2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

İki yabancıyı tribünde oturtacak lüksümüz yok diye düşünüyorum. Fener Tina'yı alamaz. O zaman Penny ya da Angel oynayamaz. Onlar oynamazsa o pozisyonlarda ezici üstünlüğümüz olur. Zaten bence Tina kadar iyi olmasa da kıta dışı alınabilecek çok uzun var. Öyle bir hamle yapmak isteseler bizi beklemezler. Bence ya Yasemin alınıp 5-10 dk idare etmesi beklenecek, ya da Avrupalı uzun alınıp Tina yollanacak. Avrupa hedefi için. İki yabancıyı tribünde oturtmak çok saçma geliyor bana.
Edit:
Avrupa için düşündüm. Ligde oynayabilir ama bence sadece ligi düşünerek almazlar diye düşünüyorum.

Işıl Alben / Epiphanny Prince
Diana Taurasi / ?
Alba Torrens / Şaziye İvegin / Gülşah Gümüşay
Bahar Çağlar / Melisa Can
Sylvia Fowles / ?
---------------------------------------------------------------
Ben kadromuzun böyle olmasını tercih ederdim.Tina Charles çok iyi bir 5 numara ama EL'de kısıtlama olduğundan Amerikalı ben olsam almazdım.5 numaraya soru işareti yerine avrupalı iyi bir uzun alıp yabancı transferini sonlandırırdım.Çünkü oyuncular birbirleri ile oynamaya alışmalılar.Yok işte ligde tribünde oturup EL'de sahada olmamalı.Yelena Leuchanka ismini alır ve yabancı transferine son noktayı koyup 2 numaraya iyi bir türk ya da Tuğbayla devam ederdim.

Ligde 4 yabancı ile oynayabileceğiz, Prince kenara gelecek.

Ayrıca her iki kadro için de 2 numara transferine gerek yok. Şaziye ve Gülşah 2 ve 3 rotasyonundaki dakikaları paylaşacak.

Işıl Alben / Epiphanny Prince
Diana Taurasi / Tuğba Palazoğlu
Alba Torrens / Şaziye İvegin / Gülşah Gümüşay
Bahar Çağlar / Melisa Can
Sylvia Fowles / Yasemin Horasan
--------------------------------------------
4 yabancılı kadromuz böyle olurdu.Bence lig için yeterli bir kadro ama EL için tartışılır ama iş yapar yinede.

Tuğba takımda kalmayacak farklı bir gelişme olmazsa. Ama neden hala o bölge için transfer yapılmadı bilmiyorum. Bana kalsa Samsun Basketten Deniz Boz'u alırım Ligde hem Işıl'ı yedekler, hem gerekirse 2 numaradan dakika alır. Bu sene ligdeki kadromuz (tahminen) ışıl-Yasemen-??/Diana-???/Alba-Şaziye-Gülşah/Bahar-Melisa/ Tina-XXX olacaktır.

Avrupada ise Işıl-???-Prince/Diana-???/Alba-Şaziye-Gülşah/Bahar Melisa/Tina-XXX

Sylvia gelince Gİntare Gibi tribüne çıkar avrupalı uzunumuzda. Benim bu yüzden içimden geçen avrupalı uzun Marina Kress. Hem kısa sürelerde takıma katkı verir hem tribünde otursa gerilim yaratmaz. Leuchanka'nın bu takıma gelmesi imkansız. Tina-Sylvia'nın olduğu takıma hiç gelir mi Leuchanka?

Şu anki tribünlerinde durumunu düşündüğümüzde oalsı en iyi iş alt yapıdan bir oyuncuyu 2 nnumara pozisyonuna ısındırmak (gözde) Gülşah'ın orada dakika almasını sağlamak, Deniz boz ve Marina Kress veya benzeri bir oyuncuyu takıma kazandırmak iyi olur diye düşünüyorum.

Sühan abi ben leuchanka'yı 5 yabancı hakkımız var diye aklıma geldi bir anda unutmuşum 4 olduğunu kaç günden beri karıştırıyorum...Bence en mantıklısı biz ya Tina'yı almayacaktık ya da Fowles'la yeni sözleşme imzalamayacaktık.Ama biri garanti kalacaktı.Birde abi kadro paylaştım 4 yabancılı o kadro sence iş yapar mı?

Tuğba takımda kalmayacak farklı bir gelişme olmazsa. Ama neden hala o bölge için transfer yapılmadı bilmiyorum. Bana kalsa Samsun Basketten Deniz Boz'u alırım Ligde hem Işıl'ı yedekler, hem gerekirse 2 numaradan dakika alır. Bu sene ligdeki kadromuz (tahminen) ışıl-Yasemen-??/Diana-???/Alba-Şaziye-Gülşah/Bahar-Melisa/ Tina-XXX olacaktır.

Avrupada ise Işıl-???-Prince/Diana-???/Alba-Şaziye-Gülşah/Bahar Melisa/Tina-XXX

Sylvia gelince Gİntare Gibi tribüne çıkar avrupalı uzunumuzda. Benim bu yüzden içimden geçen avrupalı uzun Marina Kress. Hem kısa sürelerde takıma katkı verir hem tribünde otursa gerilim yaratmaz. Leuchanka'nın bu takıma gelmesi imkansız. Tina-Sylvia'nın olduğu takıma hiç gelir mi Leuchanka?

Şu anki tribünlerinde durumunu düşündüğümüzde oalsı en iyi iş alt yapıdan bir oyuncuyu 2 nnumara pozisyonuna ısındırmak (gözde) Gülşah'ın orada dakika almasını sağlamak, Deniz boz ve Marina Kress veya benzeri bir oyuncuyu takıma kazandırmak iyi olur diye düşünüyorum.

Marina Kress Botaş'la anlaştı..

Evet Marina Botaş'a gitti.
Bu sene çok güzel bir sene olur inşallah.Keşke kadro yapılandırmasını iyi düşünselerdi.Belki bilmediğimiz şeyler olabilir düşünmediğimiz fikirler :D bu sene en azından 3 kupa ile Lig,Cumh. kupası ve TR kupası olarak EL'de ise final four oynarız inşallah.

Sühan abi ben leuchanka'yı 5 yabancı hakkımız var diye aklıma geldi bir anda unutmuşum 4 olduğunu kaç günden beri karıştırıyorum...Bence en mantıklısı biz ya Tina'yı almayacaktık ya da Fowles'la yeni sözleşme imzalamayacaktık.Ama biri garanti kalacaktı.Birde abi kadro paylaştım 4 yabancılı o kadro sence iş yapar mı?

Yasemin'i ve Tuğba'yı çok severim. Ama ikiside artık bu takımda olmaz. Yaseminin vücut artık kaldırmıyor yoğun maç temposunu. Onun avrupada olmayan bir takımda haftada bir maç yapması lazım ki iyi oynasın. Tuğba da patlamaya hazır bomba gibi rakibi patlatabiliyorsun ama elinde de patlayabilir. Ki taraftarın büyük ç.oğunluğu ona karşı anti pati duymaya başlaıd ne yazık ki ve ben tribünlerden Tuğbaya kötü bir laf duymak istemem bu beni çok üzer (ama yeni nesil böyle ne yaparsın ) Bu yüzden Tuğba gitmeli. Gerisi zaten olması gereken kadro.

Bu arada Tina 4 numara oynayabilen bir oyuncu. Ligde bazen Işıl-Diana-Şaziye(gülşah)-Tina-Sylvia ilk beşini görebiliriz Sylvia döndüğünde. Tabi Bahar 3 numara oynayabildiğini hatırlarsa o zaman show yapar takım ligde:).

Su duruma baklirsa Sylvia nin gelmemesi ve yerine üst düzey avrupali pivot bakilmasi daha isabetli olur gibi. Fener serisinde Isil'i Alba yedekler. Alba-Diana-Saziye-Tina-Syl besiyle rebound manyagi yapariz onlari.

Abi o beşle cıkarsak ribaunt manyağı yapmak yerine diskalifiye oluruz :D

Bize 1-2 ve 4-5 oynayacak 2 türk oyuncu şart milli takımın turnuvası bittiği zaman kesinlik kazanır. benim görüşüm o kadrodan 2 oyuncu alınacak (birsel ve nevriye olursa cuk oturur ama çok zor sözleşmeleri devam ediyor sanırım)

fenerin en büyük kozu nevriye şuan 2 pivotumuzda onu durduracaktır.önceden sadece içten sayı atıyorduk artık dee alba hatta gününde şaziye ile dış şut tehdidimiz var

Bu yıl Transfer Politikamız çok başarılı gerçekten. Dikkat edersek hep çıkışta olan oyuncularla anlaştık Alba Torrens çıkışta olan bir oyuncu oynadığı maçları görüyoruz her gün biraz daha üzerine koyarak gidiyor ayrıca çok istekli savaşçı. Prince ise yine aynı Moskova da çıkışını başlattı WNBA de muhteşem performans sergiliyor. 20 sayı ortalama ile oynuyor. Charles ise yine çıkışta olan bir oyuncu. Fowles ise zaten müthiş. Taurasi zaten en iyisi.
Yabancı oyuncularımız gerçekten çok değerli. Ancak bir kaç yedekleme yapacak oyuncuları mutlaka eklememiz gerek. 1 numara ve 4-5 oynayan 2 yerli oyuncuyu mutlaka kadromuza katmamız gerekli. Avrupa'da ise 1 yabancı avrupalı uzun aldık mı final four garanti diyorum. Hatta şampiyon olabiliriz.

Her biri ayrı bir değer, hatta paha biçilmez, ama basketbol takım oyunu. Hepsinin bir arada uyum içinde olması ve daha da önemlisi TAKIM olması başarıyı getirir.