2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi

Prince bence Becky'den daha yararlı olur.Becky hiçbir zaman WNBA performasını Avrupa'ya taşıyamadı buna karşılık Prince bu sezon Avrupa'da,WNBA performasından daha iyi gözüktü.:)Hem Becky olur olmadık zamanlarda gitmeye kalkarsa(bunu Ros Casares'teyken birçok defa yapmıştı)bizim açımızdan sorunlar doğurur.O yüzden Prince transferine sıcak bakıyorum.Pondexter falanda olmaz kimse boşuna sinirlenmesin. :)

Nevriye'de Birsel'de Esmeral'de hepsine tamamim valla. Bu seneki sampiyonluklarina acayip atarliyim sormayin.

Bu sene basindan beri cokca elestirdigim bu kizlar son 2-3 ayki performanslari ve play-off performanslari ile bu sene sampiyonlugu hak etmislerdi cok uzuldum gercekten.

Prince hem ülkeyi tanıması hem de Rus pasaportu olmasından dolayı iyi transfer olur.Oyun yapısı olarak bizim Hodges tarzında ama çok daha yetenekli tabi.Özellikle bu yılın ilk döneminde o ceza şutlarını sokmakta sorun yaşamıştık.Prince ile o sorunu yaşamayız artık.Pondexter haberi inşallah yalandır.Dünyanın en iysi olsa,tüm kupaları getirse de bu kişi ile Galatasaray ismi birlikte bile anılmamalı.Ki Cappy ile biz Euroleague i alamayız.Ne Taurasi,ne de Seimone seviyesinde değil kendisi.Fb'nin bu yıl deplasmanda oynadığı Ekaterinburg maçını bir izlesin yöneticilerimiz bir de sonrasında sezonun ilk yarısındaki Caferağa'daki maçta Seimone u izlesinler.Taurasi'nin Cappy i nasıl sahadan sildiğini,rezil ettiğini görsünler,bir de daha sakatlığını yeni atlamışken bile Seimone'nun gösterdiği performansa.Hele ki artık Seimone tam anlamıyla kendini bulmuşken gönderip Cappy i almak her haliyle hatadır.Kazanacaksak ta bizden olanla kazanalım,kaybedeceksek te bizden olanlarla kaybedelim.Takımın kaptanı Işıl,yanında oynayan Pondexter olacak iş değil olmaz da.Böyle maceralara girmenin bir gereği var mı,yok.

Stay with us SeimONE!!!

Prince hem ülkeyi tanıması hem de Rus pasaportu olmasından dolayı iyi transfer olur.Oyun yapısı olarak bizim Hodges tarzında ama çok daha yetenekli tabi.Özellikle bu yılın ilk döneminde o ceza şutlarını sokmakta sorun yaşamıştık.Prince ile o sorunu yaşamayız artık.Pondexter haberi inşallah yalandır.Dünyanın en iysi olsa,tüm kupaları getirse de bu kişi ile Galatasaray ismi birlikte bile anılmamalı.Ki Cappy ile biz Euroleague i alamayız.Ne Taurasi,ne de Seimone seviyesinde değil kendisi.Fb'nin bu yıl deplasmanda oynadığı Ekaterinburg maçını bir izlesin yöneticilerimiz bir de sonrasında sezonun ilk yarısındaki Caferağa'daki maçta Seimone u izlesinler.Taurasi'nin Cappy i nasıl sahadan sildiğini,rezil ettiğini görsünler,bir de daha sakatlığını yeni atlamışken bile Seimone'nun gösterdiği performansa.Hele ki artık Seimone tam anlamıyla kendini bulmuşken gönderip Cappy i almak her haliyle hatadır.Kazanacaksak ta bizden olanla kazanalım,kaybedeceksek te bizden olanlarla kaybedelim.Takımın kaptanı Işıl,yanında oynayan Pondexter olacak iş değil olmaz da.Böyle maceralara girmenin bir gereği var mı,yok.

Stay with us SeimONE!!!

Katılıyorum.Pondexter bu sezon Avrupa'da geçmiş performanslarından çok uzaktı.Hemde FB'deyken taraftarlarımıza ve kulübümüze yönelik yaptığı hareketlerde yenilir,yutulur cinsten değil.Bizden uzak,Allah'a yakın olsun.

Prints olmuş olabilir Rus pasaportu alınca :)

Prince alınırsa Torrens ve ışılla beraber 3 guardımız olacak. Torrens'i 3 numarada kullanabiliriz ki eğer Prince alınırsa 3 numara Torrens olacak demekki diyorum. Onun yerine oyun kurucuya gerek yok Torrens ve Işılı kullanalım 3 numaraya Maya Moore'u alalım. Avrupa ilk hedefse 3 numaraya Avrupalı bulabiliriz mesela Viteckova.Sophia Safiye olmalı. Seimone her şekilde kalmalı zaten. O iş can sıkmaya başladı uzatmanın anlamı yok.

Prince ile ilgili bir çekincem kontrolsüz bir oyuncu gibi gelmesi bana. Belli bir düzene sadık kalabilir mi bilmiyorum.

pondexter haberlerinin karşı tarafa ne kadar yansıdığını merak ettiğim için onları forumuna girdim bazılarında tedirginlik var ama onlarda cappienin bize karşı hareketlerini hatırlatmışlar.
Gelelim işin mantığına bana biraz ezber bir haber gibi geldi çünkü epiphany zaten guard pondexterda guard e o zaman bize SEİMONE lazım lütfen ceyhun hocam seimone'un yapacağı katkı daha fazla olacaktır.
Gelelim muhtemel kadroya
prince-ışıl
seimone-türk olarak kim alınabilir bilmiyorum-nihan
alba-gülşah
sophia(melisa)-bahar
fowles-tuğçe

ayrıca epiphany'i bir kere seyrettim (bu seneki spartak deplasmanı) oyun stili hakkında bir fikrim yok ama kariyer olarak bo mc calebb'e çok benziyor ikiside türkiye'ye gelip burada çıkış yakalayıp avrupa'nın önemli takımlarına transfer oldular

Şöyle bir durumda var.Augustus ve Fowles'ı kenarda tutuyoruz.Bunun dışında Alba ve Prince transferleri gerçekleşirse 4 yabancı takıma dahil etmiş olacağız.Peki uzun rotasyonunda alabileceğimiz yerli bir oyuncu varmı ? Tuğçe Canıtez ismi dönüp duruyor ama ...

@Berkan

Adaşıma hitap etmek bir garip oluyormuş :) Yazıda bir çelişki var. Hedef Avrupa ve Seimone kesinlikle kalsın deyip o kadroya Maya Moore' u eklemek hata olur. Bu, Avrupa' da Seimone-Sylvia-Moore üçlüsünden birini kullanamayacağımız anlamına gelir.

Guard bölgesine gelirsek; Alba' yı eşleşme sorunu oluşturmak için zaman zaman 1 numarada kullanabiliriz ama ben hocanın ağırlıklı olarak forvette kullanacağını düşünüyorum. O yüzden Işıl' ın yanına 15-20 dakika süre alıp aldığı sürede maksimum katkıyı verecek bir guard şart! Prints geçtiğimiz sezon 30 dakika ortalama süre bulmuş bu arada. Avrupa' da yüksek dakikalar alır ama ligde bu dakikaları alması zor. Neyse bunları gelirse düşünürüz :)

Alba 3 de Seimone 2 de daha iyi oynar. Alba'nın guard dendiği için PG olarak değerlendiren bile var ama o kadar da değil. ALba nasıl oynar diye düşünüyorsanız Hido aklınıza gelsin derim. Hido'nun dişi versiyonu.

Bahar da Tuğçe'den daha iyi oyuncudur. Tuğçe'yi ne zaman seyrettik de Melisa'dan Bahar'dan iyi oyuncu olduğuna karar verdik ilginç. Tuğçe'yi bende seviyorum istiyorum. Bunun nedeni, potansiyelli uzun oyuncu olarak bir o olduğu için. Ama şu an ki tecrübesinde Melisa ve Bahar'ı direk kesemez. Hele ki Avrupa da tecrübesi biraz sarsar onu.

Prince transferi olursa iyi transfer olur ama Işıl'ın da önünü kesmemeli. Alba maç içerisinde mevki değiştirdiği anlar yaşayacaktır muhakkak. Ki 3 numarada Gülşah'ında önünü açık tutmak açısından önemli.

Uzun rotasyonu için şu süreçte 4 numarada oynayan oyuncularımıza kısa sürelerde yük binecektir. Ama Sylvia'yı yedekleyecek bir yabancı almak bana gereksiz geliyor. Yerli olarak da o seviyede oyuncu yok gibi Gİzem Başaran Melek Bİlge bunu yapabilir mi soru işareti ...

Epifaniya Prints'i aldığımız takdirde, rotasyonda Işıl'ın arkasına koyma gibi bir lüksümüz yoktur sanırım. İşte bu yüzden Becky'nin bize daha uygun isim olduğunu düşünüyorum.

Benim de elimdeki tek done, milli takım performansı. Başka yere izledim dersem yalan olur. Bu yaz milli takımda Bahar'dan iyiydi demezsin umarım Gazanfer. Zİra hemen herkesin ortak fikriydi Bahar geçen yaz milli takımın yıldızı idi. Bu yüzden Bahar ile aynı düzeyde olması ilginç. Ama inşallah da öyledir. Şöyle uzun çok amaçlı kullanacağımız bir yerlinin olmasını istiyorum.

Prince konusunda aslında ben de Arca gibi düşünüyorum. Ama indir kaldır aynı şeyleri yazmıyayım diyerek söylemedim. Işıl, Bahar, Gülşah gelirse Tuğçe gibi isimler bizim için daha önemli. Onların da rotasyonda aktif süreç de olmasını istiyorum. Gelecek oyuncu süreler konusunda hassas olmamalı. Becky isteğimin sebebi bu. Bir de Prince konusund anet bilgim yok. şöyle iyi böyle iyi dersem kendime haksızlık etmiş olurum. Ama bu kadar arkadaş iyi olduğunu söylüyorsa vardır bildikleri, ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

İlke olarak genelde buralarda isteklerimi yazsam da hocanın işine karışmam. Bütün sene hocanın 3 metre arkasında durdum bir kere bile taktiksel bişi söylemedim. Hocaya bir kere müdahale ettim o da sanırım mersin ile oynanan play off maçında 4 yabancı olacaktık saha içinde o zaman bağırdım yardımcı coach Emre'de ayaklanmıştı hocayı uyardı anında zaten. Ama Seimone transferi olmazsa, tekere çomak soktuğuna inandığım için Ceyhun hocaya eleştirilerimi yüksek sesden yapacağıma eminim.

Anlamıyorum zaten. Bİr sezona da sorunsuz girelim. Birinde Cem hoca gider birinde Zafer Kalyacıoğlu gelir birinde 3 numara transferimiz sakatlanır son anda bir 3 numara buluruz. Her sene taraftarın içi burkulur bir şekilde. Ve salonlardan çekilmeye başlar. Şu an şampiyon olmamamıza rağmen camianın Kadın Basket kanadında (camiadaki tüm krizlere rağmen) bir birliktelik le gelen güzel bir rüzgar esiyor. Arkandan almışsın rüzgarı, illa bir sorun çıkartacaksın. Bu taraftara da yazık gerçekten. Hiç bir zaman bir teknik direktör'e/coach'a karışmadım. Haddim olmadığını düşündüm. İstifa gibi söylemlere hele hiç girmedim. Ama Seimone gelmezse ben Ceyhun hocadan vazgeçtim açıkca söyliyeyim şu başlık altında.