye düşünüp duruyorum.Tina Charles'e hiçbir itirazım yok ama;Melek kullanılamaz mıydı?ya da Tuğçe Canıtez getirilemez miydi? Olmadı,başka bir çözüm yolu bulunamaz mıydı acaba? diye düşünüp duruyorum ve günümün neredeyse 10 saatini böyle düşünerek geçiriyorum.Tamam pota altı muazzam oldu ama şutu kim atacak? Binde bir şut sokan Tuğba mı?,Işıl mı? hangisi....Alba desek... hiç sanmıyorum...Bizde ne kadar savunma kuvvetli olacaksa karşıyakada da hücum o kadar kuvvetli olacak.Şu an yabancılarımız:Torrens,Tina ve Fowles(Her ne kadar Aralıkta da gelecek olsa) Benim en çok merak ettiğim,bu 3+1 kuralı değişmediğine göre Amerikalı sayısı ikiden fazla olabilir.Biz geçen sezona Fowles,Hodges,Currie,Augustus ile başlamadık mı? Hadi Currie gitti ama sonra Cathings geldi.Hodges Bosman vatandaşı deniyor o da tamam;ama yine 3 Amerikalı ediyor.Yani sorun yok.Bu şut açığı nasıl kapanacak?Bu takıma en az iki şutör lazım.Hatırlayalım geçen sezon Augustusu tutuyorlardı cezatı Tamica kesiyordu ya da tam tersi oluyordu.Bu yıl şutör Torrens olacaksa ki iyi bir şutör değil ama oldu diyelim rakip ona önlem alacaktır ve bizi yenmek kolay olacaktır ki ne kadar da pota altın kuvvetli olursa olsun uzun oyuncular hantal oldukları için çabuk faul problemine girerler(özelliklede Türk Hakemliğinin yüz karası: Recep Ankaralı ve diğer biraderleri Murat Biricik ve Turgay Demirel ile) bizim maçlarda rakibe karşı hep eksikliğimiz olacaktır ve yenilmemiz kolaylaşacaktır.Son olarak hasta hasta bu saatte uzattım biliyorum ama ;guard mevkiine Prince düşünülüyor ama ben pek beğenmiyorum.Yerine daha pasa dayalı ama şutörlüğü de iyi olan Becky Hammon alınamaz mı ;ya da Sue Bird(hazır boştayken) neyse ne kadar kızsamda bekleyelim ve görelim ''Su akar yolunu bulur'' temennisiyle.Sizlerden de görüşlerim hakkında olumlu-olumsuz yorumlar bekliyorum, yazarsanız sevinirim.

Ben ne olursa olsun ilk hedefin Avrupa olması gerektiğini düşünüyorum.Bu hedefe göre 2 Amerikalı'nın yanına 3 Avrupa'lı koymak güzel olur.Alba ve Prince'in yanına alınacak bir Avrupalı'dan Euroleague'de yararlandığımız gibi Fowles gelene kadar ligde de yararlanırız.Bazı kolay maçlarda Fowles-Tina ikilisinden biri dinlendirilip yine yararlanılabilinir bu 5. yabancıdan.2-3 numara oynayan dış şutu iyi ve vasatın üstünde savunması olan çok da maliyetli olmayan bir Avrupa'lı tercih edilebilir.

Geçen seneki yabancı kadromuz

fowles kıta dışı
Gintare bosman
cattings kıta dışı
hodges bosman
augustus kıta dışı
melisa devşirme

bu seneki kadro

fowles kıta dışı
tina kıta dışı
prince bosman
alba bosman
bence abd li ama bosman pasaportlu bir gard
2 ve 3 numara oynayan yeni devşirme

Bu transferler seneye Fowles konusunda burnuma iyi kokular getirmiyor. Anlaştık deniliyor ama resmi bir açıklama yapılmadı henüz.

Semih Fowles Aralıkta gelmek isteyince hoca tereddüte düşmüş bildiğim kadarı ile, Fowles'dan yana sorunumuz yok ama Hocadan yana küçük bi sorun var sanırım. Senin burnunu gelen kokuların nispeten gerçeklik payı var.

Serdar Gürel önce Fenerbahçe kendi ayağına kurşun sıktı dedi, sonra da Aras abiye devşirmeniz değişebilir dedi. Burdan ben Nevlin transferini çıkardım. Olursa bence faydalı olur.

Furkan'ın yazdıkları akla yatkın.Sylvia'daki gecikme can sıkıcı ama sırt çevirme lüksümüzün olduğunu düşünmüyorum.En olmadı süper joker Şaziye'yi pota altında kullanırız 3 ay.