2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

yerli kalitesi her zaman sonucu belirler.Bir forumda biri barcelonanın ilk 11 'ini alsak tamamen alsak,oraya koyacak 5 türk yoksa o sistem çöker demişti. Basketbol içinde öyle hepsi aynı anda oynamayacak kaliteli türkleri almak lazım.Burda da fener hala bizden iyi.

Şaziye umarım bizi şaşırtır,sezonu belirleyecek isim olabilir.

yerli kalitesi her zaman sonucu belirler.Bir forumda biri barcelonanın ilk 11 'ini alsak tamamen alsak,oraya koyacak 5 türk yoksa o sistem çöker demişti. Basketbol içinde öyle hepsi aynı anda oynamayacak kaliteli türkleri almak lazım.Burda da fener hala bizden iyi.

Şaziye umarım bizi şaşırtır,sezonu belirleyecek isim olabilir.

Bu sene belirleyici nokta yerlilerin süre paylaşımı olacak. Son final serisinde Melisa'nın sakatlığı ve Melek'in gönderilmesi şampiyonluğa mal oldu.Bu 2 yerli oyuncunun olmaması zincirleme olarak tüm pozisyonları etkiledi.Işıl çok az dinlenebildi , Bahar hiç dinlenemedi , Fowles hiç dinlenemedi , sezon içerisinde çok az süre alan Gülşah bile süre almak zorunda kaldı...vs.

Muhtemel final serisinde kalırsa Melisa, Işıl,Bahar, Gülşah ,Şaziye hatta Tuğba var. Fenerbahçe'de son final serisinde Esmeral kötüydü. Nevriye ve Birsel her zamanki gibi iyilerdi. Nevlin de tüm sezon yatıp final serisinde ekstra performans gösterdi.Yerli üstünlüğünden ziyade yerlilerden optimum sürede faydalanmaları belirleyici oldu.

Milli takımda da gördük ki Bu Nevriye ve Birsel bunların herşeyi birisine birşey olsa bizimle baş etmeleri imkansız. Yoksa gerçekten yabancı kalitesinde çok fazla üstünüz. Bizimle dengede kalmalarının tek sebebi bu iki Türk oyuncu. Biz yine de ne yapıp edip yabancılarımızı yedekleyecek 2 yerli oyuncu daha katmalıyız kadroya. Avrupa için de bir uzun almalıyız. Hedefimiz Avrupa şampiyonluğu olmalı. Şöyle bir kadro kurmuş iken mutlaka bu şansımızı iyi kullanmalıyız. Bizim rakibimiz FB değil asla onları 2 yerli hamlesi ile ezip geçeceğiz buna eminim çünkü bu sene hakem yardımları da olmayacak geçen yıl o kadar ağladılar ki hakem torpili ile şampiyon oldular.
Bu sene öyle ağlama haklarıda yok. Bu sene Avrupa ligini alarak Avrupa da şampiyon nasıl olunur göstermek için müthiş bir fırsatımız var.

Sırf avrupa'da oynatmak için alınacak oyuncu fazla lüks olur fikrine hiç katılmıyorum. Bir avrupa şampiyonluğu için herşeye değer üstelik çok fazla harcamadan da iyi oyuncu alabiliriz. 200-300 bin doların lafi edilmemeli dünkü Hırvatistan'ın pivotları oldukça başarılıydı neden olmasın...

Ben Tuğba Palazoğlu'nun takımda kalacağını düşünüyorum.2 numara rotasyonu bence Tuğba ile oluşur diye düşünüyorum.Milli takımdada aslında idare eder bir oyun ortaya koyuyor.Biraz daha iyi oynarsa kesin olarak kalacaktır.Bir Bilgisi olan varsa bu konuyla ilgili lütfen bizleri haberdar edin :)

Ben Baharada,Melisayada Euroleague seviyesinde guvenmiyorum.Tina yada Fowles 35 dakikadan asagi oynamaz zaten.5 dakika icin Avrupali bir 5 i niye harcayalim.Olsun olsun en fazla 7-8 dakika sure alir.Ama 4 numaraya gelecek oyuncu 25 dakikadan asagi oynamaz daha fazlada oynar.

Bence aldığımız yabancılar yeter.Daha sonra başımız ağrır fazla yabancıdan dolayı.Gayet iyi bir yabancı rotasyonu var.Yerlilerde fena deil bence.Sadece 1-2 oynayabilen ve 5 numaraya Fowles'ı yedekleyecek yerli lazım.Bu arada Melisa Can'ın sözleşmesi bitti die biliyorum.Uzatıldı mı acaba?

Ben Baharada,Melisayada Euroleague seviyesinde guvenmiyorum.Tina yada Fowles 35 dakikadan asagi oynamaz zaten.5 dakika icin Avrupali bir 5 i niye harcayalim.Olsun olsun en fazla 7-8 dakika sure alir.Ama 4 numaraya gelecek oyuncu 25 dakikadan asagi oynamaz daha fazlada oynar.
Ali abi Euroleague'de 2 amerikalı oynatabiliyoruz.İstediğimiz kadar avrupalı oynatma hakkımız var.Diana Taurasi garanti oynayacaktır Euroleague'de.Geriye 2 tane Amerikalı kalıyor Tina Charles - Sylvia Fowles birisi maalesef oynayamayacak.Bu yüzden 4 numaraya değilde 5 numaraya transfer iyi bir avrupalı 5 numara daha yerinde olur.Tamam Bahar ve Melisa'ya güvenmeyebilirsin ama orda onlar oynayacaklar heralde bu sene.Onlarada artık güvenmek lazım.Ben o yüzden 5 numaraya ihtiyaç var dedim ve alınacakta heralde 5 numaraya avrupalı bir isim ya da türk Yasemin Horasan veya Naile İvegin...

Benim Euroleague kadrom
Prince,Diana,Alba,Avrupali 4,Tina yada Fowles olur.Bu bes 30 ar dakika minimum oynar ben 30-35 dakika arasi oynatirim.Minimum 30 ar dakika oynasalar 50 dakikalik rotasyonu Isil 10,Melisa 15,Bahar 15,Saziye 10 seklinde gecerim.Tina yada Fowles 32 dakika oynasa aslinda daha fazlada oynayabilir geri kalan 8 dakikada Prince,Diana,Alba,Avrupali,Melisa oynatirim sorun olmaz.Avrupali besin maksimum 10 dakika sure alabilecegini bile bile ben almam.
Ama sizin gorusunuzede saygi duyarim.Ya mac esnasinda sakatlanirsa bu oyuncu diye dusunebilirsiniz ama bu butun oyuncular icin gecerli.Ya da 5 faul limitini hemen doldurursa gibi gorusleriniz olabilir.

Bunların hepsi sonuçta bir varsayım.
Bakalım koç, oyuncular, turnuvalardan, WNBA'den nasıl gelecekler? yeni transfer (yerli ya da yabancı) olacak mı? Sezon öncesi hazırlık aşaması nasıl geçecek? Sezon nasıl başlayacak? Sakatlıklar, uyum sorunu gibi negatif durumlar yaşanacak mı?
Anlayacağınız daha köprünün altından çok sular akacak...

Tina Charles, Fowles ile birlilkte inanılmaz ikili oluşturacak. Dün izledim maçını ki orta mesafe şutu enfes.

4-5 oynayabilen bir Avrupalı alsak çok iyi olur. Of Sophia Of :)

O zaman artık tanımadığın oyuncular hakkında çok keskin yorumlar yapmazsın değil mi Berkan?

Lauren Jackson'ı da alalım mı :)?

İyi de orda keskin yorum mu var? Kafamda soru işaretleri var diyorum iki pivot var diye hala var çünkü Bahar ve Melisa varken hoca Tina'yı sadece pivot olarak düşünebilir rotasyonda.

Ayrıca 3 iyi Amerikalı alıp birini Avrupada kullanamamayı göze almak hala kafama yatmıyor ve açıkçası bunu hala yadırgıyorum ki o zamanki şartlarda Taurasi ismi yoktu iki kıtalar arası oyuncuyu bu noktaya kullanacağımız söyleniyordu.

Benim Euroleague kadrom
Prince,Diana,Alba,Avrupali 4,Tina yada Fowles olur.Bu bes 30 ar dakika minimum oynar ben 30-35 dakika arasi oynatirim.Minimum 30 ar dakika oynasalar 50 dakikalik rotasyonu Isil 10,Melisa 15,Bahar 15,Saziye 10 seklinde gecerim.Tina yada Fowles 32 dakika oynasa aslinda daha fazlada oynayabilir geri kalan 8 dakikada Prince,Diana,Alba,Avrupali,Melisa oynatirim sorun olmaz.Avrupali besin maksimum 10 dakika sure alabilecegini bile bile ben almam.
Ama sizin gorusunuzede saygi duyarim.Ya mac esnasinda sakatlanirsa bu oyuncu diye dusunebilirsiniz ama bu butun oyuncular icin gecerli.Ya da 5 faul limitini hemen doldurursa gibi gorusleriniz olabilir.
Ali abi sen hiç almamışsın Bahar ile Melisayı heralde.Öyle olması imkansız açıkcası çok zorlanırız grup aşamasında şu şekilde çünkü onlarda insan yorulurlar.

Bir avrupalı uzun kesin alınacak. ELi kulağındadır. Öyle bir durumda oyunun belli dönemlerinde Tina 4 numarada oynayıp Avrupalı 5 numara ile beraber oynayabilir. Kİ öyle de olacaktır. Lig kadromuzda Diana, Alba-Tina ve Avrupalı uzun olacaktır. Avrupa kadromuz düşündüğümüzden çok farklı bir hale gelebilir. Melisa'nın da kalacağı garanti gibi hareket ediyor herkes. Ama avrupalı uzun alınması Melisa'nın takımdan gitmesini de sağlayabilir. Işıl'ı yedekleyecek olan yerli oyuncuyu alana kadar takım hakkındaki şekillenmeyi kafamda yapamayacağım. Tuğba için de görüşlerim artık netleşmeye başladı. Avrupa-Lig için geniş kadro oluşturulup takımda tutulur mu bilmem ama bence Tuğba seneye bizde olmaz demeye başladım.

Ligde Fenerbahce maci disinda hangi kadroyla oynadigimizin onemi yok.Ama Fenerbahce maclarinda Prince mutlaka sahada olmali.Fenerbahce maclarini Fowles gelmeden Prince,Diana,Alba ve Tinayla Fowles geldikten sonra Prince,Diana,Tina ve Fowlesla oynamaliyiz benim kanaatime gore.