2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Emre Türkel ve Pınar Filiz.

Ceyhun Hoca'yı kastederek yazmadım genel olarak takımlarımızdan bahsettim.

Alba Torrrens ile aynı yaş kategorilerinde oynayan oyuncularımız yokları oynuyor ama Alba başka bir ülkeye transfer olabiliyor.

Taurasi gelirse modafinillerle karşılayalım, bağrımıza basalım, sana 1000lerce modafinil feda olsun mesajı verelim.

Vera'da herkes ne güzel "Modafiniiiiiil oleeey" diye bağırıyordu, o aklıma geldi şimdi. Forumun bu konuda genel olarak 180 derece dönüş yapması da ilginç gerçekten.

Bir de "Şimdiye kadar kimleri sindirmedik, o da gelse nolur ki?" mantığı dünyanın en saçma mantığıdır. Bir yerde dur diyebilmek lazım. Emre Belözoğlu'nu almaya çalışsalar evladımız filan diyeceğiz artık, o dereceye geldi bu durum. Bu yazdığıma şimdi bile "Ben gelmesini isterim, takıma yararlı olur" diyenler de çıkacak, eminim.

Bir de son olarak madem Taurasi'ye verecek 1 milyon dolarımız var. Bu parayla Fenerbahçe'den Birsel-Esmeral'i koparalım. 4 tane dünya yıldızı getirsinler isterlerse, Türkiye Şampiyonu %110 biz oluruz. Avrupa'da da takım potansiyelini sahaya yansıtabilirse en kötü Final Four gelir. Neden bunu düşünmüyoruz? 500 bin dolara alınmayacak Türk oyuncu mu var piyasada ki Birsel'i Esmeral'i alamayacağız? Belki Nevriye, o da eksik kalsın.

Gazanfer sana kısmen katılıyorum. Taurasi asla içimize sinen bir oyuncu olmayacak. Burada insanlar demediklerini bırakmadı. Site girişine modafinil temalı görseller kondu. Ancak bu söylenenler söyleyenleri bağlar. Kulüp ve Taurasi'yi ilgilendirmez. Bir de genellemek doğru değil. Herkes "dopingçi" demedi. Ben de "İstanbul maçında neden doping yapsın?" demiştim mesela. Ama biz zaten taraftarız. Yani hiç bir şeye tarafsız bakamayız. Taurasi şu anda doping konusunda aklandı. Diyelim ki aklanmadı ve 2 yıl sonra aldık. O zaman da mı itiraz edecektik? Erkek transfer başlığında 20 tane "Kerem Gönlüm'ü alalım" içerikli ileti bulabilirim. Eh dopinge karşıysak Kererm Gönlüm'ü ancak Efes maçlarında görmemiz lazım.
Son olarak ben de kesinlikle Augustus'u Taurasi'ye tercih ederim. Ama hocamızın görüşlerini okuduğum anda Augustus'tan umudmu kestim. Şu durumda Augustus yerine alınabilecek oyuncular içinde en kalitelisi Taurasi. Taurasi olmazsa Angel'e yöneliriz muhtemelen. Bu ikisinin arasında Taurasi'yi tercih ederim.

Bazı iletilere bakıyorum, yok artık diyorum! İki hafta öncesine kadar doping yaptığından şüphemiz olmayan, ABD lobisi sayesinde (WADA nezdinde FB´nin esamesi okunmaz) cezasını tamamlamadığı için eleştirdiğimiz ismi yerden yere vuruyorduk. Şimdi başarı gelecek, karşı yakanın psikolojisini bozacağız diye Taurasi, Şaziye gibi isimleri kabullenmem mümkün değil. Benim takıma bakış açım bozulduktan sonra karşı yakadakiler depresyona girse kaç yazar...

Etik olmak, karın doyurmuyor diyenler çıkabilir, varsın aç kalayım. Yeter ki sahada içime sinen oyuncular formamızı terletsin.

Burda transfer konuşan herkesin Ros Caseres 2011-12 kadrosuna bir bakmasını rica ederim.
Maya Moore(ABD), Lauren Jackson(AUS), Sancho Lyttle(ESP), Ann Wauters(BEL), Silvia Dominguez(ESP), Katalin Honti(HUN), Eshaya Murphy(ABD), Laila Palau(ESP),Sonia Reis(POR),Jana Vesela(CZE) Birleşmiş Milletler Topluluğu gibi ama iyi kadro gerçekten bu tip kadrolarla baş edecek kadro kurulmalı.

Avrupa Pas.Guard konusunda bir an önce bizimde hareketlenmemiz lazım E.Prints Spartak'tan ayrılmayacak gibi, Sue Bird Spartaktan ayıldı, Celine Dumerc ideal olabilir aslında şutu da gayet iyidir.
Halconda da kadro iyice dağıldı, Spartak baya güç kaybetti, Wisla,UMMC daha da güçleniyor.

Anke De Mondt,Paulina Pawlak,Ana Dabovic ->Wisla Can-Pack

şuan hürriyetin taurasi gsde haberiyle deliye dönen, hüngür hüngür ağlayan fenerlileri görünce içimin yağları eriyor.. etikti değildi geçtim de bu bile bana müthiş haz veriyor.. ha eurolig şampiyonu zaten belli şimdiden.. oha ros casares oha!

Şaziye ve Taurasiyi aynı kefeye koyamayız. Şaziyeye tepki önündeki topa atlamadağı, boş şutları kaçırdığı için. Taurasinin doping konusuyla ilgili ben bir yorum yapmadığım için kendimi rahat hissediyorum. Doping olayı -atıyorum- Spartakta olsa aynı tepki verilir miydi. Sonuçta dünyanın 1 numarası. FBde bir kaç ay oynadı diye Taurasiyi beğenmemek bana çok doğru gelmiyor.

Taurasi bir Pondexter değil. Çılgınca karşı çıkmamızın nedeni doping olaylarıysa, bizim asıl sinirlendiğimiz mevzu yapılan hata nın diyetinin bize ödetilmesi değil mi? Eğer doping yapıldığına inanılıyorsa ve dopingçi bir oyuncu istemiyorum deniyorsa, evet bu doğru ve tutarlı bir tepkidir.

Ama eğer doping yapılmadıysa ortada bir hata varsa, ve o hatanın üstü horakova nın stepsiyle kapandıysa, bunun suçlusu Taurasi değil Fenerbahçe ve Federasyon değil midir?

Sadece akıl yürütüyorum.

En başta yazdığımı tekrarlıyorum Amerikalı oyuncuların aidiyetleri konusunda, asla ahkam kesmem. Pondexter gelmediği sürecede kızmam.

Gorseli hatırlamıyorum ama arkadaslar hatun dopingçi degil ısrarla dopingçi yazıyorsunuz, kimse istanbul maçı için doping yapmaz. modafinil uyarıcıdır yasaklı maddedir ama diğer uyarıcılar gibi kullanım alanı geniştir. Bu hatun bunu kullandıysa ne için kullandığı açık bence, geçmişinden gece hayatını çok seven alemci biri olduğunu çok kişi biliyor. Sanırım alkollu araç kullanırken ehliyetini kaptırıp 1 gun nezarette yatan tek wnba yıldızı kendisi :)

Dianayi alirsak Ros Casaresle kafa kafaya oynariz.Diana tercihinden sonra cok ust duzey 2 Avrupali ve sadece Avrupada oynamak icin Becky Hammonun gelebilecegini dusunuyorum.Zaten 7 kisilik rotasyon yeterli bu takim icin.Isil ve Baharda artik kendilerini gostermeliler.Yedek bir Isilin ben cok katki verecegini dusunuyorum.Isilin butun yaz sut calismasi gerek.Bos sut kacirmamali.Ve iceriye penetre etmeyi ogrenmeli.Bahar bu yaz kendini biraz daha gelistirebilirse ilk 5 baslama sansi olur.Esmeralinde alinmasi taraftariyim.Diger iki oyuncuda Yasemin ve Saziye olacak su anda gorundugu kadariyla.Saziyede bu son sansini iyi kullanir umarim.Karsiyaka Diana hamlesine Augustus ve Fowlesla karsilik verecektir.Araliga kadar Augustus aralik sonrasi Fowles dusunceleri olabilir. Onada hazirlikli olalim.Fowlesu rakibe kaptirmamaliyiz kesinlikle.Cunku Fowlesa top indirebilen her takim seriye onde baslar.

Bazı iletilere bakıyorum, yok artık diyorum! İki hafta öncesine kadar doping yaptığından şüphemiz olmayan, ABD lobisi sayesinde (WADA nezdinde FB´nin esamesi okunmaz) cezasını tamamlamadığı için eleştirdiğimiz ismi yerden yere vuruyorduk. Şimdi başarı gelecek, karşı yakanın psikolojisini bozacağız diye Taurasi, Şaziye gibi isimleri kabullenmem mümkün değil. Benim takıma bakış açım bozulduktan sonra karşı yakadakiler depresyona girse kaç yazar...

Etik olmak, karın doyurmuyor diyenler çıkabilir, varsın aç kalayım. Yeter ki sahada içime sinen oyuncular formamızı terletsin.

Abi biz etik olmayarakta karnımızı doyuramıyoruz orası ayrı mesele tabi.Z.K olayı gibi, neyse.

Bende Şaziye ve TAurasi'nin aynı kefede olmadığını düşünenlerdenim.Fener serisindeki umursamaz tavırları, atlamadığı toplar, kaptırdığı basketbol dehası toplar ile Şaziye bu ligteki en itici oyuncudur gözümde.

Doping olayı patladığında dediğin eleştirileri getirmiş olabiliriz ancak olayın Hacettepe'de yaşananlar ile ne hale geldiği ortada. Ki Can Akogul'un da bahsettiği gibi bu olay Fenerbahçe dışında bir takımda gerçekleşse bu kadar tepki verirmiydik orası da meçhul.Hatta meçhul değil, vermezdik.

Bu kadar kısa sürede Taurasi'ye olan bu kin neden bu kadar fazla ben anlamakta güçlük çekiyorum.Gelirse şöyle soğurum, doping maddeleriyle karşılarım gibi cümlelere çok şaşırıyorum.Sanki baştan aşağıya Galatasaray ruhuyla donanmış oyunculardan kurulu bir takımmışız gibi .Bu sene ''Sylvia Fowles rahatlığı'' diye cümle türedi bir kere halk arasında.Bu örnekleride çoğaltabilirim ayrıca.

Açıkçası benim içime sinmeyen çok insan gelip gitti şu iki senede.Eğer Taurasi gelirse aralarında benim nezdimde en günahsızı olacaktır.

Diana bizde kutlayabiliriz.Bu saatten sonra Dianaya destek zamanidir.Karsiyaka cildirmis Dianayi yildirmak icin her yolu deneyeceklerdir.Artik destek zamani catlak sesler karsiyakayi guclendirir.

Hayırlı olsun. Ama takımımızın asıl sorunu yerli kalitesiydi. Yıllardır çözemedik. Taurasi transferinin yerli katkısı alamazsak bir yararı olduğunu düşünmüyorum.

Her kes olumlu olumsuz tepkisini dile getirebilir yeri gelir ikili de konuşulabilir tabiki ama kimse diğerinin fikrine saygısızlık etmesin kimse birbirine ayar vermeye kalkmasın lütfen arkadaşlar rica ediyorum.