2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Sühan Ağbi'nin en son paragrafına ,Seimone hariç dediklerinin hepsine katılıyorum.Gerçekten yapılanmamızın sezona kusursuz yetişmesi gerekiyor.Augustus sakatlandığı süreçte kendisini şut yönünden çok iyi geliştirdi.Bu sene özellikle bunu bazı maçlarda çok iyi gösterdi. Ancak bana göre Seimone halen bize ilk geldiği Seimone gibi değil. İlk sezonunda daha efektif bir oyun oynayan ve özellikle de top kayıpları açısından çok düşük bir istatistikle oynayan Seimone, bu sezon bu olumlu istatistiğini devam ettiremedi. Belki de Ceyhun hocanın oyun sisteminde skorer guard olarak görev yapması istendi, bana göre de bunu iyi başardı. Ancak ben Seimone'un gönderileceği fikrinde değilim. Ama eğer gönderilirse hocaya da bir tepki gösterilmesini onu çok sevdiğimizden dolayı normal karşılayabiliriz.
Alba Torrens'in gelmesi halinde guard mevkisindeki sıkınıtılarımızı bir nebze giderebiliriz. Ancak ben Becky Hammon konusunda sizlerle hemfikir değilim. Tabiki Becky Hammon kariyeri tartışılamaz bir oyuncu. Herkes onu kadrosunda görmek ister. Ancak Epiphanny Prince'in gelmesi bence bize daha çok fayda sağlar. Prince hem 1 hem de 2 numara pozisyonunda Becky'ye göre daha efektif bir oyun sergileyeceğini düşünüyorum. Alba Torrens'in joker gibi de kullanılabileceğini düşünürsek, Yasemen,Işıl,Prince ve Alba Torrens'le iyi bir oyunkurucu pozisyonumuzun olacağını düşünüyorum. Belki de 2,5 sezondan beri baskın savunmacı modunda 1 numara pozisyonunda oynayan Tuğba Palazoğlu'nu kendisiyle devam etmemiz halinde 2 numaraya çekebiliriz.
Önümüzdeki sezon Melek Bilge tekrar rotasyona girecek pivot pozisyonunda.Ancak bu tabiki yeterli değil.Mutlaka Fowles'un yanına iyi bir uzun almalıyız. Yabancı sayısını da dikkate alıcak olursak çok ekonomik bir oyuncu bulmamız gerekiyor. Nevriye Yılmaz konusu bence spekülasyon.Kendisinin Galatasaray'a geleceğinin ,Galatasaray'ında kendisine bir teklifte bulunduğunu veya bulunacağını sanmıyorum.

@Berkan

Adaşıma hitap etmek bir garip oluyormuş :) Yazıda bir çelişki var. Hedef Avrupa ve Seimone kesinlikle kalsın deyip o kadroya Maya Moore' u eklemek hata olur. Bu, Avrupa' da Seimone-Sylvia-Moore üçlüsünden birini kullanamayacağımız anlamına gelir.

Guard bölgesine gelirsek; Alba' yı eşleşme sorunu oluşturmak için zaman zaman 1 numarada kullanabiliriz ama ben hocanın ağırlıklı olarak forvette kullanacağını düşünüyorum. O yüzden Işıl' ın yanına 15-20 dakika süre alıp aldığı sürede maksimum katkıyı verecek bir guard şart! Prints geçtiğimiz sezon 30 dakika ortalama süre bulmuş bu arada. Avrupa' da yüksek dakikalar alır ama ligde bu dakikaları alması zor. Neyse bunları gelirse düşünürüz :)

Maya Moore'u alalım diye düşündükten sonra eğer hedef avrupa ise Maya Moore yerine Viteckova gibi bir Avrupalı alalım demeye çalıştım :)

Viteckova aşkıyla tutuşan ek ben değilmişim demek ki :) Ama bi gerçek var ki bu takımın şu an ihtiyacı Viteckova mı ? Eğer Tuğçe gelmeyecekse yabancı hakkımızı avrupalı 5 numarada kullanalım ama eğer Tuğçe gelcekse Viteckova'yı almak mantıklı olabilir. Bu dediklerim safiye - Melisa değişikliği olarak da geçerli olabilir.

Pardon Berkan, yanlış anlamışım o kısmı. Ancak dediğim gibi Alba' nın forvet kullanılacağını düşünüyorum. Yani öncelikli ihtiyaç dediğim özelliklerde bir guard. Mesajımın sonunda belirtmiştim ligde istediği süreleri alamayabilir Prince diye Sühan Abi ile Arca da bu bakımdan Becky' nin gelmesi daha mantıklı demişler. İkisine de katılıyorum. Becky gelirse ve Wnba' deki performansını devam ettirirse harika bir takım oluruz.

Her mesajın sonunda yazmaktan usanmayacağım. Sophia da yerli statüsünde oynatılabilirse o zaman harikanın bir üst seviyesinde takım oluruz :)

*Bu başlığın, "ben Ayşe-Fatma-Hayriye-Hale-Jale beşini istiyorum" gibi bir misyonu yoktur. O konuları; bu başlıkta tartışıyoruz.

*Kaynak gösterilmeden haber taşımak, spekülasyon ve dedikodu kesinlikle yasaktır.

*Mevcut oyuncuların tartışılma yeri burası değildir. Başlığın asli görevi, Galatasaray ile ismi anılan oyuncuların tartışılması ve o isimler hakkında fikir alışverişinde bulunabilmektir.

*Bu forum ve dolayısıyla bu başlık Galatasaray'a aittir, rakiplerimizin hamleleri tabii ki bizi ilgilendirir ama ağırlık rakiplerin transferlerine kayarsa, başlığın miyadını doldurduğu düşünülüp, aramızdan ayrılmasına gidecektir bu yol.

*Başlığın dilek başlığı olmadığını hatırlatmıştım. Özellikle; eskiden Fenerbahçe'de, şu anda UMMC'de oynayan Amerikalı guardı ananlara, çok özel sürprizlerim var.

*Lütfen buraya taşınan haberlerin kaynağının güvenirliğine ve ciddiyetine dikkat edelim. Zaten GSBasket'ten alınan haber, GSBasket'e satılmasın.

*Herkesin beklentileri ve görüşleri farklıdır. Aklınıza yatmayan görüşlerde, karşınızdakinin beynini açıp kendi fikrinizi empoze etmek gibi bir yeteneğiniz olmadığına göre ikili tartışmaların uzatılmamasını rica ediyorum.

Şunları bir okusanız? Hatta okumadan bu başlığa yazılmasa?

Seimone için ayrı başlık var, Tuğçe'yi istiyorsanız 2 ayrı başlık var, kadro kurmak için başka başlık var... Buraya, transfer haberlerini okumak için giriyorum ben. Transfer dileklerini okumak için de buraya bakıyorum. Belli bir düzen oturtmak bu kadar zor olmamalı.

oo transferde coşmuşuz..bu iyi haber..böylece erkek takımına da bir atılımın olacağı aşikar gibi..umarım semione kalır..kadın basketbolunu erkek basketboluna göre daha izlerim ama semione tabiri caizzse bende bir kobe izlenimi yaratıyor..insan izlerken zevk alıyor ve sanki her hücumu basketle sonuçlandıracakmış gibi..fowles ve semione b takımın iskelet yabancıları olmalı..

Cappie konusunda müthiş bir haber var. Twitter' ında ''never played for Gala'' yazarak Galatasaraylı taraftarları rahatlatmıştır :) Ölüyorduk biz de senin aşkından.

Berkan, rahatlayacak bir şey yok ki orada :)

Bu arkadaşın fan sayfası sormuş: "Okyanus ötesindeki insanlar niçin Galatasaray ile anlaştığını soruyorlar. Sanırım onlar seni geri istiyorlar" (onlar derken aslında Fenerbahçeliler'den bahsediyor) diye.

Bu arkadaş da, onlar seni geri istiyora takılıp; "ben hiç Galatasaray'da oynamadım" diyor.

Bu arkadaşın fan sayfası sormuş: "Okyanus ötesindeki insanlar niçin Galatasaray ile anlaştığını soruyorlar. Sanırım onlar seni geri istiyorlar" (onlar derken aslında Fenerbahçeliler'den bahsediyor) diyor.

Bu arkadaş da, onlar seni geri istiyora takılıp; "ben hiç Galatasaray'da oynamadım" diyor.

Bu soruya ben hic galatasarayda oynamadim diye cvb vermesi ilginc degil mi ?? Lan yoksaaa ................................... Dünunmek bille istemiyorum :(

O -ed eki insanı acaip rahatsız ediyor yalnız. Kimse sana onu sormuyor ki Cappie. Bu kadar iktisat mantığı da kullanılmaz ama :) Merakla bekliyoruz

Alba Torrens, dün Halcon'un Ros Casares'i 79-73 mağlup edip, final serisinde 1-0 öne geçtiği maçta 24 dakikada; 15 sayı (4/7 ikilik, 1/2 üçlük)-8 ribaund- 2 asist-1 top çalma ile oynadı. Maça benchte başladı. 8 ribaund, bu sene ligde aldığı en yüksek ribaund sayısı olmuş.

İspanya'da playoff'lar direk yarı finalden başladığı ve -final serisi de- bir takım 2. galibiyetini aldığı zaman sonlandığı için 28 Nisan'da Valencia'da oynanacak Ros Casares-Halcon maçı, konuk ekibin galibiyeti halinde sezonu noktalayacak ve Alba Torrens'li Halcon İspanya şampiyonu olacak. Halcon, yarı finalde Rivas'ı 2-0 ile geçerken Torrens'in iki maçtaki ortalamaları şu şekildeydi; 15 sayı-3 ribaund-2 asist-0.5 top çalma-1.5 top kaybı. Her iki maça da ilk beş başlayıp, 28'er dakika oynamış. Ayrıca, Euroleague'de bir kaç istisna var ama ligde hep 30 dakikadan az oynamış. Euroleague Final-Four'unda da her iki maça benchte başlamıştı. Takım kimyasının çok ama çok yüksek olduğu sistemin en değerli parçası (Most Valuable Part :)), birlikteliğimiz resmileştiği zaman, bu verilerle ne anlatmak istediğimi daha net yazarım.

Son olarak, Halcon'a ve Grande Alba'ya başarılar şampiyonluk yolunda.

Bu arkadaşın fan sayfası sormuş: "Okyanus ötesindeki insanlar niçin Galatasaray ile anlaştığını soruyorlar. Sanırım onlar seni geri istiyorlar" (onlar derken aslında Fenerbahçeliler'den bahsediyor) diye.

Haklısın Aras Abi; rakip takımın forumundan görüp heyecanla yazmıştım ancak yanlış anons yapmış adamlar.

Müjdeli haberleri bekliyoruz. Cappie' i bu forma altında görmeye dayanamam.

Evet played yazmış ama soru soran iddialar doğru mu gidecekmisin tarzı soru sormuş. Ona cevap olarak eskiden oynamadım demesi çok mantıklı değil. Yoksa haklısın abi, dediğin gibi yazmış.

Aras'i dinlemiyorsunuz bence. Eren garip olan soruyu soran kisinin sorus tarzi onlar seni geri istiyor diye sorarsa, o da hic Galatasaray da oynamadim yazar.

Bizi tanıyan , bu forma için ruhunu ortaya koyan ve her anlamda Pondexterden iyi bir Augustus varken niye yeni heyecanlar peşindeyiz anlamak güç doğrusu .